Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El govern de Madrid ha aprovat avui algunes mesures recentralitzadores; és a dir, mesures per tornar a assumir des del govern central tasques o funcions que feien les autonomies. Una d'aquestes mesures representa modificar la llei d'aigues. Això implica que l'Estat recupera el control de les confederacions hidrogràfiques i també les competències sancionadores en les conques dels rius. Fins ara cada comunitat autònoma gestionava les conques en els trams que passaven pel seu territori.

L'atur va baixar a Catalunya de 2500 persones el mes passat i se situa ara en 635.000 aturats. Al conjunt de l'Estat, va baixat en 6.600 persones i es col·loca en més de 4 milions 740 mil persones.

El Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement defensa per Catalunya un model financer en la línia del que tenen el País Basc i Navarra. El Consell, que conclou que l'actual model ja no serveix, ha fet arribar avui l'informe al president Artur Mas.

El govern central no acepta els plans d'ajust presentats pels ajuntaments de Moià, Cunit, Anglès i Cassà de la Selva. Això vol dir que no podran accedir a la línia de crèdits de l'Estat per pagar els proveïdors.

Barça i Espanyol juguen demà al Camp Nou un derbi descafeïnat ja que uns i altres no s'hi juguen res. Els al.licients seran veure si Messi continua ampliant el seu rècord de gols i, sobretot, l'homenatge de comiat que rebrà Pep Guardiola per part del club i l'afició en el seu últim partit al Camp Nou.

Els contractes temporals de setmana santa han donat un respir a les llistes d'aturats dels serveis d'ocupació. A catalunya, a l'abril, l'atur ha baixat de més de 2.500 persones, una xifra quatre vegades inferior a la del mateix mes de l'any passat. És el segon mes consecutiu de descens... mentre que al conjunt de l'estat baixa per primer vegada en 8 mesos.

El Consell Assessor per a la reactivació econòmica i el creixement condiciona el Pacte Fiscal a que Catalunya surti de la LOFCA, el règim de finançament comú de les autonomies... Així li han fet saber, aquest migdia, al president de la Generalitat a qui li han entregat el seu informe al respecte.

Declara als jutjats de Terrassa l'imam acusat d'incitar a la violència contra les dones en dos dels seus sermons.. Abdeslam LA-O-USI ha rebutjat qualsevol incitació a la violència i ha dit que les seves paraules s'han tret de context. És la primera vegada que dona explicacions perquè abans s'havia negat a fer-ho davant els mossos

Hisenda tomba els plans d'ajust d'alguns ajuntaments catalans entre els quals el de Cunit, al Baix Penedès, i el d'Anglès, a la Selva... Els demana fer "més sacrificis" per poder accedir al crèdit que necessiten per pagar als proveïdors. Els alcaldes dels dos municipis anuncien ajustaments dràstics i diuen que el cost social serà alt.

El Barça i l'Espanyol s'enfronten demà en un derbi en què cap dels 2 s'hi juga res... Els blaugrana, però, volen que Guardiola tingui un gran comiat del Camp Nou i ajudar a Messi en la lluita pel pitxitxi. Els blanc-i-blaus, donar una alegria a l'afició després d'haver dit adéu a Europa.

A Catalunya baixa per segon mes consecutiu per l'efecte de la Setmana Santa. L'ATUR DÓNA UN RESPIR.

Nova proposta de finançament. CATALUNYA HAURIA DE TENIR UN SISTEMA PROPI.

Declara l'imam de Terrassa. DIU QUE L'HAN MALINTERPRETAT.

Tombats els plans d'ajust. CUNIT I ANGLÈS, AMB L'AIGUA AL COLL.

Derbi descafeïnat. GUARDIOLA S'ACOMIADARÀ DEL CAMP NOU.

