Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

- Los sindicatos de enseñanza denuncian que el Gobierno regional recortará 219 plazas de profesores para el próximo curso. El ejecutivo lo niega y dice que se trata de reajustes.

- Investigadores del Instituto de Ciencia de Materiales de Aragón trabajan en el diseño de un nuevo tipo de imanes para que sean más baratos, sencillos y accesibles. Se trata de un primer paso pero muy importante para la industria europea.

- Muy pendientes en Aragón de lo que haga el CAI Zaragoza esta noche en Málaga. A las nueve y media se enfrentará al Unicaja, en el primer partido de los cuartos de la Copa del Rey de Basquet.

  • Torna la polèmica sobre l'existència de malnutrició infantil a Catalunya. I és que un informe de la Secreatria de Salut Pública reconeix que hi ha uns 650 menors mal alimentats de famílies amb pocs recursos econòmics. Aquest informe admet ara que s'han pogut detectar gràcies a les actuacions del Síndic de Greuges, que fa temps que ho està denunciant. En un primer moment, el conseller Boi Ruiz va assegurar al Parlament que no hi havia casos de malnutrició i que, si n'hi havia, no eren degut a la pobresa. I fa una estona ha tornat a desmentir-ho. Segons Ruiz, es tracta només de situacions de rics detectades pels metges.....
  • Els partits de l'oposició acusen Ruiz d'ocultar les dades. Per això el PSC ja ha demanat la seva compareixença al Parlament i també la de les titulars de Benestar Social i d'Ensenyament. Iniciativa va mes enllà i demana directament la dimissió o el cessament de Boi Ruiz. De la seva banda, el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, que avui ha presentat el seu informe anual al Parlament, manté que a Catalunya hi ha nens mal alimentats i no només en risc d'estar-ho.
  • El Govern català ha avançat avui que, en menys de dos mesos, tindrà enllestides les balances fiscals del 2011. Ho ha dit el conseller Mas-Colell, que ha explicat que el seu departament ja està treballant en el càlcul fent servir els dos mètodes diferents. El conseller català ha aplaudit la decisió del ministeri d'Hisenda de posar a disposició les dades necessàries perquè, ha dit, no es podien amagar.
  • Circular a 130 quilòmetres estarà permés en alguns trams d'autopistes i autovies catalanes. Ho ha dit avui el conseller d'interior, Ramon Espadaler al Parlament. La mesura s'aplicaria quan el Congrés aprovi la reforma de la Llei de Trànsit, que el govern central va enviar al congrés l'octubre passat. La Generalitat en principi no s'havia mostrat partidària d'augmentar el límit de velocitat, però avui el Conseller ha admés que estan buscant trams on es pugui aplicar, sempre que es compleixin unes determinades condicions.
  • La Infanta Cristina continua a Barcelona preparant amb els advocats la declaració de dissabte davant el jutge del cas Nóos. La filla del rei ha passat bona part del matí al despatx dels lletrats que porten la seva defensa. Sobre la inspecció oberta per l'agència tributària a Ayzoon, l'empresa que la Infanta comparteix amb Iñaki Urdangarín, els advocats asseguren que només es tracta d'una investigació administrativa, al marge del cas. Pel que fa a la implicació en el cas Nóos, la resposta és contundent.
  • El Barça ja té un peu a la final de la Copa en guanyar per dos a zero la Reial Societat. Els bascos es van queixar de l'actuació de l'àrbitre, mentre que els de Martino no van acabar de convèncer... Només 38 mil espectadors van anar al camp nou.
  • Els PEGASUS tornen, després de 17 anys gairebé en silenci. Van fer una petita gira per celebrar els 30 anys del grup, i es van retrobar amb els seus seguidors.... Ara han publicat un disc, Stand by on, i tornen a tocar amb la incorporació del Dan Arisa, fill d'un dels membres de la banda. I, ja ho sentiu, empre fidels al seu estil de Jazz Fusió
  • Sexta alerta vermella na costa. Activada en todo o litoral galego ata as oito da tarde. En terra o vento sopra con forza e xa superaron os 150 km por hora. A cicloxénese Qumaira barre hoxe toda a comunidade pero de momento sen causar grandes estragos // A maioría da flota segue amarrada, por mor do mal estado do mar. Unha boa parte dos barcos pesqueiros levan así dous meses, nos que só ao abrigo das rías foi posible faenar, e non todos os días. Unha inactividade que fai escasear o peixe nos mercados e aumentar moito os prezos // A xunta aproba o plan integral de turismo ata 2016, cos principais eixos no termalismo, a gastronomía e o camiño de Santiago. Busca aumentar o numero de visitantes estranxeiros. Alberto Núñez Feijoo anunciou que a Xunta acaba de colocar 500 millóns de euros a xuro do 1,89%, o mais baixo da serie historica, o que para Nuñez Feijoo constata a "solvencia" de Galicia. 06/02/14

    Unos minutos antes de las dos de la tarde el fuerte viento , que era de 113 kilómetros por hora se llevó por delante gran parte del tejado de este centro territorial de RTvE en Asturias . Los restos, piezas de gran volumjen han caido en la zona de aparcamiento causando daños en algunos vehiculos. En el interior del centro una lucernaria del techo también ha estallado por causa del viento. Afortunadamente no se registraron daños materiales.

