Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El Ministre d'Educació explica a les Comunitats Autònomes el seu pla per estalviar 3mil milions d'euros... Damunt la taula, la proposta d'augmentar el nombre d'alumnes per classe, pujar les taxes universitaries o augmentar les hores de classe dels professors. Són mesures, però, que haurien d'aplicar les Comunitats perquè més del 80% de les competències estan transferides. Per les comunitats del PP les propostes són de màxims i no obliguen les comunitats.

La Reina Sofia visita aquest migdia el Rei Joan Carles a l'Hospital on es recupera de l'operació de maluc que li van fer dissabte. L'últim comunicat mèdic diu que l'evolució és molt positiva i la seva mobilitat garebé completa. PP i PSOE defugen polemitzar sobre les circunstamcies de l'accident, mentre que CiU qualifica d'error el viatge del Rei.

Un dels processats en el judici, que ha començat avui a Barcelona, contra la denominada "Banda del port" implica guàrdies civils i policies en el robatori de 400 quilograms de cocaïna. Nou agents s'asseuen al banc dels acusats juntament amb delinqüents habituals i confidents policials. El fiscal demana penes que van fins als 39 anys de presó.

Ràdio Nacional entrega avui els Premis Sant Jordi de Cinematografia, uns guardons que arriben a la cinquanta-sisena edició.

El Barça afronta una setmana decisiva en la què es juga gairebé totes les opcions a la Champions i la Lliga. Dimecres els de Guardiola visiten el Chelsea a l'anada de les semifinals de la Lliga de Campions i, dissabte, reben al Madrid al Camp Nou en un clàssic convertit en final de la Lliga.

Ràdio Nacional entrega avui els Premis Sant Jordi de Cinematografia, uns guardons que arriben a la cinquanta-sisena edició... Els premis els entegraran en una gala aquest vespre però, a aquesta hora, Marta Ribas, els guardonats ja són a Barcelona...

El Ministre explica a les CCAA el pla per estalviar 3.000 milions d'euros. RETALLADES EN EDUCACIÓ.

La Reina visita l'hospital. EVOLUCIÓ POSITIVA DEl REI JOAN CARLES.

Judici a la "banda del Port". HI HA 9 AGENTS ACUSATS DE TRÀFIC DE DROGUES.

Premis Sant Jordi de Cinema. EDICIÓ 56 DELS PREMIS QUE LLIURA RNE.

Setmana clau. EL BARÇA VISITA EL CHELSEA I REP EL MADRID.

El rei Joan Carles evoluciona bé de l'operació al maluc que li van fer ahir i ja ha caminat en alguns moments amb total autonomia tot i que ajudant-se amb unes crosses. El monarca, que está rebent les visites dels membres de la familia reial i del president Rajoy, es va fracturar el maluc dret en tres trossos en caure, en un viatge privat a Botsuana.

Augmenta als carrers de Barcelona la presència de persones que malviuen a l'interior dels seus vehícles o de caravanes. La crisi ha fet creíxer aquest tipus d'infrahabitatge a la ciutat i les entitats socials i partits de l'oposició demanen un pacte urgent per ajudar.los.

Produir alguns dels millors olis d'oliva extra-verge i , a més, donar-li una sortida comercial directe i competitiva en el mercat internacional. És l'aposta d'éxit que han trobat alguns productors per fer front a la crisi d'un sector que desde fa anys veu caure els preus i ven per sota dels costos.

La tragèdia marítima que més ha agitat l'imaginació popular, l'enfonsament del Titanic, reviu en actes arreu del món arran del centenari del naufragi. A Barcelona unes 200 persones van participar anit en un sopar que va recrear , desde la musica al menú, els detalls de l' última nit del Titànic.

El Barça es manté viu en la lluita pel títol de Lliga després de guanyar al camp del Llevant gràcies a dos gols de Leo Messi. L'argentí es va carregar l'equip a l'esquena amb el marcador en contra, va marcar per desena jornada seguida i ja suma 41 gols a la Lliga. El Madrid també va guanyar l'Sporting i conserva els 4 punts d'avantatge abans del clàssic.

