Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Va començar d'ajudant de conservador i ara culmina una etapa de 37 anys com a directora de la Fundació Miró de Barcelona. Avui a l'entrevista parlem amb Rosa Maria Malet que el desembre va deixar el càrrec. En aquests anys Malet ha esdevingut una de les principals especialistes mundials en l'obra de Joan Miró.

Roger Torrent proposa Puigdemont com a candidat a la presidència de la Generalitat. Ho fa conscient de les dificultats que implica aquesta iniciativa. De fet, ha demanat una reunió amb Mariano Rajoy per analitzar aquesta situació. Des de Moncloa afirmen que no han rebut cap notificació del Parlament i que Rajoy no té rés a dir sobre les decisions judicials.

Carles Puigdemont és a punt de participar en una taula rodona sobre la situació política a Catalunya la Universitat de Copenhaguen. L'expresident abandonava aquest matí Brussel·les per primera vegada des que va sortir d'Espanya. Tot i que la fiscalia ha demanat que es reactivi l'euroordre de detenció i entrega, el jutge Llarena no ho ha fet.

Els mossos d'esquadra detenen una dona de 33 anys a Figueres que anit va deixar la seva filla de 8 mesos dins el cotxe mentre ella era a un pub. Una veïna va alertar la policia, que va trobar la mare dins el bar. La dona va donar positiu per consum d'alcohol. La nena es troba be i s'està amb uns familiars.

El Barça va saber aprofitar les ensopegades de l'Atlètic de Madrid i el València per ampliar la seva renta al capdavant de la lliga. 0 a 5 al camp del Betis de la mà d'un Leo Messi, un cop més, estel·lar.

 

 

DEBAT D'INVESTIDURA. TORRENT PROPOSA LA CANDIDATURA DE PUIGDEMONT I DEMANA UNA REUNIÓ AMB RAJOY PER PARLAR-NE.

PENDENTS DE DINAMARCA. PUIGDEMONT A COPENHAGUEN I EL SUPREM NO REACTIVA L'EUROORDRE COM DEMANA FISCALIA.

SOLA DINS EL COTXE. DETENEN UNA MARE QUE HAVIA DEIXAT LA SEVA FILLA DE 8 MESOS MENTRE ERA AL BAR.

EL SEGON, A 11 PUNTS. EL BARÇA GOLEJA EL BETIS PER 0-5 I AMPLIA DIFERÈNCIES A LA LLIGA AMB UN MESSI, UN COP MÉS, ESTEL·LAR.

Compte enrere perquè Carles Puigdemont sigui proposat demà com a candidat a la presidència de la Generalitat. La investidura a distància compta amb moltes dificultats però Junts per Catalunya i Esquerra semblen determinats a intentar-ho. Puigdemont té previst viatjar demà a Dinamarca mentre la justícia espanyola estudia si reactiva o NO la seva demanda d'extradició.

Homenatge aquest matí als dos agents rurals morts fa un any a Aspa a mans d'un caçador. En l'acte hi han participat familiars i amics de les víctimes. El presumpte assassí segueix en presó preventiva, a l'espera d'un judici que podria celebrar-se al juny.

La presó Model de Barcelona ja es pot visitar de forma permanent. Aquest matí, l'alcaldessa, Ada Colau, veïns i entitats han participat en un acte simbòlic que ha servit per obrir el recinte a la ciutadania.

Les famílies de nens amb altes capacitats denuncien que el 70 per cent d'aquest col·lectiu ha de recórrer a centres privats per la manca d'atenció a les escoles. Reclamen més formació dels professors per avançar en el diagnòstic.

Als esports, després de la derrota ahir de l'Espanyol i l'empat del Girona, avui, a tres quarts de 9, el líder visita el camp del Betis. BETA  Una victòria del Barça, augmentaria la diferència dels blaugrana respecte al segon classificat, l'Atlètic de Madrid, a onze punts. I a 14 amb el València. Les novetats a la convocatòria són DEULOFEU i UMTITI, que ja té l'alta.

El president del Parlament, Roger Torrent subratlla que hauran de mesurar molt bé cada passa que facin a partir d'ara.

Confirma que PARLARÀ amb els diputats electes que es troben a Brussel·les però NO diu que hi vagi en persona. El president del Parlament Sí que visitarà en els pròxims dies a Joaquim Forn i Oriol Junqueras.

Milers d'agents de la policia nacional i de la guàrdia civil s'han manifestat aquest matí a Barcelona per exigir l'equiparació salarial amb les policies autonòmiques. Interior ja ha confirmat una partida dels pressupostos però els agents asseguren que no abandonaran les protestes fins que l'equiparació no sigui una realitat.

