Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • Avui a Madrid s'ha votat la llei que ha de permetre l'abdicació del Rei Joan Carles. I el debat que hi ha hagut a la capital d'Espanya ha arribat fins al Parlament, a la sessió de control al govern català. Iniciativa i la CUP han retret a Mas que no es defineixi sobre el dret dels espanyols a decidir entre monarquia o república. I des del PP, Alícia Sánchez Camacho instava al President a una actitud seriosa i d'Estat respecte al futur Rei d'Espanya.
  • Com us deiem, a la mateixa hora al Congrés de Madrid, s'ha aprovat la llei per l'abdicació del Rei Joan Carles per una ampla majoria de 299 vots a favor, 19 en contra i 23 abstencions, entre les quals les de CiU.  Hem vist gestos de tot tipus en un debat que, al final, ha estat molt centrat en si s'ha de qüestionar o no  el model d'Estat: Monarquia o república, i enmig les reivindicacions catalanes... Tot plegat ha aixecat força discussió. 
  • A aquesta hora ja ha començat la quarta prova de la selectivitat d'avui, que a Catalunya fan 31 mil alumnes... Ara s'examinen de literatura catalana i de dibuix tècnic. Són 3 dies de proves que computen un 40% en la nota per accedir a la universitat. La resta és la mitjana del batxillerat. Els alumnes s'han estrenat aquest matí amb les proves de castellà i català. I la majoria amb els qui hem parlat sortien contents.
  • En alguns moments del matí trobar un taxi a Barcelona ha estat complicat per la vaga que ha convocat un dels sindicats..També hi ha hagut un parell de manifestacions a migdia per protestar per algunes aplicació de telèfon mòbil que permeten compartir vehicle entre particulars. Els taxistes ho consideren competència deslleial. El sindicat que ha convocat la vaga assegura que el seguiment ha estat del 90%.En canvi, les forces sindicals que no han secundat la vaga han denunciat l'actuació de piquets incontrolats i violents.
  • El president del Barça, Josep Maria Bartomeu, ha assegurat davant del Senat del club,  que complirà el mandat i que no convocarà eleccions, per garantir l'estabilitat. Bartomeu ha qualificat la temporada passada com la més difícil de la història del club.  
  • Si diem Joaquin Sorolla de seguida ens ve al cap el mar i la llum mediterrànis.  Precisament aquesta relació de l'artista amb el mar és l'eix central d'una exposició que demà s'obre a Barcelona. Hi trobareu el millor de l'obra del pintor valencià, que va saber captar com ningú la paleta de colors, el moviment  de l'aigua, la lluentor del sol damunt la sorra i el blanc de les veles. 
  •  

    El Congrés aprova la llei que regula l'abdicació del rei Joan Carles. Ho ha fet amb el 85 per cent dels vots de la cambra baixa a favor, amb el PP i els PSOE al capdavant, que han defensat la validesa del model de monarquia parlamentària. Els partits contraris han demanat una consulta per poder escollir el model d'estat. Especialment contundent ha estat Duran i Lleida defensant l'abstenció de Convergència i Unió que ho ha vinculat al debat sobre el futur de Catalunya. Un debat, que Rajoy ha advertit, no era el tema del dia. 

    Artur Mas es nega a donar suport a una consulta sobre monarquia o república i diu que el dret a decidir se l'han de guanyar els partits espanyols com, afirma, ho ha fet la majoria del Parlament. La presidenta del PP català diu que l'abstenció de Convergència al Congrés és un error històric. 

    Les proves de llengua catalana i castellana, amb textos d'Isabel Allende i una ponència sobre neologismes, estrenen el primer dia dels exàmens d'accés a la universitat, que a Catalunya fan 31 mil alumnes. Aquest any s'incrementen els controls dels enunciats per evitar els errors que l'any passat van obligar a repetir la prova de matemàtiques.

    Matí complicat a Barcelona per la protesta del sector del taxi contra l'aplicació que permet compartir vehicle entre particulars i que, els governs espanyol i català, ja han dit que està fora de la llei.  A alguns punts ha estat difícil trobar un taxi i molts han participat a la manifestació que s'ha fet a migdia.

    El president del Barça Josep Maria Bartomeu assegura que complirà el mandat i que no convocarà eleccions per garantir l'estabilitat del club. Bartomeu també ha promès que farà un equip competitiu per a la propera temporada. 

     

    El Congrés aprova la llei amb 299 vots a favor, 19 en contra i 23 abstencions. LLUM VERDA A L'ABDICACIÓ.

    La successió, al Parlament. MAS: EL DRET A DECIDIR S'HA DE GUANYAR.