Els mossos d'esquadra i els bombetrs investiguen les causes de l'esfondrament parcial d'una casa a Tarrasgona, aquesta matinada. En el sinistre ha perdut la vida una dona de 34 anys i el seu marit i una filla han quedat ferits. Els altres sis fills de la parella n'han sortit il.lesos.

Els presidents de les comunitats autònomes governades pel PP es comprometene amb el president del govern, Mariano Rajoy, a cumplir el dèficit marcat als presupostos generals de l'estat. La reunió que han fet a la seu del PP a Madrid, ha acabat amb la crida a la unitat de govern, autonomies i els ajuntaments devant les dificultats de l'economia espanyola i amb un clarsuport a les reformes de l'executiu de Rajoy.

Els experts assenyalen l'aportació dels joves empresaris innovadors en una societat necessitada d'emprenadors capaços de crear riquessa i de forjar el seu propi lloc de treball. Coneixerem alguns inovadors desde els que venen de la formació més cientifica als que es valen, sobretot, de la imaginació.

La Plaça de Catalunya, a Barcelona, s'ompla de pancartes i de crits en defensa de les llibertats individuals. La concentració l'ha convocada la federació d'asociacions de veïns de barcelona que denuncia que s'estan retallen drets fonamentals dels ciutadans.

El Barça visita aquesta tarda el Llevant amb l'obligació de guanyar per mantenir el pols amb el Madrid pel títol de Lliga. A més, en el Barça més golejador de la història, Messi té a tocar un altre rècord personal... Sumar 10 jornades seguides marcant, igualant el récord de Ronaldo l'any 97.

El pla del govern de Madrid contra el frau fiscal no és cap broma. Avui s'han detallat un seguit de mesures que, si més no, obliguen a pensar-s'ho molt bé abans d'amagar diners a hisenda. I és que, entre d'altres contundents decisions, el govern es proposa que les rendes no declarades no prescriguin mai. Negar-se o dificultar una inspecció d'hisenda podrà ser multat amb fins a 100 mil euros. I per aquells que paguin en efectiu més de 2500 euros i no ho declarin... el govern ha preparat una estrategia realment disuasoria: qualsevol dels dos, el que pagui o el que cobri, pot denunciar l'altre i aleshores hisenda perdona el denunciant i multa el denunciat.

Divisió d'opinions sobre el pla antifrau del govern: alguns ciutadans creuen que és correcte i d'altres temen que es crei un estat de delació. Els petits empresaris pensen que el control sobre el pagament en efectiu pot ralentitzar les seves activitats.

La borsa s'enfonsa i cau prop d'un 4% arran dels dubtes sobre Espanya reflectits en la premsa internacional. Les pèrdues dels ultims 15 dies ja voregen el 10% i la prima de risc es dispara en 423 punts.

Els mossos d'esquadra detenen tres lladres que robaven botigues a Barcelona encastant-hi motos. Se'ls imputen onze robatoris amb força comesos principalment al districte de Sarrià- Sant Gervasi.

Pep Guardiola continua pensant que la Lliga està molt difícil però que el Barça lluitarà per tenir opcions de guanyar-la fins al final. L'objectiu és anar pas a pas. El proper, demà al camp del Llevant, on tornen Alves i Piqué mentre que Keita és baixa per precaució.

El Govern aprova un nou paquet de mesures antifrau que inclou l'obligació d'informar dels comptes, valors o inmobles que es tinguin a l'estranger. També autoritza els ajuntaments a cobrar l'Impost sobre béns inmobles d'edificis que són patrimoni si s'hi fan activitats econòmiques, i la limitació a 2.500 euros dels pagaments en efectiu.

L'encariment dels carburants i la roba i el calçat pugen els preus 7 dècimes al març. La inflació interanual, però baixa fins el 1,9% i se situa al nivell de l'agost de 2010. A Catalunya els preus creixen 6 dècimes però la taxa interanual és manté en el 2,2%, 3 dècimes per damunt del conjunt de l'estat

El factor humà està al darrera de la majoria dels accidents de trànsit. Segons un estudi de la Universitat de Girona, la inconsciencia davant el risc i la falsa creença de què els accidents els pateixen uns altres fa que molts conductors repeteixin conductes de risc tot i saber que poden ser perilloses.

