Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

15 vots contra 13 és l'ajustada decisió dels magistrats del Tribunal Suprem perquè siguin els clients i no els bancs els qui paguin l'impost de les hipoteques. Pedro Sánchez ha anunciat que canviarà la llei perquè la banca assumeixi aquest impost a partir d'ara.

Torra trenca qualsevol possibilitat de negociar el suport als pressupostos de Sánchez.

El Tribunal Suprem ha celebrat avui la vista pels recursos presentats per Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau contra la sentència del 9N que els va condemnar a inhabilitació per desobediència al Constitucional.

Els Mossos desallotgen dos trens a Sants i s'atura la circulació de trens per una falsa alarma d’explosiu.

Condemna en cas Nadia, la nena que pateix una malaltia rara: 5 anys per al pare i de 3 anys i mig per la mare de per haver enganyat els donants.

Els metges de primària, i de pediatria, ginecologia i odontologia dels ambulatoris faran cinc dies de vaga.

El jugador blaugrana Malcom estrena golejada a Milà però l'Inter va acabar empatant al Barça.

Impost de les hipoteques: Pedro Sánchez aprovarà canviar la llei perquè el pagui la banca i no els clients

Per l'acusació del procés: Torra oficialitza el trencament amb Sánchez i aquest li reclama menys gesticulació

Alerta per un cinturó: Els Mossos desallotgen dos trens i s'atura la circulació de trens per una falsa alarma d’explosiu

Cas Nadia: Condemna de 5 anys per al pare i de 3 anys i mig per la mare per haver enganyat els donants

Messi, a la graderia: Estrena golejada de Malcom a Milà però l'Inter va acabar empatant un partit que mereixia perdre

  • Acompanyats de l'executiu català en ple, amb el president al capdavant, Miquel Buch, actual conseller d'Interior, i Neus LLoveres, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, han declarat avui davant el Tribunal Superior de Justícia. Se'ls acusa d'un delicte de desobediència per haver impulsat l'u d'octubre quan eren el president de l'Associació Catalana de Municipis i la presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència. Uns fets que tots dos han negat.
  • Mentrestant el Parlament ha constituït aquest matí una comissió d'investigació sobre l'aplicació de l'article 155 a Catalunya.
  • La decisió del Tribunal de Drets Humans d'Estrasbrug, de considerar que Arnaldo Otegi i quatre dirigents més de l'esquerra abertzale en el cas de la reconstrucció de Batasuna, ha encès els ànims en les files independentistes. La justícia europea creu que el tribunal que els va condemnar a presó NO va ser imparcial, però descarta imposar sancions. Otegi va complir una pena de sis anys i mig de presó i continua inhabilitat fins al 2021./ El govern català veu paral·lismes entre aquest judici i el del procés. L'executiu de Torra ha aprofitat per constatar la injustícia que es viu a Espanya./
  • L'alcaldessa de Barcelona ha demanat als independentistes que pensin en els ciutadans abans de rebutjar els comptes de Pedro Sánchez. Per contra Ciutadans i PP continuen criticant que es negociïn amb els que estan a presó.
  • I mentrestant continua la incertesa sobre què decidirà el Tribunal Suprem en relació a l'anomenat impost de les hipoteques.
  • Els barcelonins respiren una aire de mala qualitat, amb uns índexs de particules perjudicials per sobre de les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut. Un dels col·lectius més vulnerables és el de les embarassades. Ara un estudi liderat per investigadors catalans mira d'esbrinar com afecta això als fetus.
  • I per primera vegada un jutge ha considerat que les pintades d'un grafiter al metro de Barcelona són un delicte contra el béns públics.
  • Aquest gol de Borja Iglesias davant l'Athlètic va donar anit 3 punts més a l'Espanyol, que li permeten col·locar-se segon a la classificació de la Lliga./ El líder continua sent el Barça, tres punts per davant dels blanc-i-blaus. Però avui els de Valvedre estan centrats en la Champions
  • Avui acabem amb jazz... perquè el Festival Internacional de Barcelona es vesteix avui de gala per rebre un músic llegendari: JOHN SCOFIELD

Buch i Lloveras neguen que donessin ordres als alcaldes per organitzar l'1-O. Se'ls acusa d'un delicte de desobediència.

El Parlament ha constituït aquest matí una comissió d'investigació sobre l'aplicació de l'article 155 a Catalunya per estudiar si es van cometre il·legalitats durant els 7 mesos que les institucions van estar intervingudes.

ETA qualifica la massacre d'Hipercor com "l'error i la desgràcia més gran" que ha tingut la banda.

