Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • Quim Torra ha resolt la incògnita i ha anunciat que aquest vespre anirà a la cerimònia d'inauguració dels Jocs Mediterranis de Tarragona.... Però ha afegit un seguit de determinacions en un intent de marcar les relacions amb la Corona. Diu que no participarà en la fotografia institucional, que a partir d'ara cap membre del govern anirà als actes de la Casa Reial i que lliurarà al monarca informes sobre els fets de l'u d'octubre.....Marxem al Nou Estadi de Tarragona, que acollirà la cerimònia, des d'on ens amplia la informació la BEGOÑA FUENTES.
  • Sobre la decisió de Torra de trencar relacions amb la Casa Reial, el Govern diu que qui en surt perjudicat és la Generaliat i no pas el Monarca./ Els partits no independentistes critiquen l'actitud de Torra i l'acusen d'utilitzar políticament un esdeveniment, diuen, positiu per a tots els catalans.
  • Al marge de la baralla política, el cert és que falten escassament cinc hores per a la inauguració dels Jocs Mediterranis. L'organització ha patit molts alts i baixos, des de l'ajornament fins a diverses crisis institucionals que n'han qüestionat el finançament. Malgrat tot, tothom coincideix que els Jocs tindran un impacte molt positiu.
  • Les mostres d'indignació contra la decisió de deixar en llibertat provisional els membres de la Manada es multipliquen als carrers de tot l'estat. Aquest matí, per exemple, les protestes s'han repetit a Barcelona....Una indignació social que ja es va produir quan se'ls va condemnar per abús sexuals malgrat que els fets apuntaven a violació......
  • I el moment més esperat per a tots els alumnes ha arribat avui el final del curs escolar.....Avui, a les aules, ha estat dia de comiats.. viscuts de forma festiva. Per aquests alumnes de sisè de primària avui no només s'acaba el curs: s'acaba una etapa, la de primària. Cap de setmana, doncs de festa i celebració que coincideix amb la revetlla de Sant Joan i l'arribada de l'estiu.
  • Últims assaigos de la cerimònia d'inauguració oficial dels Jocs Mediterrani al camp del Nàstic de Tarragona, una festa que podreu seguir en directe per Teledeporte a les nou de la nit./ En total 3.622 esportistes, 84 d'ells catalans, cinc dels quals de la demarcació de Tarragona, competiran en 33 discilplines./ La derrota d'Argentina davant Croàcia per un clar 0 a 3 deixa Messi i els seus companys amb peu i mig fora de la competició./ Recordeu que Ràdio Televisió Espanyola fa una gran cobertura dels Jocs Mediterranis.
  • Seguim pendents de saber si Quim Torra assistirà demà a la inauguració dels Jocs Mediterranis de Tarragona, on hauria de coincidir amb el rei i el president del govern. Avui la Generalitat ha titllat d'error que Moncloa hagi descartat una trobada entre Torra i Felip sisè.
  • L'alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós , de la CUP, ha estat condemnada per desobediència a 6 mesos d'inhabilitació i multa de 540 euros, tal com demanava la fiscalia. Venturós no va despenjar l'estelada del balcó de l'ajuntament, durant els comicis del 27S i el 20D de 2015, malgrat els requeriments de la junta electoral. La sentència no és ferma i la seva defensa ja ha anunciat recurs. Mentrestant, no pot ser inhabilitada.
  • I a l'Ajuntament de Badalona ja no hi ha la pancarta a favor de l'alliberament dels polítics empresonats que fins ahir encara s'hi podia veure. És el primer gest del nou alcalde, el socialista Álex Pastor
  • L'Audiència Nacional ha desestimat la querella presentada contra els exministres i empresaris que van impulsar el Castor, el magatzem marítim de gas.
  • El seguiment de l'embaràs inclourà una analítica de sang de la mare que permet detectar algunes malalties cromosòmiques del fetus com la síndrome de Down. Aquesta és només una de les novetats en el seguiment de l'embaràs que s'han presentat avui.
  • Aquest any la revetlla de Sant Joan cau en dissabte i fa preveure més moviments a les carreteres que altres anys... És la preocupació afegida d'Interior, que, tot i que el risc d'incendi està més baix, demana mantenir la màxima precaució amb fogueres i petards./ Com aquests banyistes, l'arribada de l'estiu (fa unes 4 hores) amb bon temps és molt ben rebuda després d'una primavera tan plujosa.
  • Al mundial Espanya ho té tot a favor per superar la fase de grups després de guanyar amb patiments a l'Iran. Avui un dels plats forts serà l'Argentina- Croàcia, un partit que enfronarà a Leo Messi amb Ivan Rakitic. Per la seva banda, Gerard Piqué ha dit que no tindrà cap problema en parlar amb la directiva del Barça per la seva implicació en el cas Griezmann.
