Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El ministro de Defensa, Pedro Morenés, ha explicado en Radio Nacional el significado de las palabras que pronunció en la pasada Pascua Militar referidas a las Fuerzas Armadas, de las que dijo que "mantienen el ánimo firme y sereno sin atender a absuradas provocaciones", una afirmación que los partidos nacionalistas han entendido como una "provocación". Según el ministro, a lo que se refería era a algunos comentarios "hirientes" sobre maniobras militares. "Maniobras que se han hecho por los militares en territorios españoles han provocado comentarios como que si las Fuerzas Armadas tratan de amedrentar. Cosas que realmente son muy hirientes". Pedro Morenés añade que los que se han dado por aludidos deberían explicar por qué (08/01/13).

Ja ho veieu... Leo Messi és, per quart any consecutiu el millor jugador del món. L'argentí s'ha imposat al també blaugrana Andrés Iniesta i a Cristiano Ronaldo. És el primer futbolista que aconsegueix quatre Pilotes d'Or. Han passat molts anys des que jugava a futbol pels carrers de Rosario, però ja aleshores Leo Messi destacava... El què pocs imaginaven era que el somni d'aquell nen que volia ser futbolista es faria realitat. Tot va començar quan va signar aquell contracte amb el Barça en un tovalló de paper.

Ja ho veieu... Leo Messi és, per quart any consecutiu el millor jugador del món. L'argentí s'ha imposat al també blaugrana Andrés Iniesta i a Cristiano Ronaldo. És el primer futbolista que aconsegueix quatre Pilotes d'Or. Han passat molts anys des que jugava a futbol pels carrers de Rosario, però ja aleshores Leo Messi destacava... El què pocs imaginaven era que el somni d'aquell nen que volia ser futbolista es faria realitat. Tot va començar quan va signar aquell contracte amb el Barça en un tovalló de paper.

Dimecres ja es podrà viatjar entre Barcelona i Figueres en tren d'alta velocitat en només 53 minuts...Demà el príncep d'Astúries, el president del govern Mariano Rajoy i el de la Generalitat, Artur Mas, faran el viatge inaugural de la línia, que tindrà 9 viatges diaris per sentit. A Girona esperen que això es noti en l'economia de la zona.... Barcelona a només 37 minuts de Girona. Aquest és el temps que a partir de demà es trigarà per viatjar entre les dues capitals catalanes amb el tren d'alta velocitat. Encara que arriba amb anys de retard, la ciutat de Girona confia que serà un revulsiu per l'economia. El sector turístic i de congressos és un dels que en pot sortir més beneficiat, i més tenint en compte que l'estació està al centre.

No ha estat un bona campanya de Nadal per les botigues: han facturat fins a un 12% menys que els anys anteriors.... Per això els comerciants confien en les rebaixes d'hivern, que han començat avui... 30 mil comerços catalans han iniciat les rebaixes d'hivern amb la majoria d'articles a meitat de preu. Unes rebaixes amb descomptes agressius amb l'objectiu de remuntar les vendes de la campanya de Nadal, que han caigut un 12 per cent. Com sempre, la roba i el calçat són els articles més buscats també en aquestes rebaixes, que comencen fortes, amb descomptes el 50 per cent i fins el 70. Uns descomptes que poden arribar al 90 per cent en els últimes dies de rebaixes. Les grans superfícies obriran diumenge vinent, 13 de gener.

I avui l'aeroport d'El Prat s'ha quedat pràcticament sense taxis. Els conductors han protestat així pel nou sistema de torns, que limita les hores que poden treballar. Aquesta mesura pretén reduir el número excessiu de taxis que circulen per Barcelona. Amb els nous horaris, a cada torn hi ha uns 2.000 cotxes menys cada dia. Els viatgers, doncs, han hagut d'anar fins el centre de Barcelona en autobús, per això, les cues han estat més llargues de l'habitual i en alguns moments s'han col·lapsat els accessos a l'aeroport.

