Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

RAJOY ALERTA QUE LA INCERTESA POLÍTICA POT PERJUDICAR LA SITUACIÓ ECONÒMICA

Mariano Rajoy demana sentit comú als ciutadans a les portes de la campanya electoral del 27-S. En una visita a la SEAT, a Martorell, el president del govern espanyol assegura que no hi ha risc per a l'economia,  però alerta dels efectes de les incerteses polítiques. 

CRÍTIQUES AL PROCÉS SOBIRANISTA I A LA CORRUPCIÓ EN L'OBERTURA DE L'ANY JUDICIAL

A Madrid, elpoder judicial també retreu a Artur Mas la seva deshonestedat democràtica. El President del Suprem i del Consell dels jutges adverteix que al marge de la llei no hi ha llibertat ni democràcia. I la Fiscal General demana que ningú instrumentalitizi políticament la institució

REFORMA DEL TC

EL PLE DEL CONGRÉS LA DEBATRÀ PER VIA URGENT PER PODER-LA APOVAR EL DIA 2

Mentrestant, al Congrés dels Diputats, continua la tramitació de la reforma del Tribunal Constitucional.

PRECAMPANYA ELECTORAL

JUNQERAS I DURAN DISCREPEN SOBRE LA VIABILITAT ECONÒMICA

I aquest matí, Els líders d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, i d'Unió, Josep Antoni duran i Lleida, han coincidit avui als platós de Televisió 

Espanyola.

CRISI REFUGIATS

EL GOVERN ESPANYOL DISPOSAT A REBRE FINS A 15.000 REFUGIATS ARRIBATS A EUROPA

La setmana vinent ja podrien estar clares les xifres sobre els refugiats acabats d'arribar a la Unió Europea que aniran a cada país  

ESPANYA-MACEDÒNIA AQUEST VESPRE A LA 1 AMB LA POLÈMICA DELS XIULETS A PIQUÉ

Espanya juga avui a Macedònia partit de classificació per l'Eurocopa en plena polèmica pels xiulets a Piqué. Del Bosque i els capitans l'han tornat a defensar. Per cert, el Barça demanarà la supensió cautelar de la sanció a Piqué perquè pugui jugar contra l'Atlètic de Madrid

 

Segona visita de Mariano Rajoy a Catalunya en menys d'una setmana i dos dies de l'inici de la campanya electoral. Aquest matí ha visitat la factoria de Seat a Martorell per celebrar els 40 anys del centre tècnic de l'empresa. Destacarem també les paraules del ministre de Defensa descartant una acció de l'èxercit si tothom cumpleix les seves obligacions. 

El president del Suprem ha dit a l'obertura de l'any judicial que al marge de la llei no hi ha democràcia i només hi ha miratges i frustració. De la seva banda, la fiscal general de l 'estat ha demanat que es deixa la seva feina al marge de la picabaralla política en referència clara a les crítiques de Convergència a la inspecció de la seva seu i de la fundació CATDEM. 

A aquesta hora pendents de la trobada que la ministra d'Ocupació manté a Madrid amb els respresentants de les comunitats autònomes per parlar de com acullir a l'allau de refugiats que està arriban a la Unió Europea. L'executiu està disposat a rebre les 15 mil personas que els podrien tocar, Catalunya ha anat a la reunió amb la previsió de rebre 5 mil refugiats. 

El Caixaforum convertirà aquest any l'espai en un petit Louvre amb un exposició amb les seves peces de l'antic Egipte, mostrarà les fotografies de la Phillips Collections i portarà la dinastia Ming a Barcelona. 

Espanya juga avui a Macedònia partit de classificació per l'Eurocopa en plena polèmica pels xiulets a Piqué. Del Bosque i els capitans l'han tornat a defensar. Per cert, el Barça demanarà la supensió cautelar de la sanció a Piqué perquè pugui jugar contra l'Atlètic de Madrid. Qui segur que no ho farà és Bravo amb una lesió muscular.

 

RAJOY A LA SEAT. LA COMPANYIA ANUNCIA UNA INVERSIÓ DE 3.300 M. D'EUROS EN 5 ANYS PER FER 4 NOUS MODELS.

OBERTURA ANY JUDICIAL. EL PRESIDENT DEL SUMPREM RECLAMA EL CUMPLIMENT DE LA LLEI I LA FISCAL, EL RESPECTE A LA SEVA FEINA.

CRISI REFUGIATS. EL GOVERN I COMUNITATS AUTÒNOMES GESTIONEN COM SERÀ L'ACOLLIMENT A ESPANYA.

CAIXAFORUM. EL LOUVRE, LA PHILLIPS COLLECTION I LA DINASTIA MING ELS PROTAGONISTES DE LA TEMPORADA.

SEGUEIX LA POLÈMICA PIQUÉ. LA SELECCIÓ ESPANYOLA JUGA AQUEST VESPRE A MACEDÒNIA. DES DE LES 20H PER LA 1.