  • Són les pintures murals totalment restaurades del Monestir de Pedralbes, que a partir de demà reobren al públic.
  • I coincidint amb el solstici d'estiu avui se celebra el Dia Europeu de la Música... jornada plena de propostes musicals de tota mena.... des de les celebracions que fan a les escoles fins a concerts organitzats per institucions... com l'OBC amb bandes sonores de Disney, òpera al Palau Güell o corals asiàtiques a La Model. També La 2 de TVE s'hi suma emetent concerts del recent Primavera Sound.
  • El socialista Àlex Pastor ja és el nou alcalde Badalona... després d'haver tirat endavant la moció de cendura que va presentar contra Dolors Sabater. Malgrat la incertesa de les últimes hores, amb recès del pe inclòs, el PP de García Alabiol ha confirmat el suport dels seus 10 regidors, necessari per fer fóra la fins ara alcaldessa de Guanyem Badalona En Comú. Anem a Badelona, Núria Roca.....
  • Al Parlament, primera sessió de control del president Quim Torra 9 mesos després de l'última tanda de preguntes dels grups..Torra segueix sense aclarir si divendres estarà a la inauguració dels Jocs Mediterranis de Tarragona on ha de coincidir amb el rei Felip i amb Pedro Sánchez. Però la noticia del matí ha estat la carta que ha enviat al rei, conjuntament amb els expresidents Carles Puigdemont i Artur Mas. Tots tres demanen al monarca obrir una etapa de diàleg i respecte institucional que acabi donant, diuen, la paraula als ciutadans de Catalunya. Torra, a més, li demana una reunió, divendres, per exposar-li la situació.
  • En el cas del crim de Susqueda avui declara davant el jutge un dels testimonis principals, la dona de Jordi Magentí, presumpte autor material de les morts..
  • Al Celler de Can Roca estan d'enhorabona... El restaurant de Girona torna a ocupar el segon lloc en la prestigiosa llista dels 50 millors de tot el món. Els germans Roca van rebre el guardó, anit, a Bilbao.
  • En marxa la segona jornada de la fase de grups del Mundial de futbol. A Kazan, Espanya està obligada a sumar els tres punts avui davant un sosprenent Iran per encarrilar el passi als vuitens de final./ Luis Suárez podria ser el primer blaugrana classificat pels vuitens de final , mentre que Messi té demà un partit complicat contra la Croàcia de Rakitic. Mentrestant Abidal ja treballa per reforçar la plantilla.
  • L'oferta musical d'aquest dimecres és variada i ve carregada de grans noms. ELVIS COSTELLO és la primera opció i fa parada als Jardins de Pedralbes./ En una altra lliga juga BRUNO MARS, que aquesta nit omplirà l'Estadi OLímpic Lluís Companys en un dels concerts més esperats de l'any.
  • La situació política a Catalunya va marcar part de la primera entrevista que Pedro Sánchez va donar des que és president del govern. Davant les càmeres de TVE va confirmar que pretén reunir-se amb el president de la Generalitat a principis de juliol i es va mostrar favorable al trasllat a Catalunya dels polítics independentistes en presó preventiva. / En línia amb el President del Govern, el ministre de l'interior, Grande-Marlaska ha dit avui a TVE que el trasllat dels polítics independentistes a presons catalanes seria el més adequat. El ministre ha volgut deixar clar que en cap cas seria ni un gest ni un privilegi.
  • El que no està clar ara mateix es si el president de la Generalitat coincidirà aquest divendres a Tarragona amb Sánchez i el rei Felip sisè en la inauguració dels Jocs del Mediterrani. L'executiu manté la incertesa sobre si hi anirà o no. La portaveu del govern assegura que no hi ha normalitat en la relació de la Generalitat amb la corona i que persistex el malestar pel discurs del monarca del 3 d'octubre. Sobre la trobada amb el president Sánchez, l'executiu de Torra diu que no n'hi ha prou amb la voluntat d'acostar els presos i insta al govern a anar al fons de la qüestió./ Qui ja ha dit que no anirà a Tarragona és el president del Parlament. 
  • Operació del Mossos d'Esquadra contra una banda de joves que es dedicava presumptament a robar comerços i domicilis a Barcelona./ Els apartaments turístics legals generen 118 milions d'euros anuals entre salaris i cotitzacions a la seguretat social i 8 de cada 10 llocs de treball són fixes. 
  • Al Barça l'atenció avui era en la presentació de l'exjugador del club, Eric Abidal com a nou secretari tècnic. Però ha quedat en segon terme perquè encara cueja l'anunci de la continuïtat de Griezmann a l'Atlètic de Madrid./ Divendres comencen a Tarragona els 28ens Jocs Mediterranis i tot està a punt per la cerimònia d'inauguració.
  • Quatre anys després del seu últim disc, la cantant i compositora britànica JESSIE J torna a Barcelona amb el seu nou treball, R.O.S.E. publicat en 4 parts en format digital. 

