Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

A poc mes d'un mes de l'inici de la campanya electoral els partits ja perfilen estrategies. El líder del PSC Pere Navarro diu al debat de televisió espanyola que es considera catalanista i d'esquerres i s'apropa als signants d'un manifest a favor del referendum d'autodeterminació. Angel Ros, alcalde de Lleida i un dels promotors del document diu que el seu partit s'ha d'apropar als ciutadans que volen un canvi en les relacions entre Catalunya i Espanya.

3 de cada 100 nens nascuts a Espanya ho fan per reproducció assistida. En els últims 5 anys ha crescut un 35% les dones majors de 40 anys que es fan aquest tipus de tractaments. I és que les espanyoles tenen cada cop més tard el primer fill, als 31 anys actualment.

Entre 30 i 200 milions d'euros. És el que segons Brussel.les s'ha d'invertir en cada reactor nuclear europeu per reforçar-ne la seguretat i evitar accidents com el de Fukushima. Les recomanacions afecten les sis centrals espanyoles, entre les quals Ascó i Vandellós. La Comissió Europea planteja també reforçar la protecció davant possibles inundacions o temperatures extremes.

Cesc Fàbregas ha explicat a Televisió Espanyola que el Barça afronta el clàssic de diumenge amb confiança i tranquil·litat després d'un inici de temporada espectacular. El Reial Madrid però també va recuperar ahir bones sensacions en golejar l'Ajax per 4 a 1 amb un triplet de Cristiano.

Navarro se sent catalanista i els crítics aposten per anar més enllà. DEBAT AL PSC.

Tractaments de fertilitat. CREIX UN 35% LES DONES QUE SE'LS FAN.

Millorar la seguretat nuclear. CAL INVERTIR ENTRE 30 I 200M PER REACTOR.

45è Festival de Cinema de Sitges. "EL CUERPO" OBRE EL CERTÀMEN.

Al Clàssic, amb el millor Cesc. EL MADRID VA GOLEJAR L'AJAX PER 1-4.

La societat que ha de gestionar els actius tóxics dels bancs, el que coloquialment s'ha definit com a "banc dolent", començarà a funcionar al desembre. Ho ha anunciat avui el ministre d'economia, Luís de Guindos, que ha explicat que la gestió d'aquesta societat estarà majoritariament en mans privades.... i que la sortida al mercat de l'estoc immobiliari dels bancs abaratirà el preu dels pisos....Els promotors i les immobiliàries estan expectants... Fa més de 24 mesos que els preus de l'habitatge cauen i els bancs tenen por que els preus dels pisos baixin.

El conseller d'economia preveu una transició tranquila cap a un estat propi i no tem que hi hagi un boicot comercial contra Catalunya. Andreu Mas-Colell ha intenta calmar així la preocupació de l'empresariat català davant la indepèndencia.

Artur Mas qualifica d'injust i deslleial el repartiment del déficit entre l'Estat i les autonomies. El president de la Generalitat creu que el rescat d'Espanya és inevitable i que s'ha de demanar com abans millor.

Suspesos de feina i sou dos policies locals de Cerdanyola que conduïen de forma temerària. Els agents ballaven dins el cotxe, i conduïen treient el cos per la finestra, sense agafar el volant i tapant-se els ulls.

El Consell d'Administració de l'Espanyol ha d'anunciar d'aquí a una minuts que es dissol i que convoca eleccions a president. Hores d'ara s'està celebrant la junta extraordinària a l'estadi de Cornellà El Prat.

