Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

L'actualitat de Catalunya a L'Informatiu en 3 minuts:

Plaça reoberta: Després de 21 dies la Guàrdia Urbana desallotja l'acampada d'universitat

Embussos de trànsit: Perdem més temps al cotxe i l'hora punta comença abans que fa 3 anys

Dones sense sostre: Les entitats reclamen espais per a elles per evitar violacions i vexacions

Robatoris a camions: Detenen 23 membres d'un clan familiar que els robava la mercaderia a les àrees de servei

Torna la Lliga: El Barça recupera Messi, Luis Suárez i Busquets per viatjar dissabte a Leganés

Actes vandàlics, com aquesta crema de pneumàtics que aquest matí han fet els CDR a l'A 2 a Alcoletge a Lleida, amoïnen als sectors econòmics.

Les víctimes d'abusos sexuals durant la infància reclamen trencar els tabús que envolten aquest delicte, que afecta 1 de cada 5 nens. En el 80 per cent dels casos l'abusador és un familiar.

Novetats com la primera moto 100 per 100 elèctrica del mercat, o autobusos-hospital que permeten atendre pobles aïllats es poden veure a la Fira de Ciutats Intel·ligents que se celebra a Barcelona.

Primer pel retorn sorpresiu de Luis Enrique al front de la selecció espanyola.

Festival de jazz, Angélique Kidjo es capbussa en la salsa en un homentage a Cèlia Cruz.

Pneumàtics cremats, aquest matí, a l'A 2 a Alcoletge dels CDR per impedir el trànsit. Incidents que cada cop més preocupen a l'economia

La primera moto 100 per 100 elèctrica del mercat, autobusos-hospital que permeten atendre els qui viuen en pobles aïllats són algunes de les aplicacions que es poden veure a la Fira Smart city que se celebra a Barcelona

Les víctimes d'abusos sexuals durant la infància reclamen trencar els tabús que envolten aquest delicte, que afecta 1 de cada 5 nens

El Govern ha fet costat a Quim Torra després de declarar ahir acusat de desobediència al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Amnistia Internacional demana la llibertat immediata dels Jordis

L'Acadèmia de la Televisió ens ha reconegut amb 5 premis Iris, entre ells el de millor programa a "Cachitos de hierro y cromo"

Luis Enrique torna a fer-se càrrec de la selecció espanyola de futbol, amb Unzué d'ajudant. El retorn del tècnic asturià s'ha fet oficial aquest migdia

Desconvocada la vaga al futbol femení després que s'hagi arribat a un principi d'acord per firmar un conveni col·lectiu

Pneumàtics cremats, aquest matí, a l'A 2 a Alcoletge dels CDR per impedir el trànsit. Incidents que cada cop més preocupen a l'economia.

La primera moto 100 per 100 elèctrica del mercat, autobusos-hospital que permeten atendre els qui viuen en pobles aïllats són algunes de les aplicacions que es poden veure a la Fira Smart city que se celebra a Barcelona

Les víctimes d'abusos sexuals durant la infància reclamen trencar els tabús que envolten aquest delicte, que afecta 1 de cada 5 nens.

Amnistia Internacional demana la llibertat immediata dels Jordis.

Luis Enrique torna a fer-se càrrec de la selecció espanyola de futbol, amb Unzué d'ajudant. El retorn del tècnic asturià s'ha fet oficial aquest migdia

Quim Torra desafia al Tribunal Superior de Justicia i denunica coaccions i censura en el judici que li fan per desobediència en no haver tret els llaços grocs d'edificis oficials en període electoral.

L'ajuntament de Barcelona instal·larà més radars portàtils i en posarà de nous als punts amb més accidents de trànsit

Repsol Honda farà oficial aquesta tarda que Àlex Màrquez compartirà equip la temporada vinent amb el seu germà Marc.

Un cop acabat el judici, el President Torra assistirà als premis Carles Ferrer Salat, organitzats per Foment del Treball, on coincidirà amb tres ministres del govern en funcions de Pedro Sánchez.