Iñaki Urdangarin ha ingressat aquesta matí a la presó de Brieva, a Àvila, sense cameres, per complir la pena de 5 anys i 10 mesos de presó pel cas Noos. Es tracta d'un centre penitenciari de dones que té un petit mòdul per homes. El seu exsoci Diago Torres quedarà ingressat al centre de Brians 2 .... tot i que ha demanat un indult a última hora sol·licitant la suspensió de la pena.

A Badalona una dona ha mort escanyada a mans de la seva parella, que ha confessat els fets a la policia local. Al migdia veïns del municipi s'han concentrat a la plaça de l'ajuntament com a mostra de rebuig per aquest nou cas de violència masclista. La parella vivia en un pis compratit on hi havia també una dotzena més de persones.

Mentre els refigiats de l'Aquaruis ja han passat la primera nit a València a l'espera de regularitzar la seva situació .... prop de 1.500 persones han arribat a les costes andaluses aquest cap de setmana. Una situació que no s'atura i que la Comissió catalana d'ajuda al refugiat alerta que s'agreujarà. Fins al maig Catalunya ha rebut 2.100 peticions d'asil quan tot el 2017 van ser gairebé 4.000.


El ministre de Foment confirma que alliberarà les autopistes de peatge quan finalitzin la concessió. A Catalunya l'anunic podria afectar els peatges de l'AP-7 i l'AP-2, que podrien desaparèixer al 2021. Segons Foment, les vies passarien a ser de titularitat pública després d'anys de demandes de diversos col·lectius a Catalunya

Principi d'acord a l'ajuntament de Barcelona sobre l'obligació de destinar el 30% de les noves promocions a habitatges de lloguer social...una mesura que es discuteix aquesta tarda i que ha generat preocupació al sector.

Al Mundial de futbol continuen les sospreses i moltes de les seleccions favorites han punxat en el seu debut. Argentina i Brasil només van poder empatar els seus partits mentre que Alemanya va caure davant Mèxic.

L'arribada del bon temps és sinònim sovint de macrofestivals musicals..... però també d'actuacions de grans artistes veterans que aprofiten per desempolsar els seus èxits per als fans de tota la vida. Un d'aquests casos és de la novaiorquesa RONNIE SPECTOR .... que, increíblement, no havia actuat mai a Espanya.

Acabem una setmana informativament molt intesa. En pocs dies ha dimitit el ministre de Cultura, hem sabut que Urdangarin ingressaria a presó i hem conegut la destitució de Lopetegui i l'anunci de que Espanya acolliria els migrants de l'Aquarius. Aquest és el resum de la setmana.

  • Pedro Sánchez començarà aviat les reunions amb els presidents autonòmics. Ho farà per ordre d'antiguitat dels Estatuts d'autonomia: es a dir, primer amb el lehendakari Íñigo Urkullu i després amb Quim Torra. El president de la Generalitat diu que vol que sigui més que una foto i demana al Govern, diàleg. Ho ha dit a la trobada Empresarial del Pirineu, on també ha parlat del rei Felip
  • El president del Parlament ja ha fet efectiva la denúncia que va anunciar contra el jutge Llarena i els tres magistrats de la sala d'apel·lacions. Els acusa de prevaricació judicial, detenció il·legal i vulneració des drets fonamentals dels diputats.
  • Mentrestant el Govern es mostra disposat a avaluar l'acostament dels polítics independentistes empresonats. En roda de premsa després del Consell de Ministres, la portaveu de l'executiu ha insistit que durant la fase d'instrucció, els presos preventius són prop del jutge i sota la seva competència. I afegeix que un cop acaba la instrucció passen a dependre d'institucions penitenciàries. Moment en què, ha dit, estudiaran el possible trasllat.
  • Doncs qui tindrà un paper sobre la causa judicial oberta pel procés indepentista serà la nova Fiscal General de l'Estat, Maria José Segarra, magistrada progresista i fins ara fiscal en cap de Sevilla.
  • Un acord destacat del Consell de Ministres és la restitució de la sanitat universal, incloses les persones sense papers, que el govern preveu aprovar, via decret, en un plaç d'un mes i mig. Una protecció que algunes comunitats com Catalunya oferien tot i estar en contra de la llei./ Avui hem conegut les conclusions de l'última enquesta de salut pública de Catalunya. Les dones fan una vida més sana que els homes però en canvi tenen pitjor estat de salut. Una situació que la Generalitat vol equilibrar amb polítiques específiques
  • Tot a punt pel debut d'Espanya al Mundial, aquest vespre davant Portugal. / Qui ja ha esvaït tots els dubtes és Antoine Griezmann. La decisió del jugador francès de quedar-se a l'At.de Madrid
  • El primer dia del Sónar va complir les expectatives i milers d'assistents van seguir entregats les actuacions. Una de les més esperades era la proposta conjunta de l'heterodox cantaor EL NIÑO DE ELCHE i el bailaor ISRAEL GALVÁN./ L'artista catalana presentarà avui parts del seu segon disc "Mal Querer" acompanyada de El Guincho i un grup de ballarins. ROSALIA ha composat música i textos

