Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El talent femení en la indústria de l'animació, aquesta és l'aposta del festival de cinema d'animació de Catalunya, l'ANIMAC, que se celebra fins demà a LLeida. S'hi podran veure més de 200 pel.lícules, entre elles, les de la portuguesa Regina Pessoa, convidada d'honor.

  • El nou President del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús María Barrientos, ha pres aquest matí possessió del seu càrrec...i en el seu primer discurs ha fet força referència a la situació política a Catalunya. El nou President del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús María Barrientos, ha pres aquest matí possessió del seu càrrec...i en el seu primer discurs ha fet força referència a la situació política a Catalunya. Barrientos ha demanat als polítics que no acudeixin als tribunals per buscar solucions al debat independentista i els ha instat a buscar respostes imaginatives dins de la llei. El nou president del Tribunal Superior s'ha mostrat convençut que l'Estatut i la Constitució ofereixen un marc plenament legitimat per millorar les relacions i la convivència, i que en cap cas s'han de superar si no es modifiquen seguint els procediments establerts./ El president de la Generalitat ha declinat assistir a l'acte... al·legant que a la seva agenda ja hi tenia una reunió amb l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín.
  • Una de les últimes sentències del Tribunal Superior és la que anul·la el protocol d'usos lingüístics de la Generalitat que obliga als funcionaris a parlar català entre ells i als ciutadans. El govern manté que no recorrerà la sentència ja que el protocol és només orientatiu i acusa al tribunal de partidista. Una expressió que no ha agradat a Ciutadans i PP.
  • I a Girona, després que l'ajuntament no aprovés el cartipàs perquè Ciutadans es va desdir a l'últim moment de l'acord anunciat amb Convergència i PP, avui l'alcalde convergent Albert Ballesta ha admès errors i ha lamentat que l'hagin tractat de pesseter per voler-se apujar el sou.
  • Normalitat avui a la vaga convocada pels treballadors de Renfe a Barcelona. Els serveis mínims s'han complert. Després d'una setmana molt difícil pels usuaris del transport públic..El motiu de la vaga és reclamar mesures urgents contra les agressions als treballadors de la companyia per part de viatgers....
  • És l'últim episodi de protestes laborals que durant uns dies han complicat la mobilitat a l'àrea metropolitana de Barcelona i que van estar a punt crear un seriós conflicte amb els organitzadors del congrés de mòbils. Al final no ha estat així ...i d'aquesta manera, amb un anunci publicat als diaris, l'organització del Mobile World Congress s'acomiada aquest any de Barcelona. L'edició d'aquest any ha superat, per primera vegada, els 100MIL assistents i el desig dels organitzadors és superar-ho l'any que vé, el 2017, entre el 27 de febrer i el 2 de març./ Tot i així, l'oposició municipal no ha estalviat les crítiques al govern d'Ada Colau per la seva gestió de la crisi. L'alcaldessa, però, se n'ha sortit gràcies a una moció consensuada a última hora. Mària Sánchez....
  • Si el Barça venç el Sevilla diumenge al Camp Nou, igualarà el rècord de 34 partits sense perdre del Madrid de fa 26 anys...L'equip ha tornat avui als entrenaments diposat a tronar als andalusosla derrota soferta al Sánchez Pizjuán a la primera volta..
  • El Festival Mil·lenni ens acosta avui a Barcelona un tros de la història de la música pop. Roger Hodgson, exlíder i ànima de Supertramp, que torna a estar de gira per repassar les cançons més emblemàtiques del grup, la majoria composades per ell.

El nou president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya adverteix a les autoritats catalanes que la justícia vetllarà pel compliment de la Constitució i l'ordenament jurídic. Primeres paraules del nou màxim responsable de la justícia a cas nostra que també ha demanat a la classe política que no utilitzi els tribunals per resoldre debats polítics. Jesús María Barrientos es posa al capdavant de la institució que, de moment, haurà de resoldre la querella del 9N. Avui el president de la Generalitat no ha assistit a l'acte de presa de possessió.

És l'agraÏment del Mobile a tots els que han ajudat a que el Congrés sigui un èxit. El debat sobre els problemes de mobilitat ha arribat al ple de l'ajuntament de Barcelona. Tots els grups, menys Ciutadans i PP, han consensuat una moció en la que es lamenta la vaga d'aquests dies i s'insta l'equip de govern a reprendre les negociacions i reafirmar la seva aposta pel Mobile.

