Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El president diu en una conferència que Catalunya necessita un Estat. ARTUR MAS A MADRID.

Impuls a la FP. FORMAR-SE EN UNA EMPRESA.

Escoles bressol. AUGMENT DE TARIFES I RÀTIOS.

12 medalles catalanes. ARRIBEN ELS 34 PARALÍMPICS CATALANS.

Dotar Catalunya de les estructures d'Estat. Aquest és el proposit expresat avui pel President de la Generalitat que ha interpretat així el significat de la massiva manifestació d'ahir a Barcelona. Amb una escenografia molt estudiada, envoltat per les banderas catalana i europea, Artur Mas ha manifestat la intenció d'aprofundir en el camí del que anomena la transició nacional; un camí, segons Mas, que no será fácil però que és possible.

El PP català creu que Mas obre un camí que pot trencar la convivència ciutadana. El PSC reclama a Rajoy una resposta a les espectatives dels catalans i a Artur Mas que es defineixi, ERC vol la convocatòria d'un referéndum i Solidaritat presentarà ja al Parlament una declaració d'independencia.

Des del govern central, Rajoy evita, de moment, contestar les paraules del president de la Generalitat. La vicepresidenta del govern, però, diu que no s'han de confondre prioritats en un pais amb més de 5 milions d'aturats.

Gairebé 1 milió 300 mil alumnes comencen entre avui i demà les classes a Catalunya. Enguany el curs s'inicia amb 30 mil alumnes més i 3 mil mestres menys.

Iniesta ha tornat de la selecció espanyola amb una lesió muscular a la cama dreta que l'obligarà a estar un parell de setmanes de baixa. Qui tampoc ha pogut entrenar-se aquesta tarda amb el Barça és jordi alba que té la grip. El defensa esquerrà és dubte per dissabte a Getafe.

Artur Mas diu que ha escoltat el clam dels qui van sortir al carrer i que Catalunya enceta un nou camí que serà difícil i per al qual calen voluntat, grans majories i capacitat de resistir. Ha afegit que el primer pas, pel que ha anomenat procés de transició nacional, és dotar-se d'una hisenda pròpia.

El PP català creu que Mas hauria de convocar eleccions anticipades si vol seguir per aquest camí. El PSC demana a Rajoy una resposta a les espectatives dels catalans i a Artur Mas que es defineixi i ERC la convocatòria d'un refrendum .Des del govern central, la vice-presidenta, Sáenz de Santamaría recomana no confondre prioritats en un pais amb més de 5 milions d'aturats.

Gairebé 1 milió 300 mil alumnes tornen entre avui i demà a classe. Un curs que tindrà 30.000 estudiants més que l'any passat i 3000 professors menys. També s'incrementa el nombre d'alumnes per aula. Mesures que han provocat les protestes de mestres i pares en moltes escoles. 7 de cada 10 instituts faran jornada intensiva i els alumnes podran dur la carmanyola a classe.

Espanya comença amb una treballada victòria el seu camí cap al Mundial del 2014. L'equip de Vicente Del Bosque es va trobar una Geòrgia molt sòlida en defensa i només l'entrada de Cesc als minuts finals va permetre trencar l'empat a zero gràcies a un gol de Roberto Soldado.

L'objectiu és dotar Catalunya d'estructures d'Estat. LA DECLARACIÓ D'ARTUR MAS.

L'endemà de la manifestació. REACCIONS DINS I FORA DE CATALUNYA.

Tornada a l'escola. LES PROTESTES MARQUEN L'INICI DE CURS.

Cesc obre el camí. ESPANYA GUANYA 0-1 A GEÒRGIA.

Exigeixen un Estat per a Catalunya en la marxa més gran de la història. 1,5 milions de persones, segons la Guàrdia Urbana, i 600.000 segons Delegació del Govern marxen entre un mar d'estelades. Els organitzadors de la marxa consideren que l'èxit facilita la convocatòria d'un referèndum.

