Enlaces accesibilidad

Cigrons saltats amb pasta, la recepta ràpida d'Ada Parellada

  • La cuinera ens acosta una recepta gustosa i equilibrada, ideal per a un tàper, i també una segona proposa: amanida de cigrons
  • Parellada detalla com aconseguir fer tàpers ràpids, gustosos i equilibrats en la seva secció Històries de bar al Cafè d'idees

Por
Cigrons saltats amb pasta
Cigrons saltats amb pasta Ada Parellada

La xef Ada Parellada torna a passar pel Cafè d'idees per explicar-nos com aconseguim omplir tàpers de manera ràpida, que siguin equilibrats i especialment gustosos. En una conversa amb Gemma Nierga, ens acosta diversos consells per ser l'enveja de tot el menjador de la feina o allà on ens el mengem. Per exemple, defensa que cal dividir el tàper en quatre parts: 2 parts de vegetals, 1 part d’hidrats i 1 part de proteïna.

Com és habitual, en la seva secció Històries de bar també ens acosta una recepta ràpida, equilibrada i sabrosa, en aquest cas pensada perquè la puguem guardar en un tàper com són aquests cigrons saltats amb pasta que us presentem a continuació.

Cigrons saltats amb pastaCigrons saltats amb pasta
Ingredientes Preparación
  • 100 g de cigrons cuits
  • 100 g d’espaguetis bullits
  • Un carbassó
  • 4 tomàquets de jardí
  • 200g de salsa de tomàquet
  • Farigola fresca
  • Oli
  • Sal
  • Pebre
  • Orenga
  1. A la paella posem un raig d’oli, posem el carabassó tallat a dauets. El saltem, a temperatura mig-alta fins que veiem que canvia de color.
  2. Ara hi posem la salsa de tomàquet i els tomàquets de jardí partits per la meitat.
  3. També hi posem els cigrons i coem el conjunt uns tres minuts perquè s’amalgamin els gustos i la salsa de tomàquet es redueixi una mica.
  4. Finalment, hi posem els espaguetis i una mica de l’aigua de la cocció.
  5. Sacsegem per unir tots els ingredients i acabem rectificant de sal i pebre.
  6. Al darrer moment hi posem orenga i farigola fresca.

La cuinera i propietària del restaurant Semproniana de Barcelona també ens regala una segona proposta: amanida de cigrons, que trobareu al final d'aquest article. Per a una persona necessitem 100 grams de cigrons cuits, 30 g de gruyère ratllat, 30 g d’espinacs frescos (alternativa: tots els verds del mercat), mig cogombre, 100 g de pernil assecat a la paella, 10 g de nous (alternativa: tots els fruits secs i fruita assecada) i vinagreta de tahina (tahina, suc de llimona, aigua dels cigrons, oli d’oliva). Si trobem que les nous són molt amargues, es recomana posar-les en remull durant unes hores.

Tallem el cogombre amb pell. Assequem el pernil al microones, fins que quedi com cartó (un minut). El trinxem. Barregem el cogombre amb les nous, els cigrons i el gruyère. Amanim amb la vinagreta. Important: portem els espinacs en un altre tàper i els afegim just al darrer moment.