L'actualitat de Catalunya a L'Informatiu:

Judici a Torra: Acusat de desobediència per no retirar els llaços grocs en període electoral

Premis Ferrer Salat: Torra coincidirà al sopar de Foment del treball amb Calviño, Montero i Robles

Campanya de turisme: Es duplica el pressupost per recuperar per nadal el visitant de fora de Catalunya

Eina pionera al món: Un GPS en 3D facilita l'accés dels metges als fetus que han de ser operats

Pla de xoc de trànsit: L'ajuntament de Barcelona instal·larà més radars per reduir les víctimes mortals

Cita culinària: El Fòrum gastronòmic reuneix a Barcelona el bo i millor del sector

Messi-Suárez a Israel: Espanya vol guanyar Romania al Metropolitano per ser cap de sèrie a l'Eurocopa (20.45 h la 1 de TVE)

Compartiran box: Honda fitxa Àlex Màrquez i a partir de demà ja treballarà amb el seu germà als tests de Xest

Nova era: Tot amanit a Madrid per l'estrena de la nova Copa Davis reinventada per Gerard Piqué

L'actualitat de Catalunya a L'Informatiu en 3 minuts:

Judici a Torra: Acusat de desobediència per no retirar els llaços grocs en període electoral

Eina pionera al món: Un GPS en 3D facilita l'accés dels metges als fetus que han de ser operats

Pla de xoc de trànsit: L'ajuntament de Barcelona instal·larà més radars per reduir les víctimes mortals

Messi-Suárez a Israel: Espanya vol guanyar Romania al metropolitano per ser cap de sèrie a l'Eurocopa (20.45 h la 1 de TVE)

Cita culinària: El Fòrum gastronòmic reuneix a Barcelona el bo i millor del sector

El govern en funcions defensa l'acord entre el PSOE i UNIDES PODEM i reitera que és una aposta clara pel diàleg, sempre, insisteixen, dins el marc de la Constitució i l'Estatut.

Les nevades de les últimes hores deixen gruixos de fins a 30 centímetres de neu nova a molts punts del Pirineu.

Crida del Banc dels Aliments perquè encara necessita 9mil voluntaris més per al Gran Recapte del 22 i 23 de novembre.

Les persones transgènere ingressades en centres penitenciaris catalans ja poden complir la pena al centre o mòdul que els hi pertoca, segons el gènere amb què s'identifiquen.

El Barça ha patit la segona derrota a l'Eurolliga ... i segona en un clàssic, a Madrid, aquesta temporada comptant la Supercopa.

Rosalia regna en el Grammy Llatins.

La nevada de les últimes hores deixa gruixos de fins a 30 centímetres de neu nova a molts punts del Pirineu on, a cotes altes, ja s'hi acumula fins a mig metre de gruix. Una neu molt ben rebuda a les comarques de muntanya, sobretot perquè suposa un bon punt d'inici per les reserves pel pont de la Puríssima: els establiments hotelers ja estan al 70 per cent d'ocupació per aquells dies. Aquest cap de setmana obren dues estacions: Masella i Molina, tot i que només amb poques pistes. L'impacte econòmic de les estacions d'esquí només a Lleida l'any passat va ser de 200 milions d'euros.

Despres del primer consell de ministres després del preacord entre PSOE i Unidas Podemos, la portaveu dle govern en funcions ha dit que per resoldrea la situació a catalunya s'ha de dialogar dins la constitució però que el primer pas és que ho facin els partits independentises. Jsutament avui hem sabut que El sí a la independència registra el valor més baix des del 2.017, segons l'enquesta del CEO: el 41,9% dels catalans hi estan a favor.

El govern català intenta aconseguir el suport dels comuns per aprovar els pressupostos proposant un 30 per cent de reducció de les taxes universitàries, una de les principals reclamacions dels morats. Si tira endavant, la mesura entraria en vigor el curs 2020-2021. La setmana que ve és previst que s'intensifiquin les reunions per mirar de tancar els suports abans de Nadal.

Rosalía es consolida com a estrella mundial als Grammy llatins. La catalana s'ha endut 5 guardons dels 7 als que aspirava a la cerimònia d'aquesta matinada a Las Vegas, entre ells el de millor àlbum de l'any.

La Locomotora Negra i la Coral Sant Jordi reviuran avui, al Palau de la Música, un concert històric. Fa 50 anys Duke Ellington amb la seva Big Band i la Coral catalana van interpretar "Freedom!", un concert sacre que va omplir fins dalt la basílica de Santa Maria del Mar, dins el Festival de Jazz de Barcelona. TVE va gravar l'esdeveniment.

Esquerra manté el NO a la investidura de Sánchez a l'espera de més reunions. Menys d'una hora ha durat la trobada al Congrés de Gabriel Rufián amb la socialista Adriana Lastra per negociar el sentit del vot dels republicans, que almenys s'haurien d'abstenir perquè la investidura tiri endavant. Els republicans insisteixen en que s'ha de crear una taula de negociació políitca. I Sánchez recorda que aquest diàleg s'ha de produir dins de la Constitució....

