Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Desactivat l'inuncat. Els veïns netegen cases i locals inundats a vilatenim i els rius van a la baixa./ Vaga de jutges i fiscals. És la segona d'enguany i reclamen pujades. De sou, més independència i més mitjans./ Protesta dels mossos davant la conselleria d'interior perquè es reverteixin les retallades del 2012./ Suport als pressupostos: El comuns s'obren ara a fer-ho amb els de la Generalitat./ Debuts a la roja: Kane desfà l'empat a l'Anglaterra-Croàcia i  deixa Espanya fora de la lliga de nacions

Protecció Civil manté activat el pla INUNCAT, sobretot a les comarques de Girona per les intenses pluges, l'acumulació d'aigua i l'augment del cabal de la majoria de rius i rieres de la zona. A llocs com Figueres, a mig matí, ja havien acomulat més de 150 litres i encara continua plovent. Una llevantada que, al mar, aixeca onades superiors als 4 metres arran de platja.

El Fòrum Gastronòmic de Girona ha obert avui portes amb la sostenibilitat com a eix central d'aquesta edició en la que esperen superar els 25.000 visitants de l'any passat. Enguany, el xuixo és el protagonista i és que se celebra el centenari d'aquest postre gironí.

El ratolí Mickey compleix 90 anys. Disney el va crear per al cinema i, després, passaria al còmic. A Espanya va arribar el 1930 i no va trigar a fer-se famós, això sí, com a ratolí Miguelín. La seva companya, la Minnie, també està d'aniversari perquè ja sortia a la primera pel·lícula.

Tot a punt a Gran Canaria per l'amistós de futbol entre Espanya i Bòsnia. Serà a 3 quarts de 9 per La 1 de Televisió Espanyola. Aquella hora, Anglaterra i Croàcia ja hauran jugat el seu partit i, per tant, la selecció espanyola ja sabrà si serà a la final a quatre de la Lliga de Nacions.

La Catedrat de Barcelona acull el respons per la soprano Montserrat Caballé. El funeral s'ha convertit en un gran homenatge a la qui fou ambaixadora de l'òpera a Catalunya. El Liceu ha obert, també, les seves portes als ciutadans que han volgut participar del comiat.

El 7% dels nens que neixen a Catalunya són prematurs. Les unitats de neonats dels hospitals catalans s'adapten a les necessitats de nens i famílies, i innoven en els tractaments, que solen ser de llarga durada. En el dia mundial del prematur ens fixem, també, en l'associació "Noupops", que texeixen pops de ganxet qeu fan sentir més segurs als nadons.

Les morts per suïcidi gairebé doblen les morts en accidents de trànsit però continuen sent un tabú. L'Associació de Supervivents a la mort per suïcidi demana un pla de prevenció per reduir aquestes dades.

Als esports, ens fem ressó d'una competició molt especial. La Lliga Genuine arrenca la seva segona temporada a Salou amb 30 equips inscrits. En total, més de 800 jugadors amb diferents capacitats intel·lectuals.

El film "Comandante Arian" es projecta demà en el marc del festival de cinema "L'Alternativa". Un certàmen que compleix 25 anys amb una edició més política. La realitzadora catalana Alba Sotorra hi explica la lluita d'una de les dones de les Unitats de Protecció Popular al Kurdistán.

El 7% dels nens que neixen a Catalunya són prematurs, neixen abans de la setmana 37. Una xifra que ha crescut en els darrers anys. El suport psicològic és bàsic per reduir l'angoixa dels pares.

L'associació sense ànim de lucre "Noupops" fa petits pops de ganxet que reparteix a diferents hospitals per als nens prematurs que hi ha ingressats. El seu tamany i forma donen seguretat als nadons perquè els recorda l'últer i el cordó umbilical.

El 2016, 510 persones van morir per suïcidi a Catalunya, més del doble de les que ho van fer en accident de trànsit. La diferència és que, dels pimers, no se'n parla. Els supervivents a la mort per suïcidi, que avui han fet la seva trobada anual a Barcelona, denuncien, precisament, aquest silenci. En parlem amb Anna Lara.

Anem primer de tot cap a la plaça Sant Jaume perquè a aquesta hora és previst que comenci la reunió de la Taula pel Diàleg convocada pel president Torra. Una trobada que ha quedat desduixada perquè no hi són ni Ciutadans, ni PP ni la CUP.