1 milió i mig de persones, segons la guardia urbana, ocupa encara a aquesta hora el centre de Barcelona. El passeig de Gràcia, d'on son aquestes imatges que us oferim en directe, Pau Claris, via Layetana... tots els carrers del camí que porta fins el Parlament de Catalunya son plens avui de ciutadans que han acudit a la manifestació de la diada de l'onze de setembre del 2012.

Artur Mas defineix la manifestació de Barcelona com un acte d'afirmació patriótica i de futur. El President de la Generalitat diu que si no hi ha acord sobre el pacte fiscal el camí cap a la llibertat està obert.

Alicia Sanchez Camacho amenaça amb trencar les relacions amb el govern de Mas pel sectarisme, diu, del seu discurs. Partits polítics i asociacions han fet al matí la tradicinal ofrena al monument a Rafael Casanova.

El món de l'esport també participa de la Diada. Molts clubs, com el Barça i l'Espanyol, fan la ofrena al monument de Rafael Casanova reivindicant la seva catalanitat, però sense voler barrejar esport i política. Al Barça, a més, reconeixen la bona acollida que podria tenir la samarreta amb els colors de la Senyera.

El govern en ple participa en l'ofrena al monument de Rafael Casanova. La presidenta del Parlament fa una crida a fer pinya per millorar els drets de Catalunya. Convergència i Unió diu que cal dir prou a l'Espanya que no escolta. Els partits independentistes insten la resta de forces polítiques a respondre l'anhel d'independència i el PSC demana un tracte més just per part del govern central. PP i Ciutadans que no han participat en les ofrenes acusen el govern de voler dividir els catalans.

La llengua i la cultura catalana han protagonitzat l'acte central de la Diada al Parc de la Ciutadella. A través de la música i la lectura de textos s'ha homenatjat entre d'altres Pere Calders, Ausiàs March o Mercè Rodoreda. Tots els partits amb representació parlamentària hi han assistit excepte Ciutadans.

Mariano Rajoy assegura en referència al pacte fiscal i a les reivindicacions independentistes d'avui que no és moment d'embolics, de disputes ni de polèmiques sino de col·laboració per sortir de la crisi. En una entrevista a Televisió Espanyola, diu que la seva prioritat és no perjudicar els pensionistes i no aclareix si demanrà o no el rescat.

El món de l'esport també participa de la Diada de Catalunya. Molts clubs, com el Barça i l'Espanyol, fan la seva ofrena al monument de Rafael Casanova a la vegada que reivindiquen la seva catalanitat, però sense voler barrejar esport i política.

La Generalitat ha fet avui una crida a participar massivament en tots els actes de la Diada de l'Onze de setembre. S'ha de fer sentir, ha dit Francesc Homs, la veu d'un poble que vol més llibertat. Mentres, el PP acusa al govern català de donar suport a unes posicions independentistes que, segons Alicia Sanchez Camacho, provoquen confrontació. Altres forces, com el PSC, han manifestat que, més enllà de les crides independentistes, hi ha prou motius de malestar social que justifiquen anar a la manifestació de demà a la tarda a Barcelona.

I el President de la Generalitat , en el discurs institucional que podreu veure a continuació de l'Informatiu, ha defensat els diferents motius per acudir a la marxa, ha demanat civisme i ha reivindicat el dret dels catalans a decir, com un motiu d'esperança per sortir de la crisi econòmica i social.

Per commemorar la Diada nacional de Catalunya el govern ha organitzat per demà un acte institucional al parc de la Ciutadella de Barcelona que avui han assajat. Aquest acte es podrà seguir per la 2 de Televisió Espanyola.

Una empresa de Terrassa reconstrueix en 3D rostres de personatges històrics. A partir d'escaneixar cranis i restes osies, obtenen una imatge molt fidel de personatges hitòrics com Simòn Bolivar o Pere el Gran.

La selecció espanyola de futbol comença demà contra Geòrgia la fase de classificació per al Mundial del Brasil. El combinat de Vicente del Bosque, actual campió del món, és clar favorit contra la selecció georgiana. Tot i això, els jugadors espanyols no se'n refien.

