Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Pere Navarro i Montserrat Tura han anunciat avui que volen encapçalar les llistes del PSC a les eleccions de novembre. Navarro ho ha fet en un acte a la ciutat de la que és alcalde, Terrassa, i la ex-consellera ho ha desvetllat en una entrevista a Ràdio 4. De moment, doncs, dos candidats confirmats entre els quals haurà de triar diumenge el Consell Nacional del PSC.

Artur Mas demana al govern central que escolti el que vol el poble català. Mas diu que una majoria d'un 60% ja és suficient per iniciar el camí per una consulta d'autodeterminació a Catalunya.

El conseller d'Economia diu que les nomines dels funcionaris catalans estan assegurades, però que si dilluns no arriben els diners del fons de liquiditat hi haurà retards en el pagament a proveïdors. La Generalitat ha de rebre, la setmana que ve, 560 milions que va sol.licitar a l'Estat.

Cues de matinada per aconseguir el nou iphone 5 que avui es posava a la venda. El nou telèfon inteligent, que costa porp de 800 euros, te una pantallas gran i amb més resolució, és mes lleuger, i té un processador més potent.

Al Barça , Andrés Iniesta s'ha entrenat aquesta tarda amb la resta de l'equip però no ha rebut l'alta mèdica a temps per viatjar a Sevilla. Tampoc ho farà Adriano amb una sobrecàrrega AL PSOES de la cama esquerra. Mentrestant Leo Messi ha guanyat el seu tercer premi Onze d'Or per davant de Cristiano Ronaldo i Falcao.

Una majoria del 60 per cent és prou sòlida per fer la consulta sobre el futur de Catalunya la propera legislatura. És la conclusió del president Mas després de la votació d'ahir, que a més espera que la majoria s'ampliï amb el PSC... Al govern central li diu que no pot impedir que els catalans es pronunciïn...

A l'espera de veure quins resultats donen les urnes... Per Mas, si es confirma la majoria d'ahir al parlament hi ha prou força per convocar la consulta.

El PSC votarà els candidats que aportin els avals suficients

Diumenge el consell nacional del PSC triarà el candidat. Ara s'obre un procés en què els que vulguin optar a candidats hauran de recollir avals... i sotmetre's a votació.

El Barça farà aquesta tarda l'últim entrenament abans de desplaçar-se a Sevilla on, demà, buscarà el 6 de 6 a la lliga. L'Espanyol, en canvi, espera sumar la primera victòria de la temporada diumenge davant l'Atlètic de Madrid.

Xavi Pascual, honorat per dirigir al Barça Regal fins el 2015

FOTOGRAFIES DE REVISTA

Al Palau Robert del 28 de setembre al 12 desembre

La Colla Vella Xiquets de Valls serà durant dues setmanes l'amfitriona d'una altra peculiar colla castellera: la de la fàbrica tèxtil Antex d'HANG-ZOU. La colla asiàtica es va crear ara fa dos anys quan el director de l'empresa va veure la Vella actuant a l'exposició universal de Xangai.

Artur Mas assegura que no vol fer una consulta sobre el futur de Catalunya fora del marc legal però que no es pot impedir que el poble català es pronunciï sobre l'autodeterminació. Ho ha dit en resposta a l'avís de la vicepresidenta del govern que l'estat aturarà el referèndum si es planteja de manera que incompleixi la constitució. La líder del PP català insisteix que el Govern ha de fer complir la llei. Mas considera que el suport del 60% aconseguit ahir al Parlament és prou sòlid per tirar endavant la consulta.

L'avançament electoral accelera la maquinària dels partits per triar candidat. El PSC ho farà aquest cap de setmana en un consell nacional extraodinari. Tot i que permetrà que es presentin altres canditats, tot apunta que l'escollit serà el primer secretari Pere Navarro que aquesta tarda presenta candidatura. Inicitiva -Verds i Solidaritat han obert un procés de primàries.

Són els primers clients en fer-se amb el nou IPhone5. Centenars de persones han fet cua als principals centres de distribució de Barcelona per aconseguir el nou telèfon intel·ligent d'Aple que es posa avui a la venda a Espanya. I això que costa entre 669 i 869 euros.

Davant l'allau de crítiques arribades des de Palestina, el Barça ha hagut d'explicar que no va convidar el soldat israelià Gilad Shalit al clàssic sinó que va ser ell qui va sol.licitar ser-hi. Shalit, que va estar 5 anys empresonat, és ara un símbol per a Israel i el grup palestí Hamas ha llançat un boicot contra el Barça.

Mas diu que no es pot impedir que els catalans es pronunciïn. L'ENDEMÀ DE LA VOTACIÓ.