Mentrestant, dia de protestes de funcionaris de justícia, que fan aturades contra la reforma de la Llei Orgànica del Poder Judicial. Els treballadors temen que el nou text faciliti els trasllats forçosos i l'acomiadament d'interins.

Després de les pintades a casa del jutge Llarena, avui Arran ha actuat contra la comissaria de la Policia Nacional de Terrassa

Confirmat el primer cas de Dengue contret a Catalunya. És a dir, la persona es va infectar per la picada d'un mosquit aquí, i no a cap país on aquesta malaltia és endèmica.

Protecció civil ha desactivat el pla inuncat aquest migdia però alerta que rius i rieres encara baixen MOLT plens després de les pluges de les últimes hores...

Nova campanya del Servei català de Trànsit dirigida sobretot a què es respectin els límits de velocitat. Les morts atribuïbles a anar massa de pressa han augmentat un 2% respecte l'any passat.

Espanya torna de Zagreb amb derrota. La desfeta davant Croàcia 3 a 2 obre una minicrisi a la selecció

Dos Grammy Llatins ha recollit ROSALÍA a la cerimònia que han fet aquesta matinada a Las Vegas. Optava a 5 premis. "MALAMENTE" és la nova millor cançó alternativa i la millor fusió/interpretació urbana./ Aquesta nit dos dels grans mites del gènere, JOSÉ MERCÉ I TOMATITO estrenen al Palau de la Música el seu primer i únic àlbum conjunt.

Vaga a la justícia­: Els funcionaris reclamen més mitjans humans i materials per acabar amb els retards

Taula de diàleg: C's, PP i la CUP no assistiran a la trobada que ha de tractar els grans temes de país

Acció d'Arran: Llencen pintura vermella i negra a la comissaria de la Policia Nacional de Terrassa

Dengue: un noi és el primer de Catalunya que contrau la infecció per la picada d'un mosquit

Precaució a rius i rieres: Troben el cos sense vida de l'home que va creuar un torrent al Pla de l'Estany

Sanció a AGBAR: L'AMB anuncia la primera sanció en aplicació de la llei de transparència

Decret de menjadors: Les AMPES critiquen que canviar la cuina pròpia pel càtering perjudicarà la qualitat del menjar

Huracà Rosalía: La cantant aconsegueix dos Grammy Llatins en la gala d'aquesta matinada

Lliga de nacions: Espanya perd a Zagreb (3-2) i ha d'esperar un empat a l'Anglaterra-Croàcia per acabar primera

Vaga funcionaris justícia: Els sindicats asseguren que la nova llei suposarà acomiadaments i trasllats forçosos

Dengue: Un noi és el primer de Catalunya que contrau la infecció per la picada d'un mosquit

Nova campanya: Trànsit vol reduir els morts a la carretera per excés de velocitat

Conseqüències dels aiguats: Un home mor arrossegat per una riera a La Garrotxa i Protecció Civil demana precaució

Lliga de Nacions: Espanya perd a Zagreb (3-2) i ha d'esperar un empat a l'Anglaterra-Croàcia per acabar primera

Matí molt complicat a bona part de Catalunya pels efectes de la pluja que encara cau amb força a molts punts. Protecció Civil ha activat el pla Inuncat perquè es preveuen més pluges intenses al litoral i al prelitoral. La pluja està tornant a deixar grans acumulacions a les Terres de l'Ebre, sobretot al Montsià, que ja va patir inundacions durant l'última llevantada./ Tota aquesta pluja fa preveure que els cabals dels rius, especialment els de Girona. Rius com el Ter, el Daró, o el Ridaura baixen plens i alguns torrents, com aquest de Fogars de la Selva ja s'ha desbordat./ I matí molt complicat als accessos a Barcelona i a tota l'àrea metropolitana.

El Consell General del Poder Judicial qualifica de conducta criminal les pintades fetes a la casa del magistrat del Suprem, Pablo Llarena, instructor de la causa del procés. Els Mossos busquen els dos joves que van llençar la pintura i van penjar el video en nom d'Arran, l'organització juvenil de la CUP. Ciutadans anònims ho han netejat aquesta nit

Mentrestant, la TAULA PEL DIÀLEG, a la que estan convocats tots els grups demà a les 4, ha quedat força descafeïnada

El Suprem determina que els consumidors NO han de pagar els més de 17 milions d'euros carregats a les factures de gas

Així de confiat és mostra Luis Enrique hores abans del decisiu partit de la selecció contra Croàcia, a Zagreb.