Els Comuns no veuen possible donar suport als pressupostos de la Generalitat si els independentistes no donen llum verda als comptes generals.

El Tribunal Suprem continua deliberant sobre qui ha de pagar l'impost de les hipoteques. Ahir no hi va haver acord i avui han reprès el ple.

Unanimitat entre les set associacions de jutges i fiscals que hi ha Espanya per anar a vaga el 19 de novembre.

Des d'aquest matí està en marxa una operació de la Policia Nacional contra una xarxa criminal que es dedicava a introduir noies vietnamites a Espanya.

Per primera vegada un jutge ha considerat que les pintades d'un grafiter al metro de Barcelona són un delicte contra els béns públics.

Saber de quina manera concreta aquesta contaminació afecta als fetus és l'objectiu d'un estudi en el qual participa l'institut de salut global de Barcelona.

Borja Iglesias continua en ratxa. Ja suma sis gols i amb aquest aconseguit davant de l'Atlètic, va donar 3 punts a l'Espanyol, que puja fins al segon lloc de la classificació a 3 punts del líder.

A la Champions, el Barça pot certificar aquesta nit el seu pas als vuitens de final. En té prou amb un empat al camp de l'Inter.

Investigació de l'1-O: Buch i Lloveras neguen que donessin ordres als alcaldes per organitzar l'1-O

Operació policial: 10 escorcolls a Barcelona per desmantellar una xarxa que introduïa dones vietnamites

Contaminació Barcelona: La majoria de ciutadans respira aire de mala qualitat i ara estudien com afecta els fetus

Futbol: Avui, Inter-Barça i a la Lliga, l'Espanyol segon en solitari i únic equip que ha guanyat els cinc partits a casa

Miguel Ríos: El cantant actua a Barcelona i demostra que els vells rockers no moren mai

  • D'aquí a mitja hora es reprèn la reunió de la sala contenciosa-administrativa del Suprem. Els magistrats han decidir a qui correspon pagar l'impost de les hipoteques: al client...o el banc, com avalen les tres sentències fermes dictades fins ara. La reunió va per llarg i també abordaran l'altre punt polèmic: si hi ha d'haver reatroctivitat i des de quan.
  • L'altre qüestió de la que estem pendents és què passarà després que els partits independentistes no garanteixin l'estabilitat al Govern Sánchez./ Els partits independentistes mantenen, però, el seu 'NO' als comptes, mentre Ciutadans i Partit Popular demanen que es convoquin eleccions./
  • En la causa per rebel·lió que jutjarà el Suprem, ara estem pendents que l'alt tribunal obri el termini de 5 dies perquè les defenses presentin el seus escrits.
  • Males dades de l'atur registrat el mes d'octubre..... Catalunya va ser la comunitat on més va pujar, amb prop d'11 mil persones més a les llites, quasi un 3 per cent més que al setembre. Per contra es van fer més de 330.000 contractes nous, la gran majoria temporals....
  • Els danys ocasionts per un grup de grafiters al metro de Barcelona pujaran a més de 10 mil euros, segons el peritatge que està fent TMB-... És el pas previ a poder interposar una denuncia./ Els narcopisos del Raval estaven controlats per una banda criminal de dominicans molt violenta i, malgrat el cop policial que la va desmantellar, el fenòmen no s'ha acabat.
  • LEO MESSI ha viatjat a Milà i demà podria reapareixer al camp de l'Inter. Amb un empat el Barça podria certificar el pas als vuitens de la Champions i amb una victòria ho faria com a primer del grup. Des de Milà ens ho explica la la Noemi Mancebo./ I l'Espanyol tanca aquesta nit a l'Estadi de Cornellà-El Prat l'onzena jornada de lliga.
  • Barcelona és plena de mosaics... alguns ben visibles i valorats... però n'hi ha d'altres a edicifis o domicilis privats que són desconeguts. Ara l'Ajuntament vol catalogar-los tots i demana la col·laboració ciutadana...

El ple de la sala tercera del Tribunal Suprem està reunit, després que tres sentències de la seva secció segona avalin que és el banc i no el client qui ha de pagar l’impost sobre les hipoteques.

El PSOE ha insistit que esgotarà la legislatura. Els partits independentistes es mantenen en el seu 'NO' als pressupostos de Sánchez, malgrat que ERC demana als Comuns que sí s'aprovin els de la Generalitat. Ciutadans i Partit Popular demanen que es convoquin eleccions.

La Fiscalia acusa de rebel·lió els principals líders independentistes i demana la pena més alta per Oriol Junqueras. L'advocacia de l'estat qualifica els fets de sedició.