El President de la Generalitat creu que el repartiment de la reducció del dèficit entre l'estat i els governs autonòmics és deslleial i injust. És la reflexió que ha fet avui Mas l'endemà de la conferència de presidents autonòmics./ Mentrestant l'oposició no aprova el paper de Mas a la conferència de presidents perquè, diu, es va avenir a pactar el dèficit al 2014 però no va parlar del sistema de finançament.Els partits l'acusen de fer més de candidat que de president./Amb el lema "Hem d'impedir-ho" la plataforma "Prou retallades" i els sindicats Comissions Obreres, UGT i USOC convoquen una manifestació./ Sorpresa majúscula avui a l'ajuntament de Cerdanyola, quan han vist aquestes imatges a Internet: dos policies locals de la ciutat en horari laboral i patrullant, com veieu, amb ambient festiu, amb música i ballant./Al Barça li ha sortit cara la victòria d'anit, per 0 a 2, al Camp del Benfica: Carles Puyol te una luxació al colze i estarà dos mesos de baixa. Una mala noticia per a un equip que, afronta el clàssic de diumenge en un bon moment de forma./La crisi a l'espanyol ja és ben evident: aquest mateix vespre, el consell d'administració que presideix Ramon Condal es dissoldrà i es convocaran eleccions pel novembre. El mal inici de l'equip a la lliga ho ha precipitat tot./L'Orquestra simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i el pianista rus Aracadi Volodos sonen així...

El President de la Generalitat qualifica d'injust i deslleial el repartiment de la reducció del dèficit entre el govern central i les comunitats autònomes pactat ahir a la conferència de presidents. Diu que va evitar sortir-se de l'ordre del dia perquè calia enviar un missatge d'unitat i confiança cap a la Unió Europea. No es va pronunciar sobre la reforma del finançament perquè Catalunya ha de sortir del cafè per a tothom.

Creix la pesca furtiva als rius catalans. En el que portem d'any ja s'han posat prop de 1200 denúncies, practicament la mateixa xifra que en tot l'any passat. La majoria són immigrants que pesquen en horari prohibit, de nit,i que atrapen peixos per a consum propi. Les sancions van dels 60 a 120.000 euros.

L'Ajuntament de Cerdanyola sanciona dos policies locals per gravar un vídeo mentre estaven de servei en què apareixen ballant, treient el cap per la finestra i conduint el cotxe patrulla amb els ulls tancats. El consistori els ha suspès de feina i sou.

El Barça referma el liderat a la Champions amb una victòria al camp del Benfica per dos a zero. Els blaugrana van dominar la possessió de la pilota i Alexis i Cesc van marcar els gols. La pega va ser la nova lesió de Carles Puyol que per una luxació al colze esquerre es perdrà el clàssic.

Cop d'efecte a l'Espanyol. El Consell d'Administració, que dilluns no va prendre cap mesura, es dissoldrà aquesta tarda i convocarà eleccions a la presidència. Ramon Condal no s'hi tornarà a presentar i ja es perfila com a substitut el conseller delegat Joan Collet.

Artur Mas diu que el repartiment del dèficit és injust i deslleial. CONFERÈNCIA DE PRESIDENTS.

Creix la pesca furtiva als rius. ATRAPEN ELS PEIXOS PER AL CONSUM PROPI.

Suspesos de feina i sou. FEIEN BROMA MENTRE ESTAVEN DE SERVEI.

Victòria agredolça. EL BARÇA GUANYA, PERÒ PUYOL ES LESIONA.

Crisi a l'Espanyol. EL CONSELL PLEGA I CONVOCA ELECCIONS.

La conferència de presidents autonòmics que s'ha fet avui a Madrid ha arribat al compromís d'estudiar, pensant en l'any 2014, un nou repartiment del déficit. Aquesta era una de les reivindicacions de molts dels assistens, que es queixaven que el Govern Español no permetés a les comunitats autònomes la mateixa flexibilització del dèficit permesa per Bruseles a l'Estat . La conferència ha estat seguida amb molta atenció , a l'espera de possibles reaccions davant la presència del President de la Generalitat i amb el debat obert del model d'estat. Les imatges de la trobada semblaven transmetre certa tensió.

José Ignacio Wert vincula l'augment de l'independentisme al model educatiu a les escoles catalanes. El ministre d'educació insisteix que hi ha continguts i competències que s'han de gestionar des del govern central.

