Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

-El 22 de febrer les flames es van propagar en poques hores, una voracitat afavorida per les extraordinàries rafegues de vent d'aquell dia, fortes i canviants i pel tipus de façana. Els veïns confien en poder tornar a les seues vivendes entre finals de 2026 i principi de 2027 quan acabe la rehabilitació.

-Anit va morir una xiqueta de 12 anys i un home de 44 en un xoc frontal entre dos cotxes en la N-232 a Morella. 

-El consum d'alcohol s'ha generalitzat entre els jovens de 14 a 18 anys disparant-se la seua ingesta a l'estiu. Per a evitar que els adolescents accedisquen a esta substància el Govern ha aprovat un avantprojecte de llei que pretén previndre el consum d'alcohol en els menors d'edat.

-La pluja que va caure la setmana passada va ser insuficient per a revertir la tendència a la baixa de les reserves dels nostres embassaments, ja que va ploure al litoral però no a les capçaleres dels rius. 

-En les pròximes hores s'espera un canvi en l'oratge, s'espera pluja i tempestes. L'AEMET ha activat l'alerta per tempestes que poden anar acompanyades de fortes ratxes de vent i de pedra--- A més, continúa el risc alt d'incendis en tota la Comunitat. 

-Cada volta queda menys per al retorn a escola.. ¿I qué gastaran les famílies en material escolar, llibres o motxilles? Un estudi afirma que el 84% per cent de les famílies valencianes estan preocupades per la despesa que suposa el començament de curs.

-La pluja que va caure la setmana passada va ser insuficient per a revertir la tendència a la baixa de les reserves dels nostres embassaments, ja que va ploure al litoral però no a les capçaleres dels rius.

-El ministeri de Transports ha aprovat la construcció d'un nou pont sobre el riu Túria que enllaçarà directament la V-30 amb l' A-3. 

-El cultiu dels ametlers al Comtat, l'Alcoià i la MArina viu una situació molt complicada. En els últims set anys, el bacteri de la xilel·la ha provocat que pràcticament la totalitat dels arbres s'hagen d'arrancar. 

Zoo, el grup que més èxit ha tingut cantant en valencià, es va acomiadar fa unes setmanes dels escenaris. Ara l'escena valenciana es queda un poc òrfena. Ens hem preguntat d'on ve i cap on va la cançó en la nostra llengua. Fem un viatge pel passat, el present… i el futur de la música en valencià.

-Un menor de 15 anys es recupera de les dos cornades patides en els bous al carrer de Vilamarxant. El reglament és clar: Està prohibida la participació de menors de 16 anys. 

-El ministeri de Sanitat ha convocat hui les comunitats autònomes en la ponència d'alertes per analitzar l'emergència sanitaria decretada pel virus mpox. 

-La Guàrdia Civil ha desmantellat una xarxa de tràfic il.legal de medicaments que operava a Sagunt. S'han incautat de més de 23.000 dosis. Contenen sibutramina, una substància prohibida que serveix per aprimar-se. 

-Per evitar robatoris a les platges, la policia nacional en estiu incrementa la seua presencia en estos espais, tant amb agents uniformats com de paisà. 

-Un menor de 15 anys es recupera de les dos cornades patides en els bous al carrer de Vilamarxant. 

-El ministeri de Sanitat ha convocat hui les comunitats autònomes en la ponència d'alertes per analitzar l'emergència sanitaria decretada pel virus mpox.

-La Guàrdia Civil ha desmantellat una xarxa de tràfic il.legal de medicaments que operava a Sagunt. S'han incautat de més de 23.000 dosis.

-13 anys després del tancament de l'Hotel Sidi Saler, encara no està decidit el seu futur. Els veïns denuncien el seu deteriorament.

-La Unió Europea ha descartat controls en les fronteres o vacunacions massives per a lluitar contra la variant de la pigota del mico.

-A les portes de l'inici de curs, els universitaris sortegen el repte de buscar pis. La falta d'oferta ha encarit, encara més, el poc lloguer que hi ha.

-La pigota del mico preocupa, però el risc a Europa és molt baix. Hui Espanya participa en una reunió convocada a la Unió Europea per avaluar l'emergència sanitaria decretada per l'EMPOX.I demà les comunitats autònomes estan citades en la ponencia d'alertes. 

-En les últimes hores han arribat 5 pasteres a la costa d'Alacant... En elles anaven 57 persones. Entre d'elles: menors, una dona embarassada i una persona amb mobilitat reduïda. Enguany, més de 350 migrants han aplegat a les nostres costes.

-Menys oferta i més cara. Els universitaris que a estes altures no tinguen pis per a l'inici del curs ho tenen complicat. Fins al punt que molts opten per llogar pis en municipis pròxims o habitacions en residències universitàries. 

