Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

EL PLA INUNCAT ACTIVAT EN FASE D'ALERTA PER PLUJA, VENT I TEMPORAL DE MAR

Primera llevantada de la tardor que afecta Catalunya ha fet activar  el pla INUNCAT en fase d'alerta i des d'ahir els equips d'emergència ha fet una quarentena de sortides. . A Barcelona han tancat l'accés a les platges i també es podria tancar el parc fluvial del Besos  A Tarragona, localitats com Salou han seguit avui netejant les conseqüències dels aiguats d'ahir al vespre.

ARTUR MAS DIU QUE NO VA DESOBEÏR I QUE VOL SER INVESTIT PRESIDENT

Artur Mas ha parlat avui després de la seva imputació per un delicte de desobediència pel 9N. ha dit que no va desobeïr i  que  manté la seva intenció de ser investit president de la Generalitat tot la negativa de la CUP a facilitar la seva investidura. 

EL BARÇA LÍDER DEL SEU GRUP DE LA CHAMPIONS PERÒ AMB MÉS LESIONATS

El Barça se situa líder del grup de la Champions després de remuntar contra el Bayer Leverkusen. Els alemanys es van avançar a la primera part, però els blaugrana van capgirar el marcador amb dos gols pràcticament seguits de Sergi Roberto i Luis Suárez . Iniesta amb un trencament muscular s'afegeix a la llista de baixes

BIGAS LUNA

L'UNIVERS ARTÍSTIC DEL DIRECTOR DE CINEMA EN UNA EXPOSICIÓ AL MUSEU CAN FRAMIS DE BARCELONA 

Al Museu Can Framis de Barcelona. Fins el desembre, l'univers artístic i polifacètic d'aquest artista total, mort fa dos anys, ret homenatge a les arrels orgàniques de l'home

 

Primera llevantada de la tardor que afecta Catalunya desde fa unes 24 hores. El pla INUNCAT està activat en fase d'alerta i des d'ahir els equips d'emergència ha fet....Aquest matí ha plogut de valent a tot el litoral i ha provocat algunes incomoditats. A Barcelona han tancat l'accés a les platges i també es podria tancar el parc fluvial del Besos  A Tarragona, localitats com Salou seguien aquest matí netejant les conseqüències dels aiguats d'ahir al vespre.

Artur Mas ha parlat avui després de la seva imputació per un delicte de desobediència pel 9-N. Nega haver comès cap delicte i, mirant al futur, confía en arribar a un acord amb la CUP que li permeti seguir com a president.Declaracions en una entrevista en la que també ha dit que manté la seva intenció de ser investit president de la Generalitat tot la negativa de la CUP a facilitar la seva investidura. Ha dit que Junts pel si farà valer els seus vots i que espera que la CUP no espatlli el procés. La situació política a Catalunya també ha marcat la sessió de control al govern al Congrés on Rajoy ha volgut separar al govern de la imputació d'Artur Mas.

Atenció als que porteu criatures al cotxe. A partir de demà els menors de menys d'un metre 35 centímetres d'alçada no podran anar al seient de davant del cotxe. Entre en vigor un decret que els obligat a anar el darrera asseguts als seus sistemes de subjecció. Hi ha algunes excepcions, us les expliquem d'aquí una estona.

El Barça se situa líder del grup de la Champions després de remuntar contra el Bayer Leverkusen. Els alemanys es van avançar a la primera part, però els blaugrana van capgirar el marcador amb dos gols pràcticament seguits de Sergi Roberto i Luis Suárez . Iniesta amb un trencament muscular s'afegeix a la llista de baixes.

 

PRIMERA LLEVANTADA. EMERGÈNCIES MANTÉ ACTIVADA L'ALERTA DEL PLA INUNCAT PER PLUJA, VENT I TEMPORAL DE MAR.

LA IMPUTACIÓ DE MAS. EL PRESIDENT DIU QUE NO VA COMETRE CAP DELICTE I RAJOY DESVINCULA AL GOVERN DE LA DECISIÓ JUDICIAL.

NOVETATS TRÀNSIT. DES DE DEMÀ ELS MENORS MÉS PETITS NO PODRAN ANAR ASSEGUTS A LA PART DEL DAVANT DEL COTXE.