També a Barcelona manifestació aquest matí per reclamar la unió del tramvia per la Diagonal. Diverses entitats han convocat aquest matí una marxa per demanar a tots els grups del consistori que votin a favor de connectar el Trambaix i el Trambesòs.

Els veïns del Raval porten mesos denunciant els narcopisos que hi ha al barri. Calculen n'hi pot haver fins a un centenar. Ajuntament, mossos i guàrdia urbana treballen en diversos fronts per aturar un problema que encara NO s'ha resolt. Aquests dies han continuat les cassolades i les protestes al carrer.

Als esports, comença la segona volta de la lliga a Primera. Espanyol i Girona juguen avui,  mentre que el Barça, líder amb nou punts de diferència respecte el segon classificat, ho farà demà al camp del Betis. Un partit on NO hi serà Rafiña que marxa cedit, amb opció de compra, a l'Inter de Milà.

  • Carles Puigdemont manté intactes les seves aspiracions a ser candidat a la presidència de la Generalitat. En ple debat sobre la investidura, Puigdemont diu que és possible governar Catalunya des de Brussel·les gràcies a les noves tecnologies i afirma que NO ho podria fer des de la presó...
  • Roger Torrent anunciarà dilluns quin candidat proposa per presidir la Generalitat. Aquest matí el president de la cambra ha tancat la ronda de contactes amb els grups per saber si hi havia els suports suficients. L'última reunió ha estat amb Inés Arrimadas ... i abans ho ha fet amb Junts per Catalunya i Esquerra. Elsa Artadi ha recordat el pacte amb Esquerra per donar suport a Puigdemont, mentre que el republicà Raül Romeva subscriu l'acord però no aclareix si Esquerra votarà a favor de la seva investidura./ L'últim contacte de Torrent ha estat amb la líder de Ciutadans, el grup majoritari. Inés Arrimadas recorda que Puigdemont està fugit de la justícia i demana al president del Parlament que no el proposi com a candidat per preservar, diu, la institució.
  • Després del Consell de Ministres dels divendres, el portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo, ha dit que li correspon al Parlament prendre la decisió que consideri sobre la investidura del proper president de la Generalitat. Però avisa que no pot ser al marge de la llei.
  • L'Audiència de Barcelona ha condemnat a 66 anys i mig de presó el conegut com a tercer violador de l'Eixample. Considera provades les agressions sexuals a les 4 víctimes que van declarar al judici i que va robar a tres d'elles. En canvi l'absol d'una cinquena agressió perquè la víctima no va assistir a la vista./ L'ajuntament i el Port de Barcelona han acordat limitar a 7 les terminals de creuers i allunyar-les del centre de la ciutat./ I ja s'ha confirmat la presència d'un llop al Solsonès, a Port del Compte. Els tècnics de la Generalitat l'han pogut fotografiar, tot i que ja feia temps que en tenien molts indicis. De fet, a finals d'estiu es van constatar 7 atacs d'aquest animal, que és un mascle, a ramats d'ovelles. Davant la preocupació dels ramaders, ara es reforçaran les tanques de protecció del bestiar entre altres mesures de protecció.
  • El Barça continua el seu pla de renovacions, i després d'assegurar la continuïtat de Leo Messi, Andrés Iniesta i ahir la de Gerard Piqué, avui ha estat el torn de Sergi Roberto. El de Reus firmarà, en els propers dies, la seva ampliació de contracte fins al 2022./ En plena eufòria per la victòria davant el Barça a la Copa, l'Espanyol prepara el partit de lliga de demà contra el Sevilla./ I el Girona també jugarà demà a la tarda, en aquest cas al Wanda Metropolitano davant del segon classificat, l'At.de Madrid./ I acabem els esports als tribunals perquè l'Audiència Nacional ha tornat a rebutjar la llibertad provisional de l'expresident del Barça, Sandro Rosell, que fa 8 mesos que és a Soto del Real.
  • Després de 20 anys de fer música per ell i pels altres, XARIM ARESTÉ s'ha revelat com un dels cantautors més destacats de l'escena musical catalana. Avui serà el cicle de concerts del Sant Andreu Teatre.

Carles Puigdemont manté les seves intencions i diu que les tecnologies actuals, permeten dirigir la Generalitat des de Brussel·les i que això no es pot fer des de la presó. És el que li han transmès aquest matí els portaveus de Junts per Catalunya al president del Parlament. Esquerra afirma que donarà suport a Puigdemont però sense entrar a valorar si es possible la investidura a distància. Puigdemont viajtarà dilluns a Dinamarca i sortirà per primera  vegada de Brussel.les.