Compte enrere. ELS PARTITS S'AFANYEN A TRIAR CANDIDAT.

Bojos per l'iPhone 5. CUES A LES PORTES DE LES BOTIGUES.

El Barça no vol conflicte. PER LA PRESÈNCIA DE SHALIT AL CAMP NOU.

Que Catalunya pugui excercir el dret a l'autodeterminació. És el mandat que el Parlament de Catalunya deixa al nou govern que surti de les eleccions. Aquesta és la resolució clau, i polèmica, que ha aprovat avui la cambra catalana...ha rebut el suport de CiU, Esquerra Republicana , Iniciativa per Catalunya, Solidaritat i el diputat Joan Laporta.

El partit dels socialistes de Catalunya s'ha abstingut en la votació de la resolució sobre l'autodeterminció, el PP i ciutadans hi han votat en contra. A Espanya La vicepresidenta del govern ha dit que tenen els instruments legals per impedir la consulta catalana, i el President d'extremadura, José Antonio Monago, defensa que la consulta s'hauria de fer a tot Espanya.

Amb la presència del Rei s'inaugura la terminal del port que convertirà Barcelona en la principal entrada al sud d'Europa de productes d'Asia. La terminal la gestionarà un grup xinés i permetrà doblar la capacitat del port en gestió de contenidors.

El consell de ministres ha presentat avui els pressupostos del 2013, els mes austers de tota la democràcia. El govern preveuen que per tercer any consecutiu el salari dels funcionaris quedi congelat.

El Barça prepara el complicat desplaçament de dissabte a Sevilla, amb Andres Iniesta com a gran novetat a l'entrenament d'aquesta tarda. Mentre, Alba nega haver jugat amb febre l'ultim partit amb la selecció i no creu que l'afició tingui motius per estar molesta amb ell.

Recta final del Debat de Política General amb la votació, aquesta tarda, de les més de 200 resolucions que han presentat els grups. La principal, pactada enter CIU i ERC i que preveu una consulta d'autodeterminació la propera legislatura, rebrà un suport majoritari de la cambra. Finalment el PSC ha decidit abstenir-se. Anem en directe al Parlament, Lluís Falgàs, la sessió acaba de començar...

Amb la nova terminal, que ocupa cent hectàrees, al costat de la desembocadura del Llobragat, Barcelona vol duplicar la capacitat de transport de mercaderies. La gestiona el grup xinès Hutchison, que ha invertit en Barcelona per situar-la com la principal porta d'entrada al sud d'Europa de les mercaderies procedents d'Asia

El risc d'incendi continua sent molt elevat a tot Catalunya, i és que feia 8 anys que no plovia tan poc. Els serveis d'emergència mantenen l'alerta activada i continua la prohibició de fer cremes controlades.

El Barça Regal ha conquerit la setzena lliga catalana de bàsquet. Anit es va imposar a un combatiu FIATC joventut en una final molt més ajustada que la de l'any passat. Ara els dos equips estan a punt per iniciar la lliga ACB aquest cap de setmana.

La tensió a l'Espanyol s'ha relaxat depsés de les declaracions del seu entrenadors. Mauricio Pochetino ha assegurat que l'equip se'n sortirà i que els jugadors s'esforçaran més.

La resolució a favor de fer una consulta per l'autodeterminació prioritariament durant la propera legislatura comptarà finalment amb el suport d'una majoria del Parlament. Iniciativa, Solidaritat i el diputat Laporta s'han sumat al text que ahir van consensuar convergència i Unió i Esquerra Republicana. El PSC està reunit en aquest moments per fixar la seva postura.El PP fa una crida al seny per evitar sortir de la legalitat. I el Consell de Ministres aprova avui els pressupostos de l'any vinent que preveuen una retallada de 40 mil milions d'euros.

El port de Barcelona estrena la terminal de contenidors més avançada del la Mediterrania que doblarà la seva capacitat de trànsit de mercaderies. Ocupa 100 hectarees, té una línia d'atracament de vaixells d'un quilometre i mig i aspira a ser la principal porta d'entrada al sud d'Europa des de l'Àsia. El Rei Joan Carles la inaugura aquesta tarda.

L'Institut Català de la Salut organitza grups d'ajuda per a persones que visiten de forma excessiva el metge. La majoria són dones d'entre 50 i 60 anys, sense cap patologia diagnosticada però que pateixen aïllament social i poden patir depressió o ansietat. Molts són jubilats o estan a l'atur. Ara les consultes d'aquests pacients s'han reduït més d'un 40%.

El Barça Regal guanya la Lliga Catalana de bàsquet després de derrotar a la final al DKV Joventut per 69 a 76. És la cuarta Lliga catalana consecutiva que conquereixen els blaugrana i que els fa guanyar confiança de cara a l'inici de la Lliga ACB aquest cap de setmana.

