Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Amb només 1.200 habitants, Sant Martí de Tous amaga un tresor cultural. És La Casa del Teatre Nu, inaugurada l'any 2015. Rep companyies d'arreu del món, que viatgen milers de quilòmetres per portar la seva obra fins a aquest espai d'innovació i diàleg cultural. Entre les companyies seleccionades d'enguany, una xilena i una brasilera, becades per fer al poble la seva residència artística.

La sortida de Laura Borràs de la presidència i la tornada de Carles Puigdemont al càrrec de més importància del partit és el canvi més rellevant de la nova executiva de Junts per Catalunya, que serà escollida formalment aquest diumenge. Jordi Turull seguirà sent secretari general i hi haurà 4 vicepresidències que recauran en Mònica Sales, Míriam Nogueras, Josep Rius i Antoni Castellà.

Els Bombers de la Generalitat han atès més de 200 incidències arran de l’episodi de pluges intenses de les darreres hores, des de divendres al vespre. La majoria han estat a la regió metropolitana sud (75) i nord (57), seguides del Camp de Tarragona (31), la Catalunya central (30) i la Ponent (16). La majoria d'actuacions han estat per danys en edificis, arbres caiguts, neteges de calçada i inundacions en baixos o aparcaments. La caiguda d'un llamp ha cremat una casa de fusta al districte de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona i diverses carreteres han quedat tallades per despreniments.

  • TMB retira de la circulació el darrer comboi de la sèrie 4.000, que ara circulava per la línia 1
  • L'Ajuntament assegura que l'any 2026 ja no quedarà cap resta de fibrociment a la xarxa del transport públic de Barcelona

Els treballadors i alguns passatgers acomiaden, amb un trajecte simbòlic, des de l'Hospital de Bellvitge fins a Badalona (L1), el darrer tren que quedava amb amiant. Amb la retidada del comboi, TMB haurà eliminat el 90% de la substància nociva. Una fita que sindicats i Transports Metropolitans de Barcelona celebren, després que el 2018, es detectessin casos de treballadors amb problemes respiratoris.

Plou i ho fa pràcticament a tot Catalunya. A la costa de forma torrencial i amb tempesta de llamps i trons. Cal parar molta atenció a rieres i rius, sobretot, al Llobregat i el Francolí, que han multiplicat el seu cabal. Aigua més que benvinguda a les comarques de Tarragona, amb els embassaments gairebé buits per la sequera.

Junts proclama oficialment la candidatura de Carles Puigdemont a la presidència del partit. Ho fa en un congrés plàcid en el qual no s'espera que tingui oposició. La nova direcció s'escollirà diumenge. Puigdemont prendrà el relleu de Laura Borràs i l'acompanyarà Jordi Turull com a secretari general.

Sumar anuncia mesures internes dos dies després de la dimissió d'Íñigo Errejón, acusat d'agressions sexuals. Continua el degoteig de testimonis de dones que denuncien l'actitud del diputat. Per això la formació reconeix que els protocols interns no han funcionat i es posa a disposició de les víctimes.

El Barça arriba amb bones sensacions al clàssic d'aquest dissabte al camp del Reial Madrid amb el liderat en joc. Serà el primer per a Hansi Flick i Kylian Mbappé. D'altra banda, el Girona juga a Las Palmas després que divendres l'Espanyol perdés a casa contra el Sevilla (0-2).

  • Tira endavant per una àmplia majoria la proposta de Puigdemont que preveu 4 vicepresidències i la continuïtat de Turull
  • La nova executiva estarà formada per 33 càrrecs que es votaran aquest diumenge amb candidatures tancades i bloquejades
  • L'impacte directe d'un llamp sobre una casa a Vallvidrera obliga a evacuar dues persones a l'hospital
  • Despreniments causats per les precipitacions provoquen el tall de carreteres com la C-15 i la C-51

L'actriu i presentadora Elisa Mouliaá, que aquest dijous va assegurar que havia estat víctima d'assetjament sexual per part de l'exdirigent de Sumar Íñigo Errejón, ha presentat ja una denúncia davant de la Unitat d'Atenció a la Família i la Dona de la Policia Nacional. És la primera a fer aquest pas malgrat que en les darreres hores més dones han exposat a les xarxes socials altres situacions similars viscudes amb l'exdiputat. En la seva denúncia, Mouliaá relata uns fets del 2021 que podrien suposar 3 delictes sexuals.

La banda barcelonina Dorian compleix 20 anys a la música i ho celebra amb un nou disc 'Futuros imposibles'. Aquest és realment l'àlbum més personal on parlen del dol i la ruptura sentimental del cantant Marc Gili i Belly Hernández, integrant del grup.

A l'Escola 'El jardí', d'Esplugues de Llobregat, van sol·licitar l'ajuda el curs 2022-2023, el primer any que s'implementava. El curs passat van decidir tornar-la a tramitar i asseguren que l'Administració només es demanava un requisit: tenir tot l'alumnat inscrit al registre oficial. En total hi ha 36 llars d'infants afectades i unes 500 famílies els reclamen ara el descompte que els van prometre. Els centres s'han organitzat per reclamar una solució. La Generalitat assegura que són coneixedors de la situació i que estan treballant per donar-hi resposta.

Hem seguit una de les sessions del congrés de ciberseguretat que ensenya els joves a prevenir que els suplantin la identitat. Els han donat pautes sobre deep fake, la suplantació d'identitat amb intel·ligència artificial (IA) de la que també han estat víctimes alguns famosos.

L'actriu Elisa Mouliaá denuncia Íñigo Errejón per agressió sexual. Explica que el fins ara fins ara portaveu de Sumar, la va agredir i li va fer tocaments sense el seu consentiment en una festa ara fa 3 anys.

