Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La Unió Europea ha acordat aquesta setmana el repartiment dels 120.000 refugiats sirians. Dels 15.000 que vindran a Espanya, es calcula que n'hi haurà uns 3000 que ho faran a Catalunya. Aquests dies ja hi ha pobles que s'estan organitzant per acollir-los. Un d'ells és Roda de Ter, a Osona.  

 

 A la factoria de Seat a Martorell segueixen molt pendents de com avança la crisi dels motors trucats del grup Volkswagen després de saber que entre 2009 i 2013 van posar alguns d'aquests motors al cotxes fabricats aquí. Avui  el grup podria fer públic el llistat amb els cotxes afectats. Brussel·les vol obrir una investigació sobre el que ha passat. 

BOSCH DEMANA DISCULPES PER L'ESTEL·LADA I EL PP DIU QUE TORNARIA A REACCIONAR IGUAL

A 8 hores pel final de la campanya, la picabaralla de les banderes provoca reaccions diferents dels grups municipals. El regidor d'Esquerra Alfred Bosch reconeix que es va equivocar i demana disculpes.  El popular Fernández Díaz no s'empendeix i diu que ho tornaria a fer. I el govern municipal insisteix a demanar respecte per a la institució.

EL BARÇA VOL REFER-SE DAVANT EL LAS PALMAS DE LA DURA DERROTA CONTRA EL CELTA

El Barça confia que la derrota contra el Celta els farà reaccionar i que aviat millorarà l'efectivitat golejadora.. Luís Enrique recupera Jordi Alba i Sandro per al partit de demà contra el Las Palmas al Camp Nou, i defensa Ter Stegen de l'allau de crítiques.

 

Queden deu hores de campanya electoral. A mitjanit s'acabarà i començarà la jornada de reflexió. Punt i final a 15 dies de gran intensitat política amb un debat gairebé centrat únicament en la viabilitat d'una hipotètica Catalunya independent. Tots el partits tancaran campanya a l'àrea metropolitana conscients que és on poden estar en joc les majories electorals el diumenge. Avui seguiran a Catalunya el líders dels partits nacionals amb Rajoy, Sánchez, Iglesias i Rivera acompanyant el seus candidats. 

Un dels últims episodis d'aquesta campanya ha estat la guerra de banderes d'ahir al balcó de l'ajuntament. Avui el republicà Alfred Bosch ha demanat disculpes per aquest episodi i afirma que és l'únic responsable dels fets. El popular Alberto Fernández Díaz diu que tornaria a treure la bandera espanyola en una situació similar i vol que demani perdó per totes les estelades penjades a ajuntaments. 

A la factoria de Seat a Martorell segueixen molt pendents de com avança la crisi dels motors trucats del grup Volkswagen després d'haver acceptat que entre 2009 i 2013 van posar alguns d'aquests motors al cotxes fabricaven aquí. Avui és previst que el grup faci públic el llistat amb els cotxes afectats. Brussel·les vol obrir una investigació sobre el que ha passat. 

El Barça recupera Jordi Alba i Sandro per al partit de demà contra Las Palmas al Camp Nou. Luis Enrique confia que la derrota contra el Celta els farà reaccionar i està convençut que l'efectivitat golejadora millorarà aviat. El tècnic també ha defensat Ter Stegen de l'allau de crítiques.

 

ELECCIONS 27-S. TOTES LES CANDIDATURES TANQUEN LA CAMPANYA AQUESTA MITJANIT A L'ÀREA METROPOLITANA.

GUERRA BANDERES. ALFRED BOSCH DEMANA DISCULPES PER HAVER PENJAT L'ESTELADA DURANT LA MERCÈ.

CRISI VOLKSWAGEN. AVUI ES PODRIA FER PÚBLIC EL LLISTAT DELS VEHICLES AMB EL MOTOR TRUCAT.