Més de 9500 persones van perdre la feina al setembre a Catalunya. La xifra total d'aturats ja és de més de 632 mil persones. Al conjunt de l'estat hi ha més de 4 milions 700 mil desocupats.

La manca de feina fa que augmenti la demanda de places a les acadèmies per estudiar idiomes. A banda de l'anglès i el francès, cada vegada hi ha més interès per apendre alemany, àrab i xinès.

I, en Esports, el Barça ja ha arribat a l'Estadi Da Luz de Lisboa on a partir de tres quarts de nou juga el segon partit de la Lliga de Campions contra el Benfica. El defensa Carles Puyol será la gran novetat a l'onze titular de l'equip blaugrana, després d'estar ja recuperat de la seva lesió.

D'aquí a uns minuts és previst que acabi la Cinquena Conferencia de Presidents al Senat. Una trobada on s'entreveu la tensió entre el president de la Generalitat i l'executiu de Rajoy. Cares seriososes, converses tenses i gestos que evidencien el distanciament. Els dinou líders autonòmics, la majoria del PP, s'han trobat sobre la taula un document de tres pàgines amb la declaració que el govern vol que surti de la trobada, i que es basa en el compromís de compliment de l'objectiu del dèficit. L'1,5% per les autonomies i el 6,3% per l'Estat. El document no ha agradat a Artur MAs, que exigeix que l'Estat flexibilitzi el compliment de l'objectiu per les autonomies, donat que Brusel·les ho ha fet amb l'Estat.

El president de la Generalitat no valorarà la reunió fins demà... però avui n'ha parlat el portaveu del govern, Francesc Homs, qui ha assegurat que el govern català sempre està obert al diàleg. Això no obstant Homs no se n'ha estat de criticar els pressupostos generals de l'Estat pels incompliments de l'Estatut i per la manca d'inversió pública. Homs ha dit que els pressupostos sí que fan por.

MODEL EDUCATIU

Wert relaciona l'escola catalana amb el sentiment independentista

El portaveu també ha contestat les paraules del ministre d'educació, José Ignacio Wert, que aquest matí, en una entrevista a TeleMadrid, ha relacionat el model educatiu d'algunes comunitats amb el creixement del sentiment independentista. Francesc Homs ho ha desmentit i ha replicat que el coneixement del castellà entre els alumnes catalans està per damunt de la mitjana al conjunt de l'Estat espanyol

Alícia Sanchez Camacho és a Vitòria on s'ha reunit amb el lider dels populars bascos per parlar de les eleccions al Pais Basc i a Catalunya. Sanchez Camacho ha alertat Artur Mas que una ruptura amb Espanya seria dolorosa. La presidenta dels PP català assegura a més que el president ho vol fer sense comptar amb la majoria dels catalans.

Més de 630.000 persones sense feina.

Són les xifres de l'atur a Catalunya, que augmenten d'un 5% respecte al setembre de fa un any. La generalitat considera que és una dada negativa però que la bona notícia és que l'atur baixa en la construcció i en la indústria.

La polèmica línia de molt alta tensió continua avançant pel territori gironí.

Red Electrica ha començat a muntar el primer dels 7 tranformadors que hi haurà a l'estació de Santa LLogaia, a l'Alt Empordà. Aquests instal·lacions transformaran la tensió alterna en tensió continua per poder-la soterrar. El traçat arribarà de Bescanó al llarg d'un centenar de torres i a partir d'aquí la línia va soterrada fins al municipi francès de Baixàs. Es preveu que l'obra entri en funcionament el 2014.

ACCIDENTS DE TRÀNSIT

Moren dos camioners. Enguany ja hi ha 164 morts a vies catalanes

Passades les quatre de la matinada, han xocat dos camions a l'N-340, a l'altura de l'Aldea, al Baix Ebre. Un dels conductors ha mort i l'altre ha resultat ferit greu. Dues hores més tard, a la C-35, un camió ha sortit de la via a l'altura de Santa Maria de Palautordera. El seu conductor també ha mort. En el que portem d'any 164 persones han perdut la vida a les carreteres catalanes

El Barça juga aquest vespre al camp del Benfica, el seu segon partit de la lliga de Campions. Des de Lisboa, Albert Font ens porta l'última hora del partit.