El president del Banc Central Europeu, Mario Draghi, ha elogiat avui les mesures econòmiques adoptades pel Govern de Mariano Rajoy, però considera que encara són necessàries més reformes estructurals. La reunió del Banc Central Europeu que s'ha fet a Barcelona tenia per objectiu formal fixar els tipus d'interés, però en un sentit més ampli s'ha volgut interpretar com una anàlisi de la situació econòmica espanyola.

El President Mas farà una crida a la societat catalana per reivindicar el pacte fiscal. El ministre Luis de Guindos diu que el problema no és de blances fiascals sino de contenció del deute.

La Generalitat proposa al govern Rajoy cobrar cinc euros per día d'estada a l'hospital. Ho ha dit el conseller Mas-Colell que creu insufients les retallades del Govern de l'Estat.

Milers d'universitaris marxen contra la pujada de les taxes universitaries. La manifestació, que ha estat molt vigilada per la policia, ha transcorregut sense que es produis cap incident.

Des de les 7 de la tarda el Reial Madrid celebra amb la seva afició el títol de Lliga aconseguit ahir a Bilbao. Milers de seguidors madridistes gaudeixen de la festa al llarg del recorregut que ha dut l'equip blanc en un autocar descapotable des del Santiago Bernabéu fins a la Cibeles,

El Consell de Govern del Banc Central Europeu es reuneix per primera vegada a Barcelona. Les 23 màximes autoritats de la política monetària europea fixen les linies d'actuació per aquest mes. Anit, el President de la Generalitat els va oferir un sopar, en el que va demanar que les políitiques d'austeritat s'acompanyin de mesures de reactivació... Un objectiu que està damunt la taula a la reunió d'avui.

El Conseller d'Economia proposa cobrar 5 euros per dia d'ingrés hospitalari i que els ciutadans amb ingressos superiors als 100mil euros anuals paguin el 100% del preu dels medicaments. Mas-Colell creu que les mesures que ha pres el govern central són insuficients i reclama que li deixin fer.

Nova jornada de vaga i manifestacions, la tercera, convocada per la Plataforma en defensa de la Universitat Pública contra l'augment del preu de les matrícules i les retallades. Al matí, grups d'estudiants han tallat l'autopista AP 7 a Bellaterra i l'avinguda diagonal de Barcelona. La Generalitat assegura que l'activitat a els aules és l'habitual.

De Frankenstein a Mazinger Z, que celebra 40 anys, passant pels androides de La guerra de les galàxies. Els robots són els protagonistes de la nova edició del Saló del Còmic que obre portes avui a Barcelona. Una edició que ret homenatge als 50 anys de Cavall Fort i a la història del còmic xinès.

El Reial Madrid guanya a San Mamés el seu trenta-dosè títol de lliga després de superar l'Athletic de Bilbao per 3 a 0. La victòria blanca va fer inútil la golejada del Barça al Màlaga amb un hat trick de Messi, que ja té el rècord de gols en una temporada amb 68.

La política monetària de la zona euro pel maig es decideix Barcelona. REUNIÓ BANC CENTRAL EUROPEU.

Mas-Colell vol més mesures. PROPOSA COBRAR 5 EUROS PER DIA D'INGRÉS.

Nova protesta universitària. CONTRA L'AUGMENT DE LES MATRÍCULES.

30è Saló del Còmic de Barcelona. ELS ROBOTS S'APODEREN DE LA MOSTRA.

El Madrid, campió. MESSI BAT EL RÈCORD DE GOLS DE MÜLLER.

Potser ja n'hi ha prou de retallades i ara cal estimular l'economia. Aquesta és una de les idees que avui ha defensat el president del Parlament europeu, el socialista Martin Schulz. Aquest polític alemany, que és de visita a Barcelona, defensa també que les transaccions financeres de les grans empreses paguin taxes. Aquesta mesura, pensa el president del Parlament europeu, permetria recaptar uns diners molt necessaris per lluitar contra la crisi.

8 mil agents de tots els cossos blinden ja Barcelona per la reunió del Banc Central Europeu. Les forces de seguretat escorcollen tots els edificis relacionats amb la reunió i fins i tot la guardia civil controla els accesos per mar.