El cas dels abusos sexuals als Maristes torna a l'actualitat. Aquesta vegada al centre que tenen a l'Eixample de Barcelona. En els propers dies declararà davant dels Mossos un home que hauria patit abusos d'un professor als any 90. Segons el Periódico, hi hauria, almenys, tres víctimes d'aquest mateix mestre que hauria acceptat els fets.

El Barça ja prepara el partit de lliga beta  de diumenge contra el Sevilla al Camp Nou. Els blaugrana podrien igualar el rècord de 34 partits invictes del Madrid de l'any 89. Mentrestant, el pare de Neymar diu que encara no han tancat la renovació però que estan molt contents a Barcelona.
 

  • El balanç oficial del Mobile World Congress no pot ser més positiu. L'organització acaba d'avançar les xifres finals que han superat les expectatives. Més 100.000 participants, concretament 101.000, i un elevat volum de negoci avalen Barcelona com a seu del certamen més important de telefonia mòbil. 
  • Al costat de la satisfació global, aquesta edició del Mobile ha resultat especialment positiva per a les empreses catalanes, que asseguren haver superat les expectatives, per exemple, de l'edició anterior./ El balanç de Mobile d'enguany es farà públic en pocs minuts, però els els responsables amb Johnn Hoffman al capdavant, ja han fet arribar la seva satisfacció a algun dels seus col.laboradors , tot i el malestar expressat per la vaga de metro.
  • El punt negre han estat les vagues al transport públic, que han complicat els desplaçaments dels congressistes. Avui no hi havia vaga al metro però el matí ha tornat a ser agitat amb petites aturades del servei per diverses avaries puntuals. Han afectat a la L1 i L10 entre La Sagrera i Bon Pastor ha estat tallada uns 10 minuts pel fum que ha provocat un fil que s'ha cremat dins del túnel.
  • Després de l'acord que van signar ahir PSOE i Ciutadans, les negociacions continuen a menys gas pensant en que la investidura de Pedro Sánchez no es produirà. El PSOE volca ara la pressió sobre podemos i Rivera ha demanat una reunió amb Rajoy per intentar que s'abstingui. Aquí, el PSC lamenta falta de referències a la situació política catalana.
  • També n'ha parlat el president de la Generalitat. Carles Puigdemont creu que el pacte enquista, diu, alguns problemes que té Espanya, entre ells la relació amb Catalunya. I retreu el PSOE que la seva proposta de reforma federal no s'hagi traduït en res.
  • Crítica contundent també d'Esquerra Republicana, que considera que el pacte suposa la defunció del PSOE com a partit d'esquerres. En canvi el Partit Popular carrega contra Ciutadans a qui acusa de traició.
  • Francesc Homs declararà el 4 de març davant el magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que investiga el 9N.
  • Després del cop d'autoritat del Barça a Londres, Luis Enrique ha donat descans a la plantilla conscient de la sobrecàrrega de partits. Demà començaran a preparar la visita del Sevilla al Camp Nou. Al mateix escenari on avui el Barça ha signat l'acord de renovació i ampliació de contracte amb UNICEF fins al 2020.

 

El Mobile World Congress tanca d'aqui un parell d'hores l'edició d'enguany. Els participants esgoten el temps per acabar de veure tots els pabellons i tancar negocis. Especialment satisfets estan els participants catalanes que han pogut mostrar els seus productes al món sencer. Tot apunta a que s'hauran superat els 95 mil congressites previstes. A la tarda tindrem les dades definitives i coneixarem la valoració final dels organitzadors. Vereum si segueixen molestos per les vagues que han condiconal el Mobile.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, troba a faltar al pacte signat entre el PSOE i Ciutadans més referències a la situació política a Catalunya. Iceta ha dit que ell preferiria un pacte d'esquerres i que no s'ha de descartar que l'acord es pugui ampliar en les properes setmanes. Pel president de la Generalitat l'acord enquista les realcions entre el conjunta d'Espanya i Catalunya.

A L'Informatiu escoltarem la declaració de Jordi Pujol a l'Audiència Nacional.  L'expresident de la Generalitat manté el que ja va dir davant el jutge de Barcelona i al Parlament. Assegura que la fortuna familiar vé de l'herència del seu pare, que ell no gestionava el capital i que no té cap compte a l'estranger.

El Barça renova i amplia l'aliança amb Unicef fins al 2020. El president Bartomeu considera aquest acord com un títol més. Mentrestant la plantilla gaudeix del segon dia de festa consecutiu després la victòria contra l'Arsenal liderada per un Messi, que curiosament va ser el jugador que menys va córrer.

