Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

L'actualitat de Catalunya a L'Informatiu en 3 minuts:

Eleccions a la vista: Es manté el desacord entre PSOE i Unidas Podemos amb retrets mutus

Viure en una residència: L'elevat preu de l'habitatge suposa un maldecap per a molts estudiants universitaris

Cotxe autònom: Proves a l'AP7 per la coexistència entre cotxes habituals i sense conductor

Primeres mesures: L'ajuntament de Barcelona comença a retirar els patinets elèctrics que aparquen al carrer

Mundial de la Xina: Espanya sap patir per derrotar Austràlia i jugarà la final contra l'Argentina o França

Primer dia d'escola per a un milió tres-cents mil alumnes i 72.500 mestres també. El conseller Bargalló esperant uns nous els pressupostos en educació. El sindicat de mestres diu que cal tripicar-lo.
L'endemà de la gran manifestació de la Diada, que va treure al carrer 600.000 persones segons la Guàrdia Urbana, la xifra més baixa dels últims anys, els partits independentistes treuen ferro al descens de la participació i fan noves crides a la unitat. Govern i forces polítiques, però, destaquen la capacitat de mobilització amb la mirada posada a la sentència del procés. Al final del dia els mosso s van desallotjar el Parc de la Ciutadella. Moments de tensió quan un grup d'encaputxats van llançar pedres i pots de fum contra els agents. Reporters de TVE i d'Antena3 van ser agredits mentre informaven de la protesta. El Consell d'Informatius d'aquesta casa, el Consell Audiovisual de Catalunya i el Col·legi de Periodistes han condemnat els fets. També, la majoria de partits polítics.
 

Les notícies de L'Informatiu del 12/09/2019:

Tornada a l'escola: El curs comença amb més professors però els sindicats creuen que en calen més

Pressupostos educació: El conseller espera disposar d'un nou pressupost i el sindicat de mestres diu que cal triplicar-lo

L'endemà de la diada: Els partits independentistes treuen ferro a la baixada de la participació

Incidents al Parlament: Els Mossos desallotgen el parc de la Ciutadella.

Ronda de contactes: El rei es reunirà dilluns i dimarts amb els partits per la investidura

Intenció de vot: Segons el CIS, el PSOE guanyaria les eleccions amb un 29,7% dels vots, seguit del PP amb un 11,6%

Aeroport del Prat: El divendres 16 d'agost va batre el seu rècord històric amb 187.752 passatgers

Sentència desnonaments: La PAH tem que no aporti solucions per a totes les famílies

Messi: Vol seguir però també guanyar

Cop d'autoritat: El propietari del València destitueix Marcelino i posa l'equip en mans d'Albert Celades

L'actualitat de Catalunya a L'Informatiu en 3 minuts:

Tornada a l'escola: El curs comença amb més professors però els sindicats creuen que en calen més

L'endemà de la diada: Els partits independentistes treuen ferro a la baixada de la participació

Ronda de contactes: El rei es reunirà dilluns i dimarts amb els partits per la investidura

Messi: Vol seguir però també guanyar

 Institucions, partits i societat civil fan la tradicional ofrena floral al monument de Rafael Casanova. No hi han anat PP i Ciutadans. Només el regidor popular Josep Bou que ha dit que Rafael Casanova no era separatista. A plaça Espanya mentre, es prepara la manifestació convocada per l'ANC per les 17 de la tarda.

L'actualitat de Catalunya a la segona edició de L'Informatiu.

Diada amb divisió: Cs, PSC i PPC crítics amb els actes oficials i el govern diu que s'autoexclouen

Desestimat el recurs: El TSJC manté el judici a Torra pels llaços grocs pel 25 i 26 de setembre

Hipoteques IRPH: La UE obre la porta a què els jutge anul·lin l'índex per abusiu

Embolica que fa fort: Messi continua al marge i Benedito se'n fa creus que l'argentí pugui marxar gratis a final de curs

Els Serveis Informatius de TVE Catalunya emetran un programa especial, de 16:30h a 20h a La 2, per seguir en directe la manifestació organitzada per l'ANC i Òmnium Cultural i repassar tots els actes institucionals. El programa, que comptarà amb analistes a plató i diversos punts de directe a Barcelona, donarà veu a tots els partits polítics i als organitzadors de la manifestació.

