Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

LA VAGA ES MANTÉ. SINDICATS DEL METRO I LA DIRECCIÓ DE TMB NO ACONSEGUEIXEN ARRIBAR A CAP ACORD.

EL MOBILE I ELS COTXES. LEWIS HAMILTON SERÀ LA GRAN ESTRELLA DE LA SEGONA JORNADA DEL CONGRÉS.

S'ACOSTA LA INVESTIDURA. COMENÇARÀ DIMARTS VINENT I LES VOTACIONS SERAN EL DIMECRES I EL DISSABTE.

CHAMPIONS LEAGUE. EL BARÇA COMENÇA EL CAMÍ CAP A MILÀ AMB EL TRIDENT A PUNT PER BATRE L'ARSENAL.

  • Tot el que fa referència al Mobile World Congress és enorme. 95 mil participants, 460 milions d'euros d'impacte econòmic, 13 mil llocs de treball temporal. En total, 110 mil metres quadrats on hi 2.100 empreses, 174 espanyoles. Les dimensions són enormes: per moure's cal tenir en compte sempre que cal destinar-hi uns 20 minuts.
  • El Congrés l'han inaugurat oficialment aquest matí el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el ministre d'Indústria, José Manuel Soria i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.
  • Matí complicat per moure's per Barcelona. Els serveis mínims decretats per la vaga de metro s'han complert sense grans incidències, però amb els vagons atapeïts.TMB ha tancat els accessos a una vintena d'estacions per evitar aglomeracions, i els autobusos han anat més plens del que és habitual. De bon matí hi ha ahgut aglomeracions de trànsit soretot als acessos.
  • La resta de l'actualitat té titulars com l'alerta pel virus Zika. Salut ha decidit fer analítiques de sang a totes les dones que hagin viatjat a zones afectades pel virus, embarassades o un mes abans de la gestació.
  • Avui han declarat davant el jutge les dues primeres víctimes de suposats abusos sexuals BETA a l'escola Maristes de Sants -les Corts.
  • Amb la LLiga ben apamada, aquesta setmana toca Champions. Fa poc estona que el Barça ha aterrat a Londres on demà juguen contra l'Arsenal l'anada de vuitens de final de la LLiga de Campions. L'objectiu és encarrilar l'eliminatòria a l'Emirates Stadium.
  • Res més per ara. Les notícies en català tornen a les set a La 2 molt pendents de l'actualitat i de la intervenció del creador de Facebook, Mark Zuckerberg, al Mobile World Congress. 
  • Benvinguts al Mobile World Congress. Avui emetem gran part de L'Informatiu des d'un dels esdeveniments més impotants que acull Catalunya al llarg de l'any i que revoluciona la ciutat de Barcelona i gran part de l'àrea metropolitana. Estem al recinte Firal de Gran Via a L'Hospitalet per explicar-vos qué es pot veure en aquest espai on es presenten les novetats d'un sector que ha revolucionat les nostres vides, la nostra força de relacionar-nos i d'aprendre o de consumir. Significa el 3,8 per cent del PIB mundial./ Mobilitat complicada avui a Barcelona. Els serveis mínims decretats per la vaga de metro s'han complert sense grans incidències, però amb els vagons atapeïts./ Tot el que fa referència al Mobile World Congress és enorme. 95 mil participants, 460 milions d'euros d'impacte econòmic, 13 mil llocs de treball temporal./ 
  • Avui els participants al congrés han vingut amb moltes ganes de tocar les novetats que ahir a la tarda es van presentar en diversos actes a la cituat. El nou Samsung, el LG modular i altres aparells que centren la seva atenció. O també el material que es proposa com el material del futur. Es aquest: el grafé. Aquí tenim una impresso feta amb grafé: es com el carbó d'un llapís amb desenes de virtuds: es flexible, és conductor i gran part de la investigació es fa a casa nostra. Primer passeig pel mobile per conèixer el grafé i algunes de les grans estrelles del certamen./ Els aparells són les grans estrelles però competeixen directament amb l'internet de les coses, és a dir, les aplicacions i aquelles utilitats que intenten fer-nos la vida més fàcil. La Nuria Ramírez está a l'espai que es dedica la ciutat intel.ligent. Nuria que tens preparat
  • El Congrés l'han inaugurat oficialment aquest matí el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el ministre d'Indústria, José Manuel Soria i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau./ Anit es va celebrar al Teatre Liceu el sopar de gala presidit pel rei on hi van assistir Carles Puigdemont i Carme Forcadell. Hi havia expectació per veure com seria aquesta trobada, la primera des que Puigdemont és president de la Generaliat
  • Dies decisius en la negociació per a la investidura de Pedro Sánchez. A 10 dies del debat, s'intensifiquen les trobades... Aquesta tarda reunió a 4 bandes de l'esquerra, tot això mentre PSOE i Ciutadans continuen negociant. El partit que lidera Rivera no descarta donar suport a Sánchez, però el supedita a un acord reformista i de regeneració.
  • Pel que fa a l'alerta pel virus Zika, Salut ha decidit fer analítiques de sang a totes les dones que hagin viatjat a zones afectades pel virus, embarassades o un mes abans de la gestació. Es tracta d'un de les mesures del protocòl de prevenció d'aquesta malaltia després que ja se n'hagin detectat 14 casos a Catalunya, 2 dels quals en dones embarassades. Salut està fent proves a altres 8 dones.
  • Avui han declarat davant el jutge les dues primeres víctimes de suposats abusos sexuals a l'escola Maristes de Sants-Les Corts. Víctimes, totes dues, del professor d'educació fisica Joaquín Benítez.
  • El Barça ja és a Londres on demà vol encarrilar els vuitens de final de la Champions contra l'Arsenal. Viatge plàcid amb anècdota inclosa. Ens acosta l'última hora el nostre company, Jordi Jané./ Els elogis i els adjectius superlatius absoluts que rep l'equip de bàsquet del Reial Madrid per la seva tercera Copa del Rei consecutiva, no amaguen la decepció del madridisme.
  • Ja tornem a ser aquí a l'estan de radio televisió espanyol al Mobiel World Congres: una de les estrelles d'aquest congrés és Marck Zuckerberg: ja se l'ha vist a Barcelona aquest cap de setmana, i ahir al vespre va participar a la presentació del nou telèfon de Samsung./ Aquest tarda es coneixeran els guanyadors del Mobile Premier Awards, és a dir de les millors aplicacions. S'hi presenten 16 apps mòbils de 12 ciutats d'arreu del món. 3 són catalanes.
  • Arrenca el mobile: Barcelona acull aquesta setmana un dels grans esdeveniments de l'any
  • Dilluns d'embussos: la vaga de metro, el mobile i la pluja s'afegeixen al trànsit habitual d'un dilluns al matí
  • Virus Zika: Salut farà analítiques a les dones embarassades per descartar que estiguin infectades
  • Champions League: el Barça ja és a Londres on vol encarrilar els vuitens de final contra l'Arsenal