DEBAT PENITENCIARI: EL MINISTRE DE L'INTERIOR I EL LÍDER DEL PSC A FAVOR DE L'ACOSTAMENT DELS PRESOS INDEPENDENTISTES
El ministre de l'Interior partidari d'acostar els líders independentistes en presó preventiva a centres penitenciaris catalans. Ho ha dit Fernando Grande-Marlaska advertint que la decisió ha de ser del jutge Llarena que instrueix el cas ja que Institucional Penitenciàries només ho fa quan ja hi ha sentència. Una posició molt similar a la que defensa Miquel Iceta per motius humanitaris.
CAS NÓOS: L'ADVOCAT D'URDANGARIN DIU QUE LA SENTÈNCIA ÉS DURA I ESTUDIEN PORTAR-LA AL TC
Avui hem sabut que Diego Torres anirà a la presó de Brians 2 per complir la condemna de 5 anys i 8 mesos de presó que li ha imposat el Suprem. La defensa d'Iñaki Urdangarín assegura que ell es presentarà a la presó dins el termini malgrat no ha volgut concretar a quin centre penitenciari anirà.
TRENS I GRAFITIS: ELS OPERADORS FERROVIARIS DEMANEN MÉS PROTECCIÓ DAVANT LES BANDES DE GRAFITERS
Renfe, el Ferrocarrils de la Generalitat i els Metros de diferents ciutats espanyoles com Barcelona reclamen més protecció davant les bandes de grafiters. Asseguren que en dos anys els actes vandàlics s'han incrementat un 50%.
COMENÇA EL MUNDIAL: ESPANYA, A PUNT PEL DEBUT DE DEMÀ CONTRA PORTUGAL, EN L'ESTRENA DE HIERRO COM A SELECCIONADOR
avui comença el Mundial de futbol, amb la cerimònia inaugural i el partit entre l'amfitriona Rússia i l'Aràbia Saudita. Espanya debutarà demà contra Portugal, amb Fernando Hierro com a inesperat seleccionador. Parlarà aquesta tarda, poc abans de la presentació de Lopetegui com a nou entrenador del Madrid.
 

  • Moment en què Iñaki Urdangarín sortia de l'Audiència de Palma després que li han comunicat l'ordre de presó i saber que té 5 dies per ingressar al center penitenciari que triï. Dilluns com a tard haurà d'entrar a presó per complir la condemna de 5 anys i 10 mesos pel cas Nóos. El seu exsoci Diego Torres també diposa de 5 dies, mentre que l'expresident balear Jaume Matas ja ha ingressat voluntàriament a la presó d'Aranjuez./ A Catalunya agents de la Guàrdia Civil s'han presentat aquest matí als ajuntaments de Girona, Salt i Sarrià de Ter per demanar documentació. S'investiga un presumpte desviament de fons públics a l'empresa municipal d'aigües. 
  • Els partits catalans asseguren que respecten les decisions judicials i aplaudeixen, diuen, totes les actuacions encaminades a lluitar contra la corrupció. Des de la CUP de Girona recorden que sempre es van oposar a la compra, per part de l'Ajuntament, del fons artístic Santos Torroella.
  • El ministre d'Exteriors, Josep Borell, defensa que Catalunya tingui delegacions fora de Catalunya./ L'Audiència de Lleida ha arxivat la causa contra els vuit professors de la Seu d'Urgell acusats d'incitació a l'odi per com van tractar l'u d'octubre a classe.
  • Els 630 refugiats a bord del vaixell "Aquarius" arribaran dissabte a València... El primer pas serà oferirlos atenció mèdica i psicològica. Després, el govern espanyol els distribuirà per les 12 comunitats autònomes que s'han ofert a acollir-los, entre elles Catalunya./ I els que també han ofert avui la seva ajuda són diversos alcaldes socialistes de Catalunya. Asseguren que disposen de 200 places per acollir els refugiats en ciutats com Lleida, l'Hospitalet de Llobregat, Terrassa, Esplugues, Gavà o Sant Boi.
  • Cada any es diagnostiquen 860 casos nous de melanoma a Catalunya, i puja la incidència en homes. En el dia europeu de la prevenció del càncer de pell, els experts recorden que 8 de cada 10 melanomes es podrien evitar amb una bona protecció solar
  • Cop d'efecte avui a la selecció: Fernando Hierro assumirà el càrrec de seleccionador després de la destitució fulminant de Julen Lopetegui per la forma en què s'ha sabut el seu fitxaxtge pel Reial Madrid./ L'ascens a l'ACB del Manresa, que ahir va liquidar el Melilla al cinqué partit del play-off
  • El Sónar fa 25 anys però no mira enrere sinó que es projecta endavant i reflexiona sobre com seran la música i la tecnologia durant els 25 anys vinents./ L'artista holandès EDWIN VAN DER HEIDE ja hi va presentar ahir el seu espectacle audiovisual CHIASM