Les notícies de L'Informatiu del 10/09/2019:

Diada amb divisió: Cs, PSC i PPC crítics amb els actes oficials i el govern diu que s'autoexclouen

Reprenen la negociació: PSOE i Podemos es reuneixen al Congrés per desbloquejar la investidura

Hipoteques IRPH: La UE obre la porta a què els jutge anul·lin l'índex per abusiu

Badalona: Absolts els 6 regidors que van obrir l'ajuntament el 12 d'octubre del 2016

Polèmica al Senat: Manuel Cruz nega les acusacions de plagi del seu manual de filosofia. PP i Cs li demanen explicacions

Abusos sexuals: Demanen 43 anys per un home acusat d'abusar de menors a qui donava feina

Desactivat l'Inuncat: La major part de la pluja ha caigut sobre el mar i sense causar danys

Embolica que fa fort: Messi continua al marge i Benedito se'n fa creus que l'argentí pugui marxar gratis a final de curs

L'actualitat de Catalunya a L'Informatiu en 3 minuts:

Diada amb divisió: Cs, PSC i PPC crítics amb els actes oficials i el govern diu que s'autoexclouen

Reprenen la negociació: PSOE i Podemos es reuneixen al Congrés per desbloquejar la investidura

Hipoteques IRPH: La UE obre la porta a què els jutge anul·lin l'índex per abusiu

Desactivat l'Inuncat: La major part de la pluja ha caigut sobre el mar i sense causar danys

Embolica que fa fort: Messi continua al marge i Benedito se'n fa creus que l'argentí pugui marxar gratis a final de curs

El tribunal que va jutjar la causa del procés voldria tenir la sentència abans del 16 d'octubre, dia que es compleixen dos anys de la presó provisional de Jordi Sanchez i Jordi Cuixart. Ho han explicat avui fonts properes als magistrats, coincidint amb l'acte d'apertura de l'any judicial que ha presidit el Rei al Tribunal Suprem i que, precisament, ha estat marcat per la inminència d'aquesta sentència.

El president Quim Torra ha sol·licitat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que l'ha de jutjar per desobediència, la recusació del seu president, Jesús María Barrientos. I ho fa, segons l'escrit de la defensa, per falta d'imparcialitat.

Nova operació contra els carteristes reincidents al centre de Barcelona. És la tercera vegada en pocs dies que mossos i policia nacional despleguen aquest tipus de dispositiu, que té com a objectiu principal acabar amb aquesta activitat.

Aquest dimecres, dia 11 de setembre, Televisió Espanyola a Catalunya emetrà un programa especial de la Diada.

El Rei obre el nou any judicial que té en l'horitzó immediat la sentència del judici del procés. Tant el Poder Judicial com la Fiscalia han exigit acatar la sentència, sigui quin sigui el seu sentit. La fiscal general ha recordat que la primera màxima de tot ciutadà ha de ser obeir les lleis del seu país. I el president del Tribunal Suprem ha elogiat als magistrats de la sala segona que van jutjar el 'procés'. Carlos Lesmes ha destacat que el judici es va fer amb imparcialitat i totes les garanties.

Tercera operació contra els carteristes reincidents en pocs dies a Barcelona. Agents dels Mossos i la Policia Nacional han actuat durant un parell d'hores a Plaça catalunya i a les estacions de Sagrada Família i Sants.

El president de la Generalitat ha recusat el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. El considera parcial en el judici que el jutjarà per desobediència per no retirar els llaços groc en període electoral. I a dos dies de la Diada, els partits independentistes intenten aparcar les seves diferències.

Els polítics a la presó i els fugits fan una carta conjunta per demanar una mobilització excepcional per la Diada, com avançada de la resposta a la sentència del procés. Els Comuns es desmarquen i coincideixen amb els socialistes a reclamar una diada inclusiva i de consens. El PP veu com un atac a la resta d'Espanya la Diada que fan els independentistes.


A Barcelona també, aquest matí una patrulla dels Mossos d'Esquadra ha atropellat una turista de 37 anys i està ingressada en estat molt greu.

L'Hospital Clínic de Barcelona ha creat un nou espai de docència per a oftalmòlegs.En aquest nou quiròfan es podran formar professionals del tercer món a través de programes de cooperació que té l'Hospital Clínic. El centre a més ha iniciat una campanya de donacions per completar el projecte.

Aquest dimecres, dia 11 de setembre, Televisió Espanyola a Catalunya emetrà un programa especial de la Diada, a partir de dos quarts de 5 de la tarda, de 3 hores i mitja de durada i per La 2. Amb connexions en directe des dels diferents punts on es fa la per on passi la manifestació independentista, també es recolliran la resta d'actes que organitzin els partits. El conduiran Quim Barnola i Marta Sánchez des dels estudis de Sant Cugat, on s'analitzarà el que passi amb analistes i s'entrevistarà els protagonistes de la jornada. Ho ha anunciat aquest migdia Enric Hernández, el director d'Informació i actualitat de Ràdio televisió espanyola des dels estudis de Televisió espanyola a Catalunya.
L'anunci ha coincidit amb l'acte de presentació de la nova temporada de RTVE a Catalunya, que compta amb moltes novetats. Es renoven programes clàssics de la casa com el cultural de televisió "Punts de vista" i tornarem a gaudir de Gemma Nierga a la ràdio.