Són els assistents al Congrés de Mòbils que aquest matí omplien l'aeroport del Prat. Es preveu que n'arribin més de 90 MIL. El Mobile arrenca demà amb el repte de garantir la mobilitat de tota aquesta gent perquè metro i autobusos mantenen les seves aturades per la setmana que ve.

La reunió d'aquesta matinada amb els treballadors del metro ha acabat sense acord. Ada Colau ha criticat que mantinguin la vaga.

Barcelona es prepara per una setmana amb més aturades. Els autobusos faran vaga dimarts i dijous. ADIF n'ha convocat dilluns, dimarts i dijous. I a RENFE, divendres 26 de febrer. Tots ells reclamen millores laborals.

Les xarxes socials mostren sovint vides perfectes en què els usuaris que busquen l'aprovació dels seus seguidors. Els psicòlegs alerten de què això pot ser la manifestació d'un trastorn narcicista.

 

Repassem el més destacat d'una setmana en què han continuat les negociacions per formar govern i en què hem conegut la data del debat d'investidura. Però segurament una de les imatges més comentades ha estat el penal de Messi. Tot plegat ho hem recollit al resum de la setmana.

Les xarxes socials ens ensenyen sovint vides perfectes que en alguns casos serveixen per a guanyar-se la vida. El que s'hi ensenya és sempre positiu, a la recerca de l'aprovació i l'aplaudiment dels seguidors. Però els psicòlegs alerten de què l'obsessió pel reconeixement dels altres pot ser la manifestació d'un trastorn narcicista.

Nova trobada aquesta tarda per desbloquejar la vaga del metro convocada per dilluns i dimecres vinent. I que coincidirà amb el Congrés de Mòbils. La direcció de TMB i el comitè de vaga es reuniran avui amb la mediació del Departament de Treball.

Des de l'ajuntament de Barcelona diuen que mantindran la negociació fins el final i que hi ha condicions per a l'acord.

Mor als 84 anys Umberto Eco. L'escriptor i filòsof italià va arribar al gran públic amb novel·les com "El nom de la rosa" i "El pèndol de Foucault".

Avui 20 de febrer és el Dia Mundial de la Justícia Social. ONG's i entitats recorden que queda molta feina per fer i que els efectes de la crisi encara NO s'han esborrat.

 

Humberto Eco va ser un gran impulsor de l'estudi i el coneixement de les Humanitats. El mateix que defensa un altre italià, el filòsof i professor de literatura Nuccio Órdine, autor del manifest "La utilitat de l'inútil". Aquesta setmana ha estat a Barcelona per commemorar els 30 anys de l'Institut d'Humanitats. Hem parlat amb ell de la utilitat de disciplines com la literatura, la música o filosofia.