Ampli suport a la resolució a favor de la consulta sobre l'autodeterminació. DEBAT DE POLÍTICA GENERAL.

El port estrena terminal. ÉS LA MÉS AVANÇADA DE LA MEDITERRÀNIA.

Reduir les visites al metge. PLA D'AJUDA A HIPERFREQÜENTADORS.

La Lliga Catalana, del Barça. GUANYA AL JOVENTUT PER 69-76 A BADALONA.

El president de la Generalitat ha anat avui una mica més enllà en el seu camí cap a l'estat propi i ha proposat celebrar una consulta sobiranista després de les eleccions anticipades. L'anunci l'ha fet durant el Debat de Política General, que avui ha estat dedicat a les intervencions dels grups. El president Mas ha insistit que la consulta es farà, amb l'autorització de Madrid o sense.

El PSC denuncia que Mas deixa una Catalunya en pitjor estat i més depenent. El PP l'acusa d'haver fracassat i d'actuar per interessos partidistes. Iniciativa critica que no hagi escoltat el clam social i Esquerra reitera l'oferta de pactar un programa comú.

Fre al desdoblament de la N-2. Foment no farà el tram entre Tordera i Maçanet adduint que el cost és massa elevat. Els alcaldes reben l'anunci amb indignació i la Generalitat diu que hi recorrerà.

El nombre d'alumnes a les escoles agràries ha augmentat prop d'un 15% de mitjana aquest any. La crisi fa que molts joves nascuts al camp decideixin formar-se per continuar amb el negoci familiar. A Catalunya hi ha 13 escoles de capacitació agrària.

L'ajudant d'Anna Tarrés, Beth Fernández ha defensat avui l'exentrenadora de l'equip espanyol de sincronitzada de les acusacions fetes per 15 exnedadores. Fernández ha explicat a Televisió Espanyola que són una venjança fruit de la decepció que tenen per no haver pogut mantenir-se a l'elit.

Segona jornada del Debat de Política General, amb la intervenció dels grups. Una possible consulta als ciutadasns sobre l'autodeterminació ha estat el principal tema de discusió. Iliana Viera, el president Mas ha dit que la promourà, tant si ho autoritza Madrid com si no.

El PSC no celebrarà eleccions primàries obertes. Ho ha anunciat aquest matí el primer secretari del partit, Pere Navarro, que ha dit que l'avançament electoral d'Artur Mas NO els deixa marge de temps suficient. Navarro ha evitat confirmar si es presentarà com a candidat.

El projecte de Barcelona World no necessitarà més aigua de l'Ebre

Així de contundent s'ha mostrat el Secretari General de Territori durant una visita que ha fet aquest matí a Tortosa on ha presentat en societat el projecte que preveu la construcció de 6 hotels temàtics al costat de Port Aventura. Francesc Damià Calmet ha dit que n'hi haurà prou amb l'actual concessió que té el Consorci d'Aigües de Tarragona. La Plataforma en Defensa de l'Ebre havia mostrat la seva preocupació per aquesta possibilitat.

NECESSITEN 10 MIL VOLUNTARIS

Crida del Banc dels Aliments pel Gran Recapte del 30 de novembre

A Caldes de Malavella una excavació arqueològica ha posat al descobert set esquelets d'hervíbors de tres milions d'anys d'antiguitat.

Barça i Espanyol encaren de manera molt diferent la pròxima jornada de Lliga. Els blanquiblaus miren de trobar solucions als seu mal inici de temporada, mentre que els blaugrana visiten el Sevilla amb el clàssic a l'horitzó i atents a la recuperació de Carles Puyol.

Aquesta nit es disputa a Badalona la final de la Lliga Catalana de bàsquet entre el Barça i el Joventut.

AGUSTÍ CENTELLES

Fotografies dels anys 30, a Can Framis fins al 10 de febrer

Així ha respost Artur Mas a les acusacions d'ambigüitat del PSC. Els socialistes han emplaçat el president a consultar els catalans sobre qualsevol canvi en el model de relacions amb Espanya en un refrendum legal i amb una pregunta clara. La líder del PP acusa Mas d'enganyar els ciutadans amb la tàctica de convocar eleccions per aconseguir la majòria absoluta i no haver de pactar al Parlament. El debat continua en aquests moments amb la intervenció d'Inicitiva per Catalunya Verds.

L'avançament electoral obliga els socialistes catalans a renunciar a celebrar primaries obertes per designar el seu candidat a la presidència de la Generalitat. El primer secretari del PSC, Pere Navarro, diu que el procès de presentació de candidatures ha d'estar enllestit abans d'una setmana i no descarta que el triin en el Consell Nacional d'aquest mateix diumenge.

