Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El desacord entre Junts per Catalunya i Esquerra sobre com aplicar la suspensió dels parlamentaris processats per Llarena ha provocat la suspensió del ple que estava previst per avui. El partit de Puigdemont pretén que l'expresident quedi al marge de la s i que la resta de fossin substituïts de forma temporal per un altre diputat. Un extrem que Esquerra no està disposada a admetre.

L'ong Proactiva Open Arms ha anunciat que dirigeix cap a la costa espanyola els seus vaixells on trasllada una dona i dos cadàvers rescatats ahir del mar. El ministre de l'Interior insisteix en la necessitat de treballar en una política europea per gestionar aquest fenomen.

Passa a disposició judicial el jove de 18 anys de nacionalitat francesa acusat d'haver violat a una menor del mateix país la nit de dilluns a dimarts als voltants d'una càmping de Tarragona. El 112 va rebre l'avís del que estava passant i va traslladar l'adolescent a un centra sanitari on li van fer un reconeixement mèdic.

Sopar abans de les nou del vespre un parell d'hores abans d'anar dormir redueix fins d'un vint per cent les possibilitats de patir càncer de mama o pròstata. Ho conclou un informe elaborat per l'Institut de Salut Global de Barcelona que ha seguit els horaris i hàbits de més de 4 mil persones.

Als esports, el TOUR de França viu avui la segona de les tres etapes muntanyenques als Alps, amb quatre ports, un d'ells el de l'arribada a La Rosière. S'espera més moviment dels principals favorits que no pas en la primera, guanyada pel francès Alaphilippe. Valverde  ja és tercer a la general, a poc més de tres minuts del lider Van Avermaet. 

Demà, també serà un dia típic de ple estiu: sol radiant, nuvolades de tarda, alguns ruixats al Pirineu i, fins i tot, farà més calor.

 

PLE DESCONVOCAT. Per les diferències entre Junts per Catalunya i Esquerra Republicana sobre com aplicar la suspensió dels diputats.

PROACTIVA OPEN ARMS. L’ong catalana anuncia que dirigeix els seus vaixells cap a les costes espanyoles.

CÀMPING DE TARRAGONA. Passa a disposició un noi de 18 anys acusat de violar a una menor de 16.

INVESTIGACIÓ PIONERA. Sopar abans de les 9 i un parell d’hores abans d’anar a dormir redueix el risc de patir càncer.

TOUR DE FRANÇA. Avui, segona etapa als Alps, amb quatre ports i final a la Rosière, on hi pot haver canvis.

EL TEMPS. Demà, també serà un dia típic de ple estiu: sol radiant, nuvolades de tarda, alguns ruixats al Pirineu i, fins i tot, farà més calor.

Dimarts d'ambient estiuenc: sol, nuvolades a la tarda però amb poc pluja... i una calor bastant suportable encara. Demà i dijous continuarem amb aquesta dinàmica, tot i que a les tardes hi haurà més ruixats al Pirineu i les temperatures pujaran. Entre dimecres i dijous la calorada revifarà.

La situació política a Catalunya ha marcat la presentació que Pedro Sánchez ha fet al Congrés dels objectius de govern. Ha demanat generositat per recuperar la convivència i ha admès que és una carrera de fons. Els independentistes volen que es deixi de gestos i prengui decisions. PP i Ciutadans acusen Sánchez d'haver-se rendit a l'independentisme.

Haurem d'esperar fins demà per saber si el Parlament fa efectiva la suspensió dels seus càrrecs dels parlamentaris processats per rebel·lió pel Suprem. Roger Torrent diu que es garantirà que mantinguin els seus drets i les majories. Els lletrats proposen que deleguin el seu vot en diputats dels seus grups.

Itàlia no deixarà atracar més als seus ports als vaixells de l'ONG Open Arms.

A més, L'Informatiu ha estat a una de les classes que han començat a rebre alguns infermers i infermeres per ser capaços de localitzar joves que estan en procés de radicalització gihadista. Moltes vegades els familiars preferien explicar-ho abans a aquest col·lectiu que a la policia.

I avui hem vist el primer Dragó de Komodo que s'ha localitzat a Europa criat de forma il.legal. La Guardia Civil l'ha localitzat a Cornellà de Llobregat al costat d'altres espècies de rèptils. El seu responsable, un ciutadà dels Estats Units, ha estat detingut.

