Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

 

ELECCIONS 27S. DEBAT SOBRE POSSIBLES ALIANCES DESPRÉS DE LA CITA AMB LES URNES.

TURISTES ESTRANGERS. BAIXEN A L'AGOST PEL DESCENS DEL TURISME RUS PERÒ CATALUNYA ES MANTÉ COM LA COMUNITAT LÍDER.

BALANÇ DE L'ESTIU. L'AEMET DIU QUE CATALUNYA HA VISCUT L'ONADA DE CALOR MÉS LLARGA DELS ÚLTIMS 40 ANYS.

VOL INSCRIURE ARDA. EL BARÇA VIATJA DEMÀ VIGO AMB LA NOVETAT DE PIQUÉ I LA BAIXA DE SANDRO.

  • La campanya electoral entre en la seva última setmana i els responsables econòmics continuen alertant del perill de quedar fóra d'Europa si Catalunya s'independitzés. Avui ha estat el governador del  Banc d'Espanya, que ha arribat a parlar de un "corralito".   Luis María Linde, que ha defensat el comunicat de divendres de bancs i caixes, també ha pronosticat la sortida de l'euro i la pèrdua de finançament del Banc Central Eurpoeu. Les paraules del governador del Banc d'Espanya han estat criticades per Junts pel Si que les consideren immorals i irresponsables. PSC, PP, Unió, Catalunya si que es pot i Ciutadans han dit que és una situació tenir en compte. D'altra banda, el president de Pronovias, Alberto Palatchi, ha enviat un comunicat als seus treballadors on afirma que l'empresa seria dificilment viable en una hipotètica Catalunya independent i que no descarta marxar davant d'una situació que denomina de descontrolada. La seu de l'empresa està a El Prat de Llobregat. Divendre passat també es va dirigir als seus treballadros en un sentit similar el president de la farmacèutica Almiral..
  • La comissió de drets civils de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest migdia una proposta d'ERC per revisar els noms d'una dotzena de carrers de la ciutat que inclouen referències monàrquiques. La Mària Sánchez ens en dona detalls. 
  • 112 mil catalans pateixen Alzheimer. Els investigadors treballen per poder fer un diagnòstic precoç i trobar un medicament que en freni l'avanç.  Les altres  víctimes de la malaltia són  els ciudadors i els familiars.....que també la pateixen. 1 de cada 3 persones que patiran alzheimer podrien evitar-ho amb bons hàbits de vida. És un dels missatges que llença avui, Dia Mundial de l'Alzheimer, la Fundació Pasqual Maragall.  Arribar a trobar els motius pels quals es desenvolupa és el gran repte dels científics...
  • La selecció espanyola de bàsquet ja és Madrid amb el tercer títol de campió d'europa a les seves mans. Els homes d'Scariolo han aterrat aquest migdia a l'aeroport de Barajas. El millor jugador del campionat Pau Gasol ha estat el més aclamat pels treballadors de l'aeroport./ I el Barça continua líder de la lliga en solitari després de guanyar ahir al llevant per 4 a 1. 
  • Concert de gala avui a la Sala Barts.  La llegendària banda The Waterboys, amb Mike Scott al capdavant, porten a Barcelona el seu últim treball, Modern Blues.
  • El governador del  Banc d'Espanya adverteix: en una hipotètica Catalunya independent hi haurà risc de corralito Luis María Linde ha explicat aquesta matí que la sortida de la Unió Europea implicaria també la sortida automàtica de l'euro i, per tant, Catalunya hauria de buscar finançament fora del Banc Central Europeu. A més, ha defensat la intervenció dels bancs i caixes amb el document que va emetre divendres passat al considerar que els estalviadors han d'estar protegits. 

    Noticia que ens arriba de  l'Ajuntament de Barcelona. Revisarà el nom de 12 carrers que fan referència relacionades amb la monarquia. Entre ells l'avinguda María Cristina, el passeig Joan de Borbó o l'avinguda Príncep  d'Astúries. La mesura s'ha aprovat amb els vots a favor de Barcelona en Comú, Convergència i Unió, Esquerra Republicana i la CUP. 

