Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Oriol Junqueras proposa la combinació d'una presidència simbòlica i una d'efectiva per sortir de la situació actual i demana a Puigdemont que miri més a llarg termini. Ho afirma en entrevista, resposta des de la presó, al Diario 16. En la mateixa línia, s'ha manifestat Roger Torrent que, tot i mantenir que Puigdemont segueix sent el candidat, li demana generositat pel futur del procés.

Repassarem els detalls de l'informe del jutge de Barcelona que apunta que la Generalitat hauria utilitzat fons procedents del FLA per organitzar l'1 d'octubre. Mentrestant, avui hem sabut que el turisme estranger a Catalunya va caure un 13,9 per cent al desembre. Per remuntar aquestes xifres es confia en iniciatives com el Mobile que avui han permès veure una mostra d'unitat d'institucions i societat civil per assegurar l'aposta de la ciutat per aquest esdeveniment.

Els mossos d'esquadra detenen dos nois de 17 i 18 anys acusats d'haver difós per Whatsapp un vídeo d'una agressió sexual a un nadó de pocs mesos. Ara estan en llibertat amb càrrecs i s'enfronten a penes de fins a 5 anys de presó. La investigació continua oberta per aclarir l'origen de la grabació.

Als esports, Barça i València juguen aquesta nit al camp Nou l'anada de les semifinals de Copa. Valverde recupera a BUSQUETS i deixa fora de la convocatòria a SEMEDO i ANDRÉ GOMES. Mentre, el València arriba amb força baixes. L'altra eliminatòria es decidirà la setmana que ve al SÀNCHEZ PIZJUÁN, després de l'empat a un entre el LEGANÉS i el SEVILLA.

I avui us proposem compartir una estona amb alguns dels escriptors que participen a la trobada de novel·la Barcelona negra... I ho farem en l'hotel que ara mateix concentra més misteris de la ciutat: allà on s'allotgen tots els novel·listes que fan possible aquesta trobada literària. Entre ells, James Elroy que avui rebrà el premi Pepe Carvalho.

NOVES PROPOSTES. JUNQUERAS PROPOSA COMBINAR UNA PRESIDÈNCIA SIMBÒLICA I UNA D'EFECTIVA.

TURISME I MOBILE. CAIGUDA DELS TURISTES ESTRANGERS AL DESEMBRE I MOSTRA D'UNITAT PER MANTENIR L'APOSTA DEL MWC.                    

PORNOGRAFIA INFANTIL. DETINGUTS DOS JOVES PER HAVER DIFÓS UN VÍDEO D'UNA AGRESSIÓ SEXUAL A UN NADÓ.

TORNA BUSQUETS. VALVERDE, AMB TOTA L'ARTILLERIA PER REBRE AQUESTA NIT AL VALÈNCIA A LA SEMIFINAL DE COPA.

L'HOTEL MÉS NEGRE DE TOTS. PARLEM AMB ELS NOVEL·LISTES MÉS DESTACATS QUE PARTICIPEN A LA "BARCELONA NEGRA".