EL DEBAT ECÒNOMIC

LA CEOE I LES CAMBRES ESPANYOLES ADVERTEIXEN DELS RISCOS DE LA INDEPENDÈNCIA

A Catalunya seguim pendentes del debat preelectoral, que  té avui un marcat signe econòmic per les declaracions que han fet el president de la CEOE i el de les cambres espanyoles. Juan Rossell i Josep Lluís Bonet, han advertit de les conseqüències de la independència i han fet una crida al diàleg.

I avui també l'ajuntament de Barcelona ha evitat adherir-se a l'Associació de Municipis per la Independència per l'abstenció de l'equip de govern de Barcelona en Comú i de regidora d'Unió. Els vots a favor de Convergència, Esquerra i la CUP no han estat suficients perquè calia majoria absoluta. 

CRISI MIGRATÒRIA

REUNIONS A MONCLOA I AL PALAU DE LA GENERALITAT PER COORDINAR L'ACOLLIDA DELS REFUGIATS

Primeres decisions del govern espanyol en la crisi dels refugiats.  Per demà ha convocat a una reunió a les comunitats autònomes i a la federació de municips per analitzar com fer l'acollida. Tot i que no s'ha fixat cap quota, el govern es compromet a acollir la xifra que li demani Brussel:les

L'ESPANYOL S'ENTRENA

ELS BLANC-I-BLAUS COMENCEN A PREPARAR EL PARTITS  DE DISSABTE CONTRA EL REIAL MADRID

I l'Espanyol ha començat aquest matí a preparar el partit de dissabte contra el Reial Madrid a Cornellà-El Prat. Els blanc-i-blaus esperen plantar-li cara al conjunt blanc... tot i que no podrà comptar amb els dos jugadors cedits pel Madrid Burgui i Marco Asensio

 

El debat sobre la viabilitat econòmica d'una Catalunya independent va a més. En una imatge poc habitual els presidents de la patronal CEOE i el de les cambres de Comerç espanyoles, tots dos catalans, han dit que una Catalunya independent quedaria fora de l'euro i es veuria perjudicada. A més, demanen diàleg. Desde Junts pel Si Artur Mas nega repercusions per les empreses catalanes i tant els ministres d'Economia com d'Hisenda han advertit de les dures conseqüències de la independència tant per Catalunya com per tota Espanya. 

Barcelona rebutja l'ingrés a l'AMI. La proposta no assoleix la majoria absoluta necessària per tirar endavant després de l'abstenció en bloc dels regidors de Barcelona en Comú, una posició que debilita l'entesa del govern amb ERC.

Totes els administracions s'han posat a treballar per preparar l'arribada de refugiats a Espanya quan hi hagi un acord europeu. Al Palau de la Moncloa la vicepresidenta ha reunit la reunió interministerial per coordinar tota la fenia prèvia. L'executiu insisteix en que assumirà la seva part de responsablitat però encara no posa xifres. A la Generalitat el govern també ha reunit ajuntaments i organitzacions. 

La Policia Nacional deté a Figueres una dona acusada de fer tasques d'adoctrinament i captació de jihadistes per enviar-los a combatre amb l'Estat Islàmic. També la Policia Nacional ha fet una altra operació a Tarragona en la que s'ha detingut a 6 personas d'origen indi per explotar laboralment a 42 persones en el sector de lhosterlia. Els obligaven a treballar fins a 15 hores diaries, 7 dies a la setmana, els detinguts els oferien habitatge en pèsssimes condicions. 

El Barça té lligades les renovacions d'Adriano i Rafinha. El secretari tècnic Robert Fernández les ha donat per fetes i confia que es faran oficials en els pròxims dies. Robert també ha dit que el proper amb qui negociarà serà amb Neymar.

 

EL DEBAT ECÒNOMIC. LA CEOE I LES CAMBRES ESPANYOLES ADVERTEIXEN DELS RISCOS DE LA INDEPENDÈNCIA.

BARCELONA DIU NO A L'AMI. LA PROPOSTA NO ACONSEGUEIX LA MAJORIA ABSOLUTA PER L'ABSTECIÓ DE BCN EN COMÚ.

CRISI REFUGIATS. REUNIONS A MONCLOA I AL PALAU DE LA GENERALITAT PER COORDINAR.

OPERACIÓ TARRAGONA. DETINGUDES SIS PERSONES QUE EXPLOTAVEN LABORALMENT A 42 CIUTADANS D'ORIGEN INDI.

ADRIANO I RAFINHA, RENOVATS ROBERT FERNÁNDEZ TANCA LES RENOVACIONS DELS BRASILERS I DIU QUE EL PROPER SERÀ NEYMAR.

Es disparen les peticions de vot per correu per al 27-S. En algunes oficines fins i tot s'han esgotat els formularis. Encara queden 10 dies per demanar-ho però les sol·licituds ja han crescut un 50% respecte les eleccions de 2012. L'augment s'explica, sobre tot, per la importància dels comicis i per la coincidència amb el pont de la Mercè a Barcelona.  

