Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

L'actualitat de Catalunya a L'Informatiu 2:

Investidura de Sánchez: ERC i PSOE constaten avenços en la tercera reunió de negociació feta avui a Barcelona

Zones de baixes emissions: Els treballadors que cobrin menys de 8.000 € l'any podran usar vehicles contaminants a Barcelona

Futur immediat: El Barça tanca amb no habituals el tràmit de Milà i l'Espanyol rumia com reforçar el primer equip

L'actualitat de Catalunya a L'Informatiu:

Investidura de Sánchez: ERC i PSOE constaten avenços en la tercera reunió de negociació feta avui a Barcelona

Reaccions a les reunions: Junts per Catalunya retira la moció sobre autodeterminació al Parlament

Zones de baixes emissions: Els treballadors que cobrin menys de 8.000 € l'any podran usar vehicles contaminants a Barcelona

Mamífers marins: Experts de prop d'un centenar de països debaten a Barcelona com aturar-ne el risc de desaparició

Futur immediat: El Barça tanca amb no habituals el tràmit de Milà i l'Espanyol rumia com reforçar el primer equip

Encarem una setmana setmana decisiva per saber si tindrem nou govern abans de Nadal. La cita més decisiva serà demà: ERC i el PSOE es reuneixen per tercera vegada per desencallar la investidura de Pedro Sánchez, aquest cop a Barcelona...però no s'esperen grans avenços,

Falta menys d'un mes perquè entrin en vigor les restriccions de circulació per als vehicles més contaminants a l'àrea metropolitana de Barcelona. l'Ajuntament admet que les mesures suposaran només un 3 per cent de reducció de trànsit. Per això, demana a la DGT que incomplir la norma suposi la pèrdua de punts del carnet de conduir.

La Seu d'Urgell és el primer municipi de tot Catalunya que ha eliminat completament les bosses de plàstic en botigues i supermercats

Demà el Barça, que ja està classificat per vuitens de final i com a primer de grup, juga un partit de tràmit al camp de l'Inter de Milà que sí es juga seguir a la Champions./ L'Espanyol ha tornat als entrenaments digerint la pitjor de les noticies perquè l'equip ha caigut al pou de la classificació.

Les germanes Nedderman publiquen un disc de nadales populars catalanes versionades amb sonoritats personals a partir de la tradició
 

Setmana setmana decisiva per saber si tindrem nou govern abans de Nadal. Demà ERC i el PSOE es reuneixen per tercera vegada./ Molt pendents també des de Junts per Catalunya de la sentència del Tribunal Europeu que podria donar la immunitat a Puigdemont

Falta menys d'un mes perquè entrin en vigor les restriccions de circulació. L'Ajuntament de barcelona calcula això suposarà només un 3% de reducció de trànsit. Per això, demana a la DGT que incomplir la norma suposi la pèrdua de punts del carnet de conduir.

Les obres als tunels de Glòries interrompran la circulació entre les les estacions d’Arc de Triomf i Sant Andreu Arenal des del 21 de desembre i fins el 5 de gener./ La Seu d'Urgell és el primer municipi que ha eliminat les bosses de plàstic en botigues i supermercats a Catalunya. / El sector càrnic s'adapta als nous gustos i tendències a taula. El veganisme va guanyant terreny i per això indústries dedicades a la carn investiguen per trobar nous productes./ Els veïns de les granges del Baix Ebre s'han trobat amb molts voltors. Els animals s'acosten als contenidors per alimentar-se de cadàvers. Un fenomen que és cada cop més habitual.

El Barça juga un partit de tràmit demà amb l'Inter de Milà./ El Barça femení ha ampliat el seu avantatge com a líder a la Primera, mentre l'Espanyol s'enfonsa./ Stuani, que a més sona per reforçar l'Espanyol, ha tornat a destacar amb el Girona./ Absolts els 36 futbolistes acusats de pactar el resultat del Llevant-Saragossa

Protecció Civil demana precaució pel fort vent que des d'avui ha bufa a Pirineu,Prepirineu i a la meitat est de Catalunya.

Campanya "Per un Baltasar de veritat"./ Les germanes Nedderman publiquen un disc de nadales

Dies decisius: Aquesta setmana sabrem si abans de Nadal se celebrarà o no la investidura de Sánchez

Baixes emissions: L'ajuntament demana que els infractors puguin perdre punts del carnet

Emergència climàtica: L'ajuntament de la seu d'urgell ha estalviat 2 milions de bosses de plàstic amb un programa pilot

Menys consum de carn: El sector càrnic s'hi adapta amb alternatives vegetals o carn cultivada al laboratori

Futbol a dojo: El Barça viatja a Milà amb els deures fets I l'Espanyol torna a ser cuer 16 anys després
 

Celebració de la Constitució amb la incertesa de la investidura. La presidenta del Congrés fa una crida al diàleg dins la Carta Magna, on Pedro Sánchez veu la solució a la crisi de governabilitat. El president en funcions ha apel·lat a l'acord entre diferents perquè Espanya tingui un govern. El PSOE i Esquerra, que no hi ha assistit, es reuniran la setmana vinent a Barcelona. A Unides Podem diuen que l'important és que hi hagi investidura, malgrat que sigui després de Nadal. Rebuig rotund del PP a acords amb els independentistes, mentre Ciutadans torna a demanar a Sánchez que pacti amb ells i els populars.