Condemna a 66 anys i mig de presó pel nou violador de l'Eixample. La sentència considera que ell és responsable de 4 agressions sexuals entre el 2004 i el 2016. A més haurà d'indemnitzar a les víctimes amb 110 mil euros.

Les terminals de creuers del Maremàgnum i de les Drassanes són les primeres que canviaran d'ubicació, d'aquí 4 anys, segons l'acord de reordenació que han assolit l'ajuntament i el Port. En un futur només hi haurà 7 terminals, totes concentrades al moll Adossat.

Sergi Roberto, igual que Piqué, renovarà pel Barça fins al 2022, amb una clàusula de 500 milions d'euros. Els blaugrana iniciaràn la segona volta de la lliga diumenge al Camp del Betis. Demà, l'Espanyol rep demà al Sevilla amb les novetats de Sergio Garcia i Marc Roca. I el Girona visitarà el camp de l'At.de Madrid, amb la baixa d'Stuani. 

I estarem amb el dibuixant Francisco Ibáñez. El pare de Mortadelo y Filemon ha celebrat fa poca estona el 60 aniversari de la publicació del primer còmic dels investigadors més desastrosos. Als 81 anys, Ibáñez diu que espera fer riure molts anys més.

 

CAP A LA INVESTIDURA. JXCAT I ERC PROPOSEN A CARLES PUIGDEMONT QUE DIU QUE POT GOVERNAR DES DE BRUSSEL·LES.

JA HI HA SENTÈNCIA. CONDEMNAT A 66 ANYS I MIG DE PRESÓ EL NOU VIOLADOR DE L'EIXAMPLE PER 4 AGRESSIONS.

CANVIS AL PORT. NOMÉS HI HAURÀ 7 TERMINALS DE CREUERS I TOTES AL MOLL ADOSSAT.

"MORTADELO Y FILEMÓN". IBÁÑEZ CELEBRA AMB UNA FESTA EL 60 ANIVERSARI DELS SEUS PERSONATGES.

RENOVACIONS BLAUGRANA. SERGI ROBERTO TAMBÉ AMPLIA CONTRACTE FINS AL 2.022. ESPANYOL I GIRONA INCIEN DEMÀ LA 2ª VOLTA DE LA LLIGA.

  • Roger Torrent no vol perdre ni un minut i, després de reunir per primera vegada la nova Mesa del Parlament, ja ha iniciat la ronda de contactes per buscar un candidat a la investidura. Tot plegat envoltat per les polèmiques sobre si acceptaria una investidura a distància, sobre un possible viatge a Brussel·les per reunir-se amb Puigdemont i sobre el vot delegat de l'expresident.
  • Doncs justament una de les primeres decisions polémiques que haurà de prendre és si accepta o no el vot delegat dels diputats de Junts per Catalunya que són a Brussel·les. Avui el partit ja ha registart la petició de Puigdemont, Puig i Ponsatí per poder votar a la investidura i la resta de legislatura.
  • El que està clar és que el govern té molt clar que la investidura a distància està fora de la llei.
  • Compareixença molt esperada avui al Senat. El ministre de l'Interior ha donat tots els detalls de l'operatiu que Guardia Civil i Policia Nacional van desplegar a Catalunya per l'1 d'octubre. Davant les dures crítiques dels partits independentistes, Juan Ignacio Zoido ha defensat, per proporcionada, l'actuació policia d'aquell dia .
  • Són alguns dels moments de la brutal agressió que va patir un noi a l'estació de Navas de la L-1. A conseqüència dels cops, el jove va perdre la consciència i li van trencar la pelvis. La baralla va començar dins d'un vagó i va seguir a l'andana. Al final, els agressors el van tirar per l'escala. Els Mossos ha detingut un noi de 18 anys i ara busquen a la resta d'atacants.... / I la Policia Nacional ha trobat gairebé 750 quilos de cocaïna dins d'aquestes pinyes. Per amagar la droga, els traficants buidaven les fruites i les omplien amb un paquet cilíndric que contenia la substància. Desprès ho recobrien amb cera d'espelmes de color groc. Hi ha 9 detinguts. Segons els agents, desprès de comprar la cocaïna els traficants la guardaven en un pis de seguretat a Terrassa i desprès la portaven a Madrid en cotxe.
  • L'endemà de la derrota al derbi de Copa contra l'Espanyol ... el Barça ha a anunciat la renovació de Gerard Piqué per 4 temporades més, fins al 2022, quan complirà 35 anys.