SERGI ROBERTO I SUÁREZ. EL BARÇA SIGNA UNA REMUNTADA ÈPICA CONTRA EL BAYER AMB DOS GOLS EN DOS MINUTS.

  • Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega imputats per un presumpte delicte de desobediència per haver organitzat el procés participatiu del 9 de novembre de l'any passat. El Tribunal Superior de Justicia cita a declarar al president en funcions a les deu del matí del proper 15 d'octubre. Dos dies abans ho faran l'ex vicepresidenta i l'actual conseller d'Ensenyament en funcions. 
  • La vicepresidneta del govern Neus Munté,  ha titllat les imputacions d'anomalia democràtica de la fisacalia general de l'estat. S'hi ha referit després de la primera reunió del govern en funcions després de les eleccions. Munté ha assenyalat que no  presentaran cap recurs i que compareixeran a declarar./I des del govern, qui ha opinat sobre la imputació ha estat el ministre de Justícia, Rafael Català. Diu que si l'imputació s'ha fet ara és precisament per no interferir en les eleccions./ Totes les formacions polítiques han opinat sobre la imputació d'Artur Mas, alguns lamenten la judicialització de la política, altres la veuen com una conseqüència lògica del 9n
  • La CUP, en un comunicat, se solidaritza amb el president Mas i alerta a l'estat que la desobediència serà una pràctica habitual després de les eleccions de diumenge. La CUP se situa al costat de Mas en aquesta situació però manté que no l'investirà president com contempla el pacte de Junts pel sí. 
  • Avui hem conegut una xifra més en la crisi de Volskwagen: és la de 700.000 vehicles que Seat hauria distribuït per la seva xarxa mundial de concessionaris i que també tindrien el motor amb el programari manipulat. A Martorell hi ha Núria Ramírez
  • El Barça recupera Jordi Alba per al partit de Champions d'avui contra el Bayer Leverkusen. 
  •  

    Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega imputats per un presumpte delicte de desobediència per haver organitzat el procés participatiu del 9 de novembre de l'any passat. El Tribunal Superior de Justícia cita a declarar al president en funcions a les deu del matí del 15 d'octubre. Dos dies abans ho faran l'ex vicepresidenta i l'actual consellera d'Ensenyament en funcions. La pena per aquest delicte pot arribar als 2 anys d'inhabilitació per exercir un càrrec públic. 

    Una imputació que arriba dos dies després de les eleccions i quan han de començar les negociacions entre Junts pel sí i la CUP per arribar a un acord per formar una majoria al Parlament. La CUP manté que no investiran Artur Mas i volen buscar un candidat de consens. Oriol Junqueras està convençut que arribaran a una acord i treu importància als noms i creu que el rellevant és fixar com tirar endavant el full de ruta independentista.

    Seat ha equipat 700.000 cotxes amb els motors dièsel manipulats. Volkswagen suspèn temporalment les vendes a tot l'Estat dels cotxes de les marques del grup equipades amb els motors afectats pel frau.

    El Barça busca aquest vespre la primera victòria a la Champions davant el Bayer Leverkusen al Camp Nou. Luis Enrique recupera Jordi Alba, però encara no pot comptar amb Claudio Bravo. El tècnic asturià estudia canviar el sistema de joc per intentar pal·liar l'absència de Leo Messi.

     

    IMPUTATS PEL 9-N. MAS, RIGAU I ORTEGA HAURAN DE DECLARAR AL TSJC PER UN DELICTE DE DESOBEDIÈNCIA.

    DESPRÉS DEL 27S. LA CUP MANTÉ QUE NO INVESTIRÀ ARTUR MAS I DIU QUE CAL BUSCAR UNA CANDIDAT ALTERNATIU.

    CRISI VOLSKWAGEN. SEAT ADMET QUE DE LA FACTORIA DE MARTORELL VAN SORTIR 700.000 VEHICLES AMB EL MOTOR TRUCAT.

    REP EL BAYER LEVERKUSEN. EL BARÇA RECUPERA JORDI ALBA PER BUSCAR LA PRIMERA VICTÒRIA A LA CHAMPIONS.

