Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

L'actualitat de Catalunya a L'Informatiu en 3 minuts:

Relacions policials: Polseguera pel discurs del cap de la Guàrdia Civil a Catalunya

Canvi climàtic: Al Mediterrani la temperatura puja més ràpidament que a la resta del món

El genoma més amagat: Hi troben mutacions que estan darrera la leucèmia i el càncer de fetge i de cervell

Denúncies discriminació: 1 de cada 4 de les que tramita l'Ajuntament de Barcelona és per motius sexuals

Eurocopa 2020: Espanya viatja demà a Noruega amb la intenció d'aconseguir la classificació matemàtica

El president de la Generalitat defensa la desobediència civil per respondre una sentència condemnatòria del Suprem. Quim Torra ha insistit que l'independentisme sempre ha rebutjat la violència perquè és un moviment pacífic, i deixa en mans del Parlament la resposta al que qualifica de "torpedo" contra la convivència. El ple ha estat precedit per la protesta dels periodistes del Parlament contra les agressions als reporters mentre estan informant.

Jordi Sánchez i Jordi Cuixart han demanat al tribunal la llibertat, perquè s'acosta el termini màxim de dos anys en presó preventiva. Mentrestant, continua el desplegament policial per garantir la seguretat en la postsentència. Interior preveu fins a 4 escenaris de desplegament, on s'afegiran agents, en funció de l'evolució dels fets. El Conseller Buch ha negat ingerència política en el cos. 

A les universitats catalanes hi el triple d'estudiants de pares universitaris, que no pas de pare amb menys estudis. Els rectors catalans es reuneixen amb el vicepresident Aragonès per tornar a reclamar els 900 milions d'euros de finançament d'abans de la crisi i un pla d'inversions de 100 milions d'euros anuals.

Un 40% dels adolescents reconeix haver estat víctima de bullying i UN de cada DOS admet que n'ha presenciat a la seva escola. 

Càritas Catalunya alerta de l'augment de les persones afectades per l'exclusió social severa, que ja són prop del 10 per cent de la població. L'ONG va atendre l'any passat més de 220 MIL persones

Leo Messi va voler marxar arran dels seus problemes amb Hisenda.

El saló Nàutic de Barcelona ha començat aquest migdia: l'edició número 58 del certamen fa una aposta clara pel respecte al medi ambient amb embarcacions més sostenibles: 100 per cent elèctriques, i que recullen microplàstics entre d'altres.

Setena jornada del Festival de Sitges. Avui ens volem fixar en la mirada femenina en el gènere fantàstic, ja que enguany hi ha una vintena de pel·lícules dirigides per dones, una xifra rècord al certamen

 La sala segona del Tribunal Suprem  tanca serrells de la sentència del procés que encara no se sap quan es farà pública. Jordi Sánchez i Jordi Cuixart han demanat la llibertat mentre que la fiscalia demana una vista per prorrogar la presó provisional que s'acaba la setmana que ve

L'actualitat de Catalunya a #LINFORMATIU:

Pendents del Suprem: Torra avala la desobediència civil si la sentència és condemnatòria

Festivitat Guàrdia Civil: Feliciten als agents per la operació contra els CDR i recolzen la feina dels agents a Catalunya

Dispositiu policial: Tots els antiavalots dels Mossos estan activats i vénen prop de 2.000 policies i guàrdies civils

Protesta periodística: Els professionals de la informació reclamen poder exercir lliurement el dret a informar

Diuen prou: Els rectors catalans tornaran a reclamar aquesta tarda recuperar la inversió

Memòria de Càritas: Augmenten les persones en exclusió social severa, que són el 9'6 per cent de la població

Accident mortal: Dos morts en xocar dos camions a l'AP7 a l'alçada de Vilafranca del Penedès

Leo Messi: Diu que vol retirar-se al Barça però reconeix que va voler marxar pels problemes amb Hisenda

Bàsquet: El Joventut derrota al Brescia a l'Eurocup i Ricky Rubio debuta amb els Phoenix Suns