Roger Torrent ha començat amb el PSC i els Comuns el contactes que farà  per saber si hi ha algun candidat a la investidura amb els suports necessaris. De moment, no s'ha volgut posicionar sobre si permetria una investidura a distància de Puigdemont amb qui es podria reunir a Brussel·les. Aquest migdia l'expresident ja ha demanat la delegació del vot.

El ministre de l'Interior ha dit que el desplegament policial per l'1 d'octubre va costar 87 milions d'euros i va mobilitzar 6 mil agents. Ho ha dit en una compareixença al Senat on ha defensat l'operatiu davant les crítiques dels independentistes.

Els Mossos d'Esquadra han detingut un jove que BETA el passat 10 de desembre va agredir un altre noi a una estació de metro de Barcelona. La baralla va començar dins el comboi i va seguir a l'andana. Al final, el va tirar per l'escala. La víctima va perdre la consciència i se li va trencar la pelvis.

En els últims 5 anys el número d'espanyols que llegeix per plaer només ha augmentat un 0,6%, i 4 de cada 10 no llegeix mai. Són dades de l'informe d'hàbits de lectura dels gremis d'editors, que assegura que a Catalunya gairebé el 63% de la població llegeix i que els joves fins a 24 anys són els que més llegeixen tot i que l'hàbit es perd amb l'edat.

El Barça anuncia la renovació de Pique fins al 2022, amb una clausula de 500 milions, l'endemà de la primera derrota dels blaugrana a Cornellà, en un altre derbi de Copa calent. L'Espanyol afrontara la tornada dijous vinent al camp Nou, amb l'avantatge del gol marcat pel jove Melendo als ultims minuts.

 

PRIMERS PASSOS. TORRENT OBRE LA RONDA DE CONTACTES I PUIGDEMONT DEMANA PODER DELEGAR EL VOT.

OPERATIU 1-O. ZOIDO DIU QUE VA COSTAR 87 MILIONS D'EUROS I VA MOBILITZAR 6 MIL AGENTS.

AGRESSIÓ AL METRO. ELS MOSSOS DETENEN UN JOVE QUE VA TIRAR-NE UN ALTRE PER LES ESCALES EN UNA BARALLA.

HÀBITS DE LECTURA. S'ESTANCA EL NÚMERO DE PERSONES QUE LLEGEIX PER PLAER.

FI A LA RATXA DE VALVERDE. PIQUÉ RENOVA FINS AL 2022, L'ENDEMÀ DEL PRIMER TRIOMF DE L'ESPANYOL EN UN DERBI A CORNELLÀ (1-0).

  • La dotzena legislatura ja està en marxa al Parlament de Catalunya, que avui ha celebrat la sessió constitutiva. Com era previst, el republicà Roger Torrent ha estat elegit nou president en una Mesa amb majoria independentista. La sessió s'ha desenvolupat amb normalitat i marcada per les absències dels diputats que estan a la presó o a Brussel·les. Anem cap al Parlament on hi ha en Marc Sala, Marc endavant.../ Així doncs la legislatura ja ha arrencat i la següent parada no és qualsevol: es tracta de la investidura del nou president de la Generalitat. En el cas de la legislació catalana, fixa terminis molt concrets i, de fet, el president de la cambra s'ha de posar a la feina de seguida, GEMMA ESTEBA...
  • Tots els partits de la cambra han sortit a valorar el proper pas del Parlament ja constituit que és l'eventual investidura de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat .../ La primera valoració per part del Govern l'ha fet el Ministre de Foment.......Després d'una reunió amb l'alcalde de Sant Feliu de Llobregat Íñigo de La Serna ha demanat que els diputats actuin d'acord amb la llei.
  • A banda de la constitució del Parlament, avui l'altre gran protagonista del dia ha estat el vent.
  • Nit de Copa... i nit de Derbi, avui a Cornellà-El Prat. Barça i Espanyol es mesuren en l'anada d'uns quarts de final que obren una sèrie de tres enfrontaments en 20 dies ....

Roger Torrent és ja el nou president del Parlament de Catalunya. El diputat d'Esquerra ha estat escollit amb els vots del seu partit, Junts per Catalunya i l'abstenció dels comuns. Finalment, els tres diputats que són a la presó han delegat el seu vot i no ho han fet els qui són a Brussel·les. En el seu discurs, Torrent s'ha mostrat disposat al diàleg i a cosir la societat catalana i ha avançat que sempre defensarà que es pugui parlar de tot.

