Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

L'expresident Carles Puigdemont ha criticat el judici i ha demanat una sentència absolutòria. Ha fet aquestes declaracions a Berlín després que ahir entregués un guardó a la Berlinale als autors d'un documental sobre Catalunya. Precisament els productors han dit que tornaran el premi perquè se senten manipulats. 

L'expectació per veure l'inici del judici ha estat màxima. Aquestes són les primeres imatges dels acusats després d'un any i tres mesos empresonats. Tot i que les càmeres de televisió no han pogut entrar a la sala, s'han distribuït unes fotografies on se'ls veu asseguts a la bancada dels acusats del Tribunal Suprem. 

Us saludem des de Madrid on aquest matí ha començat el judici del procés. 12 polítics independentistes s'enfronten apenes que van dels 7 als 27 anys de presó: són les peticions de la fiscalia... Avui és dia de qëustions prèvies... Els advocats defensors han demanen un tracte just./ El president de la Generalitat, Quim Torra, ha tornat al Suprem després de la pausa que s'ha fet per dinar. Seguirà la resta de la sessió des de l'interior de la sala, com ja ha fet al matí amb altres membres del Govern.

Coincidint amb l'inici del judici, hi ha hagut diverses protestes arreu de Catalunya. Els Mossos han desallotjat, un a un, els manifestants concentrats davant la Fiscalia Superior de Catalunya. A més, hi ha hagut aturades de 15 minuts als centres de treball, a les quals s'han sumat la Generalitat, el Parlament, ajuntaments com el de la capital catalana i sindicats com l'UGT i Comissions Obreres. Els sindicats d'estudiants també han sortit al carrer. Tot en un dia que ha començat amb alguns talls de carreteres per part dels CDR.

Qui no seu al banc dels acusats és l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, que és a l'exterior des de fa 15 mesos. Puigdemont, ha assegurat aquest migdia que Espanya va tenir l'oportunitat d'evitar aquest judici./ També estan reaccionant els grups de l'oposició, en aquest cas des del Parlament de Catalunya

A les tres de la tarda s'ha représ el debat al Congrés sobre els pressupostos de l'Estat. És el torn de l'oposició.

Comença el judici: Els 12 processats seuen al banc dels acusats del Tribunal Suprem

Qüestions prèvies: Les defenses denuncien que s'han vulnerat drets fonamentals i el titllen de judici polític

Protestes pel judici: Aturades aquest migdia. A la plaça Sant Jaume hi participen la portaveu Artadi i l'alcaldessa Colau

Sense prou suports: Debat al Congrés de les esmenes als pressupostos de Pedro Sánchez

Renfe fa marxa enrere: No reprèn el servei en el tram de l'accident de Castellgalí per la pressió dels maquinistes

Abusos a menors: L'església catalana denunciarà a la Fiscalia tots els casos i se solidaritza amb les víctimes

Monestir de Montserrat: Inauguren la restauració del claustre i de l'atri de la basílica

Sentència Catalunya Caixa: L'audiència absolt Narcís Serra i Adolf Todó per aprovar sobresous a la cúpula de l'entitat el 2010

Pendent de ratificació: El Barça retira medalles i honors a Franco, després d'una històrica demanda de molts socis

Torna la Champions: El VAR arriba amb els vuitens de final. Avui: Manchester United-PSG i Roma-Porto

Copa del Rei de bàsquet: El Barça debuta dijous contra el València i el Joventut ho fa divendres davant el Baskonia

Comença el judici: els 12 processats seuen al banc dels acusats del tribunal suprem

Qüestions prèvies: les defenses denuncien que s'han vulnerat drets fonamentals i el titllen de judici polític

Protestes pel judici: aturades aquest migdia. A la plaça sant jaume hi participen la portaveu artadi i l'alcaldessa Colau

Sense prou suports: debat al congrés de les esmenes als pressupostos de Pedro Sánchez

Renfe fa marxa enrere i no reprèn el servei en el tram de l'accident de castellgalí per la pressió dels maquinistes

Abusos a menors: l'església catalana denunciarà a la fiscalia tots els casos i se solidaritza amb les víctimes

Pendent de ratificació: el Barça retira medalles i honors a franco, després d'una històrica demanda de molts socis

El govern no descarta que legislatura pugui ser més curta si no pot tramitar els pressupostos. Ho confirmava aquest matí la ministra portaveu, que no ha volgut aclarir si el president Sánchez pensa ene vanaçar les eleccions al 14 o al 28 d'abril. Sense el suport dels independentistes els comptes no podran tirar endavant. Un suport però que el president Torra condiciona de nou a parlar d'autodeterminació, que és una línia vermella per al Govern Sánchez no vol passar. Un possible avançament electoral a Espanya planarà aquesta tarda sobre la reunió del Consell Executiu, que s'avança un dia pel judici del procés.