L'Organització Nacional de Trasplantaments ha conclòs que el trasplantament de fetge a Eric Abidal es va fer conforme a la llei.

El secretari tècnic del Barça està centrat en reforçar la plantilla.

Als esports de l'Informatiu, també serem amb la selecció femenina de waterpolo i sabrem com viuen les hores prèvies als partits de l'Europeu de Barcelona.

Demà i dijous continuarem amb aquesta dinàmica, tot i que a les tardes hi haurà més ruixats al Pirineu i les temperatures pujaran. Entre dimecres i dijous la calorada revifarà.

EL DEBAT CATALÀ. Pedro Sánchez  demana generositat i l'independentisme que es deixi de gestos i pregui decisions.

NOU AJORNAMENT. La Mesa del Parlament decidirà demà sobre la suspensió dels diputats acordada pel #Suprem, un cop estudiat l'informe dels lletrats.

NOVES EINES. Infermers reben classes per detectar casos de radicalització gihadista,

DRAGÓ DE KOMODO. La Guardia cCvil localitza a Cornellà de Llobregat el primer exemplar criat il·legalment a Europa.

CAS TANCAT. L’ONT deixa clara la legalitat del trasplantament d’un Abidal centrat en reforçar la plantilla del F.C. Barcelona.

EL TEMPS. Demà i dijous continuarem amb aquesta dinàmica, tot i que a les tardes hi haurà més ruixats al Pirineu i les temperatures pujaran. Entre dimecres i dijous la calorada revifarà.

ACOSTAMENT DE PRESOS: LLARENA DONA EL VISTIPLAU AL TRASLLAT D'ALGUNS DIRIGENTS INDEPENDENTISTES A PRESONS CATALANES
Pablo Llarena obre les portes al trasllat d'alguns dels dirigents independentistes a presons catalanes. Diu que la instrucció està acabada i, en el cas de, Sabaté, Forcadells i els Jordis, que ja ho han demanat, podrien ser traslladats en els propers dies. En el cas dels altres 5 polítics en presó provisions encara falta que ho demanin.
POLÈMICA A WASHINGTON: TORRA MARXA D'UN ACTE PEL DISCURS DE L'AMBAIXADOR QUE NEGA L'EXISTÈNCIA DE PRESOS POLÍTICS A ESPANYA
Suport del govern a l'ambaixador espanyol als Estats Units després de la polèmica d'aquesta passada matinada a Washington. Quim Torra ha abandonat un acte privat en el que participaven tots dos i en el que l'ambaixador ha acusat al president de la Generalitat de mentir al dir en el seu discurs que a Espanya hi ha presos polítics
PREMIS PRINCESA DE GIRONA: ELS REIS PRESIDIRAN L'ENTREGA I PER PRIMERA VEGADA NO HI HAURÀ CAP REPRESENTAT DE LA GENERALITAT
Els reis ja són a Girona on aquesta tarda entregaran els premis de la Fundació Princesa de Girona. Serà la primera vegada en la que el govern de la Generalitat no enviarà cap representat a un acte convocat per la Casa Reial.
MUNDIAL 2018: ESPANYA PREPARA UNA REVOLUCIÓ CONTRA RÚSSIA. ALEMANYA CAU SORPRENENTMENT I BRASIL VA PER FEINA
La selecció espanyola prepara canvis pel partit de diumenge contra l'amfitriona del Mundial, Rússia. L'actual campiona, Alemanya, ja ha tornat a casa després de la sorprenent derrota contra Corea. Mentre el Brasil acaba primera de grup i s'enfrontarà a Mèxic en vuitens. La coneixió blaugrana, Coutinho-Paulinho va obrir el triomf contra Sèrbia.

--------------

"Junts per Catalunya" es reuneix d'aquí unes hores a Barcelona per analitzar el futur del projecte liderat per Carles Puigdemont. L'objectiu és unificar el bloc sobiranista en un mateix moviment polític. La trobada es fa a una setmana del Congrés del PDeCat, que, per cert, ahir va registrar com a partit la marca "Junts per Catalunya".

La Generalitat ha denegat més del 70 per cent de les sol·licituts per cobrar la renda garantida. Ara fa un any que el Parlament va aprovar aquesta prestació, previ compliment d'una sèrie de requisits. Els col·lectius que van promoure la renda denuncien que molts casos s'han denegat injustament.