  • 24 hores després de l'ajornament del debat d'investidura de Carles Puigdemont, el debat polític gira avui a l'entorn dels missatges de Puigdemont a l'exconseller Comín, on admet que ha estat sacrificat i que el procés s'ha acabat. Avui tots dos han reconegut a través de les xarxes socials la veracitat dels missatges....tot i que asseguren que seguiran endavant./ Mentre això passava, la vicepresidenta del govern ha aconsellat Puigdemont que deixi de pensar només en ell i ha fet una crida a recuperar l'estabilitat i la serenitat. Soraya Sáenz de Santamaría, ha demanat al president del Parlament que desbloquegi la investidura.
  • Després dels aldarulls d'ahir, el Parlament s'ha despertat avui amb més presència policial de l'habitual, i amb alguns dels accessos al Parc de la Ciutadella encara tancats. Anit, els últims manifestants van decidir desmuntar l'acampada prevista i van abandonar el recinte sota la supervisió dels Mossos. Els enfrontaments d'ahir van acabar amb 3 ferits lleus i 24 agents contusionats. El dispositiu dels mossos ha estat objecte de picabaralla política....
  • El rei Felip també s'ha referit a la situació política a Catalunya en la recepció del cos diplomàtic celebrada aquest matí al Palau Reial. Durant la seva intervenció, el monarca ha agraït a la comunitat internacional el suport prestat a Espanya en la crisi amb Catalunya. Felip sisè assegura que aquest conflicte ha qüestionat valors internacionals com la convivència i el respecte a la democràcia.
  • El conflicte dels narcopisos al Raval de Barcelona s'agreuja. Aquestes imatges confirmen que un home va morir de sobredosi enmig del carrer divendres a la tarda. Minuts abans, uns homes encara no identificats, l'abandonaven davant d'una botiga. Els veïns asseguren que no és la primera vegada que passa però ara ho han pogut documentar./ Els veïns del Raval, com el Carlos, que lluiten contra aquest fenòmen també denuncien que els traficants estan ocupant espais comercials buits.... com aquest local de grans dimensions al carrer Pintor Fortuny. Fins ara, l'Agència de Salut Pública no ha documentat cap sobredosi mortal vinculada directament als narcopisos./ L'ajuntament admet que la rapidesa amb que els traficants canvien d'ubicació dificulta la seva acció i demana endurir la legislació per evitar que hi hagi propietats sense llogar.
  • Avui s'ha presentat la nova edició del Mobile World Congress a Barcelona, que comença el 26 de febrer a la fira de l'Hospitalet. L'organització preveu un impacte econòmic de 471 milions d'euros i 2.300 expositors. Un Mobile que manté el compromís amb la ciutat però amb certes condicions. 
  • Aquesta mitja nit es tanca el mercat de fitxatges .... i el Barça no farà més incorporacions, a banda de Coutinho i Yerry Mina.. En canvi hi ha quatre baixes: Deulofeu, Rafinha, Arda i Javier Mascherano. Valverde volia una plantilla més curta i acabarà la temporada amb 22 jugadors./ Pel que fa a l'Espanyol, està a punt de tancar la cessió del migcampista de la Fiorentina, Carlos La Roca Sánchez./ El Girona també ha aprofitat per fitxar el davanter hondureny Anthony 'Choco' Lozano, procedent del Barça B
  • L'Auditori de Barcelona es prepara avui per acollir un dels més celebrats compositors actuals. L'islandès Johan Johansson, conegut sobretot per ser l'autor de bandes sonores de pel·lícules

"Els nostres ens han sacrificat, això s'ha acabat". És el missatge que Carles Puigdemont va enviar ahir al vespre a l'exconseller Toni Comín mentre participava a un acte a Bèlgica i que ha difós Telecinco i on també diu que el Pla Moncloa ha guanyat. A Twitter, l'expresident ha donat validesa als textos i afirma que és humà i que hi ha moments de dubte però que no es farà enrera. Comín ha anunciat accions legals.

Uns missatges que marquen avui l'actualitat després de l'ajornament del ple d'investidura per part del president del Parlament que ha deixat al descobert les diferències entre l'independentisme i deixa el futur en la incertesa. Avui ha tornat certa tranquil·litat al Parc de la Ciutadella després dels aldarulls d'ahir quan els partidaris de la investidura van saltar el cordó de seguretat. Hi va haver dos detinguts i una vintena de ferits.

El Mobile World Congress manté el seu compromís amb la ciutat de Barcelona fins el 2023 però ho condiciona a un entorn estable i segur. L'edició d'enguany se celebrarà del 26 de febrer a l'1 de març i preveu un impacte econòmic de 471 milions d'euros, superior al de l'any passat, i la creació de 13 mil llocs de treball temporals.