XOCOLATA I SALUT. ELS EXPERTS DIUEN QUE UN CONSUM RESPONSABLE REDUEIX ELS RISC DE PATIR UN ICTUS.

DEMÀ, BARÇA-LAS PALMAS. LUIS ENRIQUE CREU QUE LA DERROTA CONTRA EL CELTA ELS SERVIRÀ D'ESTÍMUL.

Seat admet que entre 2009 i 2013 van sortir de la factoria de Martorell milers de cotxes amb els motors trucats que els havia enviat el grup Volkswagen des d'Alemanya. Així doncs la marca espanyola se suma a l'escàndol que ha portat a la dimissió del president del grup al acceptar que alguns motors emeten més contaminació de la que deien. El comitè d'empresa de SEAT ha manifestat el seu malestar per l'anunci i no descarten emprendre accions legals. 

La tensió de la campanya ha arribat a les festes de la Mercè després que el republicà Alfred Bosch i el popular Alberto Fernández Díaz hagin volgut penjar el primer l'estelada i el segon la bandera espanyola del balcó de l'ajuntament durant les actuacions dels grups de cultura popular. El primer tinent d'alcalde els ha obligat a treure les dues. 

Polèmica també a la inauguració de les fira Sant Miquel de Lleida. Així han rebut a la ministra d'Agricultura els representants d'alguns sindicats de pagesos. Protesten per la mala situació del sector de la fruita. En el seu discurs Isabel García Tejerina ha advertit que les ajudes de la PAC es perdrien en una hipotètica Catalunya independent.

El Barça perd el lideratge de la lliga a Vigo amb una contundent derrota per 4 a 1 davant el Celta. Els gallecs van superar completament l'equip de Luis Enrique i Nolito i Aspas van ser un malson per Piqué i els seus companys de la defensa. Neymar va marcar l'únic gol dels blaugrana que també van fallar en les rematades.

EL GOVERN ESPANYOL INSISTEIX QUE ELS CATALANS DEIXARIEN DE SER ESPANYOLS SI S'INDEPENDITZEN

El ministre d'Exteriors insisteix que en una hipotètica Catalunya independent els ciutadans perdrien la nacionalitat espanyola i la ciutadania europea.  Margallo esvaeix així els dubtes sobre les paraules de Mariano Rajoy en una entrevista a la ràdio i que han centrat la campanya electoral.

ESPANYA PREPARADA PER REBRE ELS PRIMERS 8.023 REFUGIATS ACORDATS AMB LA UE

Els primers refugiats sirians podrien arribar a Espanya els pròxims dies. El repartiment l'han de ratificar avui a Brussel·les els caps d'estat i de govern de la UE. Segons els ministre d'interior espanyol, tot està preparat per acollir-ne 8.023 aquest any.

NACIONALITAT ESPANYOLA

GARCÍA MARGALLO DIU QUE SERIA ABSURD QUE 7,5 MLIONS DE CATALANS LA CONSERVESSIN

La campanya electoral té avui un nou centre d'interès: el debat sobre la possible pèrdua de la nacionalitat espanyola en  cas d'independència. de Catalunya. Un debat sorgit arran de les declaracions d'ahir de Mariano Rajoy i que té aspectes jurídics i polítics.

TORNA PIQUÉ; ALBA ÉS BAIXA

EL BARÇA ES JUGA EL LIDERAT A VIGO I L'ESPANYOL DERROTA AL VALÈNCIA

La FIFA no permet al Barça inscriure ja a Arda Turan. Mentrestant l'equip buscarà aquesta nit a Vigo la cinquena victòria en 5 jornades de Lliga per seguir líder contra un Celta en  bona forma. Luis Enrique recupera Piqué però té la baixa de Jordi Alba. L'Espanyol, de la seva banda, va derrotar per la mínima el València i suma 6 punts en 4 dies.

