Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El paro aumentó en la región en 1689 personas el pasado mes de julio debido, entre otros, al incremento registrado en el sector servicios. En los últimos doce meses, sin embargo, el descenso es del 6'3 por ciento, cuatro décimas más que la media nacional. Como cada lunes hacemos repaso de la actualidad deportiva, que viene muy marcada por el posible descenso del Real Murcia a Segunda B. 04/08/2014

BAIXA L'ATUR. 3.141 persones menys en juliol a la Comunitat Valenciana. /// CAMPANYA DEL TORRÓ. Xixona treballa ja en la producció amb més vendes i contractacions. /// ARENAL SOUND. Es consolida com el festival més multitudinari, amb 250.000 espectadors.

BAJA EL PARO. 3.141 personas menos en julio en la Comunitat Valenciana. /// CAMPAÑA DEL TURRÓN. Jijona trabaja ya en la producción con más ventas y contrataciones. /// ARENAL SOUND. Se consolida como el festival más multitudinario, con 250.000 espectadores.

 

L'ATUR BAIXA AL JULIOL

Cau en 1.983 persones a Catalunya i encadena sis mesos de descensos

L'atur registrat va tornar a caure al mes de juliol. El mes passat MIL 983 persones es van donar de baixa del Servei Català d'Ocupació deixant la xifra total en les 568 mil. S'encadenen així sis mesos de davallades i això, pel govern català, confirma que la tendència es manté. A tota Espanya també hi ha descens. Hi ha 29mil841 inscrits menys a les llistes de l'atur, de manera que ara hi ha prop de 4 milions 420 mil registrats, una xifra que per primera vegada està per sota de la què hi havia a principis de la legislatura.

ERC per davant de CiU

PODEMOS, TERCERA FORÇA AL CONGRÉS

El PP tornaria a guanyar les eleccions generals tot i que populars i socialistes segueixen perdent vots. El CIS preveu que per primera vegada Esquerra estaria per davant de Convergència al Congrés. Allà, "Podemos" es convertiria en la tercera força política, a sis punts del PSOE. 

Detecta les caigudes

UN DISPOSITIU AVISA A EMERGÈNCIES

La Universitat Politècnica i l'Hospital Clínic creen un dispositiu per la gent gran que detecta automàticament una caiguda i avisa directament els serveis d'emergència. De moment és una prova pilot que estran probant 75 persones..Es calcula que el 30% de les persones grans pateix caigudes tant a casa com fora

Al mes d'agost... obres 

COMENÇA LA REFORMA DEL BUS VAO

Amb l'agost es multipliquen les obres aprofitant que, en principi, hi ha menys moviment a les ciutats i carreteres. Avui han començat les del Bus Vao de la C-58 que estarà tancat tot el mes per convertir-lo en una via de dos sentits. Després repassem també les obres a Barcelona que afecten algunes línies de metro. 

Xavi es lesiona

PATEIX UNA CONTRACTURA AL BESSÓ

Xavi Hernández ha patit una contractura amb bessó de la cama esquerra a l'entrenament d'aquest matí i segurament serà baixa al partit de dimecres contra el Nàpols. La novetat de la sessió ha estat Alex Song i demà ja s'han d'incorporar Neymar, Alves, Messi i Mascherano.

MÚSICA A L'ESTIU

Jonas Kaufmann i els Pet Shop Boys animen els festivals d'estiu

I després dels esports farem una repassada pels festivals catalans que amb l'arribada de l'agost intensifiquen l'activitat. Conversarem amb el tenor alemany Jonas Kaufmann que anit va actuar a Peralada i veurem l'impactant espectacle que els Pet Shop Boys van portar a Cap Roig. 

"HISTÒRIES DE TAULA I LLIT"

El programa s'estrena avui a la 2 de TVE i repassa la història de locals emblemàtics

Avui s'estrena a la 2 de TVE " Històries de Taula i LLit", una sèrie sobre establiments  emblemàtics de Catalunya...

.hotels, fondes i restaurants  que amaguen un  perfil més humà i amb històries per explicar. Són 10 capítols que repassen la trajectòria dels  locals i de les famílies que els  porten i els veuen com més que un negoci. En parlen també clients habituals...El programa s'emetrà cada dia a les 7 del vespre des d'avui fins el 18 d'agost a la 2. El primer capítol està dedicat al restaurant HISPÀNIA d'Arenys de Mar.

En las carreteras españolas, han fallecido 14 personas en los 11 accidentes mortales ocurridos durante la Operación Salida de tráfico de agosto, desde las tres de la tarde del jueves hasta las doce de la noche del domingo. En estos mismos siniestros registrados durante el dispositivo especial 11 personas han tenido que ser hospitalizadas. El día más negro en las carreteras fue el domingo, jornada en la que se produjeron cuatro accidentes de tráfico y murieron cinco personas. 

El portavoz del PPC en el Parlament, Enric Millo, afirma que la idea del "España nos roba" se ha "hecho trizas" tras la confesión de Jordi Pujol de ocultar dinero en el exterior durante más de 30 años. Pide que se reclame al expresidente catalán el impuesto de patrimonio y lamenta que ningún partido haya apoyado la petición de los 'populares' de abrir una comisión de investigación. Sobre la consulta soberanista, cree que Artur Mas va a "forzar" una actuación "contundente y clara" del Estado para que no se celebre y pueda decir que él ha cumplido su palabra. Además, opina que el presidente catalán tiene un plan B oculto que se pondría en marcha el 10 de noviembre y que culminaría en la secesión 

  Día grande en Azpeitia, que celebra las fiestas en honor a San Ignacio de Loyola. En el Santuario se ha celebrado la misa, presidida por el obispo de San Sebastián, a la que ha asistido el lehendakari Iñigo Urkullu.// El lehendakari ha asegurado que no ha recibido aún el acuse de recibo de la carta que envió a Mariano Rajoy en la que le solicitaba una reunión.// La Real no ha podido debutar mejor en competición europea. Anoche venció con holgura al Aberdeen por 2-0, con goles Zurutuza y Canales.(01/08/14) 

 El lehendakari ha reconocido que no sabe si tendrá finalmente una reunión con Mariano Rajoy. Lo ha dicho en Azpeitia, donde ha participado, como es tradición, en la procesión de autoridades con  motivo de las fiestas de San Ignacio.//  Buenas sensaciones en el Athletic Club de Bilbao, que ayer se enfrentó al Benfica en Suiza y le endosó dos tantos al actual subcampeón de la Liga Europa.(01/08/14) 

Los agentes forestales ya han extinguido los dos incendios declarados esta semana en Valde-verdeja, Toledo, y en Mijas, Málaga. El balance hasta finales de junio es de más de 31.000 hectáreas quemadas en España, un 33% más que el año pasado. En total, se han producido más de 2.000 incendios, según los datos que las Comunidades Autónomas han facilitado al Ministerio de Agricultura.

Este fin de semana ha sido uno de los más críticos en la operación paso del estrecho. Cerca de 140.000 personas y 40.000 vehículos lo cruzan este primer fin de semana de agosto. Aunque las autoridades portuarias dicen que no ha habido grandes incidencias, el sol y la falta de hidratación han sido los peores enemigos de las personas que han esperado allí durante horas.