El conflicte dels narcopisos s'agreuja... Els veïns del Raval denuncien que un home va morir de sobredosi enmig del carrer divendres a la tarda. Asseguren que no és la primera vegada que passa però ara ho han pogut documentar. A més, diuen que els traficants estan ocupant espais comercials buits. L'ajuntament demana endurir la legislació per evitar que hi hagi propietats sense llogar.

Poques hores abans del tancament del mercat d'hivern farem un repàs de com han quedat les plantilles dels equips catalans de primera. Ben actiu, el Barça amb reforços de luxe i fent molt poc calaix amb els descartats. Hores d'ara, l'Espanyol mira de tancar el fitxatge


 

DESPRÉS DE L'AJORNAMENT. PUIGDEMONT A TONI COMÍN: "ELS NOSTRES ENS HAN SACRIFICAT. AIXÒ S'HA ACABAT".

DESPRÉS DE L'AJORNAMENT. SEGUEIX LA DIVISIÓ ENTRE L'INDEPENDENTISME I LA INCERTESA SOBRE EL CALENDARI.

MOBILE WORLD CONGRESS. MANTÉ EL COMPROMÍS AMB BARCELONA FINS EL 2023 PERÒ HO CONDICIONA A UN ENTORN ESTABLE I SEGUR.
                        
CONFLICTE DELS NARCOPISOS. ELS VEÏNS DEL RAVAL DOCUMENTEN LA MORT D'UN HOME PER SOBREDOSI AL CARRER.

EL MERCAT BULL. EL BARÇA FITXA AMB GUST PERÒ NO FA GAIRE CALAIX, L'ESPANYOL VOL LA 'ROCA' I EL GIRONA JA TÉ EL 'CHOCO'.

  • Ajornat pero NO desconvocat el ple d'investidura de Carles Puigdemont. És l'explicació que ha donat Roger Torrent per vetllar, diu, pels drets dels diputats i la dignitat de la institució. Torrent manté Puigdemont com a candidat i diu que no acceptarà ingerències de cap mena.
  • La decisió d'ajornar la investidura ha provocat un nou xoc entre les formacions independentistes./ Tot i l'ajornament, l'ANC ha mantingut la convocatòria per exigir la investidura de Carles Puigdemont./ la decisió d'ajornar el ple ha generat la reacció també de la resta de forces polítiques... que acusen als independentistes d'augmentar la inestabilitat política..
  • I mentrestant, el Tribunal Constitucional ha refusat, per UNANIMITAT, les al·legacions presentades ahir per Carles Puigdemont i els diputats de Junts per Catalunya.
  • El Govern insta els independentistes a acatar la resolució final del Tribunal Constitucional, sigui quina sigui. El Delegat del Govern titlla "d'histriònic" el discurs de Roger Torrent.
  • I en la causa per rebel·lió que investiga el Suprem, avui han declarat com a testimonis tres dels consellers que van dimitir a l'estiu, abans de la convocatòria de l'u d'octubre.
  • Aquest diumenge, a Cornellà-El Prat, Barça i Espanyol tornen a tenir derbi, ara de lliga després que els culés eliminessin als periquitos a la copa. Els de Valverde no tornaran a la feina fins demà a la tarda, i ho faran ja sense Gerard Deulofeu que marxa cedit al Watford./ Mentrestant a l'Espanyol continua la mala maror. A més dels mals resultats dels últims partits, l'enfrontament entre club i entrenador va a més.
  • Alfred i Amaia seran els representants d'Espanya al Festival d'Eurovisió... Es va decidir anit a la Gala especial d'Operación Triunfo, que va tornar a batre rècords d'audiència amb un 23 i mig per cent de share i una mitjana de més de 3 milions d'espectadors... La parella està feliç i agraïda pel resultat.

És la decisió que el president del Parlament ha anunciat a primera hora del matí. Ajorna el ple d'investidura, però, manté Carles Puigdemont com a candidat. Esperaran ara a que el Constitucional respongui les al.legacions que presentaran els lletrats. Uns lletrats que també hauran d'aclarir quins terminis corren a partir d'ara ja que tot depén de la primera votació a un candidat.