Membres del goven fan una crida a participació massiva i pacífica en tots els actes convocats per demà amb motiu de la diada per tal de fer sentir les reivindicacions del poble català. La vice-presidenta del govern, Joana Ortega, diu que el PP és una fàbrica d'independentistes. I la presidenta el PP català alerta el govern d'Artur Mas sobre la seva estratègia independentista. Alícia Sanchez Camacho avisa al president que pot acabar no controlant-ne les conseqüències.

Concentració a Feliu de Codines per condemnar la mort d'una dona de Caldes de Montbui de 33 anys pressumtament a mans de la seva parella. L'home està detingut. En el que protem d'any han mort a Catalunya 10 dones a mans de les seves parelles o exparelles.

Estalviar-se fins a un 80% en la compra d'un producte és l'objectiu de les webs de compres col.lectives. A Espanya ja existeixen un centenar d'empreses especilitzades.La condició per obtenir el millor preu és aconseguir el màxim de compradors pel mateix tipus d'article en el mínim temps, com a molt 72 hores. La pujada de l'IVA els dona un nou impuls.

Anit van acabar a Londres els que molts qualifiquen com els millors Jocs Paralímpics de la història. La delegació espanyola ha acabat amb 42 medalles, 11 d'elles aconseguides per esportistes catalans. L'aigua, el foc i la banda de pop Coldplay van ser els grans protagonistes de la Cerimònia de Clausura.

El govern crida a la mobilització massiva i pacífica. TOT A PUNT PER LA DIADA.

Violència de gènere. SERIA LA 10a DONA MORTA PER LA PARELLA.

La compra col·lectiva a l'alça. HI HA 100 EMPRESES ESPECIALITZADES.

Els millors Paralímpics. 11 MEDALLES CATALANES A LONDRES.

Optimisme a les institucions de la Unio Europea de cara a la important setmana economica que començara dema, en una entrevista a la prensa italiana, el vicepresident economic de la Unio, Olli Rehn, explica que les reformes d'Espanya van pel bon cami i que compleix les condicions per obtenir l'ajuda del mecanisme de rescat.

Contundents reaccions a Catalunya a les declaracions del president extremeny, Jose Antonio Monago, que va afirmar que els diners que reclama Catalunya del fons de liquiditat els pagaran els extremenys. Des de Catalunya es titllen de "ciniques" les paraules del dirigent extremeny i s'afirma que fomenten el discurs de la confrontacio.

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home a Sant Feliu de Codines com a presumpte autor de l'assassinat de la seva parella a la que han trobat en el domicili familiar amb ferides mortal per arma blanca. L'Institut Catala de la Dona ja ha condemnat els que seria un nou cas de violencia de genere.

La localitat de Begur, a la Costa brava, un dels pobles amb mes arquitectura dels anomenats "indians" celebra amb musica i gastronomia l'intensa relacio historica entre els pobles de catalunya i Cuba. La novena Fira d'Indians a Begur de productes que recorden el passat d'aquells emigrants catalans que van fer tornar amb la fortuna feta a ultramar.

En Futbol, a Segona, primera victoria del Sabadell en guanyar l'Almeria a casa i segona consecutiva del Barça B en vencer a Guadalajara per la minima mentre que un altre Barça, el d'handbol, va obtenir a Madrid la seva quinzena Supercopa d'Espanya.

La comunitat de Madrid comença a concretar el projecte d'Eurovegas, despres del comunicat que ha fet public aquesta matinada la corporacio nord-americana Las Vegas Sands, decidint-se per la seva proposta. La Generalitat de Catalunya es va avançar unes quantes hores a l'anunci de la corporació nord-americana i va presentar ahir un projecte alternatiu que aposta per la "marca" Barcelona. BarcelonaWold neix sota l'impuls de la Caixa i la promotora Veremonte.

Els experts consultats per Televisio espanyola coincideixen en valorar l'impuls per fer creixer l'economia del pais que suposa el projecte Barcelona World en reunir dos sectors importants: el turisme i la construccio. Pero al mateix temps apunten que hauria de servir d'empenta per potenciar altres sectors productius moderns, amb més valor afegit i a mes llarg termini.

