Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El juicio del caso Pretoria por corrupción urbanística en Cataluña arranca este lunes en la Audiencia Nacional y sentará en el banquillo a once acusados, entre ellos dos hombres de confianza del expresidente catalán Jordi Pujol: el ex secretario de Presidencia Lluís Prenafeta y el exconsejero Macià Alavedra. Tras ocho años desde que el juez Baltasar Garzón comenzara a investigar esta causa en 2009, los once acusados se enfrentan a entre 11 meses y 8 años de cárcel por delitos de tráfico de influencias, cohecho y blanqueo de capitales.

El temporal que afectará a gran parte de la Península dejará este lunes precipitaciones fuertes o persistentes en el Cantábrico, sureste de Castilla-La Mancha, Comunidad Valenciana y Murcia; nevadas entre 1.000 y 1.500 metros; y una bajada generalizada y notable de los termómetros. Según el pronóstico de la Agencia Estatal de Meteorología (Aemet), este lunes, estará nuboso o cubierto con precipitaciones en buena parte de la mitad noreste peninsular y Baleares, salvo en el extremo noreste peninsular y este de Baleares, donde sólo habrá intervalos nubosos con menor probabilidad de precipitaciones.

Susana Díaz farà el pas per liderar el PSOE. La presidenta andalusa anunciarà el pròxim 26 de març la seva candidatura a les primàries del partit. Es convertirà així en la tercera aspirant, juntament amb Pedro Sánchez i Patxi López.

Reaccions al dictamen del Consell d'Europa que qüestiona la reforma del Tribunal Constitucional. Ahir el president Puigdemont ho interpretava com una victòria mentre que avui PP i Ciutadans en fan una altra lectura.

Després de 8 anys, demà comença a l'Audiència Nacional el judici pel cas Pretòria. Entre els 11 acusats: l'ex alcalde de Santa Coloma, Bartomeu Muñoz, l'ex secretari de la Presidència Lluís Prenafeta i l'exconseller d'Economia Macià Alavedra.

La Marató de Barcelona ha fet reviure avui l'esperit olímpic. Més de 20MIL corredors han participat a la cursa que enguany commemora el 25è aniversari dels jocs del 92. El guanyador ha estat el kenià Jonah Kipkemoi.

L'Ajuntament de Barcelona destinarà 47 milions a ajuts per rehabilitar pisos. El consistori condicionarà les subvencions a que s'apliquin mesures d'estalvi energètic als habitatges o als edificis.

A la segona meitat de l'Informatiu escoltarem aquest himne de la música disco. El cantaven a finals dels 70 les "Sister Sledge". Una de les seves vocalistes, Joni Sledge, ha mort aquest cap de setmana a Phoenix, als Estats Units.

 

 

Us parlem ara d'Elisa Arimanys, una de les escultores catalanes d'avanguarda més rellevants del segle 20, amb obra a NovaYork, Xicago o Miami, però també a Barcelona, Terrassa i Cerdanyola. Aquests dies podem veure alguns dels seus treballs al Museu de Montserrat, un lloc simbòlic per a l'escultora que va créixer contemplant el paisatge de la muntanya.

I avui ens acomiadem amb una música ben diferent... la del grup disco Sister Sledge, perquè una de les seves cantants, Joni Sledge, ha mort a Phoenix, Arizona, als 60 anys. El principal èxit del grup, famós als anys 70 i principis dels 80, va ser aquest himne de la música de ball: "We are family", gravat al 1979.

La setmana que avui acabem ha estat molt centrada en el judici del cas Palau. Les declaracions de Millet i Montull han causat força enrenou però la notícia de més impacte ha estat, per gairebé tothom, la remuntada del Barça contra el PSG.