Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

A 24 hores de la constitució del Parlament totes les preguntes segueixen sense resposta. De moment, Esquerra manté el silenci sobre el nom del seu  candidat a presidir la cambra i serà la mesa d'edat qui hagi de decidir si els diputats a la presó o Brussel.les poden votar. Mentrestant, segueix el debat sobre la investidura a distància de Puigdemont després del no dels lletrats.

Pel que fa a la sentència del cas Palau, aquesta tarda el Patronat de l'entitat analitzarà el text. Mentrestant, Convergència Democràtica insisteix en defensar la seva innocència, en desvincular-se del PDECAT i en estudiar com pagar els més de 6 milions i mig que han de pagar de multa.

Us explicarem algunes propostes per reduir els embussos a les entrades a Barcelona. L'ús del vehicle privat ha crescut un 5% dins la ciutat i les retencions a les hores punta són habituals. Flexibilitzar els horaris laborals, impulsar canvis d'hàbits o fins i tot peatges flexibles podrien ser una solució al problema.

Les dones obeses tenen 12 vegades més possibilitats de patir un càncer. És el resultat més destacat de l'estudi més gran fet mai fins ara a espanya en aquest àmbit. L'han liderat metges de l'Hospital del Mar de Barcelona que asseguren que, en cas de sobrepès, perdre 5 quilos redueix fins a un 20% el risc de contraure aquesta malaltia.

l'Espanyol i el Barça preparen el derbi de Copa de demà a Cornellà. Sergio García no s'ha recuperat, però Piatti si que ha entrat a la llista de convocats de Quique, que també recupera David López i Javi Fuego. El Barça farà l'últim entrenament aquesta tarda, amb la baixa de Dembelé i pendent de les molèsties d'Iniesta.

MÀXIMA INCERTESA. ENCARA NO HI HA NOM DEL NOU PRESIDENT NI DECISIÓ SOBRE QUI PODRÀ DELEGAR EL VOT.

SENTÈNCIA PALAU. CDC MANTÉ QUE ÉS INNOCENT, ES DESVINCULA DEL PDECAT I ESTUDIA COM PAGAR ELS 6,6 MILIONS.

REDUIR EMBUSSOS. FLEXIBILITZAR HORARIS O ALGUN TIPUS DE PEATGE SÓN ALGUNES SOLUCIONS.

EL RISC DE L'OBESITAT. MULTIPLICA PER 12 LA PROBABILITAT QUE LES DONES PATEIXIN CÀNCER.

DEMÀ, DERBI DE COPA. L'ESPANYOL RECUPERA PIATTI, DAVID LÓPEZ I JAVI FUEGO. EL BARÇA, PENDENT DE L'EVOLUCIÓ D'ANDRÉS INIESTA.

PENES DE PRESÓ PER MILLET, MONTULL I OSÀCAR I CONDEMNA A CDC PER FINANÇAMENT IRREGULAR
La sentència del cas Palau condemna Convergència per haver cobrat comissions il·legals de Ferrovial a través del Palau de la Música i haurà de tornar més de 6 milions d'euros. L'Audiència condemna també a Fèlix Millet a 9 anys i 8 mesos de presó, a Jordi Montull a 7 anys i mig i a la seva filla a 4 anys i mig per l'espoli de la institució. Tots els condemnats han anunciat que recorreran la decisió.

RAJOY MANTINDRÀ EN VIGOR EL 155 SI PUIGDEMONT ÉS INVESTIT A DISTÀNCIA
Mariano Rajoy adverteix que l'article 155 seguirà en vigor si Puigdemont manté la intenció de ser investit des de Brussel·les. El president del Govern defensa l'actuació de l'executiu a Catalunya encara que admet que els resultats electorals per al PP no hagin estat bons.

EL BARÇA DE VALVERDE DESFÀ EL MALEFICI D'ANOETA I ACABA INVICTE LA PRIMERA VOLTA DE LA LLIGA
El Barça acaba la primera volta com a líder destacat i l'únic invicte a les grans lligues europees. A Anoeta, on no guanyaven des del 2007, els blaugrana van haver de remuntar un 2 a 0, per acabar imposant-se per 2 a 4 amb gols de Paulinho, Messi i un doblet de Suárez.
 