36 escoles bressol s'han quedat sense la subvenció de 800 euros per infant que ofereix el Departament d'Educació. Les llars afectades ho atribueixen a una manca d'informació en la tramitació.

L'ocupació bat un nou rècord amb 3,86 milions de treballadors. 53.000 persones han trobat feina a Catalunya entre juliol i setembre. Les empreses del sector de l'automoció busquen nous talents.

El Barça arriba al Clàssic de demà al Bernabeu amb moltes ganes. Els blaugranes volen seguir demostrant que estan en un bon moment i Flick creu que serà un partidàs.

Últim ple d'Ada Colau a l’Ajuntament de Barcelona, l'exalcaldessa entre el 2015 i el 2023 diu adeu a la vida política municipal.

36 escoles bressol s'han quedat sense la subvenció de 800 euros per infant que ofereix el Departament d'Educació per, segons diuen, manca d'informació sobre el procés de tramitació.

El Barça arriba al Clàssic amb moltes ganes després de la bona imatge de l'equip a la Champions, com a líders de la lliga i amb tres punts d'avantatge sobre els blancs.

El ple de l'Ajuntament de Barcelona atorga per unanimitat la Medalla d'Or al Mèrit Cultural a l'escultor Jaume Plensa per la seva trajectòria.

  • L'expresident de la Generalitat desplaça Laura Borràs i torna a assumir la presidència de la formació dos anys i mig després
  • La nova executiva comptarà amb fins a 4 vicepresidències per a Míriam Nogueras, Antoni Castellà, Josep Rius i Mònica Sales

La Laura Ester i l'Anni Espar són dos mites del waterpolo i guanyadores de l'or als Jocs Olímpics de París, però encara no es volen retirar. Han decidit canviar-se d'equip i tornar a coincidir allà on tot va començar, al Mediterrani. Les dues jugadores no tanquen la porta de la selecció espanyola per competir a Los Angeles.

Per descobrir el misteri, el Museu d'Art de Girona ha fet una investigació. L'han datat al segle XIII. Era una peça policromada situada a la façana d'un edifici ja desaparegut i en realitat és un lleó. Amb la covid es van treure les escales per arribar fins al cul, però continuen apropant-se turistes, tot i que en realitat fotografien una rèplica.

Puja la compravenda d'habitatges i també el nombre d'hipoteques a Catalunya a l'agost. Però no tothom pot comprar un pis. I viure de lloguer cada cop és més complicat.

La Generalitat revisarà i reforçarà els llindars i els avisos per pluja intensa i inundacions per adaptar-se al canvi climàtic. Precipitacions torrencials que cada cop són més freqüents.

Diu la llegenda que qui fa un petó al cul d'aquesta lleona, tornarà a Girona. I així ho han fet durant anys milers de turistes que han visitat la ciutat.

Rull, Forn, Forcadell, Sanchez i Cuixart tenen extingida la pena des que es va derogar la sedició. Només els falta que els cancel·lin els antecedents. Però el Suprem no ho farà fins que el Constitucional resolgui la seva qüestió sobre l'aplicació de l'amnistia. Els afectats recorden que la va plantejar per un cas de desordres públics a Girona, no per la causa del Procés. Per tant, denuncien, és una decisió il·lògica i contrària a la llei, que només contempla els efectes suspensius en la causa concreta. I no és la seva. D'altra banda, la demanda presentada a Europa per tots els líders condemnats no s'atura i ara el Tribunal Europeu de Drets Humans ha preguntat a Espanya si els aplica o no l'amnistia.

Els cinc condemnats del Procés que tenen extingida la pena denuncien que el Suprem els ha negat la cancel·lació dels antecedents penals tal com preveu la llei d'amnistia.

La Generalitat revisarà i reforçarà els llindars i els avisos per pluja intensa i inundacions per adaptar-se al canvi climàtic. 

Carmen Zapata és l’alcaldessa de nit de Barcelona. L’Ajuntament de Barcelona explica que la seva funció serà equilibrar l’economia nocturna i el dret al descans.

Celebració històrica a Montjuïc després de la golejada del Barça per 4 a 1 contra el Bayern de Múnic a la Champions. 

Javier Pacheco deixa la porta oberta a fer el salt a Madrid si li proposa el líder de Comissions Obreres Unai Sordo: "Ja ho veurem, ja ho valorarem. És massa aviat per parlar del futur. Sé el que no faré, encara no sé el que faré". El secretari general de CCOO de Catalunya explica per què deixa el càrrec i detalla que el seu relleu podria ser Belén López, però no descarta altres candidatures "Me'n vaig convençut. La societat vol un sindicat del segle XXI. Les dones han començat a ocupar el lloc que els hi correspon", insisteix en una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga. Critica "l'estratègia dilatòria" de la patronal amb la reducció de la jornada laboral i creu que la proposta de blindar habitatges de protecció oficial arriba tard: "No hem tingut cap efecte de control de l'especulació del mercat". Pacheco considera que el president Salvador Illa "intenta trobar els equilibris" i és "molt pragmàtic": "No és probablement el socialdemòcrata més d'esquerres que ha tingut el PSC". I revela el "desencís" que va tenir amb l'aleshores president Carles Puigdemont en el moment àlgid del 'procés': "Trenca els consensos que teníem articulat entorn el dret a decidir va ser un error".

Continua l'anunci de mesures entorn del problema de l'habitatge. La ministra Isabel Rodríguez ha dit que volen blindar el parc públic d'habitatge a perpetuïtat perquè no es reprodueixi la situació.

Parlarem del cas Koldo perquè el jutge demana al Suprem que investigui a Ábalos pel seu paper principal a la trama. I Carles Puigdemont ha anunciat que presentarà la seva candidatura a la presidència de Junts al congrés del partit d'aquest cap de setmana.