    Més controls a la selectivitat. PER EVITAR ELS MALENTESOS DEL 2013.

    Protesta dels taxistes. CONTRA L'APLICACIÓ D'INTERNET UBER.

    Bartomeu complirà el mandat. PROMET FER UN EQUIP COMPETITIU.

  • Avui hem vist per primera vegada Josep Antoni Duran i Lleida després de les informacions que asseguren que medita abandonar algunes responsabilitats dins de Convergència i Unió. Duran ha assistit a una reunió a la seu del partit. Allà hauria explicat les raons del perquè està pensant en deixar de ser secretari general de CiU. Uns motius, que a fora, davant dels periodistes, NO ha volgut explicar... Tampoc Artur Mas ha aportat més dades. Duran, això si, ho ha desvinculat de la consulta i de l'abstenció de CiU en la llei d'abdicació. També ha estat rotund en què seguirà de portaveu de CiU a Madrid./ Sobre el futur del secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, li han preguntat avui al conseller portaveu del govern. Francesc Homs ha remarcat que, en tot cas, el líder d'Unió i el Govern coincideixen en el compromís inequívoc a favor de la consulta. El conseller de Presidència ha admès que el Govern no és aliè a aquests debat i que tot te relació, però ha insistit en mantenir el discurs institucional, deixant l'assumpte de Duran dins l'àmbit de partit. / I més opinions sobre la situació de Duran. El PP l'acusa  d'ambigüitat. Esquerra Republicana, de la seva banda, no creu que el que passi dins de CiU hagi d'afectar la consulta anunciada pel 9 de novembre.
  • El govern català ha nomenat avui Albert Batlle com a nou director dels Mossos d'Esquadra.Batlle va tenir diferents càrrecs amb el PSC a l'Ajuntament de Barcelona i també a la Generalitat i ara substitueix Manel Prat, que va dimitir el 27 de maig.  Actualment, Albert Batlle exercia com a director adjunt de l'Oficina Antifrau de Catalunya.  La trajectòria de Batlle ha estat lligada al PSC des que el 1983 va començar com a regidor de l'Ajuntament de Barcelona, on es va donar a conèixer especialment com a regidor d'esports. 
  • Demà comencen les proves d'accés a la universitat. Enguany les faràn 31mil alumnes catalans que aprofiten aquestes últimes hores per repassar dubtes. Seràn 3 dies d'exàmens, 5 obligatoris i d'altres per pujar nota en funció de la carrera que volen estudiar. Els resultats d'aquests proves computen un 40% en la nota final d'accés. La resta és la mitjana del batxillerat. Com és habitual, hi ha nervis i els experts donen alguns consells.
  • El Barça podria anunciar avui mateix el segon fitxatge de la temporada: Ivan RA-KI-TICH, l'exjugador del Sevilla. El fitxatge no arriba als 20 milions d'euros perquè en l'operació hi entra la cessió del jugador del filial Denis Suárez. 
  • Fins a finals de setembre, a set punts de Barcelona, podeu veure els projectes que arquitectes de reconegut prestigi d'arreu del món han dissenyat en col·laboració amb estudiants d'escoles de la ciutat. Són instal·lacions que es mouen entre l'art i l'arquitectura
  •  

    Primeres declaracions de Duran i Lleida després de més de 48 hores d'especulacions sobre el seu futur. Després de reunir-se amb els màxims responsables d'Unió ha dit que la seva reflexió se centra a hores d'ara en si ha de seguir com a secretari general de la federació, que la decisió la prendrà amb el president Mas i que la anunciarà ell mateix. Mentrestant, el govern s'ha reunit i ha volgut mantenir-se al marge de les decisions que prengui Duran dient que és una qüestió interna dels partits.

    El govern nomena l'actual número 2 de l'oficina antifrau, Albert Batlle, nou director dels Mossos d'Esquadra en substitució de Manel Prat. Batlle va tenir diferents càrrecs als governs del tripartit.

    Jordi Portabella no repetirà com a candidat d'Esquerra a l'alcaldia de Barcelona després de 15 anys com a regidor. D'aquesta manera, el cap de llistar sortirà d'unes primàries a les què es presentaran el diputat al Congrés, Alfred Bosch, i el parlamentari, Oriol Amorós. 

    A L'Informatiu estarem amb alguns dels estudiants que demà comencen la selectivitat. Són dies intensos i de nervis. També els donarem alguns consells d'última hora.....