Els partits independentistes desvinculen el seu NO als pressupostos d'un avançament electoral. Que des del PP interpreten com un ultimàtum a Esquerra i el PDECAT. Tant populars com Ciutadans creuen que el possible avançament respon, en part, a la concentració que ahir van convocar a Madrid.

Tot això quan falten menys de 24 hores perquè comenci el judici del procés... Un judici que marcarà el futur de la política espanyola i catalana dels propers anys... Seguint el judici hi tindrem tots aquests dies la ISABEL PALACIOS, que ens explica com preparen les parts els últims detalls. / A TVE farem una àmplia cobertura del judici. A Catalunya, les sessions es podran seguir íntegrament a través del Canal 24 hores. L'Informatiu també comptarà amb un dispositiu especial amb redactors desplaçats a Madrid. L'espai d'anàlisi política, Vespre 24 oferirà programes especials d'una hora de durada per analitzar el més destacat de la jornada. D'altra banda, tant el web rtve.cat com el rtve.es ofereix ja informació de totes les claus del judici. Ràdio 4 farà també un seguiment especial.

És el minut de silenci que s'ha fet a l'estació de Sants de Barcelona en record de la víctima mortal de l'accident de tren de divendres a la R4 de rodalies: era la maquinista d'un dels trens. Mentrestant Renfe espera poder restablir totalment el servei a la línia afectada en les pròximes hores.

Els 10 bisbats de Catalunya han començat avui una reunió que durarà fins demà. És una reunió ordinària però en la que s'han abordat els recents presumptes casos d'abusos sexuals a menors per part de capellans: des d'un monjo de Montserrat fins a diversos capellans de la diòcesi de Tarragona. Abans d'entrar alguns bisbes n'han parlat, i entre els més contundents, el cardenal aqrquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella.

Tècnic i jugadors treuen ferro a la ratxa de tres empats seguits del Barça que els han fet perdre punts en els últims partits.

Preparatius del judici. Quan falten menys de 24 hores per l'inici del judici als 12 líders independentistes, tot està a punt en el Tribunal Suprem. Encara falta per resoldre on seuran els acusats i en quin idioma declararan finalment. 

Setmana crucial: Comença el judici del 'procés' i es debaten els pressupostos

Conflicte català: El govern manté les condicions per negociar amb el possible avançament electoral a l'aire

La cobertura del judici: RTVE Catalunya oferirà en directe totes les sessions del judici

Dret a l'habitatge: La recuperació de la llei permetrà ampliar el parc d'habitatges de lloguer social

Accident a la R4: Encara hi ha nou ferits ingressats i dimecres es podria reprendre el servei

Abusos sexuals: a Tiana, els bisbes catalans aborden els presumptes casos

Sentència d'Aspa: Ismael Rodríguez, condemnat a 45 anys, per l'assassinat de 2 agents rurals

Droga a Tarragona: Policia Nacional i Mossos detenen 9 persones i comissen més 11.000 plantes de marihuana

Cau tota la banda: El líder era contorsionista i entraven a robar bars i comerços fent forats molt petits

També són de ciència: Conferències de dones científiques per promoure vocacions entre les nenes

Impressió en 3D: Inauguren la primera incubadora d'Europa d'aquesta tecnologia

'Salvador' Ter Stegen: El Barça encara no ha guanyat cap partit al febrer i ja té el Madrid a sis punts

90 anys de Lliga: L'Espanyol recorda Pitus Prat, el golejador del club que va fer el primer gol a Sarrià

Golejada amb polèmica al futbol femení: El Barça guanya 0-4 al Rayo Vallecano les blaugranes denuncien insults racistes

Josep Maria Pou: L'actor català és el nou director artístic del Teatre Romea de Barcelon

Setmana crucial: Comença el judici del 'procés' i es debaten els pressupostos

Accident a la R4: Encara hi ha nou ferits ingressats i dimecres es podria reprendre el servei

Abusos sexuals: a Tiana, els bisbes catalans aborden els presumptes casos

També són de ciència: Conferències de dones científiques per promoure vocacions entre les nenes

'Salvador' Ter Stegen: El Barça encara no ha guanyat cap partit al febrer i ja té el Madrid a sis punts

Rosario Marín és la primera dona migrant  que ha arribat a ser tresorera dels Estats Units. Va néixer a Mèxic. La seva signatura apareix en nombrosos bitllets de dòlar. Va travessar la frontera amb 14 anys i sense saber anglès. Després de graduar-se i treballar a diverses empreses, va començar la seva carrera política en l'àmbit municipal, fins que George Bush la va fer cridar. A L'Entrevista ens explica com convertir els desafiaments en oportunitats.