El jurat dels Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia ha fet públic aquest dilluns la decisió dels guardons que lliura RNE Catalunya en la seva 62ª edició. 'Tierra firme', dirigida per Carlos Marqués-Marcet, participada per RTVE, ha estat escollida millor pel·lícula espanyola. Núria Prims ( 'Incerta glòria') i David Verdaguer ( 'Estiu 1993' i 'Tierra firme') han estat escollits com a millor actriu i millor actor espanyol. El premi a la millor òpera prima ha estat per a 'Estiu 1993' i en l'apartat internacional 'Lumière! comença l'aventura 'ha estat escollida millor pel·lícula i James Franco i Kate Winslet, millor actor i actriu.

La sentència del cas Palau condemna Convergència per haver cobrat comissions il·legals de Ferrovial a través del Palau de la Música i haurà de tornar més de 6 milions d'euros. A més, condemna a 4 anys i 5 mesos de presó l'extresorer del partit, Daniel Osàcar. La sentència condemna a 9 anys i set mesos de presó Fèlix MIllet, a 7 anys i mig  Jordi Montull, i a 4 anys i mig la seva filla per l'espoli de la institució. Tots han anunciat recursos.

En l'àmbit polític, destaquem les declaracions de Rajoy avui davant la cúpula del seu partit. Si Puigdemont pretén ser investit des de Brussel·les el govern no ho permetrà i no es podrà aixecar el 155.

També us parlarem de la nova estratègia que utilitzen a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona per abordar la hipertensió pulmonar, una malaltia rara sense cura que afecta persones joves i que sense tractament els dóna només 3 anys d'esperança de vida. Els trasplanten els pulmons tant aviat com poden per millorar així la seva supervivència.

I als esports, el Barça acaba la primera volta com a líder destacat i l'únic invicte a les grans lligues europees, després de la derrota del City contra el Liverpool. A Anoeta, on no guanyaven des del 2007, els blaugrana van haver de remuntar un 2 a 0, per acabar imposant-se per 2 a 4 amb gols de Paulinho, Messi i un doblet de Suárez.

També parlarem dels premis Sant Jordi de cinematografia que cada any atorga Ràdio Nacional d'Espanya a Catalunya. "Tierra Firme" ha estat escollida millor pel·lícula espanyola i "Estiu 1993", millor Òpera Prima. Núria Prims pel seu paper a "Incerta Glòria", i David Verdaguer, per la seva interpretació a "Estiu 1993" i "Tierra Firme" també han estat reconeguts. La cerimònia d'entrega se celebra a l'abril.

 

SENTÈNCIA CAS PALAU. CONDEMNA DE PRESÓ PER MILLET, MONTULL I OSÀCAR I CONDEMNA CDC PER FINANÇAMENT IRREGULAR.

RAJOY ADVERTEIX. SI PUIGDEMONT ÉS INVESTIT A DISTÀNCIA ES MANTINDRÀ L'APLICACIÓ DE L'ARTICLE 155.

HIPERTENSIÓ PULMONAR. TRASPLANTAMENT PRECOÇ COM A ÚNICA SOLUCIÓ DE SUPERVIVÈNCIA.

CAMPIÓ D'HIVERN. EL BARÇA DE VALVERDE DESFÀ EL MALEFICI D'ANOETA I JA ÉS L'ÚNIC INVICTE A LES GRANS LLIGUES EUROPEES.

PREMIS SANT JORDI DE RNE. "TIERRA FIRME", MILLOR PEL·LÍCULA ESPANYOLA I "ESTIU 1993", MILLOR ÒPERA PRIMA.

El jutge del Suprem Pablo Llarena nega el trasllat a una presó catalana a l'exvicepresident Oriol Junqueras. El magistrat, en la seva interlocutoria, nega també que Junqueras, Jordi Sánchez i Joaquim Forn puguin desplaçar-se per votar a les sessions del Parlament de Catalunya.

Junts per Catalunya creu que el reglament del Parlament permet la investidura a distància de Carles Puigdemont, que avui s'ha reunit amb els seus parlamentaris a Brussel·les. Tant Esquerra com la CUP, però, han començat a posar-ho en dubte.

Hi haurà derbi català als quarts de final de la Copa del Rei. El sorteig d'aquest migdia ha emparellat l'Espanyol i el Barça, amb l'anada a Cornellà la setmana que ve. El Madrid tindrà com a rival al Leganès, amb la tornada al Bernabeu.

Som ja a la recta final, i avui marxarem fem-nos ressò de l'homenatge que el Liceu de Barcelona ha retut a la música electrònica.