  • Molt esperada era la valoració del President del Govern. Aquest migdia ha comparegut i ha estat contundent. Diu que els independentistes no tenen el suport ni de a llei ni dels vots i ha fet una crida al Govern que surti d'aquestes eleccions.
  • El full de ruta de Junts pel Sí es manté fil per randa. És el qu ehan explicat els líders de la candidatura aquest migdia en roda de premsa. Romeva, Mas iJunqueras parlen de majoria aclaparadora de l'independentisme i donen per fet que hi haurà acord amb la CUP. Sobre el principal escull de l'acord, l'investidura de Mas com a President, Junts pel sí el minimitza. Asseguren que tothom és necessari en aquest procés. Junts pel sí es fixa en el nombre absolut de vots. Diuen que en aquestes eleccions Convergència, Esquerra i la Cup n'han tret més que el 2012. També fan una crida a l'Estat, perquè canviï d'actitut./ Junts pel si depén dels 10 diputats de la CUP per aconseguir la majoria parlamentaria independentista  i avançar en el seu full de ruta. Avui els representants d'aquesta formació han mostrat la seva disposició a parlar amb la candidatura de Romeva, Mas i Junqueras tot i que mantenen que, en cap cas, votaran a favor de la investidura d'Artur Mas. A més, han donat per perdut el plebiscit i han dit que aixó invalida l'aprovació d'una Declaració Unilateral d'Independència
  • Amb la força que els dóna ser segona força al Parlament, desde Ciutadans insisteixen:  Artur Mas ha de dimitir perquè, diuen, la majoria de catalans li han donat l'esquena. Inés Arrimadas comença una ronda de contactes amb els candidats contraris a la independència. 
  • El PSC obté 16 diputats, 4 menys dels que tenia però es manté com a tercera força parlamentaria i obté gairabé el mateix número de vots que el 2012. 
  • Xavier García Albiol llegeix els resultats electorals com un no a la independència i vaticina una etapa de desgovern per les diferències entre els candidats del bloc independentista. 
  • Aquest matí, les formacions que participen a Catalunya sí que es pot han ratificat que continuaran amb la coalició tot i la perdua de dos escons respecte als que va obtenir Inciativa el 2012. 
  • El candidat Lluís Rabell  diu que les eleccions han deixat un escenari de fractura social i política. 
  • Decepció a Unió, que ha quedat fora del Parlament de Catalunya. El partit que encapçala Ramon Espadaler, posa la mirada ja però en les eleccions generals. 
  • Als esports, primer una informació d'última hora, la fiscalia ha presentat una querell acontra el jugadro del Barça Javier Mascherano per dos presumptes delictes fiscals ja que hauria defraudat un milió i mig d'euros. D'altra banda, el Camp Nou acollirà demà el primer partit de champions de la temporada, amb la visita del Bayer Leverkusen.
  •  

    Jornada de reaccions al resultat de les eleccions que va guanyar la candidatura de Junts pel sí amb 62 escons, un resultat que que donaria la majoria absoluta a l'independentisme si hi sumem els 10 diputats de la CUP que ha triplicat representació. També gairebé triplica Ciutadans que passa de 9 a 25 i se situa com el principal partit de l'oposició, el PSC aguanta la caiguda passant de 20 a 16, Catalunya si que es pot no compleix expectatives i es queda amb11, els mateixos que el PP que en perd 8. Unió no entra i es queda fora de la cambra. Pel que fa al percentatge de vots l'independentisme no arriba al 50 per cent.

    Les relacions entre Junts pel sí  i la CUP marcaran els propers dies. Tots dos s'han emplaçat a parlar per arribar a una acord que permeti formar una majoria parlamentaria però la CUP manté que no investirà Artur Mas president de la Generalitat.  El líders de la candidatura guanyadora mostren voluntat de diàleg però diuen que no renunciaran a Mas presideixi el govern de concentració. 

    Ciutadans veu impossible avançar en la legislatura i demana noves eleccions, el PSC creu que l'escenari només deixa marge al diàleg i als pactes, Catalunya si que es pot creu que són víctimes d'una societat s'ha fracturat, el PP vaticina una època de desgovern, i Unió admet el desastre, planteja canvis i diu que es presentaran a les eleccions generals.