Ciutadans i PP han mostrat el seu malestar amb el fet que els diputat a la presó hagin pogut delegar el seu vot, una decisió que ha tingut el suport dels socialistes i En Comú Podem que ha mostrat el seu disgust amb que només una dona estigui a la mesa.

Avui també estem molts pendents del vent. Les fortes ventades han fet tallar per precaució la circulació de trens entre l'Ametlla de Mar i Mont-roig del Camp i també la línia entre Puigcerdà i França. Cops de fins a 140 quilòmetres per hora que han provocat  algunes destrosses en mobiliari urbà a ciutats com Barcelona. Emergències ha atès més de dues-centes trucades.

L'Espanyol i el Barça, a punt pel derbi de Copa d'aquesta nit, a l'anada dels quarts de final. A Cornellà s'espera una bona rebuda per Valverde, que hi té una porta dedicada. El tècnic blaugrana no pot comptar amb Iniesta, Mascherano ni Dembelé. Quique recupera a Piatti, però no a Sergio Garcia ni a Jurado.

 

XII LEGISLATURA. ROGER TORRENT NOU PRESIDENT DEL PARLAMENT AMB ELS VOTS D'ERC I JUNTS PER CATALUNYA.

XII LEGISLATURA. CIUTADANS I PP MOLESTOS PERQUÈ ELS DIPUTATS A PRESÓ HAN POGUT DELEGAR EL VOT.

ALERTA PER VENT. COPS DE FINS A 140 KM PER HORA HAN FET ATURAR LA CIRCULACIÓ D'ALGUNES LÍNIES DE RENFE.

LA COPA. L'ESPANYOL I EL BARÇA POSEN A PROVA EL SEU BON MOMENT DE FORMA, EN UN DERBI APASSIONANT

  • La sessió de constitució del Parlament de Catalunya està convovada per demà a les 11 del matí ...i a hores d'ara la majoria d'incògnites segueixen sense resposta. Les reunions se succeixen i les negociacions estan molt obertes ...però encara no hi ha candidat a la presidència del Parlament, ni se sap si podran votar tots els diputats./ Davant d'aquesta situació Ciutadans i PP pressionen En Comú-Podem per acordar un candidat de consens per presidir el Parlament, però els comuns reiteren que no partiparan en cap acord amb els partits del 155.
  • Mentrestant Mariano Rajoy ha reiterat avui que el govern recorrerà al Consitucional si Puigdemont delega el seu vot demà./ Un tribunal, per cert, que ha suspès la comissió especial sobre la violació de drets fonamentals que la Generalitat va impulsar per investigar l'actuació policial de l'1-O. El recurs presentat per Rajoy considerava que la Generalitat s'atribuïa funcions reservades al poder judicial. La Generalitat te ara vint dies per presentar al·legacions.
  • I avui han presentat en públic la plataforma que pretén difondre Tabarnia, la proposta que promou a les xarxes la creació d'una nova comunitat autònoma que englobaria gran part de les províncies de Barcelona i Tarragona on les formacions no independentistes NO van guanyar el 21-D.
  • L'endemà de fer-se pública la sentència del cas Palau, el Patronat de l'entitat analitzarà aquesta tarda el seu contingut. Mentrestant, des de Convergència defensen la seva innocència, es desvinculen del PDECAT i, a l'espera del recurs, analitzen com pagar els més de 6 milions i mig d'euros que han de retornar.
  • Són alguns testimonis de treballadors que asseguren que els salaris estan estancats malgrat la recuperació econòmica dels últims 3 anys. De fet és la conclusió d'un informe que analitza l'evolució dels salaris de la última dècada. Els únics que surten ben parats, diuen, són les persones que ocupen càrrecs intermedis, que augmenten el seu salari gairebé en un 3%
  • Les congestions de trànsit a les entrades i sortides de Barcelona creixen a nivells d'abans de la crisi enlloc de reduir-se com preveia el pla municipal. El motiu és l'augment de la mobilitat i de l'ús del vehicle privat d'un 5 per cent. Per disminuir les retencions s'estan estudiant algunes alternatives com l'anomenat peatge d'Estocolm.
  • Per primera vegada a Espanya, un estudi demostra que l'obesitat castiga especialment les dones, ja que multiplica per 12 el risc que pateixin càncer i per 5 alguna malaltia cardiovascular.
  • A les portes del derbi barceloní de la Copa del Rei, Barça i Espanyol fan els últims entrenamnets.
  • Operación Triunfo ja té els 4 primers finalistes: Amaia, Miriam, Alfred i Aitana. Dilluns vinent els espectadors decidiran el cinquè finalista entre Agoney i Ana Guerra.