A Junts per Catalunya estan convençuts que el reglament del Parlament permet la investidura a distància de Carles Puigdemont. Ho han dit fa uns minuts a Brussel.les on Puigdemont reuneix els diputats del seu grup. Avui tant Esquerra com la CUP han començat a posar-ho en dubte. Joan Tardà ha dit que ningú es imprescindible i els cupaires titllen l'expresident d'irresponsable.

El Govern de Mariano Rajoy insisteix que el reglament és molt clar i no permet investir un president, diu, via plasma, ni tampoc delegant la seva representació. Insisteix que recorrerà de manera immediata i sense vacil·lar qualsevol moviment fora de la llei.

Amb 75 anys, Ernest Maragall serà dimecres el president de la mesa d'edat del Parlament... i amb tota probabilitat, el proper president de la cambra. En una entrevista al programa Aquí Parlem que s'emetrà aquest dissabte al canal 24 hores, Maragall assegura que és tota una responsabilitat estar al capdavant d'aquesta institució en aquest moment.

La inflació a Catalunya tanca el 2017 en l'1,2%, segons l'Institut Nacional d'Estadística. Els preus que més s'han encarit aquest any han estat els paquets turístics, els carburants, l'hosteleria, i la vivenda. Tot i això, la variació anual disminueix set dècimes respecte el mes passat. Al conjunt d'Espanya, la inflació tanca l'any en l'1,1. Els pensionistes perden poder adquisitiu, ja que les pensions han pujat un 0.25%.

Un any bo que podria haver estat excel·lent. És l'anàlisi que fa la consultora Savills Aguirre Newman, que apunta que la inestabilitat política ha fet perdre inversions en oficines de Barcelona per valor de 400 milions d'euros. Els inversors més conservadors, diuen, han optat per la prudència. Des de la consultora preveuen, però, que el ritme es recuperararà, perquè els inversors internacionals donen per fet que el moment més àlgid de crisi política ja ha passat.

La marató de donació de sang ja ha començat als principals hospitals catalans. L'objectiu és aconseguir 8.000 bosses des d'avui i durant una setmana. Passat festes les reserves solen baixar i aquest any, Macarena León no és una excepció...

Col·lectius feministes denuncien que el cartell cosifica el cos de la dona i legitima la violència masclista. L'entitat organitzadora del Carnestoltes diu que el cartell, que porta per lema "155 ombres" pretén mostrar una dona lluitadora que es revela davant les mans de 3 partits polítics. El cartell es va triar en un concurs on van votar 1.500 persones. A les bases del concurs es deia, textualment, que no era aconsellable cap mena de censura.

hi haurà derbi català als quarts de final de la Copa del Rei. El sorteig d'aquest migdia ha emparellat a l'Espanyol i el Barça, amb l'anada a Cornellà la setmana que ve. Els dos equips es van classificar brillantment anit; els blaugrana amb golejada al Celta, 5 a 0. I els blanc i blaus amb remuntada al camp del Llevant, 0 a 2. El Madrid tindrà com a rival al Leganès, amb la tornada al Bernabeu.

Nani Roma ha arribat aquest matí a Barcelona procedent de Lima on va abandonar el Dakar per un accident que va patir dilluns a les dunes del desert peruà.

Així sonen alguns dels grans èxits de la música electrònica dels últims 25 anys interpretats per una orquestra simfònica al gran Teatre del Liceu. Un concert d'anit que va durar dues hores on van sonar temes de Daft Punk, Robert Miles o Bob Sinclair.

La cantant presenta nou disc, "French Touch" aquesta nit al Palau de la música. Hi versiona temes mítics del pop-rock... Després sabrem quins són els seus preferits.

Reunió a Brussel.les
Jxcat diu que el reglament permet la investidura de Puigdemont a distància

Tribunal Suprem
Ha de decidir sobre el futur d'Oriol Junqueras i ja té la petició de llibertat de Sànchez

Carla Bruni
La cantant i exmodel ens presenta el seu nou disc de versions "french touch"

Ipc 2017
Aeroport del prat, sector immobiliari tanca l'any a l'1,1% rècord històric al 2017 cau la inversió en oficines

A Montilivi, a les 13.00h
El Girona rep demà al cuer, el las Palmas, pensant en acabar la ratxa de dues derrotes seguides

Nani ja és a casa
Roma arriba cansat i amb dolor a l'esquena, però sense lesions greus

Electrònica al Liceu
Un discjòquei i una orquestra simfònica ofereixen l'espectacle "maestro"

FORCADELL NO REPETIRÀ COM A PRESIDENTA DEL PARLAMENT PERÒ ES MANTÉ DE DIPUTADA
Carme Forcadell no repetirà com a presidenta del Parlament. Ho ha anunciat aquest migdia i ho justifica en que el seu successor ha d'estar lliure de processos judicials. Forcadell, però, seguirà com a diputada d'Esquerra Republicana.