Es la mayor aprehensión de esta droga en España procedente de Afganistán y es la primera vez que se interviene heroína en un contenedor de transporte marítimo en nuestro país. Simulaban operaciones comerciales internacionales y envíos de documentos para introducir la droga. Han sido detenidas ocho personas e imputada otra de nacionalidades pakistaní y española.

Las nubes han bajado a ras de suelo en ambas mesetas y en Extremadura en zonas de interior, como se ve en estas imágenes de Valladolid, ha habido también heladas las dos cosas, hielo y niebla han complicado la conducción por algunas carreteras.Mucha precaución pues si regresan hoy a casa después de estos días de fiesta en muchas comunidades hoy es festivo y por eso se espera más movimento de lo normal en las carreteras.

Hoy arrancan, oficialmente, las rebajas de invierno en casi toda España. Estaremos en Barcelona para ver cómo transcurre esta primera mañana de descuentos y en Madrid, donde los comerciantes tienen libertad para establecer el período de rebajas.

Trabajadores de la sanidad pública han vuelto a manifestarse hoy por las calles de Madrid en protesta por el plan de privatización de la gestión de seis hospitales y 27 centros de salud. Es la primera protesta después de que se suspendiera la huelga de médicos tras la aprobación de los presupuestos para 2013 que daban vía libre al proyecto de la Comunidad.

En Galicia, el juez ha admitido a trámite la querella de la Fiscalía contra el expresidente de la Diputación de Ourense, José Luis Baltar, del Partido Popular, por un presunto delito continuado de prevaricación.A Baltar, que fue durante 25 años presidente de la Diputación de Ourense, se le investiga por la presunta contratación irregular de más de un centenar de personas en los meses previos al congreso provincial del PP en enero de 2010. Según fuentes judiciales, el magistrado le llamará a declarar como imputado. Y como testigos citará a 4 jefes de servicio y a 9 de los contratados. La investigación del caso partió de una denuncia del PSOE gallego.

CiU y Esquerra Republicana consideran inapropiado el discurso del ministro de defensa durante la Pascua Militar. Pedro Morenés dijo que los militares se mantienen serenos sin atender a absurdas provocaciones. Las declaraciones del ministro tampoco han gustado al gobierno vasco que las ve innecesarias y fuera de lugar.

Arriba a judici després de 13 anys el conegut com "Cas Pallarols"; un presumte desviament de fons públics per finançar Unió Democràtica de Catalunya. Els advocats dels sis acusats, entre els quals hi ha l'empresari Fidel Pallarols, dos ex-alts càrrecs del Departament de Treball i tres militants de la formació, negocien amb la fiscalia un acord econòmic amb l'objectiu d'evitar el judici.

A partir de dimecres ja es podrà viatjar entre Barcelona i Figueres en tren d'alta velocitat en només 53 minuts...Demà el príncep d'Astúries, el president del govern Mariano Rajoy i el de la Generalitat, Artur Mas, viatjaran en el tren inaugural....Els passatgers que ara fan aquest trajecte en la línia convencional ja fan números per saber si els surt a compte passar-se a l'alta velocitat.

Les rebaixes comencen amb ofertes del 50%. Els catalans gastarem, de mitjana, 90eurUs per persona , un 4% menys que l'any passat. La major part es destina a moda i complements, un sector en què els comerciants preveuen ingressar uns 780 milions d'eurUs. A algunes botigues, els compradors coincideixen amb els que van a canviar els regals de Nadal.

Leo Messi i Andrés Iniesta han viatjat aquest matí cap a Zuric on a les 7 de la tarda comença la gala de lliurament de la Pilota d'Or. Els dos blau-grana i Cristiano Roanldo són els finalistes... Si guanya, Messi es convertirà en l'únic futbolista que aconsegueix guanyar-lo 4 vegades.

I també coneixerem millor Genís Sinca, el guanyador del premi Josep Pla amb "Una Familia exemplar", la crònica de l'enfrontament de dues nisagues a la Manresa actual. I sabren què "Estaba en el aire" a l'espanya dels anys seixanta, la novel.la amb la què Sergio Vila-Sanjuan ha guanyat el Premi Nadal.