FINS AL MES DE GENER

LA FIFA NO PERMET AL BARÇA INSCRIURE ARDA TURAN PEL LESIONAT RAFINHA

FESTES SANTA TECLA

LES COLLES CASTELLERES DE TARRAGONA PORTEN LES SEVES CONSTRUCCIONS FINS A LA PLAÇA DE LA FONT

La Jove no ha tingut tanta sort i ha aixecat el 3 de 9. El 5 de 9 ha fet llenya. En una plaça molt vibrant, els castellers de Sant Pere i Sant Pau han fet una de les seves millors actuacions i amb castells de 8 i els Xiquets del Serrallo dos castells de 7.  Més noticies al Vespre a La 2. 

 

El ministre d'Exteriors afirma que en una hipotètica Catalunya independent els ciutadans perdrien la nacionalitat espanyola. Des de Barcelona José Manuel García Margallo ha advertit que quan s'abandona un país és perden els atributs que li atorga. Aclareix així els dubte sorgits després de la intervenció de Mariano Rajoy a una entrevista radiofònica. Avui la campanya ha continuat centrada en aquest debat. 

El ministre de l'Interior ha dit que, després de l'acord europeu aprovat ahir a Brussel·les i que avui ratifiquen els caps d'estat i de govern, aviat podrien arribar a Espanya els primers refugiats sirians. Jorge Fernández Díaz ha dit que està tot preparat per acollir-los. En total, n'haurà d'acollir 8.023.

Dia gran de les festes de Sant Tecla a Tarragona que a aquesta hora celebra la seva jornada castellera amb les quatre colles locals. Abans, el seguici popular ha obert el dia. Mentrestant, Barcelona es prepara pel dia de Mercè amb més concerts i cites com el mapping de la Casa Batlló. 

La FIFA no permet al Barça inscriure ja a Arda Turan. Mentrestant l'equip buscarà aquesta nit a Vigo la cinquena victòria en 5 jornades de Lliga per seguir líder contra un Celta que es troba en un gran moment de forma. Luis Enrique recupera Piqué però té la baixa de Jordi Alba. L'Espanyol, de la seva banda, va derrotar per la mínima el València i suma 6 punts en 4 dies.

 

 

MINISTRE D'EXTERIORS. DIU QUE EN UNA CATALUNYA INDEPENDENT ES PERDRIA LA NACIONALITAT ESPANYOLA.

CRISI REFUGIATS. ESPANYA PREPARADA PER L'ARRIBADA DELS 8.023 REFUGIATS QUE REBRÀ DESPRÉS DE L'ACORD A LA UE.

DIES DE FESTA. TARRAGONA CELEBRA EL DIA GRAN DE SANTA TECLA I BARCELONA VIURÀ DEMÀ EL DE LA MERCÈ.

 

TORNA PIQUÉ; ALBA ÉS BAIXA EL BARÇA ES JUGA EL LIDERAT A VIGO I L'ESPANYOL DERROTA AL VALÈNCIA.