La Setmana del Llibre en catala torna al seu tradicional emplaçament a l'Avinguda de la catedral de Barcelona carregada de novetats que busquen atraure nous lectors. Editors i llibreters volen començar a invertir la corva descendent de lectors en catala a mesura que la poblacio es fa gran.

La Fira del Teatre de Tarrega entra al primer cap de setmana de la seva edicio numero 32 convertida en un gran aparador de les arts esceniques observat amb la maxima atencio per mes de mig miler de programadors internacionals. I per milers d'espectadors que multipliquen per quatre la poblacio habitual de la ciutat.

I, en Esports, La Seleccio Espanyola de Futbol va fer-li una maneta a l'Arabia de Frank Rijaard amb quatre gols de jugadors del Barça mentre que Messi va tornar a marcar amb l'Argentina.

Catalunya tindrà el còmplex d'oci familiar més gran d'Europa: és el projecte que ha presentat avui el govern de la Generalitat. L'executiu català dóna la campanada quan tot sembla indicar que l'Eurovegas es construïrà a Madrid.... El projecte significa una inversió de 6 milions de dolars, amb la participació de la Caixa i d'un milionari inversor valencià. Es proposen fer, al costat de Port Aventura, sis parcs temàtics amb hotels, sales de convencions i casinos.

Els partits de l'oposició, entre l'esperança i la sospita a l'hora de valorar el nou projecte. Esquerra creu que serà una bona inversió, mentre que Iniciativa diu que el govern amaga el fracàs d'Eurovegas.

Reunió del President de la Generalitat amb els partits que van defensar el pacte fiscal. Artur Mas es compromet a defensar íntegrament davant Rajoy el text aprovat pel Parlament de Catalunya.

"50 ombres", una trilogia eròtica, fenòmen editorial de l'estiu i de la tornada a la feina. Una novela eròtica escrita des del punt de vista femení atrapa dones de totes les edats.

Anna Tarrés sorpresa pel la decisió de la federació espanyola de natació, que no la renova com a entrenadora de l'equip de sincronitzada. Diu que li hauria agradat comunicar-ho personalment a l'equip i que no ha pogut fer-ho perquè li han comunicat quan encara és de vacances.

Barcelona World. És el Projecte que substitueix Eurovegas. Sis complexos temàtics amb hotels, botigues, casinos.. que es construiran a tocar de Port Aventura. La Generalitat, La Caixa i el grup brasiler Veremonte impulsen el macrocomplex que preveu una inversió de 4.500 milions d'euros i la creació de 20 MIL llocs de treball directes i un nombre semblant d'indirectes. El 2016 podria estar enllestit i s'esperen 10 milions de visites l'any.

CIU, ERC i Iniciativa preparen amb el govern la reunió del dia 20 entre Artur Mas i Mariano Rajoy per parlar del pacte fiscal.Tots coincideixen que és imprescindible el canvi de model i que cal una resposta del govern central els pròxims mesos. Han acordat explicar els arguments de Catalunya a l'estranger .

Perplexitat i sorpresa d'Anna Tarrés després de saber que la federació espanyola de natació no li renovarà el contracte com a seleccionadora de sincronitzada. És l'adéu a 15 anys d'èxits.

La trilogia de novel·la eròtica "Cinquanta ombres" és el fenòmen literari de l'estiu amb prop d'un milió d'exemplars venuts. L'autora britànica Erika James renova el gènere des d'una perspectiva femenina que atrau dones de totes les edats.

Barcelona World, sis complexos turístics i de joc prop de Port Aventura. L'ATERNATIVA A EUROVEGAS.

Seguiment del Pacte Fiscal. PREPAREN LA REUNIÓ MAS-RAJOY.

Acomiadament sobtat. LA FEDERACIÓ NO RENOVA ANNA TARRÉS.

"Cinquanta ombres", la trilogia eròtica que renova el gènere. LA NOVEL·LA DE L'ESTIU.