Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La semana que viene la reforma del Estatuto de Autonomía para reducir a prácticamente la mitad el número de diputados se debatirá en las Cortes. Lo propone el PP y se opone el PSOE, pero los partidos sin representación en las Cortes anuncian acciones de protesta. Nos lo cuenta Daniel Martínez, coordinador regional de Izquierda Unida.

PSOE e Izquierda Unida han vuelto a pedir que el presidente del Gobierno de explicaciones en el Congreso sobre el caso Bárcenas. Desde el Gobierno, el ministro de Exteriores ha asegurado que Mariano Rajoy comparecerá cuando lo crea oportuno.

300 deportistas se zambullirán hasta el cuatro de agosto, durante los Mundiales de Natación, en aguas del Puerto de Barcelona. Allí se ha celebrado esta mañana la primera competición en aguas abiertas.

En el Centro Temporal de Inmigrantes de Ceuta conviven 500 inmigrantes irregulares. Allí esperan hasta que se les concede el asilo o se procede a su expulsión. Mientras, pueden entrar y salir del recinto, algo que sólo es posible en los centros de Ceuta y Melilla.

2012 se cerró como el peor del decenio en materia de incendios forestales: ardieron casi 210.000 hectáreas, más del doble que en 2011. Cerca del 15% de esos incendios forestales se producen por accidentes agrícolas con cosechadoras y empacadoras. En época de siega es imprescindible revisar la maquinaria.

Estabilizado el incendio forestal declarado en Benaguacil, Valencia, y que afecta también a los municipios de Vilamarxant y Pedralba. Se investigan las causas que originaron el fuego, que tenía varios focos, y del que se sospecha que podría haber sido intencionado. 75 viviendas han sido desalojadas por precaución aunque ninguna ha sufrido daños.

SOTA LA MIRADA DE TOT EL MÓN

El Mundial de natació reforça la idea d'una ciutat oberta al mar com a font de vida

Una brillant ceremonia inaugural dels Mundials de natació plena de màgia, moments sorprenents i amb referèncias tant a la història i la tradició de Catalunya com a la sensibilitat ecologista torna a posar Barcelona - i Catalunya!- a l'aparador mundial. La capital catalana s'implica a fons en un esdeveniment esportiu, que atrau unes 250.000 persones entre el públic d'aquí i els visitants de més de 25 països. Per arribar fins aqui ha estat necesari un treball previ de molts mesos. I en aspectes tan diferents com la sostenibilitat o la seguretat.

El mundial més sostenible

PLA PER DONAR SEGONA VIDA ALS MATERIALS

Barcelona va començar a preparar , de forma més intensa, les aigues del seu litoral desde un any i mig abans de l'inici del mundial de natació amb accions complementàries sobre les aigues pluvials i controls específics en aigues marines. Es va dissenyar també un pla de 70 accions per fer d'aquest els Mundial de la sostenibilitat. La seguretat inclou accions coordinades de Mossos, guardia civil i guàrdia urbana.ç

Corrupció i espionatge

ELS PARTITS CATALANS PRENEN POSICIONS

Els socialistes catalans rebutgen que hagin de compareixer devant el Parlament per donar explicacions sobre el cas d'espionatge de Metodo 3 i desde el PPC , Enric Millo ha instat a PSC, CIU i esquerra a que donguin suport a una comissió parlamentària per investigar els casos d'espionatge. Iniciativa verds, de la seva banda, reclama un front comú d'esquerres contra la corrupció.

MAS-COLELL A "AQUÍ PARLEM"

La Generalitat injecta 7.000 milions al pla de pagament a proveïdors

El Conseller d'economia de la Generalitat ha anunciat a TVE que preveuen desencallar els pressupostos a partir d'aquest mes de juliol que és quan el Consell de política fiscal i Financera té previst fer pública la xifra del dèficit autoritzada per aquest any. En conversa amb Lluís Falgàs, al programa "Aquí parlem", Andreu Mas Culell ha fet públic també el que ha qualificat d'una "injecció de liquiditat" en aplicar-se un nou sistema per pagar els proveedors. Son 7.000 milions d'euros que liquidaran, a través del govern central, en dues fases. Ja han enviat a Madrid les factures pendents de les entitats socials per valor d'uns 2.000 milions d'euros

COOPERANTS ALLIBERADES

Mone Serra i Blanca Thiebaut passen el primer dia amb les seves famílies

Montserrat Serra i Blanca Thiebaut, les dues cooperants alliberades ahir, han passat la seva primera nit a Espanya. Estan bé d'ànims però, tal com vam poder veure a la seva arribada a Madrid, estan força dèbils i esgotades després de 21 mesos de captiveri a Somàlia. Els familiars de la catalana Mone Serra van poder rebre-la a l'avió que les havia traslladat des de Djibuti. Palafrugell ha rebut amb alegria l'alliberament de la seva veïna -que ha coincidit amb la festa local- i ara li volen oferir-li tota la calma i privacitat que tan ella, com els familiars i metges sense Fronteres han demanat.