L'ajuntament de Barcelona ha començat a reposar els més de mil contenidors que es van destruir o retirar després dels aldarulls posteriors a la sentència del procés. Es reposen unes 50 unitats al dia, han començat pels barris més allunyats del centre, i van avançant seguint les indicacions dels mossos d'esquadra. La intenció és tenir-los tots a lloc a finals de mes.

Un any després de la vaga de metges de família, els professionals adverteixen que les reclamacions aplicades com l'increment del temps de visita i la reducció del número de consultes diàries està anant a diferents velocitats. Reclamen canviar el model d'atenció i reduir la paperassa per poder dedicar més temps als pacients.

Ara mateix esquerra votaria NO en la investidura de Pedro Sánchez./ La CUP fa una crida a les forces independentistes, catalanes, gallegues i basques, a què no avalin la investidura d'un Govern que, estan convençuts, no resoldrà cap dels problemes que té Catalunya./ Normalitat a les carreteres. Anit a Bàscara els Mossos van identificar el cotxe d'una de les filles del president Torra al tall de trànsit però no van poder comprovar, qui hi havia dins./ L'Ajuntament ja torna a posar contenidors: els que es van cremar i els que es van retirar per precaució

Cada dia que passa fa més fred i encara no hi ha acord entre les administracions i Endesa sobre com fer front a les factures impagades de les famílies vulnerables./ Els metges de família, que fan el seu congrés a Barcelona, debaten sobre el canvi de model a l'atenció primària, una de les principals reivindicació de la vaga que van fer ara fa un any.

Per tal de millorar l'atenció a persones grans ingressades, els hospitals Vall d'Hebron i Sant Rafael han inaugurat avui una Unitat de Fragilitat. El servei està destinat a persones grans perquè en el moment d'ingressar estiguin més tranquil·les

TVE rep aquest vespre 3 premis Ondas. / Els premis Nacionals de Comunicació han guardonat CINTO NIQUI, director del programa "L'altre Ràdio" de Ràdio 4

Ricky Puig, Aleñá i Carles Pérez destacats en l'amistós solidari d'anit a Cartagena./ El pilot de motos Jorge Lorenzo es retira.

El violinista grec LEONIDAS KAVAKOS va inaugurar la temporada del Palau de la Música catalana anit i va rebre aplaudiments del públic dret durant 10 minuts.

Acabem de saber que el poeta Joan Margarit és el nou Premi Cervantes

ERC es manté en el "NO" a Pedro Sánchez i emplaça el PSOE a noves reunions
L'Ajuntament comença a reposar 1.160 contenidors cremats o retirats pels aldarulls
Un any després els metges de família reclamen que les millores de després de la vaga s'pliquin per igual a tot arreu
La Roja ja és a Càdis, el Barça guanya l'amistós de Cartagena per 0-2 amb recital de Ricky Puig i ovació a Piqué
A Barcelona aquesta nit es lliuren els premis Ondas, i Televisió Espanyola rep 3 guardons

L'AP 7 va recuperant mica en mica la normalitat després que Tsunami Democràtic hagi donat per finalitzada l'última ocupació d'aquesta via, que ha durat 16 hores. A primera del matí, uns quants manifestants han mantingut la protesta: han llençat pedres i han encès foc al mig de l'autopista abans que arribessin els antiavalots de Mossos i Policia Nacional. Un grup ha preparat barricades al poble de Salt. Això després que durant la nit centenars de conductors quedessin atrapats per la protesta. Alguns han domit als cotxes.

Al Parlament, Quim Torra ha tornat a defensar el dret a protesta davant les crítiques de socialistes i Ciutadans, que han aixecat la veu per les pèrdues econòmiques dels talls. PSC i Comuns han aprofitat la sessió per demanar als partits independentistes que no bloquegin la formació d'un govern de coalició, mentre Esquerra condiciona la seva postura a una possible taula de negociació entre governs sobre Catalunya.

El Barça s'assabenta a Cartagena que el clàssic contra el Madrid es jugarà el 18 de desembre a les 8 del vespre. Els blaugranes juguen avui en aquesta ciutat un amistós a benefici dels damnificats per les riuades de fa dos mesos. Avui també un exblaugrana, David Villa ha anunciat que plega. Es retira sent el màxim golejador de la història de la selecció amb qui va guanyar dues Eurocopes i un Mundial.