Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

COMENÇA LA NEGOCIACIÓ. PEDRO SÁNCHEZ INICIA UNA RONDA DE CONTACTES PER BUSCAR ELS SUPORTS PER L'INVESTIDURA.

SESSIÓ DE CONTROL. PUIGDEMONT DIU QUE LA PRIORITAT AMB EL FUTUR GOVERN SERÀ NEGOCIAR LA INDEPENDÈNCIA.

EL CAS DEL CRISTIAN. UN JUTGE ARXIVA LES ACUSACIONS DE PEDERÀSTIA DESPRÉS DE DOS ANYS DE MALSON.

AEROPORT DE EL PRAT. EASYJET REFORÇA LA SEVA PRESÈNCIA A LA T2 MENTRE CAUEN ELS VOLS A REUS I GIRONA.

SEMIFINALS DE COPA. EL BARÇA BUSCA LA PRIMERA FINAL DE L'ANY DAVANT UN VALÈNCIA EN CRISI.

  • Són les paraules de Pedro Sánchez després de reunir-se durant una hora i quart amb el Rei. El líder socialista li ha transmès al monarca la seva disposició a fer un pas endavant per interntar formar govern, si Mariano Rajoy declina finalment sotmetre's al debat d'investidura. / D'aquí a una hora, a les 5, el rei tancarà la ronda de contactes amb Mariano Rajoy. 
  • A Catalunya, la Fiscalia ha demanat al Tribunal Superior que investigui l'actual diputat de Democràcia i Llibertat al Congrés, Francesc Homs, en relació a la causa oberta per la consulta sobre la independència del 9 de novembre de 2014. El fiscal diu que aprecia indicis de delicte en Homs com a conseller de Presidència i portaveu que era llavors. I com a aforat la causa podria anar ara al Suprem. D'altra banda el TSJ ha rebutjat dues querelles presentades per Manos Limpias i UPyD contra la resolució del Parlament sobre la independència de. Fa una estona el govern català ha defensat la legalitat en tots dos casos i ha lamentat la judicialització de la política.
  • I sobre la impugnació al Constitucional de la Comissió del procés constituent, la presidenta del Parlament veu impensable que prosperi la
  • A Tarragona els grups municipals del PP i d'Unió han entrat avui al Govern de l'Ajuntament que fins ara liderava el PSC en minoria.
  • Són les opinions dels usuaris del metro de Barcelona en un matí molt complicat. Els sindicats han convocat una vaga de 10 del matí a 3 de la tarda que ha tingut un seguiment força elevat i ha reduit molt la freqüència habitual dels trens.
  • El gener sempre és un mal mes per les dades de l'atur. Aquest no ha estat una excepció i la xifra d'inscrits a les oficines del serveis públics d'ocupació ha pujat.
  • L'Ajuntament de Barcelona reobre la polèmica sobre els horaris comercials. Ara planteja eliminar els diumenges d'obertura comercial a l'estiu i obrir-ne 2 al maig i 2 a l'octubre coincidint amb puntes turístiques. La proposta ha dividit els comerciants./ Barcelona no perdà la Fira d'Abril. 
  • El Barça rep demà el València en l'anada de les semifinals de la Copa del rei. 
  • En el món del jazz casi sempre les dones s'han limitat a cantar i poques vegades han tocat els intruments. Però tot canvia i les tres components de WoM trenquen amb aquest estereotip.


Pedro Sánchez li ha comunicat al Rei la seva disponibilitat a fer un pas endavant i intentar formar govern si Mariano Rajoy insisteix en no presentar la seva candidatura. El líder del PSOE ha dit que estan disposats a parlar amb tots els partits per buscar un acord però ha dit que no negociarà amb els independentistes catalans. Aquesta tarda, serà el torn del president en funcions a Sarsuela i després Felip sisè haurà de dir si presenta un nou candidat a la investidura.

Avui hem conegut les primeres xifres de l'atur del 2016. A Catalunya la xifra de registrats al SOC ha pujat de 2.412 persones i el total queda en 518 mil. Al total d'Espanya la tendència a l'alça és la mateixa. Ha pujat de 57 mil persones i ara hi ha 4 milions 150 mil inscrits. Tot i l'increment, és la millor dada d'un mes de gener des de 2007.

Transports Metropolitans ha tancat una quarantena de boques de metro per regular el trànsit de passatgers i evitar aglomeracions a les estacions a causa de la vaga que des de les 10 del matí afecta al servei. És una aturada parcial, fins a les 3 de la tarda.

Torna la polèmica sobre els horaris comercials després que Ada Colau proposi reduir els diumenge que podran obrir els comerciants aquest any. Seran 4, dos al maig i dos a l'octubre. D'aquesta manera desapareixerien els diumenges de juliol i agost que pretenien aprofitar el turisme d'estiu. Els comerciants de les zones turístiques ja han manifestat el seu disgust i la resta ho veuen be ja que facturaven poc.

