Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

-En ple mes d'agost, Oliva ha prohibit el bany en tres punts de les seues platges per un problema de contaminació derivat de la sequera i del vessament d'aigües fecals.

-El panorama meteorològic canviarà en unes hores. Demà dimecres, en ple mes d'agost s'esperen pluges generalitzades i tempestes en la Comunitat que aniran acompanyades d'una baixada de les temperatures màximes.

-Més de 1.100 persones moriren l'any passat a causa de la calor a la Comunitat Valenciana. El col·lectiu més vulnerable son els majors de 80 anys, especialment les dones. El 2023 va ser el segon any més càlid a Europa des que hi ha registres. 

-Comença a remetre la quarta onada de calor de l'estiu.

-Passen a disposició judicial els pares de la criatura que va ser abandonada en el bany d'un supermercat a Castelló.

-S'eleven a 29 els ciclistes morts per accident, tres més que en l'estiu de 2023.

  • Comença a remetre la quarta onada de calor de l'estiu.
  • Passen a disposició judicial els pares de la criatura que va ser abandonada en el bany d'un supermercat a Castelló.
  • S'eleven a 29 els ciclistes morts per accident, tres més que en l'estiu de 2023.

-Esta última setmana dos ciclistes han mort en les carreteres valencianes.  Dimecres passat a Llutxent i este dissabte a València, després de ser atropellat per un autobús. La DGT proposa reduir la velocitat en els avançaments i augmentar la distancia lateral.

-Continua activa la quarta onada de calor, i afecta a la vida i a les festes dels pobles i ciutats...La bona noticia es que comença a remetre. S'esperen canvis.

-La sequera no ha afectat per igual a totes les zones vitivinicoles de la Comunitat Valenciana. La Denominació d'origen Utiel-Requena i els productors de cava de la zona, esperen enguany una collita similar a la de l'any passat quan ja va minvar la producció un 30%, però enguany amb una millor qualitat del raïm.

-Esta última setmana dos ciclistes han mort en les carreteres valencianes.  Dimecres passat a Llutxent i este dissabte a València, després de ser atropellat per un autobús. La DGT proposa reduir la velocitat en els avançaments i augmentar la distancia lateral.

-Continua activa la quarta onada de calor, i afecta a la vida i a les festes dels pobles i ciutats...La bona noticia es que comença a remetre. S'esperen canvis.

-La sequera no ha afectat per igual a totes les zones vitivinicoles de la Comunitat Valenciana. La Denominació d'origen Utiel-Requena i els productors de cava de la zona, esperen enguany una collita similar a la de l'any passat quan ja va minvar la producció un 30%, però enguany amb una millor qualitat del raïm.

El número de huéspedes y los precios inclinan a algunos turistas por los apartamentos, pero entre ellos hay también situaciones de dudosa legalidad. El nuevo decreto valenciano prohíbe alquilar habitaciones y las sanciones, de hasta 600.000 euros, también podrán aplicarse a pisos no registrados.

Las licencias tendrán que renovarse cada cinco años. Los que la obtuvieron con la anterior ley tienen hasta 2029 para adaptarse a la nueva normativa. Será difícil para los instalados en bajos, que no tienen cédula de habitabilidad, como ahora va a exigir Turismo.

Además, a partir de ahora no podrá haber cajetines de llaves en la calle y los pisos turísticos no podrán usar butano. Deberán tener lavadora y un mínimo de dos fogones. El sector hotelero cree que igualará la competencia. Se deja en manos de los ayuntamientos el número de pisos turísticos y en qué zonas los admiten. También podrán asumir las funciones de inspección y sanción.

-Quarta onada de calor de l'estiu, amb temperatures extremes fins diumenge i avisos en 35 províncies. Des de juliol i fins ara s'atribuixen al calor 93 morts a la Comunitat Valenciana, segons l'Institut Carles III. Esta vegada, la Comunitat serà de les poques autonomies que es lliurarà d'una calor tan sufocant.

-Ja sabem dels beneficis de l'orxata. Pero ara ha sigut la NASA qui ha recomanat el seu consum als astronautes que estan en missions per les seues propietats saludables.

-Un estudi de la Fundació Fisabio i la Universitat Complutense de Madrid, associa per primera vegada el paràsit Anisakis amb el càncer de còlon. El treball s'ha dut a terme amb 92 pacients de l'Hospital Arnau de Vilanova de València. 

-Entra en vigor el nou decret que regula els pisos turístics a la nostra comunitat, el primer que obliga a renovar les llicències cada 5 anys i prohibix els caixetins de claus al carrer. Hi haurà un període d'adaptació per als que van obtenir llicència amb la llei anterior. El decret prohibeix els caixetins de claus al carrer i regula les condicions d'habitabilitat. Algunes associacions de propietaris critiquen les noves condicions i la patronal hotelera creu que igualarà la competència. 

-A Cullera, estos dies se celebra el Medusa. Un festival on es repartixen test gratuits a les dones per a detectar èxtasi a la beguda i així evitar agressions sexuals per sumissió química. La iniciativa promoguda per la conselleria d'igualtat s'estrendrà també a altres festivals a través del Punt Violeta.

-La part decorativa del Sant Calze de la Catedral de València seria 200 anys més antiga del que es pensava. Es desprén d' un nou estudi de la Universitat Politècnica de València. Les premisses de la investigació van ser presentades en el Trinity College de Dublín.

