Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Continua la mobilització de la pagesia per pressionar el Govern. S'ha fet una marxa lenta de tractors a Tàrrega que pot complicar la circulació per la C-14. Agricultors i ramaders han reclamat solucions a la vicepresidenta Vilagrà a Casserres, al Berguedà.

Plou a les portes del cap de setmana de les rues de carnestoltes. Poca pluja, però benvinguda perquè rega el territori i es filtra als aqüífers i reserves d'aigua freàtica.

Comença la segona tongada de vaga a Renfe i Adif. Els serveis mínims són del 33%. L'aturada, convocada per Comissions Obreres s'ha fet notar, sobretot a primera hora, amb alguns trens suprimits i retards de fins a 30 minuts.

Artem Dovbyk entra a la convocatòria del Girona per jugar demà al Bernabeu. Els gironins es disputen el lideratge de la lliga amb el Reial Madrid.

La pluja d'aquest divendres és molt benvinguda. Encara que no ajuda a reomplir els pantans, sí que remulla el territori i ajuda a recarregar les reserves naturals d'aigua freàtica. És aquesta primera capa d'aigua subterrània, que es filtra de la pluja i que trobem quan perforem el subsol. A Barcelona hi ha 40 dipòsits en actiu construïts per emmagatzemar tota aquesta aigua.

Expliquem què és l'aigua freàtica i com s'utilitza. A Barcelona hi ha 40 dipòsits en actiu construïts per emmagatzemar-la. El consistori no contempla, de moment, potabilitzar-la per fer-la apta per al consum humà.

Un centenar d'agricultors i ramaders reben la vicepresidenta Laura Vilagrà amb una tractorada a Casserres, al Berguedà.

L'Audiència de Barcelona acorda l'arxiu definitiu de la causa contra l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel per desobediència.

Poca afectació en la primera part de la jornada de vaga a Renfe i Adif. L'aturada, convocada per Comissions Obreres s'ha fet notar amb alguns trens suprimits i retards de fins a 30 minuts.

Desarticulat un grup criminal internacional especialitzat en robatoris a domicilis particulars.

El Barça s'enfrontarà a l'Athletic Club a les semifinals de la Copa de la Reina de futbol.

El conseller David Mascort defensa que els productes extracomunitaris hagin de complir les mateixes condicions que els europeus: creu que suposaria que es venguessin aquí a un preu superior. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, remarca que les restriccions de la sequera tenen matisos i obre la porta a modificacions perquè "tothom interpreti igual" les mesures també a la pagesia i ramaderia. El titular del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural avança que a finals de març entrarà en funcionament el portal únic per reduir la burocràcia de la pagesia i ramaderia. Creu que no hem de patir pel desabastiment en els supermercats arran de les protestes dels agricultors. Explica que el turisme no és un sector específic al pla de sequera perquè "està als nuclis urbans": "Ha d'aplicar les mateixes restriccions". Descarta que els ciutadans pateixin talls a l'aigua de l'aixeta, i també s'oposa als transvasaments: "Aquest país ja s'ha manifestat moltes vegades dient que no vol transvasaments".

El cantant malagueny Zenet actua aquest dijous a la nit dins del marc del Festival del Mil·lenni al teatre Coliseum. Presentarà el seu disc 'La estación del momento' per al que ha comptat amb deu poetes de diferents edats amb els que ha escrit les 10 cançons de l’àlbum. Després del concert de Barcelona té previstes actuacions a Madrid i Bilbao en les pròximes setmanes.

Zenet és un artista multidisciplinar que porta dècades en actiu. Combina la interpretació (El joven Picasso, El Ministerio del Tiempo) amb una exitosa carrera musical que va començar el 2008 amb ‘Los Mares de China’.

L'Hospital del Mar ha implantat una cirurgia pionera a Catalunya per tractar l'apnea del son. Es tracta d'un neuroestimulador que s'implanta sobre el nervi que controla el moviment de la llengua dels pacients.

El dispositiu transmet pressió a la via aèria a través d'una mascareta que cal portar mentre es dorm. Es calcula que a l'estat hi ha entre més d'un milió de persones amb apnea del son, però només el 10% estan diagnosticades.