La Generalitat estudia aplicar a Catalunya la proposta del Govern central i que els funcionaris no cobrin la totalitat del salari durant els tres primers mesos de baixa. Ho ha dit avui la vicepresidenta de la Generalitat Joana Ortega.

Tècnics de l'Ajuntament de Barcelona treballen per esbrinar les causes de l'avaria que ahir va atrapar sis persones al monument de Colom. Alguns turistes han intentat avui pujar-hi, però no se sap quan es tornarà a reobrir l'accés.

El Barça juga hores d'ara contra el Màlaga en el primer partit al Camp Nou des que Guardiola va anunciar que no seguirà. Si els blaugrana perden, el Reial Madrid serà matematicament campió de lliga. De totes maneres, l'equip de Mourinho depèn de si mateix i amb una victòria a San Mamés celebraria el títol.

La policia extrema la vigilància a l'aeroport del Prat i les fronteres davant la inniment reunió de Banc Central Europeu sota la presidencia de Mario Draghi i l'assistència dels governadors de 17 paisos. Desde divendres, la policia ha detingut 17 persones a les fronteres i ha denegat l'entrada a altres 43. La vigilància a la ciutat de Barcelona també s'ha reforçat amb la presència de 200 antidisturbis de la Guàrdia Civil. 8mil agents de tots els cosos vetllen per la seguretat.

El Ministre d'Economia assegura que el govern Bolivià compensarà Red Elèctrica per la seva nacionalització. De Guindos descarta que hagi un risc generalitzat d'expropiacions a llatino amèrica i diu que aquest cas no té res a veure amb l'expropiació per part del govern argentí de la filial de Repsol.

Des d'avui, per presentar una demanda o un recurs en l'àmbit civil i en el contenciós administratiu s'han de pagar entre 60 i 120 euros si la quanitat reclamada supera els 3mil euros. A la tardor, s'hi sumarà la nova taxa anunciada pel govern central. L'advocacia catalana ha alertat de la doble imposició a Catalunya

3 de cada 10 dones d'entre 18 i 25 anys tenen el virus del papil.loma humà. I el 80% poden desenvolupar una lesió, o fins i tot un càncer d'úter o d'anus. Són dades del primer estudi epidemiològic a gran escala fet a Espanya. Els investigadors recomanen vacunar les dones d'aquesta franja d'edat com a mesura de prevenció.

El Barça rep aquesta nit el Màlaga en el primer partit al Camp Nou des que Guardiola va anunciar que no seguirà. S'espera un primer homenatge de comiat de l'afició al tècnic blaugrana en un partit on el màxim interès serà veure si Messi marca, per aspirar al pitxitxi i la Bota d'Or.

8 mil agents vetllen per la seguretat, 17 detinguts a les fronteres des de divendres. REUNIÓ BANC CENTRAL EUROPEU.

Nacionalització de Red Elèctrica. DE GUINDOS:NO HI HA RISC DE GENERALITZACIÓ.

Entren en vigor les taxes judicials. PODEN ARRIBAR ALS 120 EUROS PER SERVEI.

Virus del papil.loma humà. 3 DE CADA 10 DONES MENOR DE 25 ANYS EL TÉ.

Primer homenatge. EL BARÇA REP AVUI EL MÀLAGA AL CAMP NOU.

El primer "no vull pagar" popular als peatges ha provocat retencions a les barreres de Vilassar de Dalt, Martorell, Manresa i Mollet... Convocats per la plataforma "Prou Peatges" desenes de ciutadans han informat a Abertis que passaven sense pagar... Una acció contra l'espoli que, segons ells , pateix Catalunya.

Els advocats d'Iñaki Urdangarin i Diego Torres demanen a la fiscalia parlar d'un possible pacte per evitar l'ingrés a presó dels dos imputats pel cas Noos. Avui el diaris El Pais, el Mundo i el Periodico afirmen que treballen en un pacte perquè els seus clients reconeguin els delictes econòmics i tornin els diners més una multa.