FORN, SÁNCHEZ I CUIXART DEMANEN AL JUTGE DEL SUPREM QUE ELS DEIXI EN LLIBERTAT
Joaquim Forn, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart han declarat avui davant el Jutge Pablo LLarena del Suprem. El president de l'ANC ha manifestat davant el jutge que si es torna a optar per la via unilateral renunciarà a la seva acta de diputat, i Cuixart ha dit que les manifestacions que van convocar van ser pacífiques.

YERRI MINA JA ÉS JUGADOR DEL BARÇA HA COSTAT AL CLUB 11'8 MILIONS D'EUROS
El central Yerri Mina s'incorpora al Barça com a segon reforç de l'equip en aquest mercat d'hivern. El club blaugrana pagarà gairebé 12 milions d'euros pel traspàs d'un Mina que firmarà per 5 temporades i mitja amb una clàusula de 100 milions d'euros.
 

Carme Forcadell no repetirà com a presidenta del Parlament. Anunci que ha fet aquest migdia. Diu que el seu successor ha d'estar lliure de processos judicials i que seguirà com a diputada d'Esquerra, la formació que ara ha de buscar una alternativa, molts apunten a Ernest Maragall.

Nova renúncia a seguir al capdavant de la política després de les de Mas i Mundó. Mentrestant, els lletrats del Parlament conclouen que la investidura a distància de Puigdemont no es possible. També el govern estaria elaborant un informe en aquest sentit. PDECAT i Esquerra insisteixen que trobaran la manera de fer-ho.

En l'àmbit judicial destaquem les declaracions avui al Suprem de l'exconseller d'Inteori, Joaquim Forn, i dels presidents de l'ANC i Omnium. Ho fan a petició pròpia i per declarar sobre la causa que els investiga per rebel.lió i sedició.

Us ensenyarem com avancen les obres de La Sagrera i a més tornarem a parlar de xifres rècord de trasplantaments a Catalunya. L'any passat se'n van fer 1.106, un 8,8% més que l'any anterior. L'increment es produeix gràcies a la pujada de les donacions de cadàvers.

Ja és oficial. El central Yerri Mina es converteix en el segon reforç del Barça en aquest mercat d'hivern. El club blaugrana pagarà gairebé 12 milions d'euros pel traspàs d'un Mina que firmarà per 5 temporades i mitja amb una clàusula de 100 milions d'euros. El primer colombià de la història blaugrana ja viatja a Barcelona on aterrarà d'aquí uns minuts.

CARME FORCADELL. ANUNCIA QUE NO REPETIRÀ COM A PRESIDENTA DEL PARLAMENT DE CATALUNYA.

INFORME LEGAL. ELS LLETRATS DEL PARLAMENT, CONTRARIS A UNA INVESTIDURA A DISTÀNCIA DE PUIGDEMONT.

DECLARACIONS AL SUPREM. COMPAREIXEN DAVANT EL JUTGE LLARENA, JOAQUIM FORN, JORDI SÁNCHEZ I JORDI CUIXART.

NOU RÈCORD. EL 2017 ES VAN FER A CATALUNYA UN 8,8% MÉS DE TRASPLANTAMENTS QUE L'ANY ANTERIOR.

EL PRIMER COLOMBIÀ. YERRI MINA JA ÉS JUGADOR DEL BARÇA PER ALS PROPERS 5 ANYS I MIG I HA COSTAT 11'8 MILIONS D'EUROS.