Els cubans ORISHAS tornen amb un nou disc, el desè, que avui presenten a Barcelona.

Les pluges d'aquest matí compliquen la situació a diferents punts de Catalunya. A Mas de Barberans, a Tarragona, ja se superen els 100 litres per metre quadrat i accedir a la població és complicat perquè les rieres baixen molt carregades d'aigua. L'escola està tancada...A Santa Bàrbara s'han inundat els carrers. Els bombers han rebut fins a 228 trucades a tot Catalunya i s'ha activat al Pla Inuncat. A l'àrea metropolitana l'aigua ha complicat moltíssim l'accés per carretera a la ciutat de Barcelona amb retencions quilomètriques

Els Mossos investiguen les pintades a la casa del magistrat Llarena a Sant Cugat per trobar-ne els autors. El Poder Judicial ho qualifica de conducta criminal, mentre que Ciutadans ha denunciat l'organització ARRAN a la Fiscalia. Entre els polítics la condemna és unànime, però el president Torra recorda que LLarena va ordenar presó pels polítics independentistes

Els de Luis Enrique han de guanyar a Zagreb BETA si volen ser primers de grup. Si no és el cas, ho tindrien molt complicat. Per si no hi hagués prou al·licients, aquest partit que podreu seguir per La 1 de TVE, és el retorn de Jordi Alba amb la selecció.

A Sant Esteve Sesrovires molts estan pendents de la gala dels Grammy que se celebra aquesta nit, matinada per nosaltres, i on la cantant Rosalia, filla d'allà, opta a aconseguir 5 premis... Hem parlat amb veïns i amb algunes de les persones de referència en la seva carrera musical.
 

Les pluges d'aquest matí compliquen la situació a diferents punts de Catalunya. A Mas de Barberans, a Tarragona, ja se superen els 100 litres per metre quadrat i accedir a la població és complicat perquè les rieres baixen molt carregades d'aigua. L'escola està tancada...A Santa Bàrbara s'han inundat els carrers. Els bombers han rebut fins a 228 trucades a tot Catalunya i s'ha activat al Pla Inuncat. A l'àrea metropolitana l'aigua ha complicat moltíssim l'accés per carretera a la ciutat de Barcelona amb retencions quilomètriques

Els Mossos investiguen les pintades a la casa del magistrat Llarena a Sant Cugat per trobar-ne els autors. El Poder Judicial ho qualifica de conducta criminal, mentre que Ciutadans ha denunciat l'organització ARRAN a la Fiscalia. Entre els polítics la condemna és unànime, però el president Torra recorda que LLarena va ordenar presó pels polítics independentistes

Els de Luis Enrique han de guanyar a Zagreb BETA si volen ser primers de grup. Si no és el cas, ho tindrien molt complicat. Per si no hi hagués prou al·licients, aquest partit que podreu seguir per La 1 de TVE, és el retorn de Jordi Alba amb la selecció.

A Sant Esteve Sesrovires molts estan pendents de la gala dels Grammy que se celebra aquesta nit, matinada per nosaltres, i on la cantant Rosalia, filla d'allà, opta a aconseguir 5 premis... Hem parlat amb veïns i amb algunes de les persones de referència en la seva carrera musical.

Tensió al Congrés sobre la Justícia i el conflicte català. El republicà Joan Tarda ha acusat el president del Govern d'aliar-se amb el PP per la renovació del poder judicial. I Pedro Sánchez li retreu que critiqui la ju-di-cia-lització de la política, però que , alhora, reclami al Govern que actuï davant la Fiscalia en el judici del procés.

Les famílies amb nens diabètics celebren que la generalitat hagi decidit ampliar fins als 18 anys el finançament del dispositiu de control de la glucosa...Però reclamen que el Departament compleixi i aboni els aparells que porten els nens menors de 7 anys. El dispositiu permet mesurar la glucosa permanentment i a temps real sense punxada.

La selecció espanyola viatja a Zagreb, on demà i per La 1 de TVE, mirarà d'assegurar el primer lloc del seu grup de la LLiga de Nacions en un partit clau contra Croàcia. . Al Barça, la preocupació es diu Dembelé, que passa per moments dificils al club i a la selecció frencesa. Sobre el futur avui n'ha parlat l'excapità Carles Puyol.
 