El celler de can Roca de Girona continua sent el segon millor restaurant del món, darrera del danés Noma, segons la llista dels 100 millors que publica cada any la prestigiosa revista britànica Restaurant. Mugaritz del basc Andoni Aduriz també es manté al tercer lloc de la llista i Arzak en el vuitè.

Leo Messi i Cristiano Ronaldo segueixen destrossant tots els registres golejadors de la Lliga. Amb dos estils i caràcters molt diferents, sumen ja 43 gols cadascún i segueixen amb el pols per guanyar el pitxitxi i la Bota d'Or. Encara queden 3 partits de Lliga i la xifra final s'intueix difícil de repetir.

El govern prepara una liberalització de serveis públics que explicarà divendres. Fins aleshores no es coneixerà a quines companyies afectarà, però sonen noms com els de Renfe o Aena. I és que els ajustos, Rajoy ho va dir dissabte, no s'han acabat, sino que segueixen per fer front a la crisi. Una conjuntura que té en els bancs un dels seus punts febles. Per a encarar-ho, avui s'ha confirmat també que el govern veu amb bons ulls la creació d'un organisme que absorbeixi el que anomenen actius tòxics; és a dir, tots els habitatges per vendre que ara arrosseguen els comptes bancaris.

La baixada de l'Euribor permetrà que les hipoteques s'abarateixin uns 50 euros mensuals. Des d'avui neix un nou index hipotecari, l'IRS. Potser més car que l'euribor però més estable.

Abril s'acomiada amb nevades al Pirineu que deixen fins a 40 centímetres a la cara nord i 15 al pirineu central. La previsió indica que la nevada continuarà aquesta nit i demà.

La plataforma "Prou Peatges" avisa que demà es poden crear cues a les barreres pels conductors que es neguin a pagar. El conseller d'Interior diu que no s'establirà cap dispositiu especial de mossos per aquest motiu.

Després d'ajornar uns dies la celebració de la Lliga del Madrid, el Barça se centra ara en els pocs objectius que li queden: el Zamora per a Valdés, la lluita pel pitxitxi i la Bota d'Or de Messi amb Cristiano Ronaldo i la final de la Copa del Rei del proper 25 de maig.

Catalunya ja ha presentat el pla per adaptar-se al nou objectiu de dèficit fixat pel govern espanyol, que no pot superar l'1,5%.. Aqui, això representa una nova rebaixa del pressupost en 1.900 milion d'euros./L'economia espanyola ha entrat en recessió./L'Euribor, en canvi, continua baixant i ho fa per sisè mes consecutiu. Ara està al 1,36% un nivell que no assolia des de l'estiu del 2010./La Organització Internacional del Treball considera que les mesures d'austeritat que s'apliquen a Espanya no contribuiran a recuperar ni l'Economia ni l'Ocupació... /Homes i dones estaran en mòduls separats als centres d'internament d'estrangers./Nevada al Pirineu: la Masella és l'única estació d'esquí oberta./Dur la carmanyola al centre escolar s'ha convertit en una solució per a les famílies més colpejades per la crisi però, també, en una via per combatre l'absentisme escolar./Barcelona és una de les destinacions més demanades aquest pont./Aquest pont de l'1 de maig també estarà marcat per la polèmica dels peatges. La Generalitat diu que, tot i que es puguin produir col·lapses per la campanya "no vull pagar".Des d'ICV creuen que la campanya "No vull pagar" ha de servir per obrir un debat sobre el model de mobilitat a Catalunya. Critiquen la resposta del Govern catala, però, també la data escollida./Un home de 41 anys va morir anit després d'inhalar monòxid de carboni generat per la mala combustió d'un generador elèctric./Els veïns de la Rambla de Barcelona demanen un passeig, sobretot, més segur però també amb menys soroll i, fins i tot, amb menys trànsit... És el que es desprén de la consulta que ha organitzat una assemblea veïnal. L'objectiu, diuen, és millorar la convivència./Un esmorzar a Londres amb embotit, formatge i vi... Productes típics de les comarques gironines, de la mà de 2 grans de la cuina: Ferran Adrià i Joan Roca./El Barça aconsegueix una golejada històrica a Vallecas davant del Rayo i ajorna, com a mínim, 3 dies que el Reial Madrid aconsegueixi matemàticament la Lliga./l'Espanyol, per si no n'hi hagues prou amb els resultats negatius de l'equip, ara alguns mitjans - la SER i la COPE - impliquen el club en una presumpta compra-venda de partits./Aquesta Copa d'Europa és el primer títol internacional de la secció de Futbol Sala i el cinquè dels sis últims disputats./I en tennis, la final de l'edició número 60 del trofeu Comte de Godó ha estat una de les més disputades del torneig./A la lliga de bàsquet, el Barça Regal va apallissar el que podria ser el seu primer rivals als play-off, el Lucentum d'Alacant. Mentre, FIATC Joventut i Assisgnia Manresa, amb poques opcions d'anar als play-off, van guanyar els seus partits. La Penya, donant la campanada a Vitòria.