A Catalunya s'han fet manifestacions a favor i en contra de la Carta Magna. A Barcelona, Ciutadans ha abandonat la mobilització d'Espanya i Catalans per una pancarta de Vox, que reclama la derogació de la llei de violència de gènere. Convocada pel moviment cívic ‘Espanya i Catalans’, s'hi ha sumat el líder de Vox, Santiago Abascal, i el del PP català, Alejandro Fernández. A Girona, hi ha hagut tensió i càrregues dels Mossos quan un grup antifeixista ha aixecat les tanques que els separaven de la concentració de Societat Civil Catalana.

Enmig d'una enorme expectació mediàtica, Greta Thunberg arriba a Madrid en tren des de Lisboa per participar en la Marxa pel Clima que es fa amb motiu de la cimera COP25 contra l'escalfament global del planeta. Es preveu que sigui multitudinària. De fet, més d'un centenar d'activistes, coordinats per Ecologistes en Acció, han sortit aquest matí en tren de l'estació de França de Barcelona.

Avui fa 40 anys d'un dels accidents de tren més greus que hi ha hagut mai a Catalunya. Va passar a Les Franqueses del Vallès quan un comboi sense frens ni maquinista va xocar contra un altre que circulava per la mateixa via. Hi van morir 22 persones i una vuitantena en van resultar ferides. Aquest matí s'ha fet un acte en record de les víctimes.

Les destinacions de neu i muntanya freguen el 90 per cent d'ocupació durant aquest pont de la Constitució. El patronat de turisme de Lleida espera igualar els 228 milions d'ingressos de la temporada de l'any passat. A Barcelona, el pont no omple.

Ronald Koeman no tanca la porta a entrenar el Barça la propera temporada. De moment, el seleccionador holandès veu a l'equip de Valverde candidat a tots els títols. Amb el seleccionador belga, Robert Martínez, coincideix en qualificar Messi com a indiscutible numero 1 i amb corda encara per a estona.

Es manté la reunió entre el PSOE i Esquerra, tot i el malestar dels republicans que es senten pressionats per les declaracions de Pedro Sánchez afirmant que l'acord seria públic i dins de la Constitució.

Protecció Civil ja ha desactivat l'alerta per possibles inundacions als marges de rius com el Llobregat, la Tordera o l'Onyar que han multiplicat per cent els seus cabals habituals. És una de les conseqüències de la llevantada que ahir va escombrar Catalunya. 

Leo Messi i Ansu Fati acaparen l'actualitat blaugrana. L'argentí oferirà dissabte la seva sisena pilota d'or al Camp Nou, abans del partit davant del Mallorca.

L'actualitat de Catalunya a L'Informatiu:

Negociació d'investidura: Es manté la reunió entre PSOE i ERC tot i el malestar dels republicans

Condemnats pel 'procés': Pendents que les presons proposin el grau penitenciari dels líders independentistes

Proesa mèdica: Una dona amb hipotèrmia sobreviu després de sis hores amb el cor aturat

Llevantada a Catalunya: Protecció Civil manté l'alerta Inuncat als marges de rius com el Llobregat, la Tordera o l'Onyar

Felicitat compartida: Messi oferirà la sisena pilota d'or dissabte al Camp Nou i Ansu celebra el seu blindatge

L'actualitat de Catalunya a L'Informatiu en 3 minuts:

Negociació d'investidura: Es manté la reunió entre PSOE i ERC tot i el malestar dels republicans

Condemnats pel 'procés': Pendents que les presons proposin el grau penitenciari dels líders independentistes

Proesa mèdica: Una dona amb hipotèrmia sobreviu després de sis hores amb el cor aturat

Llevantada a Catalunya: Protecció Civil manté l'alerta Inuncat als marges de rius com el Llobregat, la Tordera o l'Onyar

Felicitat compartida: Messi oferirà la sisena pilota d'or dissabte al Camp Nou i Ansu celebra el seu blindatge

Les negociacions per formar govern avancen: el PSOE es mostra moderadament optimista després de la reunió d'ahir amb ERC. Avui ha estat el torn de Junts per Catalunya, que diu que la trobada ha anat bé i s'emplacen per una segona. 

El President de la Generalitat ha comunicat a Meritxell Batet i Teresa Cunillera que no participarà als actes del Dia de la Constitució.