  • Les possibles aliances entre forces no sobiranistes han centrat en les últimes hores la campanya. Avui ha estat el president del govern espanyol qui ha defensat la formació d'una majoria alternativa si els independentistes no obtenen la majoria absoluta./ En una línia semblant s'ha manifestata avui el president de la Comissió Europea. 
  • A l'última reunió del govern català abans de les eleccions el conseller Mas Colell ha denunciat la liquidació del sistema de finançament entre 2009 i 2013. 
  • Segons les dades presentades, han augmentat els desequilibris que afavoreixen a l'Estat i perjudiquen a les comunitats. 
  • Avui hi ha hagut un altre pronunciament empresarial sobre la viabilitat d'una hipotètica Catalunya independent. Ha estat el president de SEAT, qui parlant de l'expansió de la marca,  ha reclamat estabilitat com a ingredient indispensable per als èxits econòmics. Amb tot, Jurgen Stackmann, que ha augurat un panorama molt positiu per SEAT, considera que la situació política NO l'han de resoldre els empresaris sinó els polítics i els ciutadans. 
  • Catalunya ha rebut aquests primers 8 mesos de l'any més de 12 milions de turistes estrangers, que són un 25 per cent dels més de 47 milions que han visitat Espanya./ Catalunya ha viscut aquest estiu l'onada de calor més llarga dels últims 40 anys. Segons dades de l'Agència Estatal de Meteorologia, juny, juliol i agost han tingut una temperatura 1,3 graus per sobre de l'habitual. La tardor arriba demà a les 10:20 i les previsions les preveuen més càlida./ La Guardia Urbana de Barcelona advertirà els manters sobre la seva activitat en una primera actuació preventiva contra la venda ambulant il.legal. 
  • Comiat íntim aquest matí l'agent literària Carme Balcells a la localitat lleidatana de Santa Fe de la Segarra, on havia nascut. Desapareguda ahir als 85 anys, Balcells ha estat acompanyada per alguns dels escriptors als que representava, com Eduardo Mendoza. El món literari s'acomiada de la que va  una de les claus per modernitzar i globalitzar la literatura espanyola. 
  • Luis Enrique ja pot disposar de Gerard Piqué per jugar demà a Vigo davant del Celta, mentre que Sandro amb una contusió a la cama esquerra ha caigut de la llista de convocats. Luis Enrique ha valorat positivament que el Barça intenti inscriure Arda Turan després de la lesió de Rafinha però no es vol fer il·lusions fins que hi hagi resposta de la FIFA./ Mentrestant avui  es disputen els primer partits de la cinquena jornada de lliga. Un d'ells l'Espanyol -València que ha de servir perquè els blanc-i-blaus confirmin la seva recuperació després de la victoria a Anoeta. A València diuen que el seu equip està en crisi, però això es podria convertir en una arma de doble tall./ Després de comvertir-se en l'heroi de l'Eurobàsquet, Pau Gasol aprofita els seus dies a casa per sumar-se a iniciatives socials.
  • Una de les cites més esperades de les festes de la Mercè és el video-mapatge (mapping) que es projecta sobre la façana de l'Ajuntament. Aquest any, narra la història d'uns passatgers siderals que arriben a Barcelona atrets per la fama de la ciutat.  L'espectacle té un atractiu extra perquè està fet amb les fotografies enviades per milers de veïns de Barcelona. 
  •  

    Mariano Rajoy no descarta un govern dels partits favorables a que Catalunya segueixi dins d'Espanya encara que la llista de Junts pel si sigui la més votada. El president del govern ha insistit en que ni una majoria de vots ni d'escons podrà servir per legitimar una declaració unilateral d'independència que és il·legal. Les possibles aliances entre forces no sobiranistes han centrat en les últimes hores la campanya. 

    Catalunya es manté com la comunitat autònoma que més estrangers ha rebut aquest any . De gener a agost ens han visitat més de 12 milions de turistes d'altres països, una quarta part del global d'Espanya. De totes maneres, l'agost ha tancat amb una caiguda del tres per cent respecte l'any passat a causa del descens del turisme rus i britànic. 

    Catalunya ha viscut aquest estiu l'onada de calor més llarga dels últims 40 anys. Segons dades de l'Agència Estatal de Meteorologia, s'han viscut 26 dies consecutius amb temperatures per sobre de la mitjana. Juny, juliol i agost han tingut una temperatura 1,3 graus per sobre de l'habitual. La tardor arriba demà a les 10 i 20 i les previsions les preveuen més càlida. 

    A l'actualitat esportava, El Barça recupera Gerard Piqué de cara al partit de demà al camp del Celta de Vigo.El defensa torna a la convocatòria després dels 4 partits de sanció mentre que Sandro és baixa per una contusió a la cama esquerra. Luis Enrique valora positivament que el club demani la inscripció d'Arda Turan en lloc del lesionat Rafinha.