  • Les CCAA s'examinen: Catalunya ha d'estalviar 1.900 milions més per complir amb l'objectiu de dèficit de l'1,5%
  • Canvis als Centres d'Internament : els interns podran rebre visites
  • Carmanyola contra l'absentisme: les famílies no podien pagar el menjador
  • Nevada al Pirineu: La Masella és l'única estació d'esquí oberta
  • Set al Rayo: el Barça ajorna el títol del Madrid
  • Concentracions a Barcelona, Granollers , Cornellà de Llobregat i Mataró en defensa dels serveis públics i els drets socials. La Plataforma "Prou retallades" ha convocat les quatre concentracions d'avui a Catalunya com una prolongació de les movilitzacions contra la reforma laboral i els drets socials que van motivar la vaga general el 29-M.

    La Generalitat ha alertat als automovilistes que negar-se a pagar els peatges es una infracció del codi de la circulació que es pot multar amb sacions de fins a 100 euros. Els promotors de la campanya contra els peatges "no vull pagar" i alguns juristes no hi estan d'acord i apunten que hi podria haver un buit legal.

    Empresaris de Sabadell es proposen recuperar i extendre la tradició industrial de la comarca a partir de la col.laboració amb la societat del coneixement. Plantejen recuperar i tornar a localitzar part de la indústria que ha marxat en els últims 25 anys.

    1.500 persones participen en la cursa solidaria al circuit de Montmelò per recollir fons per lluitar contra l'esclerosi múltiple. Atletes professionals, veterans i nens s'han sumat a les famílies dels malalts en aquesta 12 edició de la campanya "Mulla't i corre per l'esclerosi múltiple".

    Suspés temporalment, des d'aquesta mitja nit, el Tractat de Schengen que permet la lliure circulació de persones als pasos de la Unió Europea.

    El motiu, la celebració la setmana que ve a Barcelona d'una cimera del Banc Central Europeu. S'han reforçat les fronteres terrestres amb França en els passos de la Jonquera, Portbou, Puigcerdà, Camprodón, Les i Canfranc. També s'han potenciat les fronteres aries dels aeroports de Girona i Barcelona, per preservar la seguretat i evitar l'entrada de violents que intentin rebentar la reunió.

    La presidenta del partit popular a Catalunya, Alicia Sánchez Camacho, ha anunciat que es reunirá properament amb el president de la Generalitat, Artur Mas, per tractar els temes més urgents de l'economia de Catalunya. Sanchez Camacho ha advertit que només amb el pacte Fiscal no es podrà sortir de la crisis i que es vital una bona gestió dels recursos.

    Comencen a Lloret de Mar quatre dies de festa i de reivindicació dels col.lectius de lesbianes gais i transexuals de diferents països d'Europa i de les seves famílies. Es la seva segona trobada Europea, amb participacio de països com Alemanya, Suïssa, Itàlia o Regne Unit, i es proposen avançar en el reconeixement dels drets d'aquests col.lectius a cada país.