El Barça i el Madrid continuen demà el pols per la lliga. Els blaugrana visiten el Llevant amb les novetats d'Alves i Piqué a la convocatòria. En canvi, Keita n'ha quedat fora per unes molèsties a la cuixa dreta. La plantilla ha felicitat el capità Carles Puyol, que avui fa 34 anys

I parlarem amb una de les veus més encisadores del panorama musical català, Sílvia Pérez Cruz... Un equip de l'Informatiu ha estat amb ella hores abans de presentar el Liceu el seu últim treball "11 de novembre".

2.500 euros, límit pels pagaments en efectiu. NOVES MESURES ANTIFRAU.

Noves mesures antifrau. ELS EFECTES A LES PIMES.

Els preus pugen un 0'7% el març. GASOLINA, ROBA I CALÇAT, LA CAUSA.

Conductes de risc al volant. EL FACTOR HUMÀ, DARRERA MOLTS ACCIDENTS.

Tornen Alves i Piqué. EL BARÇA JUGA DEMÀ AL CAMP DEL LLEVANT.

El nou treball de Sílvia Pérez Cruz arriba avui al Gran Teatre del Liceu. "11 DE NOVEMBRE"

El govern català haurà de refer els pressupostos. Tots els partits de l'oposició s'han posat avui d'acord i obliguen l'executiu de Mas a recalcular els grans números de Catalunya perquè consideren que ja no son vàlids, després que des de Madrid no hagin arribat tots els ingressos que s'esperaven. Això sí, no caldrà tornar a fer el tràmit parlamentari perquè Esquerra Republicana ha votat al costat de Convergència per evitar-ho.

Convergència i Unió vota a favor de la llei d'estabilitat pressupostària després que el PP accepti donar més temps a les autonomies per reduir el déficit. El PSOE es manifesta contrariat perquè diu que la llei trenca el consens necessari entre els dos grans partits d'Espanya.

Més de 800 persones dormen al carrer a Barcelona, en crèixer el nombre de persones que han perdut tots els recursos. En els últims 3 anys els sense sostre han augmentat d'un 27%.

Un grup d'empresaris i treballadors autònoms decideixen ignorar l'agencia tributaria espanyola i ingressar els seus impostos a l'Agencia Catalana. Ho fan perquè diuen que Espanya expolia Catalunya.

El Madrid torna a tenir 4 punts d'avantatge al capdavant de la Lliga després de golejar l'Atlètic, però al Barça no perden l'esperança. Els de Guardiola insisteixen que l'únic que poden fer és guanyar els seus partits i esperar que el Madrid punxi.

El nombre de persones sense casa augmenta a Barcelona un 27% en 3 anys, segons la xarxa s'atenció a Persones sense llar. Ara dormen als carrers de la ciutat més de 800 persones. També s'ha doblat la xifra dels que viuen en assentamets. La situació económica també fa canviar el perfil dels qui es veuen abocats a la indegència.

La primera imputada pel cas dels nens robats, Sor Maria, s'ha negat a declarar. El jutge l'havia citat després que una dona la denunciés assegurant que li va robar la filla fa 30 anys en una clínica de Madrid. La monja hauria argumentat que el marit no era el pare i que el nadó havia mort durant el part. A Catalunya hi ha 60 casos denunciats.

Les execucions hipotecàries i els desnonaments disparen la demanda d'advocats del torn d'ofici des de l'inici de la crisi. Els procediments d'aquest tipus han crescut un 75%. També creixen els procediments laborals. En canvi baixa per primera vegada, en la resta d'àmbits.

I així es va registrar a l'Institut Geològic de Catalunya el terratrèmol de 2'9 graus en l'escala de Richter que anit va sacsejar el Maresme. L'epicentre es va localitzar al mar però alguns veïns van notar la tremolor. És el segon d'aquesta intensitat en una setmana. El Maresme és la zona de més activitat sísmica a Catalunya junt amb els Pirineus.