Els líders independentistes empresonats a Lledoners han enviat una carta a Inés Arrimadas i Xavier García Albiol on els conviden a visitar-los perquè puguin comprovar de primera mà si són presos amb privilegis com han defensat Ciutadans i PP.

El col·legi d'economistes creu que el procés ha tingut un impacte limitat i temporal sobre l'economia catalana, majoritàriament sobre el turisme. El seu degà ha afirmat que el trasllat de seus d'empreses fora de Catalunya tampoc ha impactat de manera rellevant.

Avui s'ha constituït l'Assemblea Urbana de Catalunya, un òrgan impulsat pel Departament de Territori i Sostenibilitat per concretar mesures perquè les ciutats catalanes siguin més prosperes, sostenibles i integradores.

A l’operació contra els narcopisos hi ha 58 detinguts, 7 en cerca i captura i 25 narcopisos intervinguts.

TMB vol denunciar els grafiters que van agredir tres passatgers al metro.

L'Espanyol tanca aquesta nit a l'Estadi de Cornellà-El Prat l'onzena jornada de lliga davant de l'Athlètic Club. Leo Messi viatja a milà encara sense l'alta mèdica però a punt per reaparèixer al camp de l'Inter.

Pendents del Suprem: Ha de decidir si l'impost de les hipoteques el paga el banc o el client, i si és retroactiu

Atur d'octubre: Puja i se situa a nivells del 2008, mentre la Seguretat Social guanya afiliats

Operació narcopisos: 58 detinguts i 17 persones en cerca per acabar amb la xarxa més gran de Catalunya

Vandalisme sense fre: TMB vol denunciar els grafiters que van agredir tres passatgers al metro

Futbol: Avui l’Espanyol-Athlètic i Messi viatja a milà encara sense l'alta mèdica però a punt per reaparèixer al camp de l'Inter

Més de 500 municipis de Catalunya estan obligats a tenir un pla especial contra inundacions però, el 2015, encara n'hi havia 156 que el tenien pendent. I és que el 15% de l'urbanisme a Catalunya està ubicat en zones inundables. Els experts demanen més pedagogia per evitar casos com el d'Agramunt, on 4 avis van perdre la vida en inundar-se la seva residència, ara fa 3 anys.

Avui es tanca el pont de Tot Sants amb bones dades per al turisme, sobretot a muntanya, on ja ha obert la primera pista d'esquí. Masella ho va fer aquest dijous.

El Tribunal Suprem resol demà sobre l'impost a les hipoteques. Hi ha 3 sentències qeu fan pagar als bancs i que creen doctrina. Ara cal definir si tothom podrà reclamar, si es farà amb límits temporals i quin serà el procediment.

Lluïsa Vidal, pintora i il·lustradora, va ser un exponent del modernisme català. Va morir ara fa 100 anys deixant un llegat destacat tot i que ella va caure en l'oblit. Filla d'una família benestant de Barcelona, va fundar una acadèmia de dibuix i pintura.

Als esports, victòria del Girona i del Barça en les seves visites al Rayo i a València. Un gol de Dembelé i un doble de Suárez van donar els 3 punts als blaugrana que, així, refermen el seu lideratge.

La fiscalia del Suprem demana 25 anys de presó per Junqueras per rebel·lió, 16 pels exconsellers i 17 per Carme Forcadell. Pel què fa a la fiscalia de l'Audiència, pugen l'acusació a l'ex-major Trapero de sedició a rebel·lió i li demanen 11 anys de presó.

El sobiranisme rep com una represàlia l'acusació de rebel·lió i la petició de penes. A més, el president Torra creu que és una humiliació que es valori com un "gest" l'acusació de sedició de l'Advocacia de l'Estat. El vicepresident Aragonès veu imparable el procés per molts anys de presó que es demanin.

El Govern Sánchez defensa que l'Advocacia d'Estat ha actuat amb criteris jurídics i tècnics per la petició de delictes i penes en el procés, i no com un gest cap els independentistes. Pel PP , Pedro Sánchez trepitja la dignitat dels espanyols i Ciutadans espera que el Govern se sumi a la seva proposta per evitar indults als encausats.

La Fiscalia acusa per rebel·lió els líders independentistes a presó. El Ministeri Públic manté la mateixa línia fixada en la querella contra els membres del Govern de Puigdemont perquè sosté que es van produir fets violents. L'advocacia de l'Estat considera que hi va haver sedició, un graó per sota i amb penes menys greus.

El major dels mossos, Josep Lluís Trapero, i l'excúpula d'interior, processats a l'Audiència Nacional, afronten penes d'11 anys també pel delicte de rebel·lió. Tot i que la instrucció es va tancar per sedició i organització criminal, la fiscalia ha optat per acusar-los del mateix delicte que als líders independentistes.