L'ESTARTIT, BAIX EMPORDÀ, AHIR AL VESPRE

Als municipis del Baix Ter afectats pels aiguats d'ahir a la tarda, avui fan balanç dels danys. La pedregada va malmetre el cent per cent de la producció de fruita dolça, segons dades del departament d'agricultura. També han quedat conreus d'arrós i blat de moro, en total, unes tres-centes cinquanta hectàrees. A més, els bombers van haver de fer una cinquantena de sortides per la pluja, sobre tot per inundacions de baixos i alguns arbres caiguts. A Torroella de Montgrí, Ridaura i l'Escala s'han hagut de desallotjar diversos campings.Protecció civil manté la prealerta per la possibilitat de més aiguats aquesta tarda.

La solidaritat no s'atura a l'estiu

LES ONG BUSQUEN MÉS VOLUNTARIS

Les ONG no poden afluixar a l'estiu la feina social que fan tot i quedar-se amb la meitat de màns voluntàries. Per això aquestes setmanes busquen com reforçar la col.laboració temporal sobretot de joves de més de 16 anys per participar en casals infantils o cuidar avis que viuen sols.

Ànims Tito

EL BARÇA JA LI BUSCA SUBSTITUT

Conmoció al món de l'esport per la retirada de Tito Vilanova per sotmetre's a un nou tractament per curar la seva malaltia. Els jugadors del Barça i de molts altres clubs han enviat missatges d'ànim al tècnic a travès de les xarxes socials. El club ja treballa per buscar-li un substitut.

LORENZO, SISÈ; PEDROSA, ONZÈ

Marc Márquez és el més ràpid al circuit de Laguna Seca

En motociclisme, Marc Màrquez ha estat el pilot més ràpid en la primera jornada d'entrenaments lliures del Gran Premi dels Estats Units. El pilot català, que s'estrenava al circuit de Laguna Seca, ha marcat el millor temps per davant de Stefan Bradl i Andrea Dovizioso. Finalment, Dani Pedrosa i Jorge Lorenzo han saltat a la pista tot i els problemes físics que arrosseguen per culpa dels accidents que van patir la setmana passada a Alemanya. Lorenzo ha estat sisè i Pedrosa, onzè.

OBRE PORTA FERRADA

Diego el Cigala va inaugurar el festival que presentarà 20 espectacles

Diego el Cigala va obrir anit el festival de Porta Ferrada, a Sant Feliu de Guixols, demostrant ,un cop més, la seva enorme capacitat d'arrastrar cap el flamencels ritmes llatins. I un cop instal.lat en el territori del flamenc-fusió, en el que hi regna amb dret propi, va anar presentant els temes del seu últim disc "Romance de la luna Tucumana". Aires de la capital Argentina embolcallats amb una veu personalisima i una banda de cinc musics.

Va ser l'inici vibrant d'un festival que ha programat una vintena d'espectacles musicals de gèneres diferents i teatre i dansa...fins a mitjans d'agost.

L'OBC MÉS AQUÀTICA

L'Orquestra va acompanyar la gala inaugural del Mundial de Natació

L'orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya va posar anit la música a la cerimonia inaugural dels campionats del Món de Natació. Sota la direcció d'Arthur Post, l'OBC va interpretar la suite de l'Himne dels Campionats acompanyant les projeccions i mappings de la gala inaugural.

Hi van sonar també peces composades per Salvador Niebla amb l'orquestració firmada per Joan Albert Amargós.

Cuarto de cultura 20-7-13

Cuarto de cultura 20-7-13

En "Cultura general" hoy voces y notas para crear, expresar o arrimar el hombro. Hablamos con la periodista y cantautora de la tierra Crixtina Copado. También con el poeta y músico Andrés García Cerdán, que saca nuevo disco con los "Leñadores". Entrevistamos a los organizadores del concierto solidario en Toledo, para las personas sin empleo. Entre otros intervino, Chulito Camacho.

La Unidad Militar de Emergencias se ha sumado a las tareas de extinción del incendio forestal declarado este viernes en la zona de la Pea, en la localidad valenciana de Benagüasil, con 61 efectivos, seis autobombas y dos camiones nodriza.

O secretario Xeral dos socialistas galegos, Pachi Vázquez, non vai ser candidato nas primarias para elexir ao novo titular do cargo. Unha decisión que acaba de facer pública tras varios meses sen despexar a incógnita que el mesmo abrira a raiz da notable perda de votos da formación nas eleccións autonómicas do pasado outono, cando dixera que lle ía devolver o protagonismo á militancia.

Hoxe remata o primeiro prazo para que se matriculen os 12 mil alumnos galegos que aspiran a praza nalgunha das 141 titulacións que ofrecen as nosas universidades.A máis demandada é medicina, para a que a nota requerida é de máis de doce puntos sobre un máximo posible de 14. Outras coma odontoloxía e fisioterapia requiren tamén máis de 11 puntos.

O Celta comeza hoxe unha concentración de nove días en Melgaço, na outra beira do Miño, para completar a integración no equipo das últimas fichaxes e aprender as novas tácticas coas que Luis Enrique quere reforzar o xogo ofensivo do conxunto celeste. Os futbolistas aseguran que é moi bo o ambiente no vestiario, e tamén agradecen a cercanía da afección. (19/07/13)