    El migcampista croat Ivan Rakitich serà el segon fitxatge del Barça per a la pròxima temporada. El club blaugrana té un principi d'acord amb el Sevilla pel seu traspàs a canvi d'uns 20 milions d'euros, més la cessió de Denis Suárez.  Només falta tancar alguns detalls per fer oficial l'operació

     

    Diu que seguirà com a líder d'Unió i com a portaveu de CiU al Congrés. DURAN S'EXPLICA.

    Nou director dels Mossos. EL GOVERN NOMENA A ALBERT BATLLE.

    Jordi Portabella diu prou. ERC TRIARÀ ENTRE BOSCH I AMORÓS.

    I demà, la sele... CONSELLS PER ENCARAR L'EXAMEN.

    Rakitic, segon fitxatge del Barça. PAGARÀ 20 MILIONS I LA CESSIÓ DE SUÁREZ.

     

    Primeres reaccions des de Madrid a la possible dimissió de Duran i Lleida com a dirigent de Convergència i Unió I portaveu a Madrid. El president del Congrés creu que seria un cop fatal i demana a Artur Mas que reflexioni.... Des del PSOE, el seu secretari d'organització, diu que cal mantenir persones com Duran, que aposten pel diàleg. Mentrestant, el protagonista segueix en silenci tot i que avui publica un article a La Vanguardia on defensa l'abstenció de CIU en la votació sobre la llei que regula l'abdicació del rei Joan Carles. 

    Per primera vegada, un estudi realitzat per l'Hospital del Mar conclou que la síndrome de Noé, un trastorn que consisteix en acumular animals a casa, és un problema de benestar social... En l'últim any només se n'han diagnosticat 6 casos perquè tot sovint no es percep com una malaltia.

    A L'Informatiu us explicarem l'experiència d'un institut de Girona. Els estudiants de secundària cultiven un hort amb l'ajuda de jubilats del barri. La fruita i la verdura que recol·lecten la donen a una menjador social de la ciutat.

    A l'entrenador del Barça,Luis Enrique l'han operat d'urgències d'apendicitis.  Això, el mateix dia que la selecció espanyola arriba a la ciutat brasilera de Curi-tiba, on divendres començarà a defensar el títol de campiona del mon davant d'Holanda, l'equip al que va guanyar la final de Sudàfrica.

    La calor i la jornada festiva a Barcelona i a moltes localitats de Catalunya deixen aquesta imatge a moltes platges catalanes: dificultats per trobar lloc per la tovallola, els primers banys de l'any i terrasses de gom a gom.

    El rei Joan Carles presideix per última vegada els actes del Dia de les Forces Armades com a cap de l'Exèrcit. A Madrid s'ha celebrat la tradicional desfilada militar on han participat 500 efectius de l'exèrcit. És el primer cop des de l'anunci de l'abdicació del Rei Joan Carles en què s'ha pogut veure junts en el mateix acte els que han estat reis durant les últimes 4 décades amb els seus successors, els Prínceps d'Astúries. 

    Josep Antoni Duran i Lleida es planteja abandonar els seus carrecs. La vicepresidenta del govern Joana Ortega confirma que el líder d'Unió està pensant dimitir i des de Convergència es mostren perplexes per la filtració. 

    70 colles castelleres aixequen simultàniament castells a una cinquantena de ciutats catalanes i a 7 capitals europees per defensar el dret a decidir i la consulta del 9 de novembre. La campanya "catalans want to vote", l'ha impulsat Omnium CUltural. 

    Agents patrulla de tot el món organitzen el primer congrès internacional de falsificacions a Badalona. Els agents denuncien que l'administració no els dona els recurssos suficients per identificar les falsificacions i per això aconsegueixen informació els uns dels altres, a través, per exemple, de watsapp. 

     Victòria d'Espanya per dos a zero davant d'El Salvador en l'ultim partit de preparació abans de començar el Mundial. Villa va fer els 2 gols en un partit on Del Bosque va fer jugar a Diego Costa gairebé els 90 minuts. La selecció viatja avui cap al Brasil.

    Durant tot el cap de setmana les Illes Medes són un referent internacional en imatge submarina. El Festival Medes, Imatges i Medi Ambient seleccionarà les millors imatges i fotografies de la vida subaquàtica que s'han rebut de diferents parts del planeta. 

    Amb l'arribada de l'estiu, més de 1.500 milions de persones a tot el món aborden la coneguda com operació bikini. Tot i així, la majoria, més d'un 90%, acaben fracassant en el seu intent d'aprimar-se. Aquest any ja ha aparegut una nova dieta de moda.  