    El món avui centra la seva atenció en l'Alzheimer, una malaltia que a Catalunya afecta a més de 112 mil persones. L'objectiu és desxifrar el més aviat possible els símptomes que permetin fer un diagnòstic precoç de la malaltia i trobar medicaments que frenin el seu avanç. Després escoltarem també les preocupacions del familiars les altres víctimes de la malaltía...

    Els Mossos alerten de l'increment d'extorsions relacionades amb contactes íntims a internet. Tot comença amb una dona que mostra interès per un home a través d'un xat i s'intercanvien missatges de contingut sexual. Darrera de la dona hi ha màfies que extorqueixen a la víctima amenaçant amb difondre els missatges si no paga una quantitat de diners.

    Als esports repassarem la victòria del Barça a la lliga i, com no la celebració de la selecció espanyola de bàsquet després de conquerir el seu tercer títol europeu. L'equip d'Scariolo es va imposar a Lituània per 80 a 63 amb una nova actuació espectacular de Pau Gasol. El de Sant Boi va fer 25 punts i va ser escollit millor jugador del campionat.

     

    BANC D'ESPANYA. ADVERTEIX D'UN POSSIBLE "CORRALITO" EN UNA HIPOTÈTICA CATALUNYA INDEPENDENT.

    CARRERS DE BARCELONA. L'AJUNTAMENT VOL REPENSAR EL NOM D'ALGUNES VIES AMB REFERÈNCIES MONÀRQUIQUES.

    DIA ALZHEIMER. MÉS DE 112.000 PERSONES PATEIXEN AQUESTA MALALTIA A CATALUNYA.

    ALERTA DELS MOSSOS. MÀFIES QUE EXTORQUEIXEN A HOMES QUE HAN MANTINGUT RELACIONS AMB DONES A INTERNET.

    CAMPIONA D'EUROPA. LA SELECCIÓ ESPANYOLA GUANYA LITUÀNIA PER 80 A 63 AMB PAU GASOL COM A 'MVP'.

    Els candidats a les generals tornen movilitzar-se a Catalunya a una setmana del 27S. Mariano Rajoy és a Badalona, Pedro Sánchez a la festa de la Rosa de Gavà, Pablo Iglesias a Sabadell i Albert Rivera a Barcelona. "Junts pel sí" va exhibir anit el seu poder de convocatòria en un acte a l'Hospitalet de Llobregat.

    Colau ha combinat gestos i mesures reals. Entre els més detacats: la retirada del bust del rei, la moratòria turística o l'ambigüitat amb el procés sobiranista.

    Milers de persones omplen avui les platges de Mataró per veure la festa del Cel. S'han programat més de 5 hores d'exhibicions aèries. L'allau de gent ha obligat a duplicar l'oferta habitual de trens entre Barcelona i Mataró.

    L'Orquestra Sinfònica de Barcelona estrena temporada aquest vespre amb un concert a la Sagrada Família. I ho fa, a més, amb nou director: el japonès Kazushi Ono. Les 1800 localitats s'han repartit per sorteig.

    Dani Alves és la gran novetat del Barça per rebre aquesta nit el Llevant. Els blaugrana volen seguir com a líders de la Lliga i necessiten guanyar un equip que mai no ha puntuat al Camp Nou. L'Espanyol va sumar la segona victòria a Anoeta amb un gol in extremis d'Hernán Pérez.

    Els líders espanyols es bolquen en la campanya catalana. A Lleida coincideixen avui populars i socialistes: Mariano Rajoy amb Xavier Garcia Albiol. I Pedro Sánchez compartint de nou escenari amb Miquel Iceta. A Barcelona Pablo Iglesias, i a l'Hospitalet Albert Rivera, han donat suport als seus respectius candidats, mentre que "Junts pel sí" amb Oriol Junqueras ha fet campanya a Sant Cugat del Vallès i Ramón Espadaler d'Unió Democràtica ha estat a la seva ciutat, a Vic. 

    L'avís de bancs i caixes sobre la independència segueix present a la campanya electoral. En l'últim dissabte abans dels comicis s'hi han tornat a referir gairebé tots els candidats. "Junts pel sí" creu que s'està atiant el discurs de la por, mentre que formacions com el PSC, el Partit Popular i Ciutadans demanen que s'escolti l'advertiment del sector financer.