Des d'avui Barcelona torna a comptar amb una platja que permet l'accés als gossos. És la de Llevant, a prop del Fòrum. Fins ara s'havien fet proves pilot però ara s'habilitarà cada estiu un espai per aquells que volen anar a banyar-se amb les seves mascotes.

Veurem també les darreres tendències en quaderns d'estiu per als més petits. N'hi ha de tradicionals però també d'altres que incorporen noves opcions.

I als esports, a les piscines Picornell de Barcelona, avui comença el Campionat d'Europa de Waterpolo, mentre que a Rússia està a punt d'acabar el mundial de futbol. Avui, Anglaterra i Bèlgica, les duess seleccions que van perdre a les semifinals, es tornen a veure les cares, però ara per saber qui s'endú la tercera plaça.

Una amplíssima oferta de música arriba aquest cap de setmana als festivals d'estiu. El Cruïlla, a Barcelona, va comptar ahir amb Gilberto Gil...a Porta Ferrada vam poder escoltar les bones vibracions que desprèn Jack Johnson...mentre que Luis Miguel va deixar encisat al públic de Cap Roig.

 

L'independentisme exhibeix unitat en la demanda de llibertat pels polítics empresonats. La manifestació d'ahir va congregar membres de Junts per Catalunya i el PDeCat que la setmana que ve hauran de debatre com i qui lidera el seu espai polític.

A aquesta hora marxen de la presó Model de Barcelona els CDR que van entrar-hi ahir al vespre. Coincidint amb la manifestació a favor dels presos, van decidir ocupar l'edifici i passar-hi la nit. Durant la tancada, van rebre la visita del president de la Generalitat.

Un 30 per cent dels divorcis a Espanya es concentren el mes setembre, coincidint amb la tornada de vacances. Psicòlegs i experts en teràpia de parella recomanen aprofitar el temps de descans per parlar i aprofundir en la relació.

Als esports arriba el dia més gran del Futbol. La final del Mundial. Tot a punt a Moscou perquè comenci a les cinc de la tarda el partit entre França i Croàcia. El veuran uns 600 millions d'aficionats d'arreu del món, i tindrà com a protagonistes a dos blaugrana, Rakitic i Umtiti.

El Barcelona Beach Festival va tornar a omplir ahir la platja de la ciutat, 15 hores de festa electrònica amb un cartell de luxe carregat d'incondicionals. Armin van Buuren, considerat el millor DJ del món, i David Guetta han estat els reclams per celebrar els cinc anys de festival.

A dos dies de la reunió dilluns a La Moncloa l'ambient està ben enrarit. Tot quan BETA la Plataforma "SIXENA SÍ" ha lliurat aquest matí un manifest al bisbat de Lleida per reclamar el retorn de més d'un centenar d'obres d'art de la franja, segregades de la diòcesi lleidetana els anys 90 i reclamades pel bisbat de Barbastre-Monzón.

Des d'aquest migdia s'està fent la recollida de burilles més gran de la història a les platges de Barcelona. Més d'una desena d'ONGs participen en aquesta acció del moviment NO MÉS BURILLES al terra per fer visible la problemàtica a nivell mundial.

Més d'un centenar de terrasses d'hotels a Barcelona ofereixen la possibilitat de fugir de la calor, vistes privilegiades i desconnectar del tràfec de la ciutat amb música en directe i joies arquitectòniques de fons. És la proposta d'oci de moda i en els últims 8 anys se n'ha doblat el nombre

Als esports, tot a punt al Barça per tancar el fitxatge del migcampista Arthur, que aquest cap de setmana podria arribar del Brasil. El mateix país on avui s'espera l'arribada de la selecció canarinha que abandona el Mundial després de perdre a quarts contra Bèlgica, la selecció que entrena el català Robert Martínez.

Serrat va iniciar anit la seva gira "Mediterraneo da Capo" al Festival de Peralada. "El noi del poble sec" va fer un repàs a les cançons del seu disc més popular, editat el 1971, davant un públic entregat que el va ovacionar.

Es rebaixen les expectatives sobre la possibilitat d'arribar a acords concrets en la reunió que mantindran demà a La Moncloa els presidents Pedro Sánchez i Quim Torra. Els partits del govern consideren que demà comença el diàleg i que la negociació vindrà més endavant. La Cup i Ciutadans coincideixen a dir que aquesta trobada no és necessària. Torra i Sánchez recuperen un diàleg bilateral a La Moncloa que fa més de 2 anys que no es produeix. El principal escull per a acostar posicions continua damunt la taula: un referèndum d'autodeterminació.