    El nuevo presidente de la Asociación de Criadores de la Raza Asturiana de los Valles, José Manuel González, ha manifestado hoy que pese a la crisis, las ventas se están manteniendo y gracias a la marca de calidad Xata Roxa incluso han aumentado.

    Alerta Naranja por vientos en la vertiente cantábrica. Se inaugura el Salón del Estudiante en Pamplona. Carmen Alba, delegada del Gobierno, apoya al concejal del PP de Etxarri Aranatz amenazado por radicales. Barcina apoya la gestión de su Consejera de Salud Marta Vera frente a las críticas de la oposición y el Sindicato Médico. Nino recibe el alta y recupera la ficha con Osasuna para la segunda vuelta de la liga. - 06/02/2014

    Alerta Naranja por vientos en la vertiente cantábrica. Se inaugura el Salón del Estudiante en Pamplona. Carmen Alba, delegada del Gobierno, apoya al concejal del PP de Etxarri Aranatz amenazado por radicales. Barcina apoya la gestión de su Consejera de Salud Marta Vera frente a las críticas de la oposición y el Sindicato Médico. Nino recibe el alta y recupera la ficha con Osasuna para la segunda vuelta de la liga. - 06/02/2014

    Castilla y León defenderá ante el Gobierno central que se potencien las ayudas al alquiler y a la rehabilitación de viviendas.

    El Parlamento vasco aprueba una iniciativa para que Treviño y la Puebla de Arganzón dejen de formar parte de Castilla y León.

    Siete provincias de la Comunidad se encuentran en alerta naranja por vientos que pueden alcanzar los 120 kilómetros por hora.

    El Reale Ademar cae derrotado por 10 goles en la cancha del Huesca, justo antes de su compromiso europeo en la EHF. ( 06/02/14)

    En Madrid, 900 personas están esperando un órgano. En los últimos cinco años se han realizado más de 200 donaciones y casi 750 trasplantes. Lo cierto es que Madrid es una región donde la donación es muy elevada, supera el 85%. El trasplante renal es el más habitual, seguido del de hígado, corazón y pulmones. -- El consejo de Gobierno ha dado a conocer otro estudio sobre formación y desempleo. Cerca de 3.600 parados participan en los cursos de mejora de su cualificación profesional de 134 ayuntamientos, para aumentar sus posibilidades de empleo. -- Por segundo año consecutivo, el ayuntamiento cerró sus cuentas con un superávit de 962 millones de euros. En 2013, la deuda fue de 7.000 millones. Y se redujo el plazo medio de pago a proveedores. Además, la junta del ayuntamiento ha aprobado el plan Incluye para personas con discapacidad, dirigido a la formación, accesibilidad, prestaciones sociales y empleo.

    Bauzá reitera que les prospeccions petrolieres són legals, però que continuarà exigint la seva paralització allà on sigui necessari. Avui s'han presentat 1.500 al·legacions recollides a Mallorca, que s'afegeixen a les més de 20 mil presentades a Eivissa.

    Segona jornada de protesta a la planta embotelladora de Coca-Cola a Palma. Més del 90 per cent de la plantilla ha secundat l'aturada de dues hores avui dematí contra l'expedient de regulació d'ocupació. Empresa i sindicats s'han reunit en el TAMIB però no han arribat a cap acord.

    Els advocats de la infanta Cristina es mostren convençuts que serà desimputada després de declarar davant el jutge. Comencen a arribar els reforços policials, i la ubicació dels mitjans de comunicació encara està pendent de decidir.

    L'ajuntament de Marratxí espera que el Govern declari el municipi zona de gran afluència turística per poder obrir els comerços els festius. El petit comerç acusa el consistori de estar al servei de les grans superfícies.

    Una escultura de 14 metres per recordar les víctimes de l'Atlante, enfonsat durant la Guerra Civil. L'ajuntament cofinança el monument i l'oposició l'acusa de reobrir ferides del passat i enfrontar la societat.

    El sector nàutic protesta contra la pujada de la taxa de senyalització marítima. El cost s'ha duplicat els darrers dos anys. L'augment arriba quan comencen a repuntar les matriculacions d'embarcacions a les Balears.

    La temporada ciclista internacional comença diumenge amb la Challenge de Mallorca. Avui experts del sector s'han reunit a Palma on han presentat un autocar d'una empresa mallorquina capaç de transportat bicicletes dins del vehicle.

    Demà predominarà el cel poc ennigulat. Temperatures diürnes en descens. Vent de migjorn i llebeig moderat.

    Castilla y León defenderá ante el Gobierno central que se potencien las ayudas al alquiler y a la rehabilitación de viviendas.

    El Parlamento vasco aprueba una iniciativa para que Treviño y la Puebla de Arganzón dejen de formar parte de Castilla y León.

    Siete provincias de la Comunidad se encuentran en alerta naranja por vientos que pueden alcanzar los 120 kilómetros por hora.

    El Reale Ademar cae derrotado por 10 goles en la cancha del Huesca, justo antes de su compromiso europeo en la EHF. (06/02/14)

    Gran parte de la península vuelve a estar en alerta por otro temporal, solo horas después del último que nos ha visitado. Las rachas de viento superan los 120 kilómetros por hora en el centro. Pero, de nuevo, lo peor está en el norte, sobre todo en Galicia y en la cornisa cantábrica.