Messi torna a entrenar-se amb el grup una vegada recuperat del cop al genoll de Filipe Luis i demà podrà jugar l'anada de les semifinals de la Copa contra el València. Neymar també ha treballat amb els companys abans de viatjar aquesta tarda a Madrid per declarar a l'Audiència Nacional.

 

 

FA UN PAS ENDAVANT. PEDRO SÁNCHEZ DISPOSAT A PRESENTAR LA SEVA CANDIDATURA SI RAJOY RENUNCIA A LA INVESTIDURA.

ATUR GENER. EL NÚMERO D'INSCRITS A LES OFICINES DEL SOC HA PUJAT DE 2.412 PERSONES, EL TOTAL ÉS DE 518.080.

QUARANTA BOQUES DE METRO TANCADES PER LA VAGA. S'INTENTA REGULAR EL TRÀNSIT DE PASSATGERS.

HORARIS COMERCIALS. ADA COLAU REDUEIX A 4 ELS DIUMENGES QUE PODRAN OBRIR LES BOTIGUES DE BARCELONA.

A PUNT CONTRA EL VALÈNCIA. MESSI TORNA ALS ENTRENAMENTS I NEYMAR DECLARA AQUESTA TARDA A L'AUDIÈNCIA NACIONAL.

  • Continua la ronda de contactes del rei amb els líders polítics. Aquest matí Felip VI ha rebut Albert Rivera./ Abans, el monarca ha rebut el líder d'En Comú Podem. 
  • Des de Catalunya, el PSC demana responsabilitat als líders socialistes per aconseguir un pacte que permeti un govern progressista. 
  • Pedro Sánchez necessitarà d'alguna manera l'abstenció o el vot a favor dels independentistes de Convergència i Esquerra. D
  • Precisament Convergència es es planteja canviar el nom al Congrés de juny. El CEN el partit ha anunciat que obrirà el seu procés de refundació també als simpatitzants del partit. 
  • El primer radar per tram de Barcelona ha començat a multar a partir d'avui. 
  • Una trentena de persones detingudes, alguns membres de coneguts clans de la droga al barri del Besòs, en una operació policial que s'ha fet aquesta matinada. Aquesta és la segona fase de la que es va fer al novembre.
  • La notícia s'ha confirmat fa poca estona. Pep Guardiola entrenarà el Manchester City les pròximes tres temporades. Guardiola, que deixarà el Bayern de Muníc el 30 de juny, substituirà el xilè Manuel Pelegrini. El de Santpedor es convertirà en el tècnic més ben pagat del món amb uns 25 milions d'euros per temporada./ I pel que fa al cas Neymar, aquesta matí Bartormeu i Rosell han hagut de tornat a l'Audiència Nacional. L'actual president del Barça i el seu predecessor s'han negat a declarar i es remeten al que ja van dir fa 1 anys. El jugador està citat demà.
  • Mentrestant, el Barça porta 26 partits sense perdre, una ratxa que els manté al capdamunt de la lliga, i apunt per afrontar un mes de febrer on els esperen fins a 8 partits més, entre Lliga, Champions i Copa, començant pel de dimecres contra el València. Avui Leo Messi no s'ha entrenat amb els companys.
  • Fa un parell d'hores que ha obert les portes oficialment la 17ena edició del la passarel·la 080 Barcelona Fashion Week, un certamen que projecta al món la moda que es fa ara mateix a Catalunya. 


La política espanyola comença la setmana amb intensitat i demà el Rei haurà de decidir si proposa algun candidat a la investidura. Aquest matí han passat per Sarsuela els d'En Comú Podem i Ciutadans. El primer manté l'aposta per un govern d'esquerres. Al darrera Rivera que s'acosta al PSOE però no a Podem. Tots dos rebutgen, per tant, la proposta socialista de negociar a tres bandes. Rajoy, de la seva banda, sembla que descartarà presentar-se a la investidura.

Nova operació dels Mossos contra el tràfic de drogues als barris de La Mina i el Besos a Barcelona i Sant Adrià. Avui s'han fet una trentena de detencions i  d'escorcolls. Es tracta de la segona part de l'operació que ja es va fer al novembre passat i en la que es van desarticular deu grups de venda de drogues.

Són Josep Maria Bartomeu i Sandro Rossell entrant a l'Audiència Nacional, aquest matí, investigats pels delictes de corrupció entre particulars i estafa en el fitxatge de Neymar. Tots dos s'han negat a declarar i s'ha remés a la declaració de fa un any on van dir que l'operació era legal. Demà està citat el jugador.

L'Espanyol se situa a només dos punts del descens després de perdre al Bernabéu per un contundent 6 a 0. Els blanc-i-blaus van oferir una imatge decebedora i el Madrid els va passar per sobre amb tres gols de Cristiano. El porter Arlauskis i el defensa Duarte van tenir un debut desafortunat.