Veïns d'Arenys de Munt s'organitzen en Patrulles nocturnes per fer front als robatoris. En tres setmanes, els lladres han intentat entrar en una trentena de cases d'una urbanització. Els veïns reclamen més vigilància i més enllumenat en la zona. L'ajuntament demanarà més reforços policials.

Entre un 3 i un 10 per cent dels malalts d'esclerosi múltiple són infants i són difícils de diagnosticar. Els principals símptomes són pèrdua de visió i fatiga. Un quart de segle compleix el "Mulla't per l'esclerosi múltiple" que enguany canvia la piscina per l'aigua del mar.

Als esports, un altre cop, el blaugrana Ivan Rakitic va salvar Croàcia, que es classifica per a semifinals del Mundial el jugador del Barça va marcar anit l'últim penal contra Rússia després d'acabar amb empat la pròrroga. Croàcia jugarà dimecres les semifinals contra Anglaterra.

El cantant i compositor canadenc , Rufus WainWright, va debutar anit al Festival de Peralada . Acompanyat del piano i la guitarra va repassar el seu repertori d'èxits per celebrar els seus vint anys sobre els escenaris.

TRASLLAT DE PRESOS: JUNQUERAS, ROMEVA, SÁNCHEZ I CUIXART JA SÓN A LA PRESÓ DE SANT JOAN DE VILATORRADA
Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart ja són a la presó de Lledoners, a Sant joan de Vilatorrada... Hi han arribat fa uns minuts, després d'haver fet una breu parada a Brians 2, on han baixat de l'autobús de la Guàrdia Civil i han passat a estar sota la custòdia dels Mossos d'Esquadra... Aquesta nit ja dormiran al mòdul ordinari d'aquest centre penitenciari del Bages
DECLARACIÓ INSTITUCIONAL: TORRA I TORRENT DEFENSEN LA LLIBERTAT DELS LÍDERS INDEPENDENTISTES EN PRESÓ PREVENTIVA
el president de la Generalitat ha fet una declaració institucional davant el Parlament juntament amb Roger Torrent per defensar la llibertat dels líders polítics catalans. El president de la cambra catalana diu que amb l'acostament no n'hi ha prou i Torra insisteix que aquests empresonaments són injustos i que la causa s'hauria d'arxivar
ARRIBA L'OPEN ARMS: ELS 60 MIGRANTS REBEN ASSISTÈNCIA MÈDICA I TINDRAN UN PERMÍS DE 30 DIES AMPLIABLES
Aquest és el moment en què el vaixell arribava a mig matí a la bocana del port. Els 60 migrants estan passant les revisions mèdiques i els tràmits d'identificació policial i assessorament legal. Se'ls concedirà un permís d'estada de 30 dies ampliable.
PIONERA A EUROPA: LA UNITAT DE FIBROSI QUÍSTICA DE VALL D'HEBRON REDUEIX EL RISC D'INFECCIÓ SEPARANT NENS I ADULTS
Separa els pacients adults dels nens, això redueix el risc d'infeccions, i millora l'eficàcia dels tractaments. A més, els malalts eviten desplaçaments ja que els diferents especialistes els visiten dins del mateix espai.
DESMENTIT DEL BARÇA: EL CLUB NEGA ROTUNDAMENT CAP IRREGULARITAT
EN EL TRASPLANTAMENT DE FETGE D'ABIDAL
El Barça ha desmentit rotundament que s'haguessin comès irregularitats en el trasplantament de fetge a què va ser sotmès l'actual secretari tècnic del primer equip, Eric Abidal. Tot plegat després que El Confidencial hagi publicat una conversa de l'expresident Sandro Rosell en què s'afirma que l'òrgan s'havia aconseguit de forma il·legal

----------------------


TRASLLAT EN MARXA
JUNQUERAS, ROMEVA, SÁNCHEZ I CUIXART JA VIATGEN CAP A CATALUNYA PER INGRESSAR A LLEDONERS
Són els furgons que traslladen Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, en presó preventiva, des del centre penitenciari de Valdemoro i en direcció a Lledoners a Sant Joan de Vilatorrada...Podrien arribar-hi demà mateix...Són els 4 primers trasllats que es fan efectius. Dolor Bassa i Carme Forcadell seran traslladades demà des d'Alcalà Meco, sense fer parades.

Mentrestant el jutge Pablo Llarena també ha autoritzat el trasllat de Forn, Rull i Turull a presons catalanes.