El Reial Madrid manté els 4 punts d'avantatge sobre el Barça després de guanyar per 4 a 1 al camp de l'Atlètic. Cristiano Ronaldo va liderar un altre triomf blanc al derbi madrileny amb un hat-trick... Amb 40 gols torna a superar Messi en la lluita pel pitxitxi.

Augmenta un 27% el nombre de persones que viuen al carrer i hi ha més espanyols. MÉS SENSE SOSTRE.

Imputada pels "nens robats". SOR MARIA ES NEGA A DECLARAR.

Torn d'ofici. MÉS PROCEDIMENTS CIVILS I LABORALS.

Terratrèmol al Maresme. ALGUNS VEÏNS DE LA ZONA NOTEN LA TREMOLOR.

Cristiano tomba l'Atlètic. EL MADRID MANTÉ L'AVANTATGE AMB EL BARÇA.

El ministre d'economia, Luis de Guindos, ha afirmat avui a Barcelona, molt taxatiu, que no hi ha més camí que les retallades i que s'ha de posar ordre a la casa. En referència als que parlen d'un possible rescat d'Espanya, el ministre ha dit que si venen altres a fer els pressupostos, aleshores sí que es veurà què és ajustar els comptes.

El president del govern assegura que el seu executiu te clar el rumb que cal seguir per sortir de la crisi. Mariano Rajoy anuncia que el pla de lluita contra el frau contempla controlar els pagaments en efectiu de més de 2500 euros.

Artur Mas diu que si el govern de la Generalitat no hagues fet les retallades, Catalunya hauria naufragat com el Concordia. En el ple sobre la reactivació econòmica Mas insisteix en la necessitat del pacte fiscal.

L'Alcalde de Rasquera, Bernat Pellisa, anuncia que dimitirà del seu càrrec, però no concreta la data. L'anunci es produeix després que el referèndum de la plantació de cànnabis NO hagi obtingut el 75% dels vots afirmatius. El conseller d'interior adverteix que si la plantació tira endavant, no aturarà l'actuació dels mossos.

El barcelonisme tindrà avui un ull pendent del derbi entre l'Atlètic i el Reial Madrid que pot suposar una passa més en la remuntada blaugrana a la Lliga. Els de Guardiola van fer la feina ahir guanyant al Getafe i dedicant-li la victòria a Éric Abidal, sotmès a un transplantament de fetge.

El Govern limitarà a 2.500 euros la quantitat que es podrà pagar en efectiu en una transacció comercial. Mariano Rajoy ho ha anunciat al congrès dels diputats i el consell de Ministres ho aprovarà divendres. La mesura serà excepcional amb vigència, només, per aquest any. També al Congrès, la vicepresidenta Sáenz de Santamaria ha anunciat que recorreran la llei de consultes que prepara el Parlament de Catalunya si vulnera la constitució.

A Rasquera, l'alcalde descarta dimitir, com a mínim de moment, malgrat no haver aconseguit que el 75% dels veïns donessin suport a la plantació de marihuana... Un objectiu que s'havia marcat ell mateix i, ahir, el SÍ va aconseguir el 56% dels vots... Avui és dia de reflexions i reaccions.

Ensenyament estudia reduir l'aportació a les escoles bressol municipals un 38% per al proper curs. El govern passaria d'aportar 1600 euros per cada plaça a 1000. La Federació de municipis de Catalunya denuncia que la retallada farà insostenibles moltes llars d'infants que es financien amb l'aportació de la Generalitat, ajuntaments i famílies.

1 de cada 5 malalts de parkinson té menys de 50 anys. Segons els metges, l'aparició de la malaltia s'avança cada cop més, i apunten que el futur són les teràpies personalitzades. Associacions de malalts i investigadors demanen que es continui invertint malgrat la retallada en I+D.