MOBILE WORLD CONGRESS. EL CONGRÉS S'ACABA AMB LES PREVISIONS SUPERADES I LA SATISFACCIÓ DEL PARTICIPANTS.

ACORD PSOE I C'S. MIQUEL ICETA DIU QUE TROBA A FALTAR A MÉS REFERÈNCIES A LA SITUACIÓ POLÍTICA CATALANA.

PUJOL A L'AUDIÈNCIA. INSISTEIX QUE NO VA REGULAR ELS DINERS D'ANDORRA PER LA POR A LES CONSEQÜÈNCIES POLÍTIQUES.

RENDITS A MESSI. EL BARÇA RENOVA L'ACORD AMB UNICEF FINS AL 2020.

  • Segon dia de vaga de metro a Barcelona... sense els problemes de dilluns. Els accesos a la ciutat han tornat a ser complicats, però al metro els serveis mínims de fins a un 65 per cent han funcionat en general, tot i que amb algunes incidències tècniques. / Aquest segon dia de vaga coincidieix amb el segon dia on la velocitat d'accés a 40 municipis de l'àrea metropolitana està restingrida: El protocol s'activa pels elevats nivells de contaminació a Barcelona i la presència encara de pols africana a l'atmosfera
  • Aprofitant el rebombori polític provocat per la vaga i les conseqüències al Mobile, la presidenta de la Comunitat de Madrid ha dit que están disposats a treballar per tal que Madrid pugui acollir el congrés del mòbils dintre d'uns anys. La Generalitat diu que s'entén la intenció però recorda que Barcelona té contracte fins el 2023./ Mentrestant el Mobile continua oferint novetats en molts àmbits diferents que els congeressistes segueixen amb atenció. / A part de les grans companyies, també hi ha mig centenar de "start-ups", petites empreses emergents que busquen finançament per als seus projectes. Propostes en educació, seguretat, de mobilitat o per fer més fàcil la vida quotidiana. Un sector amb molt potencial és el de la salut ...
  • El departament d'Interior posarà en marxa una nova campanya per lluitar contra el preocupant increment d'accidents mortals a les carreteres. Als jujats de Sabadell, l'exsecretari del Partit dels Socialistes de Catalunya, Pere Navarro, ha declarat aquest migdia per un tema relacionat amb l'operació Mercuri que investiga si van haver-hi pressions per la concessió d'un canal de televisió a un empresari italià
  • I a Girona, l'aprovació del nou cartipàs de l'ajuntament i el sou de l'alcalde ha apropat l'equip de govern convergent a Ciutadans i el Partit Popular. El pacte inclouria una lleugera rebaixa del sou que proposava Convergència. Demà ho aprovaran en un ple extraordinari, amb l'oposició, entre altres d'ERC, que considera l'acord una deslleialtat cap a Catalunya.
  • Dos gols de Leo Messi, un en què va deixar retratat el porter Check i un segon de penal, obren la porta al Barça als quarts de final de la Champions.
  • LANG LANG torna a tocar a Barcelona. El pianista xinès està considerat un dels millors interprets de l'actualitat. Dotat d'una tècnica prodigiosa Lang Lang ha traspassat les fronteres de la música clàssica per convertir-se en un fenòmen de masses.

Nova jornada de vaga al metro de Barcelona i nova jornada complicada per la mobilitat a l'àrea metropolitana. L'increment dels serveis mínims s'ha notat i no hi hagut grans aglomeracions ni al metro ni a la resta de transports públics. Aixó sí, una vegada més l'accés a la ciutat per carretera han viscut retencions però menys que les del dilluns en la primera jornada de vaga.

És el moment en que Pedro Sánchez i Albert Rivera han signat l'acord pel qual Ciutadans votarà a favor del candidat socialista. Un acord que no permet la investidura ja que necessita el suport o l'abstencio del PP o Podemos. Per Rajoy l'acord és poc seriós y la formació de Pablo Iglesias mantenen l'aposta pel govern d'esquerres.

Interior inicia una nova campanya per lluitar contra l'increment dels morts a les carreteres. Una campanya que té com a principal objectiu caçar als conductors que es distreuen mirant el telèfon mòbil o no portin el cinturó. Hi haurà noves càmeres i l'helicòpter del trànsit detectarà i sancionarà a qui faci aquestes irregularitats. L'any passat la mortalitat va pujar un 13 i mig per cent.

El Barça encarrila el pas a quarts de final de la Champions amb la primera victòria al nou estadi de l'Arsenal per zero a dos. Messi va trencar el malefici davant Peter Chek i va marcar els dos gols: el primer en un ràpid contraatac i el segon de penal. Piqué es perdrà la tornada al Camp Nou per sanció.