Tensió al Congrés per la separació de poders i les acusacions de judicialitzar la política.

El president, Quim Torra, i el lehendakari, Íñigo Urkullu es reuneixen a Vitòria. Ciutadans critica que Torra hi vagi per promocionar la independència mentre que el PSC espera que la trobada serveixi per cercar solucions.

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès i l'expresident Carles Puigdemont s'han trobat per primera vegada a Waterloo, a Bèlgica. Han abordat la funció que ha de tenir el Consell per la República.

En el Dia de la diabetis, el Departament de Salut ha anunciat que a partir de l'1 de desembre finançarà l'aparell mesurador a tots els infants que ho necessiten.

Un cas de sarna ha afectat una comissaria dels Mossos a Montcada i Reixach.

Mobilització feminista d'estudiants de secundària i universitats a Barcelona. Reclamen un canvi en el model educatiu per erradicar actituds masclistes i que s'inclogui una assignatura d'educació sexual avaluable i obligatòria.

Els sindicats de l'ensenyament i la CGT convoquen una vaga als centres educatius públics pel 29 de novembre.

La comissió d'ecologia de l'ajuntament de Barcelona aborda aquesta tarda el futur del zoo de Barcelona després que el PSC li demani que d'aquí a un mes hi hagi un pla estratègic que compti amb el vistiplau dels treballadors.

A primers d'any començarà la construcció del nou centre de neonatologia de l'Hospital Vall d'Hebron.

La selecció espanyola viatja cap a Zagreb on demà s'enfrontarà a Croàcia. La Roja ha de guanyar per assegurar-se estar als play off de la Lliga de Nacions.

Tensió al Congrés: Per la separació de poders i les acusacions de judicialitzar la política

Dia de la diabetis: Els malalts reclamen que l'aparell mesurador per a nens arribi de franc a totes les famílies

El futur del zoo: L'oposició i els treballadors reclamen a Colau que aprovi el Pla consensuat

Futbol: Espanya cap a Croàcia; El futur de Dembélé al Barça, a debat.

Premis Ondas: RTVE obté 5 premis: dos pel programa "Operación Triunfo"

  • Cimera de governs. És la resposta de la Generalitat a la intenció de Pedro Sánchez de reunir-se a Barcelona amb Quim Torra el 21 de desembre./ El president del govern compareixerà al Congrés el 12 de desembre en un debat monogràfic per abordar la situació política a Catalunya. Ho farà a petició d'ERC i el PDECAT, que demanen a Sánchez que posi sobre la taula una solució política al conflicte sobiranista.
  • La Generalitat xifra en 1800 milions d'euros l'afectació econòmica de l'aplicació de l'article 155 en els comptes de l'administració catalana. D'aquests 1800 milions, 130 els considera d'impacte directe.
  • Un nyap i una aberració. Així defineix Artur Mas la sentència del Tribunal de Comptes que condemna a pagar, a ell i sis càrrecs més, 4,9 milions d'euros pel 9-N.
  • Mentrestant aquest matí han arrencat a la Ciutat de la Justícia les declaracions de 24 policies nacionals investigats per la seva actuació durant l'1 d'octubre a diferents escoles de la ciutat de Barcelona. El jutge vol aclarir per què van carregar i qui ho va ordenar.
  • I en el debat polític avui destaca l'oferiment de Carles Puigdemont per anar de número 2 d'Oriol Junqueras en una hipotètica llista unitària independentista a les eleccions europees. ERC ja s'ha afanyat a descartar-ho...i el mateix Junqueras ha insistit des de la presó en l'estratègia de llistes separades.
  • Protesta d'un centenar de treballadors públics, a primera hora del matí, a la plaça Sant Jaume per demanar que els retornin les pagues extres de 2013 i 2014 en un màxim de dos anys
  • I protesta també a Santa Coloma per rebutjar la violència masclista i contra el racisme...arran de l'agressió a una noia diumenge passat al metro de Can Peixauet..
  • I nova operació contra els narcopisos a Barcelona, en aquest cas a l'Eixample 
  • Jordi Alba s'ha mostrat conciliador amb el seleccionador Luis Enrique
  • La cantant xilena MON LAFERTE és l'últim fenòmen llatí que arriba a Barcelona. Avui presenta a Barcelona el seu últim treball "NORMA", que explica en 10 cançons totes les fases de la relació de parella des del punt de vista d'una dona enamoradissa.