El consell d'Administració de l'Espanyol ha confirmat la continuitat de Mauricio Pochettino com a entrenador. Tot i la crisi esportiva i de resultats el veuen capaç de revertir la situació

La Forza del Destino, una de les obres més conegudes de Giuseppe Verdi, inaugura aquesta nit la temporada del Liceu

Inspirada en la cultura espanyola, l'opera es va estrenar el 1862 i feia 30 anys que no es representava al Liceu. Ara arriba al coliseum barceloní en un moment d'incertesa sobre el seu futur: les retallades i l'anunci del ministeri de Cultura de reduir-ne les aportacions, deixen a la meitat el pressupost del Liceu pel 2013. Avui acabem aquí. Tot seguit el temps! Fins demà!

Arrenca al Senat la primera conferència de pesidents autonòmics des que Rajoy és president del govern. El Rei Joan Carles esmorza amb ells i s'atura per parlar uns moments amb Artur Mas. Damunt la taula un document que vol comprometre totes les comunitats amb l'objectiu de dèficit de l'1,5%. El president català reclama que no es demani més esforç a les autonomies del que fa l'estat. Andalusia i País Basc demanen una aposta pel creixement. El compromís tirarà endavant amb el suport de les dotze comunitats governades pel PP.

Més de 9500 persones han perdut la feina al setembre a Catalunya i el total de desocupats supera ja els 632 MIL. Al conjunt d'Espanya, ja hi ha més de 4 milions 700 mil persones a l'atur després que 80 mil persones es van quedar sense feina el mes passat.On més ha pujat l'atur ha estat al sector serveis per la finalització de la temporada turística.

30 mil persones es queden sense plaça per estudiar en una escola oficial d'idiomes. Les mil noves places ofertades enguany s'han quedat curtes davant les 88 MIL sol.licituds rebudes. Anglès, alemany i francès són els idiomes més demandats però creix l'interès pel xinès i l'àrab. Són molts els qui volen ampliar les opcions laborals.

El Barça juga aquest vespre el segon partit de la Lliga de Campions a un camp no han guanyat mai, el del Benfica.

El govern vol que totes les comunitats es comprometin amb el dèficit. CONFERÈNCIA DE PRESIDENTS.

Creix l'atur al setembre. 9500 DESOCUPATS MÉS A CATALUNYA.

Escoles d'idiomes saturades. 30.000 PERSONES SENSE PLAÇA.

Dos clàssics d'Europa. BENFICA-BARÇA, A LES 20:45 PER LA1.

Artur Mas insisteix que Catalunya encara un procés històric que cal culminar i crida a no tenir por perquè ningú pot anar, diu Mas, contra la voluntat d'un poble que s'expressa democràticament. El president de la Generalitat ha signat aquest matí el decret de convocatòria d'eleccions i de dissolució del Parlament.

Els pensionistes hauran de pagar al mes, segons la seva renda, entre 8 i 60 euros pels medicaments. Avui ha començat a funcionar el copagament sanitari a Catalunya que s'afegeix a l'euro per recepta.

Comença la campanya de vacunació de la grip que s'allargarà fins el mes de novembre. Salut ha previst un milió 250 mil dosis que es dispensaran a tots els caps de Catalunya.

Coincidint amb l'estrena de cinc noves linies d'autobusos a Barcelona, avui s'ha viscut una jornada de 24 hores de vaga. Els sindicats han desconvocat les aturades previstes pels dies 2,3 i 4 però mantenen la del dia 5.

El Barça s'entrena hores d'ara a Lisboa, on demà -a tres quarts de nou per la 1- s'enfronta al Benfica en el segon partit de la Lliga de Campions.Tito Vilanova sabrà aquest vespre si pot comptar amb Iniesta, Puyol i Adriano, i no vol pensar en el clàssic fins dimecres.