BAIXA L'ATUR
DE 15.400 PERSONES, SOBRETOT AL COMERÇ I L'HOSTELERIA, I SE SITUA A NIVELLS D'ABANS DE LA CRISI
Pel que fa a l'atur, al juny ha baixat i on més ho ha fet fa és a Catalunya: de més de 15 mil quatre-centes persones. Se situa a nivells d'abans de la crisi. Amb l'inici de la temporada d'estiu, la majoria de contractes s'han fet principalment al comerç i a l'hosteleria, el 85 per cent dels quals són temporals.

OPERACIÓ DE LA UDEF
S'ESCORCOLLEN 40 AJUNTAMENTS PER PRESUMPTE TRACTE DE FAVOR A UNA FILIAL DE SACYR
La Policia Nacional escorcolla des de primera hora del matí una empresa filial de Sacyr, amb seu a Barcelona i una quarantena d'ajuntaments de tot Espanya per presumptes irregularitats en l'adjudicació de contractes públics. Entre d'altres, s'estan escorcollant els consistoris de Mollet, Tiana i Lleida.

ENLLESTINT DETALLS
BARCELONA ES PREPARA PER ACOLLIR LA SEIXANTENA DE MIGRANTS DE L'OPEN ARMS
dels 60 migrants rescatats al mediterrani que hi viatgen seran allotjats a la residència d'esportistes Joaquim Blume d'Esplugues de Llobregat. Al port se'ls farà una primera atenció mèdica i la identificació policial... També rebran assessorament legal.


ESPANYA JA ÉS A CASA
LA BÈLGICA DEL CATALÀ ROBERT MARTÍNEZ JA ÉS A QUARTS DE FINAL ON L'ESPERA EL BRASIL DE NEYMAR
La Bèlgica del català Robert Martínez ja és a quarts de final després de remuntar a l'últim segon de partit davant el Japó. Brasil també va eliminar Mèxic amb protagonisme per Neymar. Qui ja veu el Mundial des de casa és la selecció espanyola amb un debat obert: qui ha de ser el seleccionador.


AKRAM KHAN COMPANY
BALLA LA BELLESA I L'HORROR A "XENOS" MERCAT DE LES FLORS FINS EL 5 DE JULIOL
La proposta del Grec per aquesta nit és un espectacle de dansa...
Una ocasió especial perquè és l'últim solo coreogràfic que protagonitzarà Akram Khan. El prestigiós ballarí britànic es posa a la pell d'un camperol que acaba convertit en soldat colonial durant la Primera Guerra Mundial. Es titula "Xenos" i fa dies que ha exhaurit les entrades.

SANDRO ROSELL: A UN PAS DE SER JUTJAT PER BLANQUEIG DE CAPITALS I ORGANITZACIÓ CRIMINAL
L'ex president del Barça, Sandro Rosell, a un pas de ser jutjat pels delictes de blanqueig de capitals i organització criminal. Es la decisió de la jutgessa de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela, que també processa la seva dona i quatre persones més per haver-se apropiat de fons de la Confederació Brasilera de Futbol. Rosell està en presó preventiva desde fa més d'un any
SEGONA JORNADA: ELS REIS PARTICIPEN ALS ACTES DE LA FUNDACIÓ PRINCESA DE GIRONA A CALDES DE MALAVELLA
Segona jornada dels reis a Catalunya per participar en els actes que organitza la Fundació Princesa de Girona. Avui els hem vist envoltats de joves talents a Caldes de Malavella en un matí sense referències polítiques.
REBAIXES ARREU: DES D'AVUI ES GENERALITZEN ELS DESCOMPTES AMB BONES PERSPECTIVES PEL SECTOR TEXTIL
Tot i que ja es fa molt díficil acotar un periode de rebaixes. Els descomptes es generalitzen avui a les grans marques i centres comercials. Els botiguers esperen que les vendes siguin molt altes ja que tenen molt producte acumulat pel fred de la primavera
AEROPORT DEL PRAT: PROBLEMES I RETARDS A VUELING EN L'INICI DE L'OPERACIÓ SORTIDA DEL MES DE JULIOL
Problemes amb els vols de Vueling a El Prat en l'inici de les vacances de juliol. Un problema en el sistema de facturació a primera hora ha obligat a factura de manera manual i ha provocat retards a la companyia. Des d'avui i fins dilluns hi ha previstes 4.250 operacions amb més de 770 mil passatgers.
I ARA, EL MUNDIAL DE DEBÒ: DIUMENGE RÚSSIA-ESPANYA A 1/8 EN UN QUADRE ON ES PODRIA DONAR UN ESPANYA-ANGLATERRA A SEMIFINALS
al Mundial de Rússia ja ha quedat definit el quadre de vuitens de final. Anglaterra, que va perdre contra Bèlgica, podria ser la rival d'Espanya a semifinals. Però cal anar a pams. L'objectiu immediat d'Espanya són els vuitens de final davant Rússia. Els de Hierro marxen ja avui cap a Moscou per enfrontar-se diumenge a l'amfitriona.