BUSCANT ALTERNATIVES. EN COMÚ PODEM I CIUTADANS REBUTGEN ENTRAR EN UN GOVERN DE A TRES BANDES LIDERAT PEL PSOE.

OPERACIÓ MOSSOS. CONTRA ELS PUNTS DE VENDA DE DROGUES ALS BARRIS DE LA MINA I EL BESOS.

CAS NEYMAR. BARTOMEU I ROSSELL ES NEGUEN A DECLARAR DAVANT EL JUTGE DE L'AUDIÈNCIA NACIONAL.

A DOS PUNTS DEL DESCENS. L'ESPANYOL TORNA A ENCAIXAR SIS GOLS DEL REIAL MADRID.

El Rei reprèn demà les consultes per proposar un candidat a la presidència del Govern. Dilluns passaran per la Zarzuela Albert Rivera i Pablo Iglesias, mentre que Pedro Sánchez i Mariano Rajoy ho faran dimarts. Després del comitè federal del PSOE es confirma que Rajoy no podrà formar Govern i que Pedro Sánchez ho tindrà difícil, dins i fora del seu partit.

En una insòlita entrevista conjunta Carles Puigdemont i Artur Mas emplacen a la CUP a donar suport als pressupostos. I al mateix temps l'expresident ha llançat aquest missatge a la diputada Anna Gabriel.

Valls celebra a aquesta hora la gran festa de la calçotada amb més de 40MIL persones. Els organitzadors calculen que avui es menjaran més de 100MIL calçots.

Els cinemes es reinventen per atraure públic a les sales. Entre les noves activitats que programen hi ha pel·lícules amb karaoke, retransmisions d'òpera i teatre o projectors únics que recuperen vells formats.

El Barça es més líder després de remuntar i vèncer l'Atletic de Madrid per 2 a 1. Messi, primer i Luis Suárez després van donar la victòria als blaugrana en un partit on els de Simeone van acabar amb 9 jugadors a més de perdre Augusto, lesionat.

Les dificultats per formar Govern a Espanya segueixen centrant l'actualitat política. Però la setmana ens deixa altres notícies com les novetats en el judici pel cas Nóos, la caiguda de l'atur o la repetició de la presa de possessió de l'alcalde de Girona. Aquest és el nostre resum de la setmana.

Les sales de cinema existens a Catalunya han de buscar maneres alternatives d'aconseguir ingressos com ara oferir sessions especials per a nens, o especials per cinèfils que per exemple volen veure la darrera obra de Tarantino tal i com la va rodar. Us ensenyem com s'ho fan alguns cinemes.

Fins a la dècada dels 60 la boxa va ser una disciplina que va viure una època daurada. Les vetllades del que en els seus inicis era una sala de festes de l'eixample de Barcelona, el "Price", s'omplien i els aficionats coneixien els noms de les principals figures. Després l'interès per la boxa es va anar esvaint, amb un parèntesi en els jocs olímpics del 1992 però sense arribar a la popularitat dels temps de l'antic Price. Ara, la pràctica d'esports de lluita derivats de la boxa com el tai-boxing o kick-boxing agafa força en els gimnasos com una manera diferent i divertida, diuen els que ho practiquen, de posar-se en forma.

El PSOE fixa el 21 i 22 de maig com a dates del Congrés per votar el nou secretari general. El partit preveu celebrar primàries el 8 de maig, tot i que podria canviar la data si es repeteixen les eleccions generals. Sobre possibles aliances per formar govern, Pedro Sánchez ha promès que consultarà qualsevol pacte a la militància. I ha insistit que intentarà formar un govern progressista i reformista.

En aquest comité federal també hem escoltat veus que recelen d'un pacte amb Podemos.

Ciutadans reitera que NO donarà suport a Rajoy i assegura que tampoc facilitarà una investidura que inclogui un acord amb Podemos.

Creix l'interès per la boxa tradicional i per les modalitats importades de països asiàtics. Disciplines com el kick boxing o el muay thai es practiquen cada cop més en alguns gimnasos de Barcelona.

El Barça rep avui a l'Atlètic de Madrid. Messi, Suàrez i Neymar contra la millor defensa de la Lliga. Serà un partit especial per Arda Turan perquè per 1ª vegada s'enfrontarà al seu exequip. Jordi Alba i Piqué tornen a la convocatòria.

El 1924 a la Vall d'Àneu es va fer la primera llei Europea sobre la cacera de bruixes i es va establir el crim de Bruixeria. Era un document legislatiu per poder jutjar a les dones acusades de bruixeria per pressió popular. La sospita, l'acusació, el processament i l'execució. Avui a l'entrevista parlem en Pau Castell, autor de la primera tesi sobre la cacera de bruixes a Catalunya.

Passaven quinze minuts de les 11 del matí. El campanar de l'església de Rosselló de Segrià, al Segrià, es desplomava. Tot i l'espectacularitat de les imatges no hi ha hagut cap persona ferida.
Ara estudien les causes que han provocat l'ensorrament.