    El President de la Generalitat assistirà el dia 19 de juny a l'acte d'entronització de Felip 6è. Artur Mas ha confirmat aquest matí que pren aquesta decissió per "respecte institucional". El president tenia programat un viatge als Estats Units, amb empresaris per buscar sinèrgies amb sectors relacionats amb la recerca. Ara avançarà el seu retorn per poder assistir a Madrid a l'acte en que el Princep Felip serà coronat rei. 

    El document que han aprovat els republicans considera que el de Felip 6è és un regnat "imposat" i que tracta de tombar el procès sobiranista de Catalunya. També diu que busca frenar el desprestigi de la Institució. 

    La Fira de la Gent Gran arriba a la 16ena edició. Un aparador on es mostren serveis orientats a la gent gran per millorar la seva qualitat de vida. Sobretot es presenten novetats del sector de la Salut. 

    Als seus 90 anys el cantant Charles Aznavur diu que no pensa jubilar-se. I ha escollit el Liceu de Barcelona per l'única parada a Espanya de la seva gira per motius sentimentals, ho ha explicat a un equip e l'Informatiu des de la seva casa del sud de França. 

    Utilitzar la tecnologia per educar ja no és innovador. Sí que ho és ensenyar els alumnes les claus del sector.  Aquest curs més de 6000 alumnes de 4T d'ESO de 200 escoles públiques catalanes han aprés a desenvolupar aplicacions per a mòbil gràcies al programa educatiu mSchools. 

     Acaba de fer 90 anys, va pujar amb 9 per primer cop a un escenari i encara no ha baixat. Us parlem del cantautor francès Xal Aznavúr que aquest mes farà l'únic concert a Espanya de la seva actual gira. Abans ha rebut a un equip de l'informatiu a la seva residència del sud de França i ens ha explicat que cada dia fa una mica de natació, de gimnàstica, menja poc i escriu una canço nova per exercitar la ment. També ens ha dit per què continua cantant.

  • L'abstenció de CiU en la llei que ha d'entronitzar Felip Sisè segueix aixecant polseguera. S'hi suma, a més, el fet que Artur Mas NO acabi de confirmar si assistirà a la cerimònia de proclamació del nou Rei o bé mantindrà el viatge que per aquella data te programat a Califòrnia.  Avui en unes declaracions fora de micròfons, Mas ha dit que està intentant quadrar l'agenda per intentar ser a la coronació, però que és difícil. Des del govern espanyol, mentrestant, fan una crida a ser conscients del moment històric.
  • Crides de la Vicepresidenta a la relfexió, i crítiques força dures del president d'extremadura contra Mas,  i de la líder catalana del PP, contra Convergència
  • Unes obres de gran importància de cara al creixement de l'activitat portuària i per tant econòmica. És la infraestructura d'aquest tipus més avançada de la Mediterrània. Amb les obres, la superfície s'amplia de 40 a 100 hectàrees, i permetrà atendre fins a cinc grans vaixells alhora, en una línia de moll de mil500 metres. La gestiona el grup xinès Hutchison, i és la inversió estrangera més gran que s'ha fet mai a Catalunya.  
  • I avui hem sabut que el model SUV de SEAT, dissenyat a la planta de Martorell, finalment es fabricarà a la República Txeca i no a Catalunya com s'esperava. Entre els motius de la decisió de la companyia el que més ha pesat és la reducció de costos... Un argument que els treballadors de Martorell han rebut amb indignació. A més han alertat de la possible pèrdua de llocs de treball a mitg termini.
  • L'extresorer de Convergència Democràtica de Catalunya Daniel Osacar ha declarat aquest matí com a imputat per evasió de capitals. El jutge li ha preguntat si  l'any 2002 va obrir un compte al banc de Crèdit Suisse de Zúrich amb més d'un milió d'euros  i un altre a Gibraltar i ell hi ha negat....la declaració sorgeix a partir d'un informe policial basat en un anònim que assegura que aquests comptes existeixen.  La fiscalia  i el seu advocat qualifiquen la denúncia de barroera. 
  • Així es com actuaven els membres d'una banda especialitzda en robatoris a l'AP7...Els mossos d'esquadra n'han detingut tres membres acusats d'una trentena de robatoris. Actuaven de nit o de matinada a les àrees de servei del voltant de  Barcelona i Tarragona, robant cotxes Les víctimes eren sobretot turistes. La investigació continua oberta i els mossos no descarten més detencions. 
  • A la concentració de la selecció espanyola, es parla gairebé més dels rumors sobre el futur dels jugadors del Barça que no pas del mundial...Pedro ha dit que encara ha de parlar amb el club sobre el seu futur i Xavi Hernández té una oferta milionària que el podria portar fins a Qatar.