Dos ciclistes han mort atropellats per un vehicle a Soses, al Segrià. El conductor ha envaït el sentit contrari i ha envestit un grup de ciclistes. Hi ha dos morts i dos ferits. El conductor del cotxe ha fugit a peu però els Mossos l'han detingut poc després i ha donat positiu a la prova d'alcoholèmia.

Pedro Sánchez reivindica desde Tarragona una Catalunya unida amb Espanya. Assegura que la independència deixaria els catalans fora de la Unió Europea i carrega contra la llista "Junts pel sí".

Tornar el sabor a fruites, verdures, hortalisses i llegums. Ara és possible gràcies a bancs de llavors que recuperen varietats perdudes. Després els agricultors ecològics les fan créixer i les porten al mercat.

Espanya derrota a Eslovàquia per 2 a 0 amb un gran joc i gols d'Alba i Iniesta. La selecció se situa líder de grup i acaricia el bitllet per a l'Eurocopa de França.

De seguida arriben els esports, abans repassem les notícies més detacades d'una setmana marcada pel drama dels refugiats que arriben a Europa i per una actualitat política, que s'intensifica a mesura que ens acostem al 27 de setembre. 

Ha fet un mes de l'incendi d'Òdena en que es van cremar més de 1000 hectàrees. Un equip d'investigadors del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, en col·laboració amb els GRAF dels Bombers, han trobat la fórmula per saber si un paisatge té més o menys probabilitats de patir un incendi. Una investigació que ajudarà a prevenir incendis durant els propers anys.

Mariano Rajoy assegura que ningú se sentirà extranger a Catalunya i recepta integració enlloc de separació. Missatge del president del govern avui a Lloret de Mar on ha tancat l'escola d'estiu del PP. Rajoy ha insistit en què per entendre's cal abandonar els monòlegs.

Diàleg és el que ha promès aquest matí Artur Mas si la llista "Junts pel sí" guanya les eleccions i pot formar govern. 

Comença la setmana del llibre en català amb més de 120 expositors que ofereixen novetats i clàssics de la literatura. Des del sector consideren que s'ha aturat la davallada de vendes i afronten ara la remuntada amb optimisme.

Tancar-se dins d'una habitació i buscar la manera de sortir-ne. Se'n diu escapisme i és una forma d'oci que estimula l'enginy i la lògica dels participants. Ho descobrirem a la segona part de l'Informatiu.

La selecció espanyola de futbol buscarà aquesta nit l'accés directe a l'Eurocopa de França guanyant Eslovàquia, l'actual líder del seu grup. Tres blaugrana: Piqué, Busquets i Iniesta, tenen gairebé assegurada la titularitat.  

Quedar-se tancat a dins una habitació és una idea angoixant. Però plantejada com un joc es converteix en un repte. Se'n diu escapisme i és una alternativa d'oci que estimula l'enginy i la lògica dels participants. L'objectiu: solucionar un enigma per obrir el pany.

PRESENTEN EL FULL DE RUTA

"Junts pel sí" detalla el calendari per després del 27-S 

"Junts pel sí" detalla el full de ruta per a una eventual Catalunya independent. Asseguren que tot està planificat i "que no hi haurà salts al buit". Preveuen una llei de transitorietat jurídica, una llei del procés constituent, eleccions i un referèndum sobre la Constitució catalana. El document diu que amb una victòria en escons n'hi haurà prou per tirar endavant el full de ruta.

Després del Consell de Ministres, Soraya Saenz de Santamaría ha dit que Artur Mas ha de deixar d'enganyar els ciutadans i ha insistit en què el procés està cada cop més debilitat...

NOVETATS AL CAS TOUS COROMINAS PODRIA EVITAR LA PRESÓ

Acord entre la fiscalia i els advocats de la familia Tous per evitar un nou judici. La fiscalia considera ARA que el gendre de la familia Lluis Corominas NO tenia intenció de matar quan va disparar. Aquest canvi de criteri podria evitar que Corominas vagi a presó.

TIBIDABO LIVE FESTIVAL: ATRACCIONS I CONCERTS DURANT EL CAP DE SETMANA

Comença a Barcelona el Tibidabo Live Festival. Una nova proposta per gaudir de les atraccions  i dels concerts programats. Aquesta nit actuaran els llegendaris "Yo la tengo".

LA SELECCIÓ ESPANYOLA JA ÉS A OVIEDO ON DEMÀ NO POT FALLAR CONTRA EL LÍDER DEL GRUP, ESLOVÀQUIA

Amb retard per culpa del mal temps, la selecció espanyola ha arribat a Oviedo on demà té una prova de foc contra Eslovàquia, el líder del seu grup de classificació per l'Eurocopa. Del Bosque posarà tota la carn a la graella perquè al Nou Tartiere no poden fallar.