-Els llauradors de la Comunitat es preparen per a una verema pèssima. La sequera ha perjudicat sobretot la comarca de la Marina Alta. En esta zona es cultiva en secà la varietat Moscatell. En el millor dels casos, la collita aplegarà al 30% de la producció d'un any normal.

-L'ONG Xaloc custòdia un niu de Tortuga marina Caretta Caretta a la platja de la Punta. L'objectiu és garantir el naixement de les cries d'esta espècie amenaçada i evitar la possible interferència de turistes o depredadors. 

-L'alzireña Mónica Carrió s'ha convertit en la primera espanyola a aconseguir una doble presència en uns jocs Olímpics. Va participar com a esportista en Sidney 2000 i ara en Paris, s'estrena com a jutgessa d'halterofília.

-Dia mundial dels fars. En la nostra costa, n'hi ha tretze. Lluminàries que guiaven l'arribada de vaixells i que han tingut un paper fonamental en la història.

-Després de 15 setmanes consecutives veient com cau el volum d'aigua dels nostres embassaments, la confederació hidrogràfica del xúquer adopta mesures.Els regants del sistema del Túria veuran retallades les seues concessions un 15%. Les reserves als pantans estan al 40%, però no s'espera que ploga en els próxims mesos. La mesura afectarà 20.000 regants de 80 localitats. 

-Reunió d'urgència de la comunitat de regants de Soneja. S'han reunit per a vore com afronten la prohibició de reg que els ha comunicat la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. El riu Palància té un cabal de 0,093 metres cúbics per segon, quan el cabal ecològic mínim deuria ser de 0,21. Els agricultors donen ja per perduda tota la collita d'hortalisses, però confien en salvar els arbres de fruita, si els autoritzen a fer regs d'emergència cada 20 dies.

-La tenista de La Vall d'Uixó Sara Sorribes ja està a casa amb la medalla de bronze. Ha sigut rebuda amb aplaudiments pels seus veïns, que s'han mostrat molt orgullosos del bronze de Sorribes en el dobles femení

En poco más de una semana, Vicente Ruiz El Soro ha perdido a su padrino (Paco Camino) y a su testigo (Pepe Luis Vázquez) de alternativa, que tuvo lugar el 14 de marzo de 1982. El torero valenciano reflexiona sobre la gran amistad que tuvo con Paco Camino durante más de 40 años, a pesar de ser dos toreros con estilos muy distintos.

Primer fin de semana de agosto y primer fin de semana sin Paco Camino, que falleció el pasado martes a los 83 años y fue enterrado el miércoles en su localidad natal de Camas. Clarín rinde homenaje a uno de los toreros más importantes de la historia con 48 orejas (récord) y 12 Puertas Grandes en Las Ventas en 23 años de matador de toros. Hablan su hijo torero Rafa Camino; Manuel Martínez Erice, empresario y apoderado de la Casa Chopera (con quien estuvo toda su carrera el maestro sevillano), y Vicente Ruiz El Soro, que recibió la alternativa de Camino como padrino. Roca Rey sale a hombros en la penúltima corrida de la Feria de Colombinas de Huelva. Puerta Grande para Enrique Ponce, Daniel Luque y David Galván en la tercera de la temporada de El Puerto de Santa María.

Una de las partes del acuerdo del PSC y ERC para la investidura de Salvador Illa es la reforma de la financiación autonómica para que la comunidad autónoma pueda recabar sus propios impuestos. Esto, que se ha de votar en el Congreso, puede no contar con el voto de otras fuerzas que dan su apoyo al Gobierno, como es el caso de Compromís, que ha anunciado que no lo apoyará si no se atiende a la Comunitat Valenciana. Específicamente, Àgueda Micó, diputada por Compromís en el Congreso, ha estado en el 24 horas de RNE para aclarar esto: "El pacto entre ERC-PSC no es suficiente para acometer una reforma del sistema de financiación en el Congreso, por tanto es una oportunidad para que todos los intereses se puedan conjugar", ha asegurado. "El papel de Junts se tiene que tener en cuenta. Todos los votos son necesarios para reformar el sistema de financiación o para unos presupuestos", ha razonado sobre las futuras votaciones decisivas durante la legislatura. Micó ha sentenciado que "descentralizar las arcas públicas" y dar más recursos a todas las comunidades autónomas es la solución que necesitamos en un Estado plurinacional y un modelo de CC. AA. como el nuestro", ha respondido a Adrián Ferro en RNE.

-Tindre el vehicle llest de cara a vacances, és una prioritat. Els principals punts de seguretat que s'han de revisar són: els pneumàtics, frens, llums i aire condicionat. Els tallers mecànics estos dies registren una gran demanda de servici, a la que molts, no poden fer front. 

-Després de cinc mesos de baixades consecutives, l'atur ha pujat a juliol a la nostra comunitat en 1.052 desempleats. Tot i tindre més de 312.000 persones aturades en total, és la menor xifra des de 2008.

- València és l'octava comunitat amb més morts per la calor extrema, i és Madrid, la que té les xifres de mortalitat més altes.

-El Govern valencià ha presentat un nou decret, per a regular les vivendes d'us turístic, que aprovarà demà el ple del consell. Quines son les condicions.

-Cullera és una de les destinacions preferides. La localitat valenciana compta amb més de mil places, entre hotels i allotjaments turístics.

-L'incendi forestal de Benasau ja està estabilitzat. Els 150 veïns de Penàguila, que foren desallotjats, han tornat hui a les seues cases.