Una decisió de Torrent que ha provocat un fort malestar a Junts per Catalunya que diuen no haver estat consultats prèviament. De fet, el president de la cambra hauria trucat a Puigdemont, però, aquest no li hauria agafat el telèfon, extrem que nega l'entorn de l'expresident. En tot cas, tant Junts per Catalunya com la CUP han mostrat el seu malestar amb la decisió de Torrent.

La decisió ha satisfet al govern i a la resta de partits. Ciutadans diu que és un error insistir en allargar l'agonia del procés... El PSC ha demanat més diàleg per sortir de la situació actual. Els comuns aposten per un candidat alternatiu de l'independentisme i el PP insta a Ciutadans a que mogui fitxa i es presenti a la investidura.

Setmana de derbi amb dinàmiques oposades entre el Barça i l'Espanyol... La tranquil·litat al Club blaugrana que ha cedit Deulofeu al Watford contrasta amb la mala maror a l'Espanyol on el tècnic Quique Sánchez Flores no ha entomat gens bé el traspàs, ja oficial, d'un de les seves referències, Javi Fuego que ha marxat al Vila-Real.

I ja tenim representants d'espanya al Festival d'Eurovisió. Alfred i Amaia d'Operación Triunfo hi interpretaran el tema "Tu canción".. Ho han decidit els espectadors de la gal·la que va emetre Televisió Espanyola i que va ser el programa més vist del dia...A l'Informatiu parlarem amb ells i ens explicaran com se senten l'endemà de la decisió.

 

PLE AJORNAT. ROGER TORRENT DECIDEIX POSTPOSAR-LO, PERÒ, MANTÉ PUIGDEMONT COM A CANDIDAT.

JXCAT I ERC. MALESTAR ENTRE LA FORMACIÓ DE PUIGDEMONT QUE DIU QUE NO HA ESTAT CONSULTADA.

L'OPOSICIÓ, SATISFETA. LA MAJORIA DE PARTITS APLAUDEIXEN LA DECISIÓ I DEMANEN UN ALTRE CANDIDAT.

SETMANA DE DERBI. SENSE DEULOFEU, EL BARÇA PREPARÀ DEMÀ EL DERBI I L'ESPANYOL, A REFER-SE DE L'ADÉU DE JAVI FUEGO

ALFRED I AMAIA, A EUROVISIÓ. EL DUET REPRESENTARÀ RTVE AMB UNA BALADA FETA A MIDA, "TU CANCIÓN".

 

  • D'aquí a menys de 24 hores se suposa que ha de començar el debat d'investidura de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat. Però a hores d'ara tot està absolutament obert i la incertesa és absoluta. Aquest matí reunions dels partits independentistes i del president del Parlament./ Els respublicans descarten que es deconvoqui el ple de demà i demanen fermesa per no cedir a les provocacions, diuen, del govern del PP , la justícia i l'estat. I diuen que no renunciaran al candidat. De la seva banda la CUP, reitera el seu suport a Puigdemont sempre que es complexin les seves demandes.
  • Ciutadans, PSC i PP critiquen que es mantingui el ple d'investidura de demà i demanen que si no es reuneixen les condicions s'ajorni i s'iniciï una nova ronda de consultes. Els Comuns, de la seva banda, reconeixen la legitimitat de Puigdemont per ser escollit./ El govern valora positivament la resolució del Tribunal Constitucional i emplaça Puigdemont a posar-se a disposició de la justícia. La vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, assegura que tot i el pronunciament de l'alt tribunal, no se sent qüestionada.
  • Avui han començat a jutjat a L'Audiencia Nacional als 10 presumptes membres d'una cèl.lula gihadista desartculada l'any 2015 a Catalunya emn l'anomenada operació "Caront". Els acusen de radicalitzar joves per que anessin a lluitar amb l'Estat Islàmic i també de començar a preparar-se per atemptar en algún lloc emblemàtic de Barcelona.
  • Aquest migida s'ha formalitzat la renovació de Gerard Piqué amb el Barça fins al 2022./ Pel que fa al partit d'ahir, al Barça li va tocar remuntar davant l'Alabès al Camp Nou per mantenir-se invicte a la Lliga.
  • Aquest vespre s'inaugura la Passarel·la al recinte de Sant Pau de Barcelona amb una desfilada del dissenyador català Ze Garcia, considerat la nova gran promesa de la moda espanyola./ altra gran cita gran cita d'aquesta nit és a La 1 de TVE. A partir de dos quarts d'onze gala especial d'Operación Triunfo per escollir el candidat espanyol a Eurovisión entre els 9 temes finalistes.

