Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

En la Semana de la Mujer, Las mañanas de RNE con Íñigo Alfonso abre el debate sobre la educación universitaria con perspectiva de género, y lo hace con dos mujeres que la viven desde dentro y que han ocupado u ocupan importantes cargos de responsabilidad: Margarita Arboix, rectora de la Universidad Autónoma de Barcelona y Adelaida de la Calle, exrectora de la Universidad de Málaga y expresidenta de la Conferencia de Rectores (CRUE).

Laura Tremosa (Espolla, 1937) és la primera dona catalana, i la segona de l'Estat, graduada en Enginyeria Industrial. Va cursar els estudis a la Universitat Politècnica de Catalunya, on va obtenir el títol l'any 1960. 'Dones a prop' és un espai de conversa en profunditat amb una destacada trajectòria personal o professional durant els anys de la Transició espanyola. Dirigit i presentat per Mercè Remolí, emès a la Segona cadena, en el circuit català, entre 1982 i 1983.

Pots recuperar altres programes i sèries en català a l'Arxiu de TVE Catalunya.

Las mujeres y niñas en tránsito afrontan mayores riesgos y ven agravadas sus necesidades médicas durante el desplazamiento.

Ruth vive en el Albergue Senda de Vida en Tamaulipas, México, después de huir de la violencia. La refugiada explica que su familia ha sufrido mucho durante antes y después del viaje: secuestraron a su marido y han llegado a vivir sin alimentos ni agua. "Se nos obliga a agarrar ese camino porque no se puede vivir en el país", se lamenta, mientras explica la vida en el campamento.

Isabel-Clara Simó (Alcoi, 1943), periodista i escriptora, va presentar el programa de TVE 'Català amb nosaltres' (1978) i va dirigir la mítica revista 'Canigó'. És una de les més destacades autores de la literatura moderna en català. 'Dones a prop' és un espai de conversa en profunditat amb una destacada trajectòria personal o professional durant els anys de la Transició espanyola. Dirigit i presentat per Mercè Remolí, emès a la Segona cadena, en el circuit català, entre 1982 i 1983.

Pots recuperar altres programes i sèries en català a l'Arxiu de TVE Catalunya.

Lidia Falcón (Madrid, 1935), polítca i escriptora, figura clau del feminisme durant la Transició espanyola. Ha creat organitzacions, revistes i editorials especialitzades en gènere. 'Dones a prop' és un espai de conversa en profunditat amb dones amb una destacada trajectòria personal o professional durant els anys de la Transició espanyola. Dirigit i presentat per Mercè Remolí, programa emès a la Segona cadena, en el circuit català, entre 1982 i 1983.

Pots recuperar altres programes i sèries en català a l'Arxiu de TVE Catalunya.

Magda Oranich (Barcelona, 1945), és una reconeguda advocada penal que durant la dictadura franquista va portar la defensa de destacats presos polítics com Salvador Puig Antich. Ferma defensora dels drets de les dones i de la llibertat d'expressió. 'Dones a prop' és espai de conversa en profunditat amb dones amb una destacada trajectòria personal o professional durant els anys de la Transició espanyola. Dirigit i presentat per Mercè Remolí, emès a la Segona cadena, en el circuit català, entre 1982 i 1983.

Pots recuperar altres programes i sèries en català a l'Arxiu de TVE Catalunya.

Maria Dolors Renau (Barcelona, 1936), psicòloga, pedagoga i política, entrevistada setmanes després d'ocupar l'escó de diputada al Congrés, pel PSC, en la segona legislatura (1982-1986). Anteriorment va formar part del col·lectiu de mestres Rosa Sensat. 'Dones a prop' és un espai de conversa en profunditat amb dones amb una destacada trajectòria personal o professional durant els anys de la Transició espanyola. Dirigit i presentat per Mercè Remolí, emès a la Segona cadena, en el circuit català, entre 1982 i 1983.

Pots recuperar altres programes i sèries en català a l'Arxiu de TVE Catalunya.

Carmen Alcalde (Girona, 1936), periodista, escriptora i activista feminista, cofundadora de la revista 'Vindicación Feminista' l'any 1976, un cop mort el dictador Franco. 'Dones a prop' és un espai de conversa en profunditat amb dones amb una destacada trajectòria personal o professional durant els anys de la Transició espanyola. Dirigit i presentat per Mercè Remolí, emès a la Segona cadena, en el circuit català, entre 1982 i 1983.

Pots recuperar altres programes i sèries en català a l'Arxiu de TVE Catalunya.

Dolors Bramón (Banyoles, 1943), filòloga catalana i historiadora, va participar en la redacció de la Gran Enciclopèdia Catalana. 'Dones a prop' és un espai de conversa en profunditat amb dones amb una destacada trajectòria personal o professional durant els anys de la Transició espanyola. Dirigit i presentat per Mercè Remolí, emès a la Segona cadena, en el circuit català, entre 1982 i 1983.

Pots recuperar altres programes i sèries en català a l'Arxiu de TVE Catalunya.

Mercè Sala (Barcelona, 1943-2008), política i economista, entrevistada com a regidora electa pel PSC a l'Ajuntament de Barcelona a les primeres eleccions democràtiques. Dones a prop és un espai de conversa en profunditat amb dones d'una destacada trajectòria personal o professional durant la Transició espanyola. Dirigit i presentat per Mercè Remolí, emès a la Segona cadena, en el circuit català, entre 1982 i 1983.

Pots recuperar altres programes i sèries en català a l'Arxiu de TVE Catalunya.

Esther Tusquets (Barcelona,1936) escriptora i editora, responsable de la prestigiosa Editorial Lumen i autora de nombroses obres de novel·la, assaig, memòries i relats. 'Dones a prop' és un espai de conversa en profunditat amb dones amb una destacada trajectòria personal o professional durant els anys de la Transició espanyola. Dirigit i presentat per Mercè Remolí, emès a la Segona cadena, en el circuit català, entre 1982 i 1983.

Pots recuperar altres programes i sèries en català a l'Arxiu de TVE Catalunya.

En 50 países no hay leyes contra la violencia de género y cuando las hay, la tradición y el machismo pueden más. La exministra de Género en Liberia, Julia Duncan: "La violencia es diaria. Pero, ¿cómo podemos impedirla? Mujeres, niñas y también niños son violados regularmente".

Rosa de Lima Manzano (Villanueva de Gumiel, Burgos,1949), política i primera dona governadora civil d'Espanya després de la dictadura franquista, exercí el càrrec a la província de Burgos. 'Dones a prop' és un espai de conversa en profunditat amb una destacada trajectòria personal o professional durant els anys de la Transició espanyola. Dirigit i presentat per Mercè Remolí, emès a la Segona cadena, en el circuit català, entre 1982 i 1983.

Pots recuperar altres programes i sèries en català a l'Arxiu de TVE Catalunya.

El 80 por ciento de las personas sexualmente activas contraerán una infección con el virus del papiloma humano (VPH) y la transmisibilidad con una sola relación sexual se sitúa actualmente en un 40 por ciento, según han puesto de relevancia expertos durante la presentación de la campaña '#ElVPHEsCosaDeTodos', impulsada por MSD y auspiciada por 28 sociedades científicas, asociaciones de pacientes y cátedras universitarias. La campaña, puesta en marcha con motivo de la celebración, este lunes, del Día Internacional de la Lucha Contra el Virus del Papiloma Humano, pretende otorgar información fiable sobre el virus, además de concienciar y mostrar resultados de la vacunación contra la patología, vigente en España desde hace 12 años.