    Ha passat a les sis del matí, a la confluència de l'Avinguda Esplugues amb l'Avinguda Pedralbes. Dos nois de 18 anys han mort i quatre més han quedat ferits. Els 6 joves viatjaven en el cotxe que ha xocat amb un autobús que anava gairebé buit. 

    Barcelona és la quarta capital del món editorial. A l'entrevista de l'Informatiu n'hem parlat amb l'editor Javier Aparicio. Aposta perquè la ciutat aculli un congrés internacional relacionat amb el sector.

    El Barça rep demà el Llevant al Camp Nou amb la baixa de Rafinha. Luis Enrique ha dit que no espera cap reforç fins al gener i que confia en la plantilla que té. Avui és el torn de l'Espanyol, que visita la Reial Societat.

  • Cop d'efecte dels principals bancs i caixes espanyols  en plena campanya electoral. En un comunicat que han fet públic fa una hora anuncienn que es veurien obligats a plantejar-se marxar de Catalunya si es proclama de la independència i Catalunya ha de sortir de l'euro.
  • Avui també han entrat en campanya els directius de les grans empreses espanyoles, que alerten dels danys gravíssims que, segons elles, comportaria la independència de Catalunya. La seva aposta és per una tercera via. La declaració dels empresaris torna a posar en primer pla una possible reforma de la Constitució per millorar l'encaix de Catalunya a Espanya. El govern espanyol, però, continua descartant-la perque no compta, diu, amb el consens necessari. 
  • La Junta Electora de Barcelona considera que el discurs del president Mas després de la manifestació de la Via Lliure no va tenir objectivitat i transparència. La junta considera que les paraules de Mas després de rebre els organitzadors de la manifestació van infringir els principis  d'objectivitat del procés electoral. La resolució és la resposta al recurs que va presentar el PSC i que acusava al President Mas donar un missatge ideològic favorable a la candidatura de Junts pel Sí.
  • I en crònica judicial, el candidat d'Unió Democràtica de Catalunya , Ramon Espadaler, ha declarat aquest matí  com a testimoni en la causa que investiga l'Audiència Nacional sobre el patrimoni de Jordi Pujol Ferrussola./ Els Mossos d'Esquadra han desmantellat a Catalunya una banda de delinqüents armenis que es dedicaven al blanqueig de capitals. Podrien haver blanquejat fins a 40 milions d'euros.
  • A Barcelona el govern municipal recupera la idea d'unir els dos tramvies, el Trambaix i el Trambesòs, per la Diagonal.
  • Un Pau Gasol colosal va ser un autèntic malson per als francesos anit a l'Eurobàsquet. El de Sant Boi va liderar la victòria davant 27.000 espectadors que no creien el que veien.  Ara la selecció lluitarà per l'or a la final de diumenge, amb el bitllet per als Jocs Olímpics de RIO ja a la butxaca. 40 punts i 11 rebots van ser la signatura del millor del partit.
  • El Barça ha tornat a entrenar-se avui després del debut a la Champions./ I a l'Espanyol que el partit contra la Reial Societat els ajudi a superar el cop spicològic de la golejada que els va clavar el Madrid.
  • Les festes de la Mercè engeguen aquest vespre amb el pregó a l'ajuntament de Barcelona, el primer amb Ada Colau a l'alcaldia.
  •  

    La campanya electoral ha superat ja el seu equador i ho fa amb un cap de setmana per davant en el que se  celebraran alguns dels actes més destacats de les candidatures. Anit representants de totes les llistes van participar al debat de Televisió Espanyola. Un debat marcat per les afirmacions de la Comissió Europea descartant que una Catalunya independent seguís dins de la Unió Europea i pel balanç del govern d'Artur Mas que els candidats de la llista de 'Junts pel Sí' no volen fer. El Círculo de Empresarios, que agrupa a directius de grans empreses espanyoles, ha entrat avui en campanya demanant una reforma de la Constitució i del sistema de finançament.

    Mentrestant, operació dels Mossos contra el blanqueig de capitals. Hi ha una desena de detinguts a Santa Maria d'Oló, Vic i Olost. Els arrestats, d'origen espanyol i armeni, haurien blanquejat iuns 40 milions d'euros. La investigació va començar fa 3 anys. 