El Departament de Salut investiga perquè mai va arribar al jutjat l'agressió que va patir fa sis mesos la dona assassinada dilluns al Prat presumptament per la seva parella. 

Avui un altre protagonista de la jornada és el dur temporal marítim de llevant de pluja i vent que es deixa notar arreu del país i sobretot a molts punts del litoral i pre­li­to­ral com Port de la Selva.

El transport public de l'àrea metropolitana de Barcelona s'abaratirà pels qui l'utilitzin amb més freqüència. 

Gerard Piqué i Aitana Bonmatí s'enduen el premi als millors futbolistes catalans de la temporada passada. 

L'actualitat de Catalunya a L'Informatiu:

Continuen negociant: Després de reunir-se, PSEO i JxCat s'han emplaçat a una nova trobada

Vox a la mesa: Els constitucionalistes es queixen per com els independentistes van acatar la Constitució

Delegació del govern: Cunillera reivindica la vigència de la constitució sense renunciar a "plantejar reformes"

Parlament: El ple debatrà i votarà una moció de JxCat sobre l'autodeterminació

Violència masclista: La dona morta dilluns a El Prat ja havia patit una agressió, que l'hospital no hauria notificat

Abusos a menors: Declara davant el jutge el professor de gralla acusat d'una agressió sexual i una desena d'abusos

Robatoris a joieries: Desarticulat un grup criminal en què un dels membres fingia ser discapacitat

Dèficit d'inversió: Foment demana que les infraestructures estratègiques es gestionin des de Catalunya

SEAT al 100%: La fàbrica de Martorell reprèn avui la producció dels León i l'Audi A1

Temporal de vent i pluja: Precaució amb la crescuda de rius i rieres entre Girona i Barcelona

Noves tarifes: Un nou títol amb tarifa plana substituirà l'habitual targeta T-10 al gener

Gala de les estrelles: Gerard Piqué i Aitana Bonmatí guardonats per la Federació Catalana com a millors futbolistes

L'actualitat de Catalunya a L'Informatiu en 3 minuts:

Continuen negociant: Després de reunir-se, PSEO i JxCat s'han emplaçat a una nova trobada

Violència masclista: La dona morta dilluns a El Prat ja havia patit una agressió, que l'hospital no hauria notificat

El discurs antivacunes: Es viralitza a internet. CAC i Col·legi de Metges diuen que l'eficàcia de les vacunes està demostrada

Noves tarifes: Un nou títol amb tarifa plana substituirà l'habitual targeta T-10 al gener

Gala de les estrelles: Gerard Piqué i Aitana Bonmatí guardonats per la Federació Catalana com a millors futbolistes

Avui s'ha constituït el Congrés dels diputats i el Senat. Meritxell Batet ha estat reelegida com a presidenta de la cambra baixa i la jutgessa Pilar Llop presidirà l'alta. L'ultradreta de Vox ha aconseguit tenir representació a la mesa del congrés amb una vicepresidència.

Per boca de la portaveu de l'executiu català, el president Torra ha tornat a insistir en què es vol una negociació entre governs. Una taula on les decisions últimes depenguin d'ell i de Sánchez 

La Fiscalia ha demanat al Tribunal Suprem que investigui la diputada de JxCat Laura Borràs per presumptes irregularitats quan presidia la Institució de les Lletres Catalanes

Avui és el dia Mundial de la Discapacitat i es reclamen més mesures perquè la inclusió laboral sigui real. Ara només una de cada quatre persones amb capacitats diferents treballa. Si les empreses catalanes complissin la quota, més de 35 mil persones tindrien feina./ L'atur a Catalunya ha pujat en més de dues mil 900 persones al novembre

Leo Messi recull a Paris la seva sisena pilota d'or i ja és el jugador que n'ha guanyat més en tota la història.
 

Avui s'ha constituït el Congrés dels diputats i el Senat. Meritxell Batet ha estat reelegida com a presidenta de la cambra baixa i la jutgessa Pilar Llop presidirà l'alta. L'ultradreta de Vox ha aconseguit tenir representació a la mesa del congrés amb una vicepresidència.

Per boca de la portaveu de l'executiu català, el president Torra ha tornat a insistir en què es vol una negociació entre governs. Una taula on les decisions últimes depenguin d'ell i de Sánchez 

La Fiscalia ha demanat al Tribunal Suprem que investigui la diputada de JxCat Laura Borràs per presumptes irregularitats quan presidia la Institució de les Lletres Catalanes

Avui és el dia Mundial de la Discapacitat i es reclamen més mesures perquè la inclusió laboral sigui real. Ara només una de cada quatre persones amb capacitats diferents treballa. Si les empreses catalanes complissin la quota, més de 35 mil persones tindrien feina./ L'atur a Catalunya ha pujat en més de dues mil 900 persones al novembre

Leo Messi recull a Paris la seva sisena pilota d'or i ja és el jugador que n'ha guanyat més en tota la història.