Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Avui al Congrés s'ha reunit la Comissió del Pacte de Toledo. La proposta del Govern de passar l'edat de jubilació als 67 anys continua damunt la taula./La Cambra de Comerç de Barcelona reclama al govern central una inversió de 2.000 mil milions d'euros. El president de la Cambra assegura que l'executiu incompliria l'Estatut si no ho fa./Un estudi demostra que els fills de mares amb nivells alts de pesticida a la sang tenen un major risc de sobrepès i de ser obesos quan siguin grans. El producte és derivat d'un pesticida prohibit fa 13 anys que encara resta a la cadena alimentària./Avui la plana major de CiU ha fet balanç de la legislatura en un acte que ha titulat: "Radiografia d'un fracàs": han denunciat el que consideren un pobre desplegament de l'Estatut i unes polítiques socials i econòmiques insuficients./ La consellera de justicia Montserrat Tura, convidada anit al 59 SEGONS de TVE Catalunya diu que una de les raons de pes per acceptar ser la número 2 del PSC ha estat el moment advers que passa el partit./Ja se sap el recorregut del papamòbil: passarà pel carrer Diputació fins a marina i d'allà cap a la Sagrda Família./Han començat a netejar els canals de Santa Margarida de Roses./Científics de l'Institut de Recerca de la Vall d'Hebron obren una porta a l'esperança als malalts de Pàrkinson: han aconseguit reduir la mort de les neurones associades a aquesta malaltia que, de moment, no té cura./La Universitat de l'Experiència s'ha inaugurat avui a Barcelona és un programa de formació innovador a Catalunya, pensat per a persones de més de 55 anys que volen fer estudis superiors./Els Lakers continuen la seva activitat frenètica abans de jugar demà contra el Regal Barça./Ahir van eliminar la selecció espanyola de voleibol al mundial d'Itàlia./Dani Pedrosa insinua que no correrà aquest cap de setmana el Gran premi de Malàisia.

La campanya del 28 de novembre. El govern n'ha presentat els detalls mentre Mas replica Montilla.

La veu del Banc d'Espanya. Fernández Ordóñez proposa limitar la despesa de les autonomies.

Macrofactoria de marihuana. Detenen quatre persones acusades de preparar la droga i distribuïr-la a gran escala.

El Circ du Soleil vola. El nou muntatge "Verakai" arriba a Barcelona el 5 de novembre.

Gasol torna a casa. Els Lakers s'entrenen al Palau amb totes les seves estrelles.

Artur Mas ha fet una declaració institucional sobre la convocatòria electoral. Ha dit que es tanca una legislatura que ha coincidit amb uns anys dolents per Catalunya, però que ara s'obre una etapa d'il·lusió./El Ministre de Treball i número 3 a les llistes del PSC a les eleccions catalanes, Celestino Corbacho, demana a Artur Mas que concreti la seva proposta de reduir l'atur a la meitat en 4 anys./Desmantellada una important plantació de marihuana a l'interior d'una casa de Begues on hi havia més de mil plantes que al mercat s'haurien venut per més de sis-cents Mil euros. Hi ha quatre detinguts que ja són a presó./Avui el programa 59 segons comptarà amb la presència de consellera de Justícia, Montserrat Tura./Barcelona demanarà la prohibició dels webs i els espais informatius que incitin a la violència. És una de les primeres respostes de l'ajuntament al vandalisme de la setmana passada./El Sindicat de Policies de Catalunya dels Mossos d'Esquadra ha presentat una querella contra 3 comandaments del departament d'afers interns del cos./La fiscal Superior de Catalunya ha pres mesures per endurir la persecució del robatori del coure: vol elevar la pena fins als 5 anys de presó./D'aquí un mes entraràn en vigor al centre de Barcelona les restriccions per obrir nous negocis com per exemple hotels o bars musicals a zones molt denses./Des d'aquest migdia el mestre Josep Pons és el nou director musical del Gran Teatre del Liceu./Els Lakers de Pau Gasol arriben aquest migdia a Barcelona per enfrontar-se demà-passat al Regal Barça al Palau Sant Jordi./"Varekai" és el nou espectacle del "Circ du Soleil".

Final de Legislatura. Montilla diu als seus consellers que poden sentir-se orgullosos.

Més aturats al setembre. 1.374 persones van perdre la feina a Catalunya, i ja en són 557.268

Centre Esther Koplovitz. Acull un biobanc amb mostres de més de 15.000 malalts.