    L'ajuntament de Barcelona inicia els treballs per connectar, a través de la Diagonal, el Trambaix i el Trambesós. Avui s'ha confirmat que el consistori ha encarregat una dotzena d'estudis per valorar la viabilitat tècnica del projecte que desperta recels entre veïns i comerciants. L'ajuntament ho considera una obra clau per reduir el transport privat a la ciutat.

    Una ciutat que des d'aquest vespre estarà de festa. El pregó d'Andreu Buenafuente donarà el tret de sortida a les festes de la Mercè que tindran com a eixos bàsics la cultura popular i la música. El Parc de la Ciutadella es convertirà en un gran centre cultural. A Tarragona també comencen les festes de Santa Tecla. 

    Pau Gasol lidera amb 40 punts la victòria de la selecció espanyola davant França a les semifinals de l'Eurobàsquet. L'equip d'Scariolo es va imposar per 80 a 75 després d'una pròrroga i davant 27 mil aficionats francesos. Espanya ja té el bitllet pels Jocs olímpics de Rio i diumenge es jugarà el títol amb el guanyador del Sèrbia-Lituània.

     

    ELECCIONS 27-S. LA UNIÓ EUROPEA I LA GESTIÓ D'ARTUR MAS MARQUEN EL DEBAT DE CANDIDATS A TVE.

    OPERACIÓ MOSSOS. 10 DETINGUTS A VIC, OLOST I SANTA MARIA D'OLÓ PER BLANQUEIG DE CAPITALS.

    TRAMVIA A LA DIAGONAL. EL CONSISTORI ENCARREGA ELS PRIMERS INFORMES PER ESTUDIAR LA VIABILITAT DEL PROJECTE.

    COMENÇA LA FESTA. BARCELONA CELEBRA DES D'AVUI LA MERCÈ I A TARRAGONA COMENCEN LES FESTES DE SANTA TECLA.

    BITLLET PER ALS JOCS DE RIO. ESPANYA SUPERA FRANÇA A LES SEMIFINALS DE L'EUROBÀSQUET AMB 40 PUNTS DE PAU GASOL.

    BRUSSEL·LES INSISTEIX QUE CATALUNYA SORTIRÀ DE LA UE SI S'INDEPENDITZA

    La Comissió Europea reitera que una Catalunya independent quedaria fóra de la Unió i hauria de demanar tornar a ingressar.  Es la mateixa posició que la Comissió ve defensant els últims anys. El president Rajoy agreix la consideració de la UE però està convençut que no s'arribarà a aquesta situació.

    BARCELONA DESTINARÀ 10 MILIONS D'EUROS AL DISPOSITIU PER ACOLLIR REFUGIATS

    L'ajuntament de Barcelona destinarà 10 milions d'euros per acollir els refugiats que arribin a la ciutat. La major part dels diners, provinnets del superàvit municipal, es transferiran a les entitats socials. Ada Colau viatjarà a altres ciutats i llocs de trànsit per conéixer la situació de primera mà.

    A Barcelona, els top manta no formen part d'una estructura mafiosa. És una de les conclusions del diagnosi social sobre la venda ambulant a la ciutat que avui ha presentat l'Ajuntament. L'informe aposta, també, per la creació d'un grup de treball que busqui solucions a aquest fenomen. L'Anna Griamu ens ho explica.

    EL BARÇA EMPATA A UN AMB LA ROMA I PERD RAFINHA PER 6 MESOS PER UNA LESIÓ AL GENOLL

    El Barça perd Rafinha per 6 mesos  per la greu lesió al genoll dret en l'estrena de la Champions. Els de Luis Enrique només van empatar a un amb la Roma tot i dominar el partit i avançar-se amb un gol de Suárez a la primera part. 

    XAVIER MISERACHS

    PROTAGONISTA DE LA PRIMERA GRAN EXPOSICIÓ DE LA TEMPORADA AL MACBA

    Una mostra del seu treball vol representar la diversitat barcelonina,  que l'artista sempre va voler reflectir.  D'aquesta manera s'acaba la feina de recuperació i catalogació del fons de Miserachs que els seus hereus van cedir al Museu l'any 2011.