Creix un 15% el nombre d'alumnes a les escoles agràries catalanes. La crisi econòmica ha fet que molts fills de pagesos continuin amb el negoci familiar.I és que l'agroalimentari és un dels sectors que millor resisteix. Alguns estudiants, però, també s'han matriculat després de perdre la feina.

El sector nàutic confia en el lloguer d'embarcacions, que no para de créixer, per compensar la devallada d'un 40% de les vendes en els últims 4 anys. Avui obre portes el Saló Nàutic de Barcelona que redueix els dies de 9 a 5 i que en aquesta edició trasllada tota l'oferta al Port de Barcelona per atreure més visitants.

Carles Puyol continua treballant al marge del grup però la seva recuperació està retallant terminis. L'objectiu del capità és arribar al clàssic del 7 d'octubre. Mentrestant, l'equip prepara el partit de dissabte a Sevilla, on buscaran la sisena victòria en 6 partits de Lliga.

Hi haurà referèndum amb o sense autorització del govern central. ARTUR MAS HO DIU AL PARLAMENT.

El PSC no farà primàries. EL CANDIDAT SORTIRÀ D'UN CONGRÉS.

Continuar amb el negoci familiar. MÉS ALUMNES A LES ESCOLES AGRÀRIES.

El Saló Nàutic es reinventa. CAUEN LES VENDES, CREIX EL LLOGUER.

Puyol accelera. VOL RECUPERAR-SE PER AL CLÀSSIC.

"25 N", ho acabeu de sentir, és la data de les eleccions avançades a Catalunya. Els esdeveniments s'han precipitat d'una forma tan vertiginosa que sembla difícil seguirlos... 14 dies després de la manifestació de l'Onze de setembre, i tan sols 5 dies desprès de la negativa del Govern espanyol a la proposta de pacte fiscal, el president de la Generlitat convoca els ciutadans de Catalunya a les urnes.

El PSC acusa Mas de fugida cap endavant i insiteix en una via federal per Espanya. El PP fa una crida a aturar l'ofensiva que diu vol trencar Espanya. Iniciativa defensa el dret a decidir però acusa a Mas d'electoralista. Solidaritat diu que ha arribat el moment de la indepèndencia i Ciutadans afirma que Mas provoca una fractura social.

Despres de l'anunci fet al Parlament de l'avançament electoral, el president de la Generalitat ha coincidit amb el rei Joan Carles al monestir de Pedralbes. Allà s'ha lliurat el premi comte de Godó al secretari d'estat del Vaticà Tarcisio Bertone.

Avui s'han celebrat actes de record de les riuades que ara fa 50 anys, el 1962, van causar 800 morts i la pérdua de milers de cases i barraques construides prop de les rieres del Vallés. Va ser el desastre natural mes gran de la Catalunya moderna.

La Federació Espanyola de Natació ha presentat avui el nou cos tècnic de l'equip de sincronitzada amb Esther Jaumà com a entrenadora i Gemma Mengual com assessora artística. La presentació s'ha vist esquitxada per la carta de 15 exnedadores que acusen l'exentrenadora Anna Tarrès d' haver-les maltractat i humiliat.

Artur Mas acaba d'anunciar que les eleccions seran el 25 de novembre. Ara escoltareu el moment en que el president ha fet l'anunci. Recordeu que podeu seguir el debat pel canal 24 hores de TVE.

COMENÇA EL DEBAT Mas podria anunciar la data de les eleccions anticipades

El Debat de Política General al Parlament, un dels més esperats dels últims anys. En el seu discurs el president de la Generalitat, Artur Mas, traçarà el full de ruta del seu govern i, podria anunciar la data de les eleccions anticipades. Gemma Esteba, Parlament de Catalunya, el president Artur Mas ho hauria avançat a la reunió del consell executiu.

EN RECORD DE LES VÍCTIMES Les imatges històriques de la riuada, les podeu veure a rtve.es

GIRONA, AQUEST MATÍJavier Cercas presenta novel·la situada als carrers de Girona

Avui s'ha presentat el nou equip tècnic de la natació sincronitzada espanyola. Ana Montero serà la directora tècnica, amb Esther Jaumà, fins ara a l'equip júnior, com a entrenadora; Anna Vives d'ajudant; i MAYUKO FU-JIKI i l'exnedadora Gemma Mengual com a assesores. Tot enmig de la polèmica amb Anna Tarrès.

Abans d'acabar Artur Mas acaba d'anunciar que les eleccions seran el 25 de novembre. Ara escoltareu el moment en que el president ha fet l'anunci. Recordeu que podeu seguir el debat pel canal 24 hores de TVE.