Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Carles Puigdemont i els 4 consellers cessats s'han entregat a la policia belga. Ha estat després que la fiscalia n'ordenés avui la detenció. Ara hauran de comparèixer davant del jutge que decidirà sobre l'extradició que demana la justícia espanyola.

Les formacions sobiranistes segueixen estudiant com presentar-se a les eleccions. Avui davant el consell nacional del PDeCAT, la seva coordinadora Marta Pascal ha proposat que sigui Carles Puigdemont qui encapçali una possible llista unitària. I ha afegit que els consellers empresonats també n'haurien de formar part.

L'ANC i Òmnium han organitzat avui encartellades per demanar la llibertat d'Oriol Junqueras, els altres set consellers i els dos Jordis. Les entitats han volgut mostrar així el seu suport a les persones empresonades a Madrid per ordre de la jutge Carmen Lamela.

El 90 per cent dels malalts d'Alzheimer estan cuidats pels seus familiars directes. Avui dia mundial dels cuidadors la fundació Pasqual Maragall recorda la importància de pensar també amb ells. Hi ha fins tot grups de teràpia perquè no caiguin en el què es coneix com a síndrome del cuidador.

Un doblet de Paco Alcácer davant del Sevilla li ha permès al Barça dormir a 11 punts d'un Madrid que aquest vespre rep al Las Palmas. L'Espanyol no va poder remuntar el matiner gol de l'Alabès i va caure al camp del cuer. Ja el supera el Girona, que acaba de sumar el seu tercer triomf consecutiu al camp del Llevant, amb gols de Borja i Stuani.

Joana Biarnés és la primera fotoperiodista d'Espanya, una dona en un món d'homes. El primer carnet de premsa que va tenir va ser del Mundo Deportivo l'any 1955. Ara l'exposició "A Contracorrent", que es pot veure a Barcelona, mostra l'època en què va treballar pel diari El Pueblo a Madrid: amb 90 fotografies de l'Espanya de postguerra. Dalí, Nuréyef, el Beatles, buscar el vestit en que va guanyar Massiel etc , les riudades del Valles, encara als seus 82 anys, no surt mai de casa sense la camera penjada.

Avui és el dia mundial dels cuidadors, un col·lectiu que també pateix les conseqüències de la duresa d'algunes malalties, sobretot, l'Alzheimer. La fundació Pasqual Maragall ajuda als cuidadors amb grups terapèutics on expliquen com se senten i què poden fer per millorar la seva situació per no caure en depressions o en l'anomenada síndrome del cuidador.

L'actualitat d'aquesta setmana l'ha marcat, sobretot, dues qüestions. D'una banda, l'empresonament d'Oriol Junqueras i 8 exconsellers per ordre de la jutge Carmen Lamela. I de l'altra, el viatge a Brusel·les de Carles Puigdemont.

En España hay más de 2,3 millones de personas dependientes que necesitan los cuidados de otras. La mayoría de esos cuidados los hacen familiares: el 89% de la personas cuidadoras son mujeres. Hoy se celebra el Día Mundial de los Cuidadores, una jornada para reconocer su trabajo y su completa entrega.

La reserva hidráulica española está al 37,5% de su capacidad total por lo que los embalses almacenan actualmente 21.024 hectómetros cúbicos (hm3) de agua, al disminuir en la última semana en 145 hectómetros cúbicos, según datos del Ministerio de Agricultura y Pesca, Alimentación y Medio Ambiente. La zona peor parada es el sureste de la península: la cuenca hidrográfica del Segura está al 13,4% de su capacidad y la del Júcar, al 25,2%.