La resposta a Catalunya ha vingut en forma de compareixença conjunta del President de la Generalitat i el del Parlament. Què han explicat Quim Torra i Roger Torrent/ Les peticions fiscals i de l'advocacia de l'estat pels processats per l'1 d'octubre s'han fet públiques quan fa un any de l'entrada a la presó dels exmembres del govern. Llavors van ingressar a presons madrilenyes però finalment se'ls va traslladar a presons catalanes...A la de Lledoners s'hi celebraran les accions de protesta/ L'Audiència de Barcelona investiga 4 Guàrdies Civils que van participar en l'operatiu de l'u d'octubre.

És el carrer més emblemàtic de Barcelona, la passejada que ningú es perd quan és de visita a Barcelona... I ara ja sabem com serà després que l'ajuntament hagi fet públic l'avantprojecte guanyador de la reforma.

Un títol aconseguit després de disputar el minut i 45 segons que faltava de l'últim partit de l'Europeu, que es va haver de suspendre pels efectes de l'huracà Leslie a Portugal. Hi van tornar i encara van tenir temps de marcar un gol més.

I una de les iniciatives que es trobaran avui els que hi vagin són els equips de Televisió Espanyola, que estem experimentant amb noves tecnologies de producció àudiovisual com ara el periodisme mòbil, la realització de continguts des del núvol o els directes a les xarxes socials.

Hem començat l'informatiu amb el consell de ministres i la compareixença al Parlament en marxa reaccionant als escrits d'acusació de Fiscalia i Advocacia de l'Estat... El President de la Generalitat diu que el Govern de Sánchez ha deixat passar una oportunitat.

Delicte de rebel·lió: El govern torra l'interpreta com un atac i considera imparable el "procés"

Delicte de sedició: La ministra defensa que s'ha actuat amb criteris jurídics i l'oposició com a traició

La rambla del futur:  L'avantprojecte preveu un sol carril de circulació i més espai pels vianants

Cinquè europeu seguit: Espanya resisteix el minut i escaig més llarg de la història i venç a portugal (2-4)

Televisió Española converteix el saló de manga en un laboratori de les noves tecnologies audiovisuals... amb connexions en directe fetes amb mòbils i qualitat hd... però també s'experimenta amb altres tencologies.

També es graven i editen reportatges amb mòbils i que permet que els controls de realització passen de ser aixi a poder estar en qualsevol dispositiu. amb el software Watchity.

A finals de novembre rtve compartirà l'experiències a les jornades d'Intel.ligència artificial i periodisme.

Els cementiris s'omplen avui de flors per recordar els nostres difunts. Tot sants representa la meitat de les vendes de flors de tot l'octubre. I és per raons econòmiques, segons les funeràries, que la tendència a incinerar cada cop va a més: l'any passat 4 de cada 10 famílies catalanes van optar per les urnes també per desvincular-se dels costos associats als cementiris.

Tots Sants, i dia festiu que inicia la temporada de neu més primerenca dels últims anys al Pirineu català. Les nevades de les últimes hores deixen més de 40 centímetres de neu al Prepirineu i al vessant sud del Pirineu, gruixos excepcionals per l'època, per això estacions com Masella, Tuixent-La Vansa o Lles de Cerdanya ja obren avui. Els qui aquest pont agafin un vol de Ryanair ja han de pagar fins a 8 euros per pujar la maleta a la cabina.

Oriol Junqueras assumeix que no hi haurà cap gest polític del Govern en les acusacions del judici contra els líders del procés. Ho diu en una entrevista a El País. Demà es farà pública l'acusació de la Fiscalia i de l'Advocacia de l'Estat, i per tant, els delictes i penes davant el Suprem i l'Audiència Nacional.

Estrena del Barça a la Copa amb triomf a l'últim minut a Lleó, gràcies al gol de LENGLÉ davant d'una Cultural que va posar a prova un excel·lent CILLESSEN. El Girona, amb gol també a ultima hora del debutant ÈRIC MONTES,va empatar a dos al camp de l'Alavès. I el Madrid va golejar, 0 a 4, al Melilla, en el debut de SOLARI a la banqueta.

Arrenca la vint-i-quatrena edició del Saló del Manga de Barcelona que fins diumenge espera superar els 150 MIL visitants. S'espera amb ganes la visita de la llegenda de l'animació MASAKI SATO, responsable de Bola de Drac, i els tallers i activitats destinats als amants de la cultura pop japonesa. Al final de l'informatiu farem un repàs pel diccionari del Manga.

