Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La vicepresidenta del Gobierno, Soraya Sáenz de Santamaría, ha asegurado que todo el Gobierno estará "preparado" para intervenir en el debate de moción de censura contra Mariano Rajoy, que ha calificado como "espectáculo mediático" de Podemos.

En una entrevista en Los Desayunos de TVE, la vicepresidenta no ha querido desvelar si intervendrá el propio presidente del Gobierno o ella misma, pero ha garantizado que todos los ministros tienen órden de Rajoy de estar "preparados" por si tienen que intervenir y que responderán "con argumentos".

A su juicio, la moción de este martes, que ha recordado que está perdida de antemano porque no cuenta con los apoyos suficientes para prosperar, sólo busca el "espectáculo mediático", algo que ha precisado que es la forma de actuar del partido de Pablo Iglesias.

"Lo que busca Podemos es recuperar foco. Como la crisis está siendo remontada tiene que encontrar sus huecos para hacer su tarea, y vamos preparados para un debate que buscarán bronco, con golpes fuertes", ha añadido.

El vicesecretario de Política Social y Sectorial del PP, Javier Maroto, ha asegurado en Las mañanas de RNE que el objetivo de los independentistas catalanes es alimentar el victimismo. Ha insistido en que España no va a romperse porque no habrá referéndum y que en la respuesta del Gobierno debe prevalecer la prudencia.

"Lo que provocan es una reacción por parte de cualquiera desde el otro lado precisamente para decir eso, 'ves que malos son los españoles que no nos quieren', y generar un incremento de ese victimismo, que es la energía, la vitamina que necesita el nacionalismo", ha dicho.

Sobre la moción de censura que defiende este martes Unidos Podemos en el Congreso, Maroto ha afirmado que la iniciativa no va a salir adelante y ha añadido que le preocupa que solo va a contar con el apoyo de quienes quieren romper España.

El vicesecretario de Política Social y Sectorial del PP, Javier Maroto, ha asegurado en Las mañanas de RNE que el objetivo de los independentistas catalanes es alimentar el victimismo. Ha insistido en que España no va a romperse porque no habrá referéndum y que en la respuesta del Gobierno debe prevalecer la prudencia.

"Lo que provocan es una reacción por parte de cualquiera desde el otro lado precisamente para decir eso, 'ves que malos son los españoles que no nos quieren', y generar un incremento de ese victimismo, que es la energía, la vitamina que necesita el nacionalismo", ha dicho.

Sobre la moción de censura que defiende este martes Unidos Podemos en el Congreso, Maroto ha afirmado que la iniciativa no va a salir adelante y ha añadido que le preocupa que solo va a contar con el apoyo de quienes quieren romper España.

Mobilització sobiranista per donar suport al govern després d'anunciar data i pregunta pel referèndum. La concentració s'ha fet Montjuïc, convocada per l'ANC, Òmnium i l'Associació de Municipis per la Independència.

És el primer acte convocat després d'emprendre el camí unilateral per fer el referèndum. I el suport ciutadà ha estat molt més baix que en altres ocasions: 30 MIL persones segons la Guàrdia Urbana. El manifest l'ha llegit Pep Guardiola i hi han assistit tots els partits independentistes. Els comuns, en canvi, n'han volgut quedat al marge.

Des de l'oposició el portaveu de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha dit que l'acte d'avui és una "nova performance" del Govern català. I demostra, diu, que el procés "està a les últimes". Carrizosa ha demanat també que es posin les urnes però per votar en unes eleccions al Parlament.

Diumenge amb temperatures plenament estivals. BETA Avui les màximes poden arribar als 35 o 40 graus. Sobretot a punts del Bages, l'interior de les Terres de l'Ebre i algunes poblacions del Segrià.

Als esports, Tarragona s'ha aixecat avui amb la ressaca de la festa que es va viure ahir al Nou Estadi. Fins a l'últim moment van haver d'esperar els seguidors del Nàstic per celebrar la permanència a Segona divisió, però al final ho van aconseguir. I, amb una altra festa, la que es va viure al Camp Nou, el Barça va recordar anit la primera Champions del Club. Hi van ser gairebé tots els protagonistes d'aquella fita.

I a la part final de l'Informatiu ens fixarem en aquesta manera divertida i original de comunicar el nostre estat d'ànim. Segur que els coneixeu: són els gif. Cada dia n'hi ha milions que es comparteixen a través de les xarxes socials i de whatsapp.