Perquè hi hagi justícia social en àmbits com la salut cal que els medicaments arribin a tothom. Per això avui l'ONG Banc Farmacèutic ha organitzat la novena recollida de medicaments. A Catalunya hi participen més de 400 farmàcies amb l'objectiu de superar els 16 MIL medicaments recollits l'any passat.

  • Ada Colau fa una crida als treballadors de TMB per què segeuxin negociant fins a l'últim minut. L'alcaldessa s'ha reunit amb els sindicats i la direcció de l'empresa per mirar d'arribar a un acord que permeti desconvocar la vaga del metro durant els dies del congrés del mòbil.El Mobile ha confirmat que té a punt un pla de contingència per buscar transport alternatiu.
  • L'entitat que organitza el Congrés de Mòbils ha reiterat avui la seva esperança què la vaga de metro encara es pugui desconvocar./ Els primers congressistes ja han començat ja a arribar a Barcelona que es prepara per a un dels esdeviments més gran del món dedicat a la telefonia mòbil. A l'aeroport ja adverteixen als asistents de la convocatòria de les aturades.
  • Avui hem sabut que la Fiscalia Anticorrupció investiga l'expresident de Caixa Catalunya, Narcís Serra, per pressumptes irregularitats quan estava al capdavant de l'entitat. Sospita que l'antiga cúpula de l'entitat, ara nacionalitzada, va fer diverses operacions que podrien haver provocat un forat de 900 milions d'euros. Serra va declarar el dia 22 de gener a la prefactura de la Guardia Civil de Barcelona.
  • I nova operació de l'Agència Tributària contra el blanqueig de diners al sector càrni. S'han registrat 73 empreses de 15 Comunitats Autònomes. A Catalunya s'han inspeccionat 4 empreses de Mercabarna i també escorxadors de Lleida i Sabadell.
  • L'Audiència Nacional no veu delicte en la xiulada a l'himne que es va produir a l'última final de la Copa del Rei. El jutge Fernando Andreu no hi veu injúries al Rei i als símbols i emblemes d'Espanya i ha arxivat la causa. Mentre Luis Enrique, que contra el Las Palmas no podrà alinear Busquets per sanció, diu que no se'n fia dels canaris.
  • I en Bàsquet, Xavi Pascual ha estat ratificat com entrenador del Barça Lassa, malgrat la sorprenent i prematura eliminació de l'equip a la Copa del Rei, davant del Bilbao.
  • Avui surt a la venda el segon disc de RAMON MIRABET, cantant en anglès, com el primer, i ple de cançons optimistes i vitals.

 

Ada Colau es posa al capdavant de  la seva primera gran crisi al capdavant de l'ajuntament de Barcelona amb la vaga de metro convocada per la setmana que vé. En uns minuts es reunirà amb els líders sindicals i després hi haurà una nova trobada entre els sindicats i la direcció de TMB. Colau els demanarà que desconvoquin l'aturada i segueixin negociant. El Mobile ha confirmat que té a punt un pla de contingència mentre els comencen a arribar els primers dels més de 95 mil participants al Mobile.

Els ciutadans de Barcelona podran tastar algunes experiències innovadores gràcies al tour Mobile Ready, que mostra algunes de les aplicacions del congrés a diferents botigues de la ciutat.

La fiscalia anticorrupció investiga l'expresident de Caixa Catalunya, Narcís Serra, per pressumptes irregularitats quan estava al capdavant de l'entitat. Analitzen varies operacions de l'antiga cúpula de l'entitat, avui nacionalitzada, que podrien haver provocat un forat de 900 milions d'euros. Serra ja ha declarat davant la Guardia Civil.

L'Audiencia Nacional no veu delicte en la pitada a l'himne naciona a la final de la copa del rei de l'any passat al Camp Nou i arxiva el cas. A una altra copa del rei, la de bàsquet, el Barça Lassa de bàsquet s'acomiada del títol a les primeres de canvi. L'equip de Xavi Pascual va perdre als quarts de final contra el Dominion Bilbao desprès d'un partit molt fluix i després de desaprofitar una última possessió. El club ratifica al tècnic català malgrat la desfeta.

VAGA AL METRO. ADA COLAU PREN LES REGNES I INTENTA EVITAR LES ATURADES A 3 DIES DE L'INICI DEL MOBILE.

L'APERITIU DEL MOBILE. ELS CIUTADANS DE BARCELONA PODRAN TASTAR EXPERIÈNCIES INNOVADORES.

CAIXA CATALUNYA. LA FISCALÍA ANTICORRUPCIÓ INVESTIGA NARCÍS SERRA PER UN FORAT A L'ENTITAT DE 900 MILIONS D'EUROS.

PASCUAL CONTINUARÀ. EL BARÇA CAU ELIMINAT ALS QUARTS DE FINAL DE LA COPA DEL REI CONTRA EL BILBAO.