Els tractors marxen de Barcelona, després de reunir-se amb la presidenta del Parlament i els grups. Posen fi així a 3 dies de protestes.

El Parlament Europeu reclama a Espanya que s'investigui si va hi va haver ingerència russa al procés. L'Eurocàmbra reclama també que s'estudiïn els suposats contactes de Puigdemont amb agents del Kremin el 2017.

Tècnics d'urbanisme inspeccionen l'edifici esfondrat de Badalona per comprovar si els pisos intactes són habitables. L'Ajuntament oferirà assessorament jurídic als afectats.

L'apnea del son impedeix descansar els qui la pateixen. Amb aquest xip neuroestimulador l'Hospital del Mar aconsegueix substituir la molesta mascareta nasal i millorar la qualitat de vida dels pacients.

Al Girona, Míchel accepta la sanció que li impedirà dirigir l'equip al Bernabéu. El tècnic diu que una victòria seria molt especial, però que no els farà candidats a guanyar la Lliga.

Els pagesos marxaran avui de Barcelona, el gruix ja ho va fer ahir a la nit o aquest matí. Així acaben 3 dies de mobilització del sector. 

La Comissió de Venècia és avui i demà a Espanya per recollir informació sobre la llei d'amnistia. 

Des del Partit Popular que, recordem és el partit que ha propiciat la visita de la comissió de Venècia, demanen que els deixin treballar.

El Parlament Europeu demana a Espanya que investigui de "forma efectiva" l'expresident Carles Puigdemont per les suposades connexions amb Rússia. 

Segon dia de dol a Badalona després de la mort de 3 persones per l'esfondrament d'un edifici. 

La pintura de Sorolla entra en una nova dimensió a Barcelona. La Casa Amatller acull una exposició de més de mil metres quadrats en format immersiu i de realitat.

Els tècnics de l'àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament de Badalona inspeccionen aquest dijous l'edifici sinistrat del número 9 del carrer Canigó per valorar com i quan podran entrar els veïns a recollir pertinences. Alguns dels afectats ja van poder recollir coses dimecres a la tarda, quan la custòdia de l'edifici era encara dels Bombers.

Ara la responsabilitat ja és del consistori, que ha d'analitzar tots els possibles escenaris que s'obren a partir d'ara. Per valorar-ho tot plegat, responsables municipals tenen previst reunir-se amb els cossos d'emergències abans de prendre una decisió.

Ada Colau demana a GSMA que exclogui Israel del Mobile World Congress (MWC) pel "genocidi" a Palestina, de la mateixa manera que es va fer amb Rússia per la invasió d'Ucraïna. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, demana que les institucions no saludin a les autoritats israelianes i no visitin l'estand del país, suspenent totes les relacions polítiques i institucionals. L'exalcaldessa de la ciutat també ha demanat al govern espanyol que pressioni més perquè Israel no participi en el festival d'Eurovisió.

La presidenta del grup municipal de Barcelona en Comú descarta donar suport des de fora a un govern PSC-ERC: "No entenc quina seria la justificació". Assenyala pressions de determinades "elits" perquè els comuns no estiguin en un futur govern, i que preferiren un govern de socialistes amb Junts. Explica que encara no tenen cap proposta en ferm del PSC per fer un pacte d'esquerres a Barcelona: "Seria absurd que jo fos el problema". I defensa que l'alcalde de nit ha de ser una figura tècnica i no política.

Milers de tractors de tot el territori inunden el centre de Barcelona. A la tarda els pagesos tenen una reunió amb el president i el conseller d'Acció Climàtica per abordar les reivindicacions del camp.

A Badalona els bombers han trobat 3 víctimes entre les runes de l'edifici que es fa esfondrar. Els equips d'emergències continuen treballant a la zona.

El fiscal general de l'Estat demana deixar treballar els fiscals del ‘cas Tsunami’ i diu que les discrepàncies internes són normals.

Torn de paraula per a Dani Alves en la darrera sessió del judici contra ell per violació. Declara l'últim com va demanar la seva defensa.

El Barça rep el Sevilla al Johan Cruyff als quarts de final de la Copa de la Reina. Les blaugranes es juguen a partit únic l'accés a semifinals.