Les eleccions del 25 de novembre ja estan formalment convocades, després que Artur Mas hagi signat els decret que posa en marxa el procés electoral. El president ha insistit en què estem davant un moment excepcional i alerta que el discurs de la por no pot aturar la voluntat democràtica d'un poble./

Un cop signat el decret, els diferents partits han començat a fer propostes i declaracions d'intencions. El PSC portarà al seu programa electoral la reforma de la Constitució per avançar cap a l'Espanya federal./

De la seva banda Esquerra vol obrir les llistes a independents i a persones d'altres partits; Iniciativa diu que seran l'alternativa d'esquerres a CIU; i els populars creuen que el PSC no és un rival creïble./

Avui s'ha estrenat la nova xarxa d'autobusos de Barcelona.. Es pretén ordenar la circulació amb recorreguts el més rectes possibles i faciliar les connexions entre les diferents línies i amb altres transports.També es vol augmentar la velocitat dels autobusos que ara és de només 12 quilòmetres per hora. L'estrena ha coincidit amb una nova convocatoria de vaga./

Els pensionistes catalans paguen, des d'avui, una part del medicaments, entre 8 i 60 euros, en funció dels seus ingressos./

El Barça juga demà a Lisboa amb el Benfica el segon partit de la Lliga de Campions. Puyol, Iniesta i Adriano són les novetats d'un equip que no vol pensar encara en el clàssic contra el Reial Madrid. Des de Portugal, ens n'informa l'Albert Font./

I a l'Espanyol continua la mala ratxa... Anit els de Pochettino van perdre amb l'Atlètic de Madrid i signen el pitjor inici de Lliga de la seva història. Són cuers en solitari, mentre que els del Simeone es mantenen segons a dos punts del Barça./

Dijous comença la quarantacinquena edició del festival de cinema de Sitges. S'hi projectaran més de dues-centes cinquanta pel.lícules, amb noms rellevants del gènere.

El president de la Generalitat signa el decret que disol el Parlament i convoca oficialment les eleccions pel 25 de novembre. Artur Mas diu que Catalunya es troba en una situació excepcional que requereix consultar els ciutadans sobre el seu futur. Ha insitit que la manifestació de la diada i el no, que ha qualificat de rotund, al pacte fiscal són els motius que l'han empés a l'avançament electoral. El candidat dels sociliates catalans, Pere Navarro, anuncia que els seus diputats al Congrés engegaran la proposta de canvis a la constitució necessaris per anar cap a l'estat federal.

Els pensionistes catalans paguen des d'avui una part del medicaments, 3 mesos després que el copagament aprovat pel govern central entrés en vigor per a la resta d'usuaris. Els pensionistes hauran de pagar entre 8 i 60 euros al mes depenent de la renda. Aquest matí moltes farmàcies han tingut problemes informàtics a l'hora de lliurar els medicaments.

Científics espanyols creen un test genètic capaç de calcular les probabilitat de patir alguna malaltia neurodegenerativa com el Pàrkinson. A través d'una mostra de sang analitza 286 gens. Els resultats es coneixen en 16 setmanes i costa 1500 euros, 100 vegades menys que el preu actual.

La jornada de vaga dels conductors d'autobusos de Barcelona té un ampli seguiment. Els serveis mínims del 50% s'han complert amb normalitat, però a partir de dos quarts de 10 s'ha fet difícil veure autobusos circulant per la ciutat. La convocatòria coincideix amb l'estrena de cinc noves rutes.

El Barça juga demà a Lisboa contra el Benfica el segon partit de la Lliga de Campions. L'equip de Tito Vilanova viatja a Portugal amb les novetats d'Iniesta, Puyol i Adriano, però es queda sense Thiago per als propers 2 mesos. El partit, demà tres quarts de nou del vespre per La 1.

El President signa el decret de dissolució del Parlament i la convocatòria del 25 N. CONVOCADES OFICIALMENT.