 

ACORD JXCAT I ERC: HI HAURÀ MESA AMB MAJORIA INDEPENDENTISTA PERÒ HI HA DUBTES SOBRE LA INVESTIDURA A DISTÀNCIA
Carles Puigdemont i Marta Rovira acorden en un sopar anit a Brussel·les no bloquejar l'inici de la legislatura que començarà d'aquí una setmana i constituir una mesa del Parlament amb majoria independentista. L'acord també inclouria la investidura de l'expresident però aquí Esquerra encara no té clar que es pugui fer a distància de forma legal

COMISSIÓ AL CONGRÉS: ELS PARES DE LA CONSTITUCIÓ ANALITZEN LA NECESSITAT DE REFORMAR LA CARTA MAGNA
Els pares de la constitució participen avui a la comissió encarregada d'avaluar el model territorial actual. Aquest matí ha estat el torn de Miguel Herrero Rodríguez de Miñón que creu que la reforma de la constitució és possible i desitjable sempre i quan hi hagi un consens polític i es concreti què es vol canviar. També hem escoltat a José Pedro Pérez Llorca que creu que hi va haver deficiències en el disseny de la carta magna.

ABUSOS SEXUALS A MENORS: DETENEN UN MONITOR DE GIMNÀS DE SALT DESPRÉS DE LA DENÚNCIA D'UNA ALUMNA
Els mossos detenen un monitor de 42 anys d'un gimnàs de Salt acusat d'haver abusat sexualment d'alguna de les seves alumnes, menors d'edat. Una d'elles el va denunciar i arran d'això han aparegut nous casos. El presumpte abusador està en presó provisional des de dilluns.

MERCAT SENSE ATURADOR: UN COP AMANIDES LES ARRIBADES, EL BARÇA SE CENTRA EN L'OPERACIÓ SORTIDA, COMENÇANT PER ARDA TURAN
Un cop presentat Coutinho i pendent de fer oficial la contractació de Yerri Mina... BETA el focus al Barça és accelerar l'operació sortida. Pren força la possibilitat que Arda Turan torni a Turquia per defensar la samarreta del Basaksehir. Altres jugadors com Deulofeu, Rafinha o Aleix Vidal també podrien deixar el Barça aquest mercat d'hivern.

Carles Puigdemont i Marta Rovira acorden en un sopar anit a Brussel·les no bloquejar l'inici de la legislatura que començarà d'aquí una setmana i constituir una mesa del Parlament amb majoria independentista. L'acord també inclouria la investidura de l'expedient però aquí Esquerra encara no té clar que es pugui fer a distància de forma legal.

Al Congrés comença a caminar la comissió que avalua el model autonòmic. Aquest matí hi han comparegut els pares de la Constitució, Miguel Herrero y Rodríguez de Miñón i José Pedro Pérez Llorca.

Els mossos detenen un monitor de 42 anys d'un gimnàs de Salt acusat d'haver abusat sexualment d'alguna de les seves alumnes, menors d'edat. Una d'elles el va denunciar i arran d'això han aparegut nous casos. El presumpte abusador està en presó provisional des de dilluns.

Un cop presentat Coutinho i pendent  de fer oficial la contractació de Yerri Mina... el focus al Barça és accelerar l'operació sortida. Pren força la possibilitat que Arda Turan torni a Turquia per defensar la samarreta del Basaksehir. Altres jugadors com Deulofeu, Rafinha o Aleix Vidal també podrien deixar el Barça aquest mercat d'hivern.

A més, també parlarem de l'aniversari de la sala Apolo de Barcelona. El mític escenari celebra 75 anys durant els quals s'hi han rodat pel·lícules, s'hi ha allotjat un bingo però sobretot hi ha sonat música i hi ha hagut hores i hores de ball. Al final de l'informatiu us explicarem com ho celebraran.

ACORD JXCAT I ERC. HI HAURÀ MESA AMB MAJORIA INDEPENDENTISTA PERÒ HI HA DUBTES SOBRE LA INVESTIDURA A DISTÀNCIA.

COMISSIÓ AL CONGRÉS. ELS PARES DE LA CONSTITUCIÓ CONSIDEREN QUE LA REFORMA DE LA CARTA MAGNA ÉS NECESSÀRIA.

ABUSOS SEXUALS A MENORS. DETENEN UN MONITOR DE GIMNÀS DE SALT DESPRÉS DE LA DENÚNCIA D'UNA ALUMNA.

MERCAT SENSE ATURADOR. UN COP AMANIDES LES ARRIBADES, EL BARÇA SE CENTRA EN L'OPERACIÓ SORTIDA, COMENÇANT PER ARDA TURAN.

75 ANYS D'APOLO. LA SALA DE BALL S'ENGALANA PER CELEBRAR L'ANIVERSARI MIRANT EL FUTUR.