    El Barça es prepara perquè demà es noti el mínim possible la baixa de Leo Messi en el partit de Champions contra el Bayer Leverkusen. Els blaugrana consideren que la unió del vestidor serà clau per tirar endavant i veuen el davanter argentí motivat i amb ganes de recuperar-se aviat per jugar el clàssic.

     

    ELECCIONS 27-S. L'INDEPENDENTISME TÉ MAJORIA ABSOLUTA AL PARLAMENT I NO ASSOLEIX EL 50% DEL VOTS.

    JUNTS PEL SÍ I LA CUP. INICIARAN TROBADES PER FORMAR UNA MAJORIA PERÒ LA CUP MANTÉ QUE NO INVESTIRÀ ARTUR MAS.

    MATÍ D'ANÀLISI. ELS PARTITS ANALITZEN EL SEU RESULTAT I ELS ESCENARIS QUE S'OBREN A PARTIR D'ARA.

    PRIMERA PROVA. EL BARÇA PREPARA EL PARTIT DE CHAMPIONS CONTRA EL BAYER LEVERKUSEN SENSE MESSI.

    Diumenge 27 de setembre, dia de les eleccions al Parlament de Catalunya, RTVE va ofererir una complerta programació informativa. Tots els canals de RTVE vam fer programes especials per informar als catalans de la jornada electoral, el recompte i l’anàlisi dels resultats. A més, al Centre de Producció de RTVE Catalunya a Sant Cugat, va fer un especial eleccions amb periodistes i experts polítics.

    L’especial va informar dels últims minuts de les votacions i del tancament dels col.legis electorals  i va fer  un exhaustiu seguiment del recompte dels vots.

    Especial Eleccions en català  presentat per Quim Barnola. El conductor del programa va estat acompanyat d’una taula d’analistes formada per Nacho Martín Blanco, Jordi Mercader, Andreu Mayayo, Toni Aíra i Miquel Porta Perales, per abordar en profunditat els resultats.

    Cues per votar a les eleccions més determinants de la història a Catalunya. 5 milions i mig de persones convocades a les urnes per decidir la força que tindrà l'independentisme al nou Parlament. La participació està sent de rècord.

    L'interès i la importància d'aquestes eleccions es nota  en la participació que aquesta hora supera ja el 35%. 

    Un grup d'investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona ha aconseguit fer un experiment que sona a ciència ficció. Provar en un laboratori que el principi teòric del "forat de cuc" és possible en el camp del magnetisme. Segons aquest grup de científics és el primer cop que es fa al món i podria servir per millorar la tècnica de les ressonàncies magnètiques.

     

    Jornada de reflexió amb 5 milions i mig de catalans cridats demà a les urnes. Unes eleccions al Parlament decisives per al futur polític de Catalunya i d'Espanya. Els 2.697 col·legis electorals obriran a les 9 del matí i es podrà votar fins les vuit del vespre, moment en què començarà el recompte de les paperetes.

    Els partits van tancar anit les seves respectives campanyes i avui els candidats s'han fet la tradicional foto per a la premsa.

    Després de dues setmanes d'intensa campanya, aquest matí els 7 principals candidats s'han fet les fotografies per als diaris de demà. Ha estat en un ambient distès i més relaxat que els darrers dies.

    Més de 200 pobles i ciutats de Catalunya han aprovat mocions a favor dels refugiats sirians. En alguns com Roda de Ter, a Osona, ja hi ha diverses families disposades a acollir-ne.

    És Rick Astley, ídol musical dels 80 que anit va actuar a Barcelona. El cantant britànic va repassar els èxits que fa 25 anys feien ballar el públic adolescent. 

    El Barça juga a les 4 de la tarda davant Las Palmas al Camp Nou. Els blaugrana volen refer-se de la derrota contra el Celta oferint una millor imatge tant en defensa com en atac. Jordi Alba ha tornat a quedar-se fora de la convocatòria per les molèsties a les cervicals mentre que Sandro hi ha entrat en el lloc del brasiler Douglas.