Magistral actuación de Enrique Ponce en el cierre de la Feria de Nuestra Señora de Begoña de Gijón. El valenciano sale a hombros acompañado por Ginés Marín. Puerta Grande también para Daniel Luque en Ciudad Real. Indulto de Clemente a un toro de Robert Margé en la última de Beziers. Exhibición de Diego Ventura, que corta 4 orejas, en la corrida de rejones de la Feria de Málaga. Andrés Romero logra un trofeo en los rejones de Las Ventas. Suspendida la corrida inaugural de la Semana Grande de Bilbao por lluvia y mal estado del ruedo. Tertulia con Federico Arnás y Julio César Sánchez sobre los carteles oficiales de la Feria de Otoño de Madrid.

Diego Urdiales celebra sus 25 años de alternativa en Dax, en la misma plaza donde se hizo matador de toros el 15 de agosto de 1999. Puertas Grandes para Pablo Aguado en San Sebastián, Manzanares en Gijón; Andy Cartagena, Diego Ventura y Leonardo Hernández en Ciudad Real, y Pablo Hermoso de Mendoza y Lea Vicens en Beziers. Gran repercusión de la oreja cortada por Adrián de Torres en la corrida del Día de la Paloma de Las Ventas el pasado jueves en un interesante encierro de José Enrique Fraile de Valdefresno: entrevista a Adrián de Torres y al ganadero José Enrique Fraile.

-El litoral valencià frega estos dies el ple tècnic. És la setmana de més ocupació de l'estiu.

-Les vacances són necessàries. El descans i la relaxació fan que les cèl.lules es reparen i milloren la seua funcionalitat ajudant a prevenir problemes de fertilitat, depressió o malalties òsees.

-El Valencia ha realitzat este matí la darrera sessió d'entrenament prèvia al partit contra el Barça de demà a Mestalla.

-Arranca el Sexenni de Morella.

-En esta jornada d'inestabilitat meteorològica comença una de les operacions eixida de major moviment de l'estiu.

-La DGT estima prop d'un milio de desplaçaments a les carreteres de la Comunitat fins diumenge.

-En l' estació d'AVE Joaquin Sorolla de València, 400 trens recorreran les vies d'alta velocitat estos 4 dies.

-Zoo, el grup que més èxit ha tingut, es va acomiadar fa un mes dels escenaris. Ens hem preguntat d'on ve i cap on va la música en valencià.

-En esta jornada d'inestabilitat meteorològica comença una de les operacions eixida de major moviment de l'estiu.

-La DGT estima prop d'un milio de desplaçaments a les carreteres de la Comunitat fins diumenge.

-En l' estació d'AVE Joaquin Sorolla de València, 400 trens recorreran les vies d'alta velocitat estos 4 dies.

-L'últim València-Barcelona que va obrir la lliga, va ser la temporada 82-83. Dissabte es repetirà. Hui hem parlat amb Miguel Tendillo, que va ser l'autor del primer gol de la remuntada valencianista en un partit que suposava el debut de Maradona amb el Barça.

El temporal está barriendo Baleares, dejando calles inundadas en Ibiza. El alcantarillado no daba abasto. La lluvia ha sorprendido a muchos provocando situaciones de peligro, como en Formentera, con barcos doblegados por el viento y donde buscan a un pescador desaparecido mientras faenaba.

Cielos grises también en Denia, Alicante. Anoche en Ontinyent, Valencia, no se lo podían creer. La lluvia rompía el techo de un supermercado y entraba en cascada. Y en Cataluña, más de 8.000 rayos han caído en 24 horas. Foto: EFE/Manuel Bruque

Un supermercado de la localidad de Ontinyent (Valencia) ha quedado destrozado por las fuertes lluvias que se han precipitado a lo largo de buena parte del país el pasado martes y este miércoles. El techo del local cedió por la lluvia y provocó la inundación en pocos minutos del supermercado, del que tuvieron que ser desalojadas unas 300 personas que no sufrieron daños. Las lluvias en la localidad de la provincia valenciana han registrado hasta 15 litros por metro cuadrado en media hora.

Ens endinsem en l'illa de Tabarca, una pedania d'Alacant on viuen uns cinquanta veïns tot l'any, però en estiu poden visitar-la fins a 5.000 persones en sols un dia. Atractius no li'n falten. 

Amb el pas dels anys, cada vegada rep més visitants. En 60 anys, l'illa ha passat de viure de la pesca, a fer-ho del turisme. 

Un reportatge de Miguel Francés i Sergio de la Fuente.

-En ple mes d'agost, Oliva ha prohibit el bany en tres punts de les seues platges per un problema de contaminació derivat de la sequera i del vessament d'aigües fecals.

-El panorama meteorològic canviarà en unes hores. Demà dimecres, en ple mes d'agost s'esperen pluges generalitzades i tempestes en la Comunitat que aniran acompanyades d'una baixada de les temperatures màximes.

-Més de 1.100 persones moriren l'any passat a causa de la calor a la Comunitat Valenciana. El col·lectiu més vulnerable son els majors de 80 anys, especialment les dones. El 2023 va ser el segon any més càlid a Europa des que hi ha registres.