El Barça guanya el Getafe per 4 a 0 amb una exhibició de joc i se situa, de manera provisional, a un punt del Madrid. Alexis, per partida doble, Messi i Pedro van ser els golejadors d'un triomf dedicat a Abidal, a qui ahir li van trasplantar el fetge.

El Govern limitarà els pagaments en efectiu a 2.500 euros. MÉS MESURES ANTIFRAU.

Rasquera diu sí a la plantació. INTERIOR DIU QUE SI ES FA, ACTUARÀ.

Nova tisorada a les llars d'infants. ENSENYAMENT ESTUDIA RETALLAR L'APORTACIÓ.

Dia Mundial del Parkinson. UN DE CADA CINC MALALTS TÉ MENYS DE 50 ANYS.

Corren per atrapar el Madrid. EL BARÇA SUPERA EL GETAFE PER 4 A 0.

Artur Mas ha dit aquesta tarda al Parlament, que no descarta que s'hagin de fer noves retallades. Serà l'única via, segons Mas, per poder complir amb el que exigeix la Unió Europea. El president de la Generalitat, en sessió de control, s'ha queixat i ha criticat els pressupostos de Madrid, fet que li ha valgut una bona enganxada amb la líder del PP, Alicia Sanchez Camacho. Artur Mas també ha tingut una referència a Esperanza Aguirre. La presidenta de la comunitat de Madrid proposa que les autonomies tornin competències a l'Estat.

Els mercats continuen caient, segons els experts, en resposta a la incerta situació econòmica espanyola. La prima de risc continua disparada i avui s'ha situat en 433 punts.

El Web d'Hisenda s'ha col·lapsat en el primer dia en què es pot sol·licitar l'esborrany de la declaració de la renda. A la campanya d'enguany es recuperen deduccions per lloguer, per compra de primera vivenda, i per obres de rehabilitació.

Els habitants de Rasquera decideixen avui en referèndum si volen que es planti cannabis al seu poble. La votació oposa els que veuen en la plantació una solució a les finances de l'ajuntament i els que creuen que pot ser il.legal.

El Barça buscarà a partir de les 9 una victòria sobre el Getafe que el col·locaria a només un punt del Madrid. Guardiola té la baixa Cesc sancionat, i el dubte de Piqué i Alves. Els blaugrana volen dedicar-li la victòria a Abidal, que avui s'ha sotmès al transplantament de fetge.

Les Comunitats Autònomes hauran d'adaptar el seu pressupost a l'estalvi de 10mil milions d'euros en Sanitat i Educació anunciat pel Govern Central... Mariano Rajoy va prendre la decisió després de reunir-se amb els titulars d'aquests ministeris... L'aplicació de la mesura, però, s'haurà de negociar amb les Comunitats Autònomes abans de finals de mes.

Des d'avui ja es pot demanar i confirmar per internet l'esborrany de la declaració de la renda de 2011. Entre les novetats? puja el màxim deduïble per compra d'habitatge, desgrava la rehabilitació per a més contribuents i per més quantitat, es recupera l'impost de patrimoni i desapareix la deducció per naixement o adopció.

Els veïns de Rasquera decideixen avui en referèndum si permeten que al poble es cultivi marihuana per a l'Associació Barcelonina Cannàbica d'Autoconsum. Segons l'ajuntament, amb el que guanyarien amb la plantació eixugar el dèficit. La legalitat del projecte,però, ha generat friccions entre govern i oposició i entre els mateixos veïns.

Descomptes durant tot l'any. És la via que han trobat els comerços de Barcelona per remuntar les vendes, que continuen a la baixa... Una manera també d'adaptar-se al nou perfil de consumidor que, amb la crisi, compra menys i més barat. Molts comerços acusen la competència dels basars xinesos o de les botigues amb horaris més flexibles.

El Barça rep avui el Getafe al Camp Nou amb l'objectiu de situar-se, provisionalment, a un punt del Reial Madrid. Alves s'ha entrenat aquest matí amb el grup mentre que Piqué encara ho ha fet al marge. Tot i que Guardiola insisteix en que la lliga està molt difícil, el president Sandro Rosell es mostra més optimista.