Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Àgueda Micó, portavoz de Compromís en el Congreso, ha hablado en 24 horas de RNE de la financiación singular para Cataluña tras la comparecencia de la ministra María Jesús Montero, quien ha defendido la "solidaridad" de este acuerdo fiscal y que, además, ha planteado que habrá financiación suficiente para todas las comunidades. "Lo que queremos es que nuestros territorios, que los intereses que defendemos, se vean resueltos a través de esta reforma del sistema de financiación", ha dicho Àgueda Micó, quien considera que esta es una oportunidad para reformar un sistema "caducado" y que, según indica, discrimina a las comunidades autónomas. Además, ha insistido en que no se trata de enfrentar a las comunidades que se encuentran dentro del régimen común, sino de "repensar el sistema en su conjunto" y en su descentralización. "La base del sistema tiene que ser que el Gobierno central tenga menos recursos económicos y que todas las comunidades tengamos más recursos económicos”, ha explicado. Sin embargo, la portavoz de Compromís en el Congreso ha puesto el foco en la ciudadanía, ya que considera que "independientemente del modelo territorial que tenga cualquier Estado, lo importante es que estén garantizados los derechos de la ciudadanía".

El temporal que azota el este de España está dejando importantes daños materiales en varias zonas. En Hellín, Albacete, una tromba de agua ha descargado casi 100 litros por metro cuadrado en dos horas, transformando sus calles en ríos, dañando el pavimento y destrozando pérgolas. En este municipio, seis personas han tenido que ser rescatadas en vehículos y viviendas; y en Jumilla, en Murcia, otras cinco. Aunque decenas de vecinos de este municipio murciano han intentado frenar lo inevitable, las casas han acabado anegadas a toda velocidad. Solo en Jumilla, emergencias ha recibido más de 70 avisos en pocos minutos. En Zaragoza, las tormentas también han hecho acto de presencia durante la noche del martes. Voluntarios y autoridades han tenido que retirar, con cepillos y mangueras, el barro de parte de la autovía A-2, que ha amanecido cortada este miércoles en Pina de Ebro. Aragón, Castilla-La Mancha, Murcia, Comunidad Valenciana y Cataluña continúan con aviso amarillo.

-El davanter del València, Rafa Mir, es troba en estos moments en dependències dels jutjats de Llíria a l'espera, què la jutgessa de guardia, li prenga declaració. Se l'acusa d'una pressumpta agressió sexual.

-Presó provisional i sense fiança per a l'autor confés de l'assassinat de Lorena. Segons informa el Tribunal Superior de Justicia de Catalunya en un comunicat, la causa està oberta per un delicte d'homicidi. L'home, parella sentimental de la víctima, es va entregar dilluns a una Comissaria dels Mossos, assegurant, que havia matat la seua parella. 

-Ricardo Ten, s'ha proclamat campió paralímpic en la prova de contra-rellotge C1 de ciclisme. Es la tercera medalla del ciclista de Tavernes Blanques, la primera d'or, en els jocs de Paris. Son ja 11, els metalls aconseguits per Ten en totes les participacions paralímpiques.

La vacuna experimental contra el cáncer de pulmón en estudio, BNT116, forma parte de las terapias inmunológicas. "Es otro tipo de inmunoterapia que busca potenciar el sistema inmune, a diferencia de tratamientos clásicos como la quimioterapia o la radioterapia, que ataca directamente a las células del tumor. Aquí lo hacemos es potenciar el sistema defensivo del paciente para que sea él quien ataque a las células tumorales y las elimine" nos explica el Dr. Óscar Juan. En la Comunidad Valenciana se han probado los primeros tratamientos con esta vacuna.

-3 temporers van morir ahir a Benifairó de les Valls, després de ser embestits per un camió quan treballaven en un camp de cítrics. Altres 4, van resultar ferits de diversa consideració. La Guàrdia Civil, investiga les circumstàncies d'este accident. 

 -L'atur ha apujat en quasi 3.500 persones a la Comunitat a l'agost. Suposa un increment del 1,1 %, respecte del mes passat. Tot i esta xifra negativa, la taxa interanual reflecteix un descens del nombre de desocupats. 

-Nou cas de Violencia de Gènere a Castelló. Un home es va entregar anit a una Comissaria dels Mossos d'Esquadra de Barcelona, assegurant, que havia matat la seua parella. 

-3 temporers d'orígen pakistanés, van morir ahir a Benifairó de les Valls, després de ser embestits per un camió de gran tonatge, quan treballaven en un camp de cítrics. Altres 4, van resultar ferits de diversa consideració. La Guàrdia Civil, investiga les circumstàncies d'este accident. 

-Nou cas de Violencia de Gènere a Castelló. Un home es va entregar anit a una Comissaria dels Mossos d'Esquadra de Barcelona, assegurant, que havia matat la seua parella. 