La vicepresidenta Carmen Calvo assegura que els partits independentistes rebutgen el marc de diàleg proposat pel govern per resoldre la situació. Calvo reitera la voluntat d'establir tots els ponts possibles amb la Generalitat, però dins el marc legal. Ha deixat clar que el govern mai acceptarà un referèndum d'autodeterminació i s'ha adreçat a tots els grups per demanar el seu suport als pressupostos, avisa que sense els comptes, la legislatura s'escurça.

Just després de conèixer la posició del govern, la Generalitat ha convocat d'urgència una roda de premsa d'aquí a mitja hora. Les declaracions de la vicepresidenta es produeixen després que, aquest migdia, al límit del termini i sense càmeres, el PDECAT hagi registrat la seva esmena a la totalitat als pressupostos de l'Estat. El grup català no tanca del tot la porta a facilitar la traimitació, però ho vinculen a incloure l'autodeterminació en la taula de negociació.

Mentrestant l'oposició redobla l'ofensiva per fer caure Pedro Sánchez. Els màxims dirigents de PP, Ciutadans i Vox treballen ara en un manifest conjunt per la concentració de diumenge a Madrid. Els socialistes, per la seva part, miren de contrarestar els atacs amb crítiques a l'ofensiva de dretes...

Presó per al vuitè detingut pel cas de la violació múltiple d'una noia a Sabadell./ Davant de l'allau de casos d'agressions sexuals que s'han produit aquesta dies, és oportuna la publicació d'un estudi que diu que el 97 per cent de les dones han patit alguns tipus de violència sexual sortint de festa de nit. L'informe l'ha elaborat l'entitat Noctàmbules./ Síndic inicia una investigació específica dels tots casos i demana a l'església que cooperi sense amargar res. Ribó considera que en les últimes setmanes s'ha evidenciat l'ocultació i la invisibilitat dels abusos i ha reclamat al Govern més prevenció, protocols, reparació i sensibilització a l'hora d'actuar.

La cadena de supermercats Dia vol acomiadar 2.100 treballadors a tota Espanya

Arthur Melo s'haurà d'estar de 3 a 4 setmanes de baixa per una lesió al bíceps femoral de la cama esquerra. / Per a Espanyol i Girona, els partits de LLiga de demà poden determinar el rumb a la temporada.

Raimundo Amador enllesteix un nou disc que avui presenta a la Sala Apolo. Un àlbum totalment acústic i gravat a casa, on interpreta antics èxits i nous temes

Conseqüències del relator: El govern Sánchez afronta diumenge una manifestació contra la gestió de Catalunya

Pressupostos Sánchez: PDeCAT i Ciutadans presenten esmenes a la totalitat, com ja ha fet ERC

Consell assessor: L'ens presidit per Lluís Llach impulsarà els debats sobre una futura constitució catalana aquest estiu

Supermercats DIA: L'empresa presenta un ERO que pot arribar a acomiadar 2.100 treballadors a tota Espanya

Agressions sexuals: Processat un imam de Barcelona acusat d'agredir a un menor de 13 anys

Violència sexual: 9 de cada 10 dones assegura haver-ne patit en forma de comentari

Abusos sexuals: El Síndic demana a l'església que posi els presumptes casos en mans de la justícia

Més taxis: Durant el Mobile treballaran els més de 10.500 taxis que hi ha a Barcelona les 24 hores al dia

Mortalitat i crisi: Un estudi assegura que la caiguda de la contaminació redueix les víctimes mortals

Futbol: Diumenge, Athletic-Barça i demà, Espanyol-Rayo i Girona-Osca.

Canvi d'aires: Marc Gasol deixa Memphis i fitxa per l’única franquícia fora de les fronteres dels Estats Units

Cita amb la història: La sabadellenca Queralt Castellet, amb il·lusió a la final de 'Half pipe' del mundial de Park City

Fundació ARED: Celebra el seu 25è aniversari amb la presentació de la seva línia d'uniformes

Conseqüències del relator: El govern Sánchez afronta diumenge una manifestació contra la gestió de Catalunya

Pressupostos Sánchez: PDeCAT i Ciutadans presenten esmenes a la totalitat, com ja ha fet ERC

Violència sexual: 9 de cada 10 dones assegura haver-ne patit en forma de comentari

Mortalitat i crisi: Un estudi assegura que la caiguda de la contaminació redueix les víctimes mortals

Futbol: Diumenge, Athletic-Barça i demà, Espanyol-Rayo i Girona-Osca.