  • Ensurt aquest matí al Port de Barcelona quan un vaixell, que transportava mercaderies i passatgers, ha xocat contra una grua que ha caigut sobre quatre contenidors amb productes inflamables.Malgrat l'espectacularitat de l'accident NO hi ha hagut ferits i el port investiga ara si el fort vent podria haver estat la causa....
  • Divendres sabrem si la fiscalia acusa de rebel·lió els líders independentistes i els responsables dels mossos en les causes que hi ha tant al Suprem com a l'Audiència Nacional.
  • Mentrestant al Congrés, nova picabaralla al Congrés amb Catalunya com a protagonista. Pedro Sánchez ha evitat contestar si demanarà o no l'indult dels presos independentistes si són condemnats. Tot plegat en un dur intercenvi de retrets amb Abert Rivera i Pablo Casado.
  • El Parlament ha rebutjat la resolució del PSC contra la creació del Consell per la República, amb els vots en contra dels grups independentistes.
  • Les marxes lentes de camions previstes a Lleida i Tarragona, finalment, s'han desconvocat però es preveu que 510.000 vehicles surtin de l'àrea metropolitana. Tampoc la vaga que RENFE i Adif han provocat grans problemes.
  • Doncs segur que d'una manera o altra celebrareu la castanyada... O Halloween, una tradició anglosaxona que ha trobat també el seu espai...De castanyes se'n vendran un 15% més que altres anys gràcies al fred que fa...
  • Avui hem vist a Leo Messi entrenant-se amb certa normalitat sense el braç embenat. / I esperen que avui, a la Copa del Rei, tampoc no es noti. De fet Valverdre ha donat descans també a 7 dels titulars habituals./ Anit el Sant Andreu va tenir contra les cordes tot un Atlètic de Madrid. Els de Simeone van guanyar per la mínima al Narcís Sala... tot i que els quadribarrats van gaudir d'ocasions clares al final del partit.
  • El circ i la màgia s'instal·len aquest dies al Teatre Apolo de Barcelona en forma d'un brillant espectacle familiar que farà volar la imaginació a petits i grans: CIRCO MÁGICO

Un vaixell, que transportava mercaderies i passatgers, ha xocat contra la grua que, quan ha caigut, ha causat un incendi. Malgrat l'espectacularitat de l'accident no hi ha hagut ferits.

Pedro Sánchez no ha contestat si demanarà o no l'indult dels presos independentistes, malgrat la insistència d'Albert Rivera. I el Partit Popular li ha reclamat que trenqui amb els partits separatistes.

Aquest divendres també sabrem si la fiscalia acusa de rebel·lió els líders independentistes i els responsables dels Mossos en les causes que hi ha tant al Suprem com a l'Audiència Nacional.

Ciutadans ja ha presentat la denúncia davant la Fiscalia General de l'Estat contra la Generalitat a qui acusa d'haver pagat 65.000 euros de diners públics a un lobby americà entre l'1 i el 27 d'octubre del 2017.

El Parlament ha rebutjat la resolució del PSC contra el Consell per la República, amb els vots en contra dels grups independentistes.

Elionor ha pronunciat les seves primeres paraules en un acte públic organitzat a l'Institut Cervantes de Madrid amb motiu del 40è aniversari de la Carta Magna.

Alejandro Fernández ha estat ratificat com a candidat a la presidència del Partit Popular per la comissió organitzadora del Congrés extraordinari amb el suport de més del 98% dels votants.

Avui han passat a disposició judicial una quarantena dels detinguts en la macrooperació contra els narcopisos que dilluns van fer Mossos i Guàrdia Urbana al barri del Raval de Barcelona.

Càritas Catalunya constata que la recuperació econòmica no arriba a les famílies més vulnerables. L'any passat van atendre 321.0000 persones, un 11% menys que l'any anterior, però asseguren que els qui són més pobres no se'n surten.

Aquesta tarda comença per a molts el pont de tots Sants i això es notarà a les carreteres. Es preveu que 510.000 vehicles surtin de l'àrea metropolitana.

Poques incidències a l'inici de la jornada de vaga que RENFE i Adif han convocat per avui. A Rodalies s'han complert els serveis mínims. Pel que fa als AVE, circulen el 78% dels combois.

Castanyada o Halloween? La tradició anglosaxona que ha trobat també el seu espai. De castanyes se'n vendran un 15% més que altres anys.

El Barça defensa el títol de la Copa del Rei davant la Cultual Lleonesa de segona B.

Al Narcís Sala, el Sant Andreu va tenir contra les cordes tot un Atlètic de Madrid. Els de Simeone van guanyar per la mínima i van administrar burocràticament el gol de Gelson.