Sostenibilitat al mar: El saló nàutic aposta pels materials reciclables i vaixells elèctrics o menys contaminants

L'actualitat de Catalunya a L'Informatiu en 3 minuts:

Pendents del Suprem: Torra avala la desobediència civil si la sentència és condemnatòria

Dispositiu policial: Tots els antiavalots dels Mossos estan activats i vénen prop de 2.000 policies i guàrdies civils

Diuen prou: Els rectors catalans tornaran a reclamar aquesta tarda recuperar la inversió

Leo Messi: Diu que vol retirar-se al Barça però reconeix que va voler marxar pels problemes amb Hisenda

Sostenibilitat al mar: El saló nàutic aposta pels materials reciclables i vaixells elèctrics o menys contaminants

A les portes de la sentència del procés, el conseller d'interior assegura que els Mossos garantiran la convivència pacífica davant la complexitat dels propers dies. Actuaran com a policia de seguretat i judicial. Seran els que dirigiran l'operatiu de seguretat, i segons el conseller, hauran d'estar preparats per a qualsevol escenari d'acord amb l'ordenament jurídic. La seguretat la reforçaran 350 guàrdies civils, que es traslladen avui a Catalunya i que se sumen a 750 policies nacionals del dispositiu per la sentència.

Els mossos detenen un home de 70 anys acusat d'haver-ne matat un altre en una residència d'avis de Sant Just Desvern . A l'audiència de Barcelona, els pares de la noia acusada d'haver llençat el seu fill acabat de néixer pel celobert han declarat que no havien notat que estigués embarassada.

L'ajuntament de Barcelona requisa des de mitjans d'agost 400 patinets d'us compartit que operaven sense llicència o estaven mal aparcats. El consistori també ha iniciat una prova pilot: la "zona lila" destinada a aparcament per a bicis de particulars. Això mentre acaba d'enllestir la regulació que limitarà el número de bicis, motos d'ús compartit.

El Ministeri de Sanitat estudia incloure a la cartera de serveis de la seguretat social l'atenció precoç a nens amb necessitats especials.

Avui arriba a Sitges una sorprenent i atrevida proposta: El Hoyo, primera pel.lícula del director basc, Galder Gaztelu-Urrutia, que ve de triomfar als Estats Units i el Canadà. És el tercer film participat per RTVE que competeix a la secció oficial del Festival.

A Pablo Machín l'han presentat com a nou entrenador de l'Espanyol després de la destitució de David Gallego.
 

L'actualitat de Catalunya a L'Informatiu en 3 minuts:

Arran la sentencia: Els Mossos garantiran la convivència davant qualsevol escenari

Piulada de Girauta: Crítiques al tuit del diputat de Ciutadans. El PSC hi veu despit

Crònica negra: Detingut un home de 70 anys acusat d'haver matat un company de residència

Vehicles d'ús compartit: Barcelona prova destinar un espai d'aparcament per a bicis privades

Arriba il·lusionat: Pablo Machín es fa càrrec de l'Espanyol dient que la prioritat serà la Lliga

En una entrevista a Ràdio 4, el coordinador de les defenses dels polítics presos de Junts per Catalunya, Francesc Homs, ha demanat una resposta unitària. Segons Homs, “i la sentència acaba sent condemnatòria no és un punt i final. És un punt i seguit". Ha parlat de les eines jurídiques per seguir defensant i ha criticat el concepte de “violència ambiental”

El Parlament viu avui la quarta moció de censura de la seva història. Impulsada per Ciutadans que només compta amb el suport del Partit Popular, NO prosperarà./ Avui acaba el termini perque els partits presentin avals per al 10-N
A Girona continuen declarant els policies nacionals jutjats per la seva actuació durant l'1 d'octubre a diferents col·legis de Girona.

4 de cada 10 llocs de feina a Catalunya són treballs precaris, segons denuncia la UGT. El sindicat alerta que la situació és alarmant en sectors com la investigació o l'advocacia i que l'any passat es van signar més d'un milió de contractes temporals més que fa 9 anys.