Iñaki Urdangarin té cinc dies per entrar a la presó. És el que se li ha comunicat aquest matí a l'Audiència de Palma després de la condemna de 5 anys i 10 mesos de presó que li ha imposat el Suprem pel cas Noos. De moment, es desconeix quina presó escollirà. En el cas del seu soci, Diego Torres, ja sabem que dilluns ingressarà a una presó catalana.

Agents de la Guàrdia Civil s'han presentat aquest matí als ajuntaments de Girona, Salt i Sarrià de Ter per demanar documentació. S'investiga un presumpte desviament de fons públics a l'empresa municipal d'aigües.

Primera reunió de coordinació, a València, de tots els departaments que s'ocuparan d'atendre els refugiats de l'Aquarius, que es preveu que arribin dissabte. Catalunya és una de les 12 comunitats autònomes disposada a rebre'n una part. La Generalitat ha reiterat la voluntat de col·laborar en allò que sigui necessari

Només una quarta part de les persones es posa crema quan s'exposa al sol i tan sols el 4% se n'aplica quan ha de fer esport a l'aire lliure. Són dades d'una enquesta realitzada per les farmàcies de Barcelona. En el dia europeu de la prevenció del càncer de pell, els experts recorden que una bona protecció evitaria 8 de cada 10 melanomes.

Destitució fulminant de Julen Lopetegui pel fitxatge pel Madrid, la Federació acaba d'anunciar que Fernando Hierro dirigirà la Roja fins a la fi del Mundial.
s'acaba de confirmar que Fernando Hierro dirigirà a la selecció espanyola al Mundial, després del cessament fulminant de Julen Lopetegui, quan falten dos dies perquè comenci el campionat.

Iñaki Urdangarin té cinc dies per entrar a la presó. És el que se li ha comunicat aquest matí a l'Audiència de Palma després de la condemna de 5 anys i 10 mesos de presó que li ha imposat el Suprem pel cas Noos. De moment, es desconeix quina presó escollirà. En el cas del seu soci, Diego Torres, ja sabem que dilluns ingressarà a una presó catalana.

Agents de la Guàrdia Civil s'han presentat aquest matí als ajuntaments de Girona, Salt i Sarrià de Ter per demanar documentació. S'investiga un presumpte desviament de fons públics a l'empresa municipal d'aigües.

Primera reunió de coordinació, a València, de tots els departaments que s'ocuparan d'atendre els refugiats de l'Aquarius, que es preveu que arribin dissabte. Catalunya és una de les 12 comunitats autònomes disposada a rebre'n una part. La Generalitat ha reiterat la voluntat de col·laborar en allò que sigui necessari

Només una quarta part de les persones es posa crema quan s'exposa al sol i tan sols el 4% se n'aplica quan ha de fer esport a l'aire lliure. Són dades d'una enquesta realitzada per les farmàcies de Barcelona. En el dia europeu de la prevenció del càncer de pell, els experts recorden que una bona protecció evitaria 8 de cada 10 melanomes.

Destitució fulminant de Julen Lopetegui pel fitxatge pel Madrid, la Federació acaba d'anunciar que Fernando Hierro dirigirà la Roja fins a la fi del Mundial.
s'acaba de confirmar que Fernando Hierro dirigirà a la selecció espanyola al Mundial, després del cessament fulminant de Julen Lopetegui, quan falten dos dies perquè comenci el campionat.