    Amb la tradicional encesa dels llums a la porta del Real, instal·lada al Fòrum de Barcelona, va començar anit la nova edició de la Fira d'Abril de Catalunya on s'hi esperen més de 250.000 visitants al llarg dels propers vuit dies. La Fira que organitza la Federació d'Entitats andaluses de catalunya ocupa aquest any 105 mil metres quadrats.

    El millor entrenador de la història del Barça. Així ha sintetitzat, el president del Club, Sandro Rosell, la figura de Pep Guardiola que aquest migdia ha anunciat que no continuarà la temporada que ve com a entrenador del primer equip./L'adeu de Guardiola marca un canvi de cicle... i deixa per la historia del futbol un palmarès que impresiona./ Durant la seva etapa al capdavant del Barça, Guardiola sempre ha comptat amb els consells de Tito Vilanova. Un professional que ara passa de segon a primer entrenador de l'equip./L'IVA s'apujarà l'any vinent i també ho faran els impostos especials. L' anunci, una mala notícia pels consumidors, l'ha fet el titular d'Economia, Luis de Guindos, just després del consell de ministres d'aquest divendres./La presidenta dels populars catalans diu que no hi ha cap risc que Catalunya sigui intervinguda pel govern central. Ho ha dit després de reunir-se a La Moncloa amb el cap de l'executiu, Mariano Rajoy. I d'on n'ha sortit un missatge esperançador i de confiança cap a Catalunya./Aquest matí hi ha hagut una altra trobada política per tractar del pacte fiscal. Ha estat al Palau de la Generalitat, entre el president del Govern, Artur Mas, i el secretari del PSC, Pere Navarro.Ambdós líders han acordat crear una comissió de treball perquè abans de juliol Catalunya tingui un nou model de finançament./244 mil famílies catalanes tenen tots els seus membres a l'atur... i hi ha 240 mil aturats que no reben cap tipus de prestació. Són dades que ha fet públiques avuil'INE a l'Enquesta de Població Activa. En el primer trimestre de l'any, Catalunya ha perdut gairebé 67 mil llocs de treball./Segons l'indicador avançat de l'IPC - l'index de preus de consum- aquest mes d'abril la inflació s'ha situat al 2%./La cimera del Banc Central Europeu que feran a Barcelona - i la necessitat de preservar-ne la segurertat- ha estat el motiu de la suspensió temporal del tractat de Schenguen/Comença l'operació sortida amb motiu del pont l'1 de maig./Justament al port de Barcelona és on la guardia Civil ha comissat un carregament de 708 quilos de cocaïna. La droga l'han descobert en un control rutinari i de moment no han fet detencions./El port de Barcelona compte des de avui amb una nova terminal petroliera al Moll de L'Energía. Amb l'aportació de 50 Milions d'euros de la companyia rusa Lukoil i la catalana Meroil./El Rei Joan Carles ha hagut de tornar a ser intervingut perquè li recoloquessin la pròtesi que li van implantar fa 9 dies al maluc dret./Unir l'estil i la técnica del grafitti amb l'art romànic català. Es el que han fet dos artistes joves de poc més de 30 anys, Rudi i Raul, extremeny i madrileny respectivament/En començar l'Informatiu ja hem parlat ampliament de l'adeu de Guardiola i del relleu que agafarà el seu ajudant, Tito Vilanova, com a entrenador del Barça./Demà comença una nova jornada de lliga amb el partit de l'Espanyol contra l'Sporting de Gijón./En tennis, Rafa Nadal ja és a les semifinals del Godó després de guanyar per un doble 6 a 2 al serbi Tipsárevich./El Barça de futbol sala debuta aquest vespre a la Final Four de la Copa d'europa que es disputa a Lleida. S'enfronta a semifinals amb l'Sporting de Portugal