I avui s'ha reunit la Taula Agrària de Catalunya, convocada per la consellera d'agricultura, Teresa Jordà, per estudiar com es pot pal·liar l'increment d'aranzels que vol imposar els EEUU.

Barcelona és la ciutat on arranquen, avui els càstings per una nova edició d'Operación Triunfo

Al Festival de Sitges, RTVE torna a competir amb una altra pel.lícula: "El asesino de los caprichos", coprotagonitzada per Maribel Verdú: l'actriu rep avui el premi del festival.

El Barça ha mostrat la seva cara més contundent golejant per 4 a 0 el SEvilla. / A l'Espanyol, després de la derrota davant el Mallorca, ja es dóna per feta la destitució del tècnic, David Gallego. I tot apunta que l'escollit és Pablo Machín./ I el Girona va guanyar el Racing per 0 a 3 a El Sardinero. / Marc Marquez torna demà a casa després de guanyar el seu vuitè Mundial de motociclisme, el sisè de MotoGP./ Derrotes del Baxi Manresa i del Barça de bàsquet./Ona Carbonell voldria tornar a la competició en els Jocs Olímpics de París el 2024

Compte enrera: Avui acaba el termini per a què els partits presentin avals per al 10-N
Precarietat laboral: 1 de cada 4 treballadors catalans cobra menys de mil euros al mes
Cara i creu:  El Barça goleja i ja és segon a la lliga, mentre l'espanyol destituirà Gallego
Ot 2020: Tret de sortida dels càstings al Palau Sant Jori de Barcelona
 

La Sala del Penal del Tribunal Suprem es reuneix per tancar la sentència del procés. S'especula que podria fer-se pública el proper dilluns 14 d'octubre

 Societat Civil Catalana conmmemora les manifestacions unionistes de fa 2 anys. Hi han assitit representats dels 3 partits que van fer aquelles manifestacions. PdCat i JxCat aparquen les diferències per fer les llistes pel 10N.

Les notícies de L'Informatiu del 04/10/2019:

Retirada de llaços: Les conselleries els retiren de les façanes per ordre de la junta electoral

Judici TSJC: S'ajorna el judici a l'ex mesa del Parlament perquè dos dels lletrats tenen fixades altres vistes

Porta Torra a la Fiscalia: Cs vol que s'investigui si el president va col·laborar amb els CDR empresonats

1 d'octubre: Un comandament declara que al col·legi verd els manifestants duien armes blanques

Debat per Catalunya: JxCat avisa que un 155 posaria en perill l'acord a la diputació de Barcelona amb el PSC

Neus Català: París dedica un carrer a la penúltima supervivent catalana a un camp de concentració nazi

Nous impostos: Colau proposa encarir l'aparcament pels cotxes més contaminants

Pujada d'aranzels: Suposaran un sobrecost de 26 milions d'euros per al camp català

Manters: Denuncien que des que els van fer fora de Barcelona no se'ls han ofert alternatives

Pantà de Susqueda: Els Mossos disparen diversos trets per acotar el lloc exacte on hauria mort la parella

Parkinson: Els malalts que, a més, tenen depressió poden desenvolupar conductes addictives

Ensurt a Tailàndia: Espectacular caiguda de Marc Márquez l'espanyol treu or a Moscou (0-2)

Festival de cinema: Es projecta a Sitges un thriller de ciència ficció femení participat per rtve

L'actualitat de Catalunya a L'Informatiu en 3 minuts:

Retirada de llaços: Les conselleries els retiren de les façanes per ordre de la junta electoral

Debat per Catalunya: JxCat avisa que un 155 posaria en perill l'acord a la diputació de Barcelona amb el PSC

Pujada d'aranzels: Suposaran un sobrecost de 26 milions d'euros per al camp català

Parkinson: Els malalts que, a més, tenen depressió poden desenvolupar conductes addictives

Ensurt a Tailàndia: Espectacular caiguda de Marc Márquez l'espanyol treu or a Moscou (0-2)

Festival de cinema: Es projecta a Sitges un thriller de ciència ficció femení participat per rtve