-L'atur a agost puja a la comunitat el 1,1 %, respecte del mes passat. És a dir, quasi 3.500 persones, incrementen les llistes. Tot i això la tasa interanual reflecteix un descens del nombre de desocupats. 

-A les 10 del matí, han començat els operaris a retirar runa de l'edifici arrassat per les flames, el 22 de febrer passat. És la primera fase d'una rehabilitació, que tardarà entre 2 i 3 anys.

-Cada any es diagnostiquen a Espanya 30 mil casos de càncer de pulmó. 28 mil, no tenen cura. L'hospital La Fe de València i el Provincial de Castelló, han començat a aplicar de forma experimental un tractament d'inmunoteràpia, que podria augmentar la supervivència a llarg termini dels pacients.

-I és que l'Agencia Estatal de Meteorologia, ha establert l'alterta groga a tot l'interior de la Comunitat Valenciana, i taronja al litoral nord d'Alacant, per fortes precipitacions. Unes tempestats, que poden anar acompanyades de llamps.

-Este matí han començat els treballs de desenrunament de l'edifici de Campanar, després de l'incendi en què, ara fa 193 dies, van perdre la vida 10 persones. Durant 4 mesos, es retiraran paviments, enrajolats i restes de la façana.

-Cada any es diagnostiquen a Espanya 30 mil casos de càncer de pulmó. 28 mil, no tenen cura. L'hospital La Fe de València i el Provincial de Castelló, han començat a aplicar de forma experimental un tractament d'inmunoteràpia, que podria augmentar la supervivència a llarg termini dels pacients.

-Després de la tromba d'aigua que va caure ahir a l'Alt Palància, en pobles com Sogorb intenten recuperar la normalitat. Hui es preveu que continue la inestabilitat, un fet, que preocupa al veïnat en plena setmana de festes.

-Últim cap de setmana del mes d'agost. Per a molts, son les darreres hores de les vacances, i alguns apuren fins a l'últim moment, per a disfrutar de la platja. Tot abans de començar a fer la maleta, per a tornar al lloc d'orígen i començar a treballar dilluns.

-D'ací a una hora, s'inicia l'operació tornada d'estiu. La Direcció General de Trànsit, preveu mig mil·lió de desplaçaments per les carreteres de la Comunitat. Uns trajectes, que seran més econòmics que en els darrers mesos, perquè el preu dels carburants continua baixant.

-Un menor de 15 anys mort i 14 ferits és el tràgic balanç de l'accident múltiple que va tenir llloc anit a l'AP-7, a l'altura de Moncofa. 4 dels ferits es troben ingressats a l'Hopital de la Plana en estat greu. 

-Últim cap de setmana del mes d'agost. Per a molts, son les darreres hores de les vacances, i alguns apuren fins a l'últim moment, per a disfrutar de la platja. Tot abans de començar a fer la maleta, per a tornar al lloc d'orígen i començar a treballar dilluns.

-La negociació dels pressuposstos es presenta amb incertessa, per la posició de VOX. El PP vol dialogar en tots els grups parlamentaris, però no es descarta una pròrroga dels comptes. 

-L'anunci del Consell de vacunar als xiquets de 2 a 4 anys i als alumnes d'educació especial de la grip a les escoles, no agradat a les associacions de pares i mares d'alumnes. Preferixen, que la vacunació es realitze als centres de salut. 

Que un socorrista trate de salvar a alguien que fingía estar ahogado no es una la escena de una película. Ha ocurrido en varias playas de Alicante fruto del reto viral que ha lanzado un conocido youtuber a cambio de ropa de su marca. Alicante ha denunciado en la Fiscalía al youtuber Nil Ojeda por animar a fingir ahogamientos.

-L'Ajuntament d'Alacant ha anunciat que denunciarà al youtuber Nil Ojeda pel repte que va llançar a les seues xarxes i on animava els seguidors a fingir un ofegament a canvi de roba de la seua marca.

-Tot i que ja no hi ha un període establert i regulat, i que durant tot l'any gaudim de promocions, les rebaixes d'estiu continuen sent una realitat. També per la necessitat dels comerços de traure's les existències de la temporada. Estos són els últims dies de descomptes d'una campanya en la qual el turisme ha tingut un paper destacat.

-Fins al 8 de setembre al teatre Talia de Valencià podran disfrutar de Tribu, un obra que parla de la maternitat, dels nous models sexo afectius, l'èxit i la família.

-A localitats com Requena miren al cel amb preocupació. Estan en plena verema i hui L'AEMET ha activat l'avís groc per pluja i tempestes. Unes tempestes que poden anar acompanyades de pedra i fortes ratxes de vent.

-Primera reunió del Consell després de les vacances d'estiu. El Govern valencià espera poder presentar els pressupostos en temps i forma, però no descarta una pròrroga dels comptes actuals, si no aconseguix els suports necessaris.

-El govern de la Generalitat critica l'executiu de Sanchez per l'infrafinançament que patix la Comunitat Valenciana en comparació amb altres regions d'Espanya