A 25 hores per l'inici del debat d'investidura tot segueix absolutament obert. L'advocat de Carles Puigdemont diu ara que demanaran el permís judicial al Suprem, com exigeix el Constitucional i avui ha demanat empara al president del Parlament. De moment, hi ha més passos. A la renúncia al seu escó de Puig i Ponsetí s'hi suma avui la de l'exconsellera d'Esquerra, Meritxell Serret.

Mentrestant, s'intenten salvar les diferències entre Junts pe Catalunya i Esquerra. Els primers mantenen que l'únic candidat és Puigdemont i els republicans avui han tret importància a que ahir alguns dirigents no volguessin tancar la porta a altres noms. Des del govern insten  l'independentisme a trobar un candidat alternatiu i afirmen no sentir-se qüestionats per les decisions del Consell d'Estat i el Constitucional.

Al marge de la política, destaquem l'espectacular increment de casos de sífilis i gonorrea a Barcelona : han crescut un 70% en 6 anys. Els metges ho atribueixen a l'increment de relacions sexuals sense preservatiu. L'última enquesta de salut pública a la ciutat també posa de manifest que 3 de cada 10 parelles heterosexuals han utilitzat la píndola de l'endemà.

Mentre encara ressona l'èxit de la selecció espanyola d'handbol, nova campiona d'Europa...
Piqué ha signat fa una estona la seva renovació fins al 2022, l'endemà de la remuntada del Barça davant d'Alabès, amb els gols de Suàrez i Messi, que permeten al Barça mantenir-se invicte a la lliga, amb 11 punts d'avantatge respecte el segon, l'At. de Madrid.

Aquest vespre arranca la 080 Barcelona on es mostraran les novetats dels dissenyadors catalans. L'altra gran cita d'aquesta nit és a La 1 de Televisió Espanyola. A partir de dos quarts d'onze gala especial d'Operación Triunfo per escollir el candidat espanyol a Eurovisión entre els 9 temes finalistes. Després estarem a l'Acadèmia.

 

INCERTESA TOTAL. PUIGDEMONT NO DESCARTA PRESENTAR-SE AL PLE DE DEMÀ I DEMANA EMPARA A TORRENT.

DEBAT D'INVESTIDURA. JUNTS PER CATALUNYA DIU QUE L'ÚNIC CANDIDAT ÉS PUIGDEMONT I ERC AVUI EVITA LA POLÈMICA.

INFECCIONS A L'ALÇA. CREIXEN UN 70%  ELS CASOS DE SÍFILIS I ELS DE GONORREA EN 6 ANYS.

PIQUÉ SIGNA FINS AL 2.022. EL BARÇA ES MANTÉ INVICTE DESPRÉS DE REMUNTAR DAVANT DE L'ALABÈS, AMB GOLS DE SUÁREZ I MESSI.

OPERACIÓN TRIUNFO. AQUESTA NIT S'ESCOLLIRÀ EL REPRESENTANT D'ESPANYA AL FESTIVAL D'EUROVISIÓ.

Us convidem a veure una exposició programada aquests dies a la fundació Foto Colectània. Es tracta d'una selecció de portades de vinils, alguns dels més emblemàtics de tots els temps, resultat de la col·laboració entre destacats fotògrafs i artistes. Després de passar per Zuric i Berlín, la mostra es pot veure ara a Barcelona.
 

