Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Entrevista de Manuel Pedraz a Federico Moccia, para el programa Historias de papel, sobre su novela “Tres veces tú” (Planeta, la tercera de la serie que lo dio a conocer en todo el mundo con “A tres metros sobre el cielo”. Seis años después de la última entrega, Tengo ganas de ti”, los protagonistas están en la treintena, han cambiado, algunos tienen familia y las circunstancias de sus vidas son bien diferentes. Aunque hay cosas que permanecen, aunque permanezcan aletargadas, como el amor de Step por Gin y por Babi. El trasfondo de los programas televisivos de tele realidad es uno de los decorados en los que se desenvuelven los protagonistas de esta novela, con la que se cierran algunas de las tramas que Moccia mantenía abiertas desde su primer libro, del que en 2017 se han cumplido 25 años desde su publicación.

Un hombre de 37 años fallece en un accidente de tráfico ocurrido cerca de Fuente de Cantos... El Ministro del Interior entregará las Medallas al Mérito Civil este lunes en Badajoz... Reportaje sobre la UEX y su vinculación con el Campus Iberoamérica... La Despensa de RNE... Resumen Semanal...

La Agencia Estatal de Meteorología (Aemet) prevé para este domingo intervalos de viento fuerte en Galicia, Cantábrico, zonas altas del norte y cordilleras prelitorales mediterráneas y nevadas en el Pirineo. En Galicia, Cantábrico, Alto Ebro, Pirineos y norte y este de Castilla y León, se esperan cielos nubosos o cubiertos con precipitaciones, mas frecuentes en Galicia, Cantábrico oriental y oeste de Pirineos. De forma más débil y dispersa, se extenderán al norte de los sistemas Central e Ibérico, y no se descartan en Aragón, el resto de Castilla y León, Extremadura, y sierras del norte de Andalucía. Poco nuboso con algunas nubes altas en el resto de la península, Ceuta, Melilla, y Baleares. La cota de nieve estará en el noreste peninsular entre los 800 y los 1.000 metros que podrán subir durante el día por encima de los 2.000/2.200 metros. Las temperaturas irán en ascenso en casi todo el país, más acusado para las diurnas, que será notable en gran parte de la mitad sur peninsular, aunque continuarán las heladas en los Pirineos.

Fa un parell de setmanes us explicàvem que un assaig clínic de vacuna terapèutica contra el VIH, aconseguia per primer cop que 5 persones controlin el virus sense haver de prendre tractament antiretroviral. És sens dubte un gran pas en la investigació de la SIDA, com també ho són les novetats i millores que aquest cap de setmana es presenten al simpòsium internacional que es celebra a Castelldefels...

La rutina, la precarietat laboral i valorar les experiències per sobre de les coses materials. Són alguns dels motius que expliquen perquè cada vegada hi ha més gent interessada en marxar durant un temps a fer la volta al món. La majoria són joves entre els 20 i els 35 anys que deixen la feina per emprendre una aventura que segons diuen et canvia la vida.

Més de 400 farmàcies d'arreu de Catalunya participen avui en la recollida solidària de medicaments. L'objectiu és aconseguir-ne 45.000 que es repartiran entre 120 organitzacions no gubernamentals. La campanya es fa per desè any consecutiu i evidencia un problema sovint silenciat: la pobresa farmacèutica. Els responsables de la iniciativa recorden que molta gent no té accés a medicaments com aquests.

El dictamen del consell de garanties estatutàries que desaconsella incloure una partida sobre el referèndum als pressupostos segueix portant cua. Avui hem sentit aquestes tres interpretacions.

Ens farem ressò de dues tendències a l'alça entre els joves. La primera: l'interès per deixar-ho tot i fer la volta al món. ¿Els motius? Fugir de la rutina, la precarietat laboral i valorar més les experiències que els béns materials.

L'altre fenòmen és el de la poesia i les xarxes socials. Autors molt joves i amb milers de seguidors a twitter o instagram han situat els seus llibres entre els 10 més venuts dels últims mesos.

I als esports tothom pendent del futbol en aquest super dissabte. Primer jugarà el Madrid a Eibar, sense Cristiano ni Bale. Després serà el torn de l'Espanyol al camp del Vil·larreal i, l'últim, el líder-el Barça, al Camp Nou, contra el Celta i amb les novetats d'Arda que torna, i l'absència d'André Gómes.

A la part final de l'Informatiu escoltarem la nova cançó del cantat Ed Sheeran. que aixecat polseguera a les xarxes socials. Es titula Barcelona, i recórrer a tots els tòpics possibles sobre la ciutat: les Rambles, la sangria i la sagrada familia...ahir va ser una de les cançons més escoltades a Spotfy.

El Consell de Garanties Estatutàries de Catalunya dictamina per unanimitat que la disposició adicional del projecte de pressupostos que insta al govern de la Generalitat a disposar de les partides necesaries per organitzar un referèndum és contraria a la Constitució ja que l'executiu no té competències en aquest sentit. Resol així els recuros presentats per Ciutadans, PSC i PP. El dictamen no és vinculant. El president Puigdemont acaba de dir que el referèndum es farà.

Llogar un pis a Barcelona és, de mitjana, 300 euros més cars al mes que a la resta de Catalunya. Són xifres recollides per la Generalitat que conclou que a tot el territori els preus van pujar l'any passat un 6,8 per cent.

A l'Informatiu també veurem les imatges de l'atracament a una joieria de Barcelona. Els lladres van colpejar violentament l'empleat que hi havia al local per forçar-lo a obrir la caixa forta. Per sort, va tenir temps d'apretar el botó d'alarma i va aconseguir que marxessin. Els mossos investiguen els fets.

Dos dies després d'anunciar que no renovarà amb el Barça, Luis Enrique diu que se sent alleujat. El tècnic asturià ha explicat que no està cansat pel Barça sinó per la seva manera de viure la professió i ha afegit que no té cap problema amb la plantilla.

 

La poesia està més viva que mai gràcies, en part, a les xarxes socials. Joves poetes amb milers de seguidors a twitter o instagram s'han convertit en un veritable reclam per les editorials, que veuen com el públic virtual d'aquests escriptors es trasllada al paper. Alguns llibres d'aquesta 'nova poesia' es troben entre els 10 més venuts dels últims mesos.