Les millors ciutats d'Europa. Una enquesta situa Barcelona i Madrid entre les millors ciutats pels negocis.

Gespa nova al Camp Nou. El Barça acapara els premis de la lliga i Pedro, 3 setmanes de baixa.

L'atur ha pujat per segon mes consecutiu, sobre tot al sector turístic, com era d'esperar després de l'estiu. Més de Mil tres-centes persones han perdut la feina a Catalunya./Inaugurat a Barcelona el complex dedicat a la investigació biomèdica Ester Koplowitz./Una quarantena de persones han començat aquest matí la segona marxa contra l'atur./Aquesta tarda el president de la Generalitat, José Montilla, signarà el Decret per dissoldre el Parlament i convocar els catalans a les urnes el pròxim 28 de novembre./Barcelona resulta ser una de les millors de tot Europa per ubicar un negoci. Ho diu l'informe "European Cities Monitor"./Defensors del poble de tot Europa estan reunits a Barcelona per parlar sobre els drets dels immigrants. Una de les conclusions de la trobada és que Europa aplica polítiques d'immigració restrictives, que discriminen als nouvinguts./El Barça no passa de l'empat a un contra el Mallorca. Els blaugrana van gaudir de moltes ocasions, però van estar negats de cara a porteria. Tot el contrari que el Madrid./Dani Pedrosa ha rebut aquest matí l'alta hospitalària./El Teatre Nacional de Catalunya escalfa motors obrint la Sala Petita amb la recuperació d'un clàssic català, 'Misteri de dolor'./Avui s'ha presentat una nova edició del Festival de cinema fantàstic de Sitges.

Jubilació als 67 anys. Caldrà treballar més, el govern insiteix en la necessitat de jubilar-se més tard.

73 metres de gegant dels aires. L'Airbus 380, l'avió de passatgers més gran del món arriba a Barcelona amb 555 viatgers.

Descobrint els genis infantils. Pares i educadors es pregunten com gestionar el talent precoç.

Adéu al mundial. Pedrosa operat a Barcelona de la múltiple fractura de clavícula.

Aldarulls del 29S. La consellera de Justícia creu que l'actuació va ser la correcta.

Zapatero parla després del 29S. El president assegura que amb la reforma laboral es crearà ocupació.

Operació contra la prostitució. Obligaven una cinquantena de persones a prostituir-se en carreteres i clubs.

Comença la vacunació contra la grip. Enguany una sola vacuna ens protegirà de la grip comuna i la grip A.

Pedrosa diu adéu al Mundial. El català s'ha trencat la clavícula i Lorenzo ja té a tocar el títol.

Després de la vaga general de dimecres el president del Govern es manté ferm en les seves polítiques: ho ha anunciat en una entrevista a Ràdio Nacional./Avui han començat a passar disposició judicial els radicals detinguts a Barcelona el dia de la vaga. /Comença la campanya de vacunació de la grip./A l'Ajuntament de Barcelona es debat una moció sobre els darrers episodis de vandalisme que hi ha hagut a la ciutat./El TC ha rebutjat el recurs d'inconstitucionalitat presentat pel govern de Múrcia contra l'Estatut català./El president del Partit Popular, Mariano Rajoy és avui de visita a Lleida on ara mateix està fent un dinar- míting amb militants i simpatitzants./Oberta al Palau de la Generalitat la capella ardent del poeta i pedagog Joan Triadú, que va morir ahir als 89 anys./Els Mossos han detingut almenys 20 persones en el marc d'una operació contra una xarxa d'explotació sexual controlada per ciutadans d'origen albanès./El túnel del Bruc, a l'autovía A-2, està tancat al trànsit pel despreniment d'unes plaques del sostre./En 4 anys el protocol per a la detecció precoç del càncer de coll d'uter ha permès passar de dues-Mil deteccions a 70 Mil./Dani Pedrosa diu adéu al Mundial després de la caiguda en què s'ha trencat la clavícula esquerra per dos llocs.La Lliga torna aquest cap de setmana al Camp Nou amb l'enfrontament del Barça i el Mallorca./Barcelona ha acomiadat avui Eduard Manchón, ex jugador del Barça./L'Espanyol viatja a Sant Sebastià/Ha començat la Lliga ACB./El Lliure de Gràcia ha obert portes després de 7 anys tancat./

Fent Balanç. Els sindicats parlen d'éxit,i el Govern ofereix diàleg.

Polèmica pels aldarulls. El conseller d'Interior condemna els fets i defensa l'actuació dels mossos.