VAGA AL METRO. L'INCREMENT DE SERVEIS MÍNIMS EVITA EL COL·LAPSE PERÒ ES NOTA L'AUGMENT DE TRÀNSIT.

SIGNEN L'ACORD. SÁNCHEZ I RIVERA FIRMEN AL CONGRÉS EL PACTE QUE NO GARANTEIX LA INVESTIDURA.

CAMPANYA TRÀNSIT. CONTRA ELS CONDUCTORS QUE FAN SERVIR EL MÒBIL O NO PORTEN EL CINTURÓ DE SEGURETAT.

MESSI FA ABRACADABRA. EL BARÇA ENCARRILA EL PAS A QUARTS DE FINAL DE LA CHAMPIONS AMB UN TRIOMF PER 0-2 DAVANT L'ARSENAL.

  • Si no hi ha cap novetat important, demà tornarem a viure una jornada de vaga al metro de Barcelona que complicarà la mobilitat a l'àrea metropolitana i afectarà, també, als prop de cent mil participants al Mobile World Congress. RUBÉN URDIALES, es veu díficil un acord d'última hora entre sindicats i ajuntament.../ I al metro avui s'hi afegeix el bus. Poca afectació, aquest matí, en l'aturada de dues hores, de 9:00 a 11:00, dels autobusos de Barcelona. El seguiment per part de la plantilla ha estat del 15%, segons Transports Metropolitans.
  • Mentrestant, segueixen presentant-se les novetats al mobile. Avui s'ha avançat l'acord mundial entre operadores per posar punt i final a la targeta sim i aquesta tarda, ANNA GRIMAU, la gran estrella es el campió del món de Fórmula 1.
  • El Departament de Territori ha activat el protocol per contaminació atmosfèrica a Barcelona i 39 municipis de l'àrea metropolitana
  • Raül Romeva ha estat avui el centre d'atenció a la reunió de Govern, la primera després que el Constitucional suspengués les funcions de la conselleria d'exteriors. L'executiu català ha anunciat que es personarà davant l'Alt Tribunal per defensar la legalitat i legitimitat del departament i demanarà l'aixecament immediat de la suspensió. El Govern també diu que es manté ferm en la voluntat de fer acció exterior.
  • El president de la Generalitat, Carles Puigdemont diu que la independència és irrenunciable i que la comissió juridica que assessora al govern, és l'estructura d'estat que donarà rigor i seguretat al desplegament del full de ruta.
  • El Barça torna avui a la Champions amb el repte de convertir-se en el primer equip que la guanya dos anys seguits. Els blaugrana visiten l'Arsenal a l'anada de vuitens de final amb el trident en ratxa i amb un bon grapat d'aficionats a les grades. Des de Londres ens ho explica el Jordi Jané
  • Ultims dies per veure Something's coming, l'espectacle d'homenatge a Stephen Sondheim, al teatre Gaudí de Barcelona fins dijous.

Segueixen les vagues del transport a l'àrea metropolitana. Avui els busos i demà una nova jornada d'aturades al metro. De matinada, s'han trencat les negociacions entre els sindicats i la direcció de TMB. Es preveu, per tant, un dia amb complicacions a la mobilitat pel funcionament habitual de la ciutat al que cal sumar-hi la complicació del Mobile. Els seus responsables han manifestat ja el malestar per les aturades d'aquests dies.

La gran estrella d'aquesta tarda serà el campió del món de fòrmula 1 Lewis Hamilton. Parlarà de la connectivitat als cotxes. El Mobile està ple d'opcions que presenten els grans frabricants i que, en principi, ens han d'ajudar a estar més conectats. Avui també veure com s'intenat millorar la seguretat dels sistema de pagament o us ensenyarem el primer telèfon amb càmera tèrmica.

El debat d'investidura de Pedro Sánchez s'avança un dia i  començarà el dimarts vinent. La primera votació serà dimecres de la setmana que vé i la segona dissabte. Mentrestant, Albert Rivera demana un esforç al PSOE per arribar un acord. Avui ha posat com a condició imprescindible una reforma express de la Constitució.

El Barça juga aquest vespre al camp de l'Arsenal l'anada dels vuitens de final de la lliga de campions. Els blaugrana sortiran amb l'equip de gala i amb la motivació de ser els primers en aixecar el títol dos anys seguits. Els anglesos, en canvi, han agafat el paper de víctimes i es desfan en elogis a Messi.