Rafa Nadal continua fent història. El manacorí ha guanyat el seu quart Obert dels Estats Units i suma ja 19 títols de grand slam, un menys que Roger Federer. Ho ha fet a més després de guanyar el rus Danil MED-VE-DEF en una final èpica que es va resoldre en cinc sets després de gairebé cinc hores de joc.

La Selecció ha fet un pas de gegant per ser a la propera Eurocopa en guanyar per 4 a 0 les Illes Fèroe. Els de Robert Moreno podrien certificar la seva classificació a la propera tanda de partits internacionals que jugaran el mes que ve davant Suècia i Noruega.

6 musicals i 44 espectacles de tota mena. És l'oferta del Grup Balañà per la temporada. L'enceten demà amb "La tienda de los horrores" , d'Àngel Llàcer i Manu Guix, al Tívoli.

El Rei obre el nou any judicial que té en l'horitzó immediat la sentència del judici del procés. Tant el Poder Judicial com la Fiscalia han exigit acatar la sentència, sigui quin sigui el seu sentit. La fiscal general ha recordat que la primera màxima de tot ciutadà ha de ser obeir les lleis del seu país. I el president del Tribunal Suprem ha elogiat als magistrats de la sala segona que van jutjar el 'procés'. Carlos Lesmes ha destacat que el judici es va fer amb imparcialitat i totes les garanties.

Tercera operació contra els carteristes reincidents en pocs dies a Barcelona. Agents dels Mossos i la Policia Nacional han actuat durant un parell d'hores a Plaça catalunya i a les estacions de Sagrada Família i Sants.

El president de la Generalitat ha recusat el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. El considera parcial en el judici que el jutjarà per desobediència per no retirar els llaços groc en període electoral. I a dos dies de la Diada, els partits independentistes intenten aparcar les seves diferències.

Els polítics a la presó i els fugits fan una carta conjunta per demanar una mobilització excepcional per la Diada, com avançada de la resposta a la sentència del procés. Els Comuns es desmarquen i coincideixen amb els socialistes a reclamar una diada inclusiva i de consens. El PP veu com un atac a la resta d'Espanya la Diada que fan els independentistes.

L'Abadia de Montserrat admet que el monjo Andreu Soler, ja mort, era un "depredador sexual i un pederasta". Així ho conlou la comissió creada per investigadar-ho, que afirma que Soler.

Nova operació contra els carteristes multireincidents a Barcelona. Policia Nacional, mossos d'esquadra i també Guàrdia urbana han desplegat un operatiu a les estacions de metro i tren amb més passatgers. És la segona vegada en pocs dies que s'activa un dispositiu d'aquest tipus: el 27 d'agost se'n van detenir una setantena, dels quals 16 van passar a disposició judicial i una desena estan pendents de ser expulsats. Els Mossos calculen que un centenar de carteristes actua diàriament al metro. L'operació continua oberta.

Novetats sobre respecte la baralla mortal de dimecres al Port Olímpic de Barcelona.

Avui fa 2 anys que el Parlament aprovava les lleis del referèndum i de transi-torietat jurídica. Ciutadans, PSC i PP van abandonar l'hemicicle abans de la votació.

Les notícies de L'Informatiu del 06/09/2019:

Abusos a Montserrat: L'Abadia reconeix que el pare Andreu Soler va abusar sexualment d'escoltes durant 28 anys

Baralla mortal: Els Mossos identifiquen els autors de la baralla que va costar la vida a una noia de 26 anys

Rivera torna al Parlament: Adverteix Torra que si no acata la sentència del suprem pot anar a presó

Inauguració amb retard: Els doctorants bloquegen durant mitja hora l'acte de Torra a la universitat Pompeu Fabra

Vagues a l'Aeroport: El personal de Ryanair protesta avui i a Iberia n'hi haurà per la Mercè

Operació carteristes: Segon dispositiu en pocs dies a Barcelona per lluitar contra els multireincidents

Contaminació a Barcelona: Reduir-la a la ciutat podria evitar fins a 400 morts l'any

Classificació Eurocopa: Espanya manté el ple de victòries en superar Romania per 1-2

Tot perfilant el 'sistema': L'Espanyol afina l'equip físicament i tàcticament aprofitant l'aturada de seleccions

Lliga Asobal: El Barça debuta avui a casa davant l'Anaitasuna i el Fraikin Granollers juga a la pista del Cangas

Obert dels Estats Units: Marcel Granollers passa a la final de dobles i Rafa Nadal juga aquesta nit davant l'italià Berratini

“Vivir dos veces”: la nova pel·lícula de la directora catalana María Ripoll s'estrena avui

Manifest feminista: "Sempre han parlat per nosaltres" darrer llibre de Najat el Hachmi

Durant 10 dies: La setmana del llibre en català s'inaugura avui i vol oferir tots els desitjos dels lectors