El fenomen del coworking consolida el seu auge a Espanya amb més de 1.100 espais dedicats al treball col·laboratiu. Barcelona, de fet, és la ciutat amb més coworkings per habitant de tot el món. El sector creix a un ritme del 30% anual i està atraient cada cop més inversors.

Junts per Catalunya anuncia que Puigdemont demanarà permís al jutge per poder participar en el debat d'investidura. És la condició que el Constitucional va fixar anit en la seva resolució. Els magistrats també van determinar que la investidura només es podrà fer si és presencial.

Puigdemont ho té ara més difícil per ser president. Per això des d'Esquerra Joan Tardà considera que si és necessari caldrà sacrificar-lo, diu. Des de Ciutadans asseguren que Puigdemont no serà president. Mentre que el PSC subratlla que les condicions per la investidura han quedat mollt clares.

Reaccions també de PP i PSOE. Tots dos veuen impossible una investidura de Puigdemont. I interpreten que la resolució del Constitucional l'obliga a entregar-se a la justicia espanyola.

Aquesta nit s'entreguen els premis Gaudí, en la desena edició d'aquests guardons que concedeix l'Acadèmia del Cinema Català. "Incerta glòria" d'Agustí Villaronga i "Estiu 1993" de Carla Simón són les que compten amb més nominacions.

Als esports, tota l'atenció està avui amb la selecció espanyola d'Handbol, que des de dos quarts de 9 lluitarà per el títol de campiona d'Europa. Serà a la capital de Croàcia, a Zagreb, i ho podrem seguir en directe per La 1 de Televisió Espanyola. És la cinquena vegada que Espanya juga aquesta final. Però fins ara no l'ha guanyat mai

 

La setmana acaba com la vam començar, amb les incògnites sobre la investidura de Puigdemont: un cop proposat dilluns formalment com a candidat han anat apareixent nous entrebancs que fan molt difícil la votació de dimarts vinent. Ho hem recollit al nostre resum de la setmana.

Ja està en marxa el ple del Constitucional que estudia la impugnació a la candidatura de Carles Puigdemont. El tribunal es troba reunit per decidir si admet a tràmit el recurs presentat ahir pel govern central. Si és així, la candidatura quedaria suspesa i no es podria votar en el ple d'investidura convocat per dimarts.

un cop es conegui la decisió, caldrà veure què fa el president del Parlament...Roger Torrent no avança quina serà la resposta però Sí deixa clar que, de moment, el ple de dimarts continua convocat i que seran escrupulosos amb l'aplicació del reglament. Ho ha dit en una entrevista al programa Aquí Parlem de Televisió Espanyola que s'emetrà aquest vespre.

La CUP reuneix al seu consell polític per analitzar si dóna suport a la investidura de Puigdemont. Els 'cupaires' han expressat fins ara que no tenen inconvenient en fer-ho i demanen que es desobeeixi al Constitucional si el tribunal suspèn la investidura.

Avui ens fixarem en l'interès que desperten les cases de fusta. Un material que abarateix els costos, augmenta el comfort i contribueix a lluitar contra el canvi climàtic. I és que l'estalvi energètic d'aquest tipus de construccions pot arribar al 90 per cent.

La selecció espanyola d'handbol pot fer història aquest cap de setmana i proclamar-se campiona d'Europa. Des del 2008 només havien guanyat un partit contra França, però ahir, quan més ho necessitaven, jugadors espanyols van vèncer l'actual campiona del món 27 a 23. L'objectiu ara és la final contra Suècia. El partit serà demà a dos quarts de nou del vespre, en directe al canal Teledeporte.

 

Catalunya té un 67 per cent de massa forestal. El sector de la construcció tracta des de fa un temps d'impulsar el cultiu i l'explotació dels boscos. La raó és l'augment de la demanda d'habitatges de fusta. Un material que abarateix molt els costos, que augmenta el comfort i que contribueix a combatre el canvi climàtic, ja que els edificis tradicionals provoquen el 40 per cent de la despesa energètica d'Europa.