Els comptes pel 2011. El govern invertirà 3.134 milions d'euros en infraestructures a Catalunya.

Un pont per retallar distàncies. Fa 250 metres de llarg i 189 d'ample, i creua l'Ebre entre Deltebre i S. Jaume.

Les dues cares de l'esport. Messi rep la bota d'or a Barcelona i Contador és suspès per clembuterol.

Els serveis de neteja i els propietaris dels comerços intenten refer-se de les destrosses. Mentre els sindicats parlen d'èxit i la patronal creu que la vaga no modificarà la Reforma Laboral, molts comerciants treballen a contrarellotge per recuperar la normalitat./La jornada de vaga va acabar amb una batalla campal al centre de Barcelona entre joves antisistema i els Mossos d'Esquadra. La Generalitat ha fet balanç: 43 detinguts a Barcelona i 17 a la resta de Catalunya. Segons el conseller Saura, la majoria dels detinguts tenen antecedents./La vicepresidenta econòmica Elena Salgado ha lliurat avui al Congrés el projecte de llei dels Pressupostos Generals de l'Estat per l'any que ve./Són imatges de l'operació policial que va acabar amb la desarticulació d'una xarxa de prostitució la setmana passada a Girona. Els proxenetes captaven les seves víctimes a través d'Internet. /Alberto Contador: suspès cautelarment. Va donar positiu per clembuterol a l'últim Tour de França. El ciclista madrileny es declara totalment innocent i atribueix el resultat positiu al consum d'una carn contaminada./La bombona de butà serà a partir de demà, 1 d'octubre, 35 cèntims més cara/En ple segle XXI el tram final del riu Ebre ha inaugurat avui el seu únic pont. Uneix Deltebre i Sant Jaume d'Enveja que fins ara es comunicaven només amb transbordador./El Barça continua sense saber guanyar el Rubin Kazan. Però els de Guardiola van marxar de Rússia satisfets amb l'empat a un que van aconseguir ahir./Avui, als 89 anys, ens ha deixat l'escriptor i crític literari Joan Triadú. /Tony Curtis ha mort avui als de 85 anys.

Últimes hores. La Generalitat preveu un dispositiu per garantir els serveis minims.

Moviments per renovar el Constitucional. PSOE i PP arriben a un acord que permetrà desbloquejar la renovació.

Testimoni dels crims de Ciudad Juàrez. En 14 anys, a la ciutat mexicana hi han mort més de 500 dones.

Un limit de velocitat que desapareix. Els conductors novells podran superar els 80 Km/h durant el primer any.

Messi, a punt. L'argentí podrà jugar demà contra el Rubin el segon partit de la Champions.

Els sindicats ultimen els preparatius per la vaga de demà i creuen que aconseguiran que el Govern de Zapatero faci marxa enrere en la Reforma Laboral. Els líders de la UGT i CCOO acusen la patronal i alguns empresaris d'amenaçar els treballadors perque no secundin l'aturada./Els serveis mínims dictats per la Generalitat garanteixen transport públic en hora punta, atenció sanitària habitual i les intervencions que no s'han pogur desprogramar. A les escoles d'infantil i primària, una persona de l'equip directiu i un mestre per cada 6 aules com a mínim. A les llars d'infants serveis mínims del 25% dels treballadors./Els conductors novells no tindran el límit dels 80 per hora durant el primer any de carnet. /La comissió de l'ajuntament de Barcelona que investiga el cas de l'hotel del Palau s'enroca. Carles Martí, fins fa quatre mesos primer tinent d'alcalde, i l'arquitecte Carles Díaz, han declinat comparèixer./L'home detingut a Sant Pere Pescador, principal sospitós d'haver matat i esquarterat la seva excompanya,s'ha negat a declarar./Al Delta de l'Ebre, entitats, institucions i empreses s'han unit per demanar a la UNESCO que declari les comarques de l'Ebre, Reserva de la Biosfera./El Barça juga demà el segon partit de la Lliga de Campions a Rússia contra el Rubin Kazan.Leo Messi no sabrà fins aquesta tarda si rep l'alta mèdica per poder jugar. Avui és el torn del Madrid, que s'enfronta a l'Auxerre enmig d'una nova polèmica de Mourinho, que va marxar en plena roda de premsa./Rudy Fernández vol deixar la NBA

Rogeli Vázquez entrevista el president de la Federació Catalana de Bàsquet, Enric Piquet.