 

Acabem una setmana marcada sobretot per l'anunci de la data i la pregunta del referèndum que vam conèixer divendres, però hi ha hagut altres notícies destacades com el tancament de la presó Model de Barcelona o la festa per l'ascens a Primera del Girona.

Els gifs, petites animacions que es repeteixen en bucle, s'han popularitzat enormement gràcies a la immediatesa i facilitat a l'hora de compartir-los. Estan presents a totes les xarxes socials, i des d'aquest any al servei de missatgeria whatsapp, que ha incorporat la opció de buscar-los i compartir-los, i els ha introdït de ple a les nostres vides. Gifi, el principal buscador de gifs del mercat, rep diàriament més de 100 milions d'usuaris i suministra mil milions de gifs.

Ens els darrers anys s'han multiplicat les iniciatives que recorden la importància de cuidar el medi ambient. Ho hem vist aquests dies a la setmana de la natura que avui acaba i que ha comptat amb més de 300 activitats arreu de Catalunya.

Us parlem ara d'una troballa sorprenent que hem fet passejant pels Encants de Barcelona. Es tracta d'objectes personals de Macià Alavedra, l'exconseller de la Generalitat amb Jordi Pujol i jutjat recentment pel cas Pretòria. Entre els objectes hi ha plaques i alguns mobles que molt probablement provénen del buidat d'algun pis. No és el primera vegada que objectes personals d'algun personatge conegut apareixen als Encants. Al 2015 es va vendre part de la bibilioteca, documents i alguns dibuixos d'Albert Ràfols Casamada.

 

L'avió del Tibidabo torna a sobrevolar Barcelona. L'atracció va haver de desmuntar-se fa cinc mesos per primer cop a la seva història per realitzar-hi tasques de rehabilització. Ara, aquesta rèplica del primer aeroplà que va cobrir la ruta Barcelona-Madrid torna a estar en actiu, i llueix en un color vermell molt més potent. L'atracció porta 88 anys sobrevolant Barcelona, l'equivalent a 20 voltes al món.

Las reuniones entre CC y PP para intentar formar un pacto de gobierno en Canarias, podrían iniciarse mañana mismo. Pero los nacionalistas han dejado claro que no aceptan plazos. El PP quiere alcanzar un acuerdo antes de que se elaboren los presupuestos autonómicos de 2018.

Rafel Nadal pot aconseguir el desè trofeu Roland Garrós, avui a Paris. Els taxistes i els transportistes alerten dels problemes de trànsit a l'Aeroport de Palma, que provoquen embossos de fins a una hora a l'entrada a l'Aeroport. ARCA demana la conservació del monòlit de sa Feixina. José Vicente Marí Bosó, reelegit president del PP d'Eivissa.

Antonio Ortuño es el invitado al programa. El escritor mexicano acaba de publicar “La vaga ambición” (Páginas de espuma), libro en el que reúne seis cuentos en los que el escritor, la escritura, el proceso de creación tienen un protagonismo especial.

Hablamos con Lino Camprubí de su libro “Los ingenieros de Franco” (Crítica), en el que defiende que el franquismo no se hubiese perpetuado en el poder durante cuatro décadas sin la labor que realizaron los científicos, los investigadores, los ingenieros.

La breve reseña de la portada es para el libro de memorias de Antonio Resines, “Pa’habernos matao” (Aguilar).

Y la recomendación de los oyentes la envía Ricardo desde Lanjarón: “Mala gente que camina”, de Benjamín Prado.

Entrevista de Manuel Pedraz a Antonio Ortuño, para el programa Historias de papel, sobre “La vaga ambición” (Páginas de Espuma), una colección de cuentos en los que se acerca a las singularidades del proceso de creación en el mundo de la literatura. “La vaga ambición”, con el que ha conseguido el V Premio Ribera del Duero de Relatos, es el tercer libro del escritor mexicano, que a través de media docena de cuentos se acerca a esa sensación de frustración permanente que rodea al escritor. Y lo hace a través de un personaje, presente en cinco de los cuentos y que escribe su propia historia en el sexto. Cuentos que se pueden leer como una novela y también de forma individual. Un particular sentido del humor, de ironía y sarcasmo en ocasiones, envuelven la visión un tanto pesimista de la literatura que destilan algunas de las historias.