Copagament farmacèutic. ELS PENSIONISTES PAGUEN DES D'AVUI.

Predir malalties neurològiques. CIENTÍFICS ESPANYOLS CREAN UN TEST.

Barcelona: vaga d'autobusos. COINCIDEIX AMB ELS CANVIS DE LÍNIES.

Concentrats en la Champions. BENFICA-BARÇA, DEMÀ A LES 20:45 PER LA1.

Els socialistes catalans escullen en aquests moments el seu candidat per a les eleccions del 25-N. Pere Navarro, el candidat oficialista, ja ha intervingut davant el Consell Nacional, amb un discurs en el que s'ha desmarcat de les opcions sobiranistes i tambe de plantejar cap referendum fora de la legalitat. La candidata catalanista, Montserrat Tura, en un discurs emotiu i ple de referencies historiques ha reivindicat les essencies de la social democràcia.

Desde el Partit Popular de Catalunya, Alicia Sanchez Camacho ha criticat durament al PSC. En un acte a Castelldefels ha afirmat que els socialistes no tenen ni la capacitat ni el lideratge per assegurar la convivencia i els drets dels catalans que tambe se senten espanyols.

Desenes de milers de persones asisteixen a la Festa del Cel, el gran festival d'aviacio acrobatica que clou les festes de la Mercè de Barcelona. El pressupost mes reduit que l'any passat i, per tant, menys avions, no ha restat espectacularitat a un espectacle de vertigen en un l'escenari aeri incomparable, entre la ciutat i el mar.

Barcelona estrena una nova aplicacio pensada pels smartphones que permet planificar viatges en taxi i compartir-los amb altres usuaris que vulguin fer el mateix trajecte. Els primers usuaris en valoren l'estalvi de diners i els taxistes una iniciativa pionera que ajuda a dinamitzar el sector.

Nova remuntada del Barça anit a Sevilla. Els blaugrana van capgirar un marcador de 2 a 0 i igualen aixi el seu millor inci de lliga amb 6 victòries consecutives. David Villa va fer el gol de la victoria al temps afegit en un partit marcat per la polèmica actuacio arbitral.

Artur Mas reclama una majoria social rotunda per impulsar la via sobiranista. Al Partit Popular de Catalunya, Alicia Sanchez Camacho ha estat escollida candidata a la Presidencia de la Generalitat i en el Consell Nacional d'Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Jonqueres afirma que son claus per aconseguir la independencia. Des de Iniciativa -Verds, Joan Herrera ha anunciat que es presentara a les primaries de la seva formacio. Es part de la Intensa activitat d'aquest cap de setmana entre els partits politics catalans per fixar posicions de cara a les eleccions del proper 25 de novembre, uns comicis que, per la majoria de formacions, serviran, de fons, per explicitar el grau de suport entre l'electorat a la via sobiranista.

El ministre d'Economia, Cristobal Montoro presenta al Congres els pressupostos de l'estat, al detall. Les ajudes a la banca, assegura, han fet que el deficit per del 2011 s'apuji fins el 9,44.

Activada a tot Catalunya la pre-alerta del Pla INUNCAT davant el risc de pluges intenses. Les darreres hores, les tempestes han causat, a diferents comunitats de l'estat vuit morts i més de 8.000 damnificats.

Objecte de fetitxes cinematografics i arma de seduccio massiva femenina, el sostenidor es una peça basica en l'armari de la dona. Un estudi recent revela que el 70% de les usuaries fa servir una talla que no es la seva. Aixo provoca problemes per a la salut

La pluja ha fet que l'avio del Barça sortis amb mitja hora de retard pero finalment l'equip ja es a Sevilla. Els de Tito Vilanova han viatjat sense Iniesta, Piqué, Adriano ni Puyol, pero amb Jordi Alba ja recuperat de la grip. Avui buscaran el 6 de 6 davant un Sevilla en ratxa: es l'equip menys golejat a primera.