Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Lo pudimos ver ayer tarde, en directo, por La 2 de TVE en Canarias.
El Cabildo de Gran Canaria hizo entrega de la primera edición de los Premios Gran Canaria Isla Europea del Deporte, en un acto que tuvo lugar en el Teatro Pérez Galdós.

(Entrevista de Manuel Sollo). El intento de asesinato del rey Fernando, ocurrido en Barcelona el viernes 7 de diciembre de 1492, pudo cambiar la historia de España. El monarca, gravemente herido, se salvó gracias al grueso collar de la orden del Toisón de Oro. Luis García Jambrina parte de este hecho para construir "La corte de los engaños" (Espasa). Tres mujeres narran los motivos y circunstancias personales y políticas que podrían esconderse tras el atentado: Beatriz Galindo, conocida como la Latina por su amplia cultura y dama de la reina Isabel, Catalina de Dalt, noble catalana enfrentada a Aragón, y Sara Dertosa, una joven judía que sufre la expulsión de su familia. Sus relatos los unifica Omar, un moro bandolero que de forma casual vincula las distintas conspiraciones. El autor nos introduce en las intrigas palaciegas desde escenario tan relevantes como la unificación de los reinos, el fin de la guerra de Granada, el viaje de Colón a las Indias y el creciente poder de la Iglesia a través de la Inquisición. De estos escenarios y sus protagonistas dialogamos aquí.

El curtmetratge titulat "Las muelas del cuco" ha estat un dels guanyadors de la primera edició del FILM SIGN MALLORCA, el festival de cine en llengua de signes que s'ha celebrat a Palma. La iniciativa ha volgut demostrar la capacitat creativa de les persones sordes i reivindicar el valor cultural del seu llenguatge.

Los grupos parlamentarios reciben una parte del borrador de los presupuestos. Convenio para fortalecer los servicios en el ambito rural. Comienza en la Audiencia el juicio llamado TRAPUR, aplazado en tres ocasiones. Caudal 2 Racing 3, dos goles de Aquino dieron al equipo Santanderino la remontada.

El grup Meliá, líder hoteler a Cuba, mantendrà la seva aposta per l'illa caribenya. La mort de Fidel Castro, pensen des del grup, no canviarà l'obertura del règim cap al turisme, fins i tot, amb l'arribada de Trump a la Casa Blanca.

La consejera de Hacienda hace entrega al Parlamento del proyecto de presupuestos aprobado por el Gobierno, que inicia así su tramitación en la Cámara sin contar, de momento, con ningún respaldo de los grupos de oposición.


El niño de 21 meses que este domingo se precipitó por la ventana de un cuarto piso en Oviedo ha fallecido esta madrugada en el Hospital Central de Asturias.

El municipio grancanario de Tejeda se ha convertido en la primera Maravilla Rural de España 2016, según el portal especializado toprural.com en el que han votado los viajeros.

L'acusat de matar la seva exparella a Palma admet els fets i accepta 12 anys de presó.
La radioteràpia a Menorca estarà operativa a finals del 2017.
Melià obrirà quatre hotels més a l'illa fins el 2018. Creuen que la mort de Fidel Castro no canviarà l'obertura del règim cap al turisme.
El Parlament aprovarà demà la creació de l'Oficina Anticorrupció. El PP i Ciutadans hi votaran en contra.
Daniel Bachiller diu a l'Informatiu Balear que no va ser afavorit amb cap subvenció per ser militant de Podem.
Un de cada tres contractes inspeccionats enguany eren il·legals segons la Inspecció de Treball.
El Mallorca perd contra l'Elx i queda a tres punts del play off.

  • Els Mossos han confirmat aquest migdia que el cadàver localitzat a primera hora a la riera Anoia de Martorell correspón a la noia de 20 anys desapareguda dissabte a la nit a Sant Llorenç d'Hortons. El rescat del cos s'ha fet a 11 kilómetres d'on van succeir els fets .
  • A aquesta hora ha de començar a Madrid la reunió entre el ministeri d'Educació i les comunitats autònomes per arribar a un acord sobre les polèmiques proves de quart d'ESO i batxillerat
  • A la reunió que la Generalitat NO pensa assistir és a la conferència de presidents autonòmics prevista per abordar el model de finançament. La negativa de Puigdemont ha estat criticada pels àrtits de l'oposició, que no entenen que es rebutgi la possibilitat de diàleg. Inés Arrimadas de Ciutadans ha dit que, si això passa, demanarà una reunió a Rajoy. Però aquest anunci ha enfadat el líder del PP català, García Albiol, que l'acusa d'apropiar-se, diu, d'una proposta seva.
  • Mentrestant, Junts pel sí i la Cup han registrat al Parlament la proposició de llei del nou impost d'actius no productius, que ha de gravar els béns de luxe a nom de les empreses però que son d'ús particular.
  • I l'ajuntament de Barcelona deixarà de pagar el deute de les families afectades per pobresa energètica per forçar les companyies subministradores a assumir una part del pagament
  • És el tren que prop de la mitjanit de CADA divendres surt de l'estació de L'Hospitalet de Llobregat. Fa diverses aturades a Barcelona i arriba fins a Mataró. Va ple de joves, alguns menors, que se'n van de festa. La majoria van carregats d'ampolles d'alcohol que ja obren al tren abans d'arribar a les discoteques.
  • Amb posat seriós, la plantilla del Barça ha entrenat aquest dilluns a la ciutat esportiva amb el mal record encara de l'enèsima ensopegada al camp de la Reial Societat.
  • Pablo Picasso sempre es va sentir atret pel món mitològic. L'artista malageny va recrear, en diverses obres, escenes i personatges extrets de les creences de les antigues Grècia i Roma. I, com altres creadors, va crear els seus propis relats sobre deus i llegendes... que ara es poden veure en una exposició al seu Museu de Barcelona.
  • Malestar en el Partido Socialista por los nuevos incumplimientos de Coalición Canaria.

 

  • La diputada de Ciudadanos, Melisa Rodríguez, desmiente que su compañera Teresa Berástegui, negociara la moción de Granadilla con Fernando Clavijo.

 

  • Canarias seguirá creciendo en 2017.

 

  • Gobierno de Canarias y cabildos perfilan el Plan de Infraestructuras y espacios turísticos 2017-2020.

 

  • La Guardia Civil investiga si el yihadista de Vecindario tenía colaboradores.

 

  • DEPORTES. 28/10/2016.