------------------

RESPOSTA DE SÁNCHEZ: EL PRESIDENT DEL GOVERN RECORDA A TORRA QUE S'HA DE PASSAR PÀGINA DEL QUE REPRESENTA L'1-O
Pedro Sánchez recorda que el que va representar l'1 d'octubre és una pàgina que s'ha de passar. És la rèplica a Quim Torra després d'haver-se mostrat favorable a buscar les condicions similars a les d'aquell dia. . Sánchez ho ha dit en una roda de premsa amb Angela Merkel en la que s'ha mostrat disposat a un diàleg dins la Constitució. Tot plegat amb la mirada posada a la reunió del 9 de juliol.


SITUACIÓ PRESOS: PABLO IGLESIAS VISITA A CUIXART A SOTO DEL REAL I FORN DEMANA PODER QUEDAR EN LLIBERTAT
Aquest matí, el líder de Podemos, Pablo Iglesias, s'ha reunit a la presó madrilenya de Soto del Real amb el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, i ha saludat el diputat de Junts per Catalunya Jordi Sànchez. Iglesias ha insistit en el diàleg com a via de resolució del conflicte català i ha reclamat la llibertat dels polítics presos.


NOVETATS JUDICIALS: EN LLIBERTAT PROVISIONAL ELS 6 DETINGUTS ACUSATS D'UNA VIOLACIÓ EN GRUP A MOLINS DE REI
Els Mossos els van detenir la setmana passada. A Palamós, un dels dos arrestats per la violació d'una altra adolescent la nit de Sant Joan ha ingressat a un centre de menors i l'altre ha quedat sota tutela dels pares.


MÀFIA ARMÈNIA: 142 DETINGUTS EN UNA MACROOPERACIÓ DELS MOSSOS I LA POLICIA NACIONAL A TOTA ESPANYA
142 detinguts en una operació conjunta dels Mossos i de la Policia Nacional contra la màfia armènia instal·lada a Espanya. S'han fet 73 escorcolls, principalment a Catalunya, Madrid i València. La investigació d'un jutjat de Terrassa va començar per un doble crim al 2016


MUNDIAL 2018: L'AMFITRIONA RÚSSIA SERÀ EL RIVAL D'ESPANYA A VUITENS GRÀCIES A UN GOL D'ASPAS VALIDAT PEL VAR
el VAR continua essent protagonista al Mundial. I anit, decisiu en la classificació d'Espanya com a primera de grup, amb Rússia com a rival als vuitens. Al darrer minut, la tecnologia va validar el gol de l'empat a dos de Iago Aspas davant del Marroc i un penal a favor de l'Iran que deixava a Portugal segona, amb l'Uruguai com a proper rival.

Després de la revetlla de Sant Joan, les platges de Barcelona amb l'habitual rastre de brutícia. S’han recollit fins a 20 tones de residus. A dos quarts de set del matí la Guàrdia Urbana i els serveis de neteja municipal han fet fora els qui encara NO havien acabat la festa.

Ha estat una revetlla tranquil·la, amb menys actuacions dels Bombers que en altres anys. En total, s'han atès uns 900 avisos, la majoria per petits incendis urbans. 320 persones han rebut assistència als hospitals mentre que el telèfon d'emergències ha rebut unes 4.000 trucades.

A Tàrrega es van suspendre ahir tots els actes de Sant Joan per la mort nen de sis anys, que es va ofegar a la piscina del poble. La instal·lació està avui tancada i el consistori ha decretat dos dies de dol.

El Mundial de futbol està aconseguint audiències televisives que superen el 60 per cent de share. L'interès que desperta és inqüestionable però també hi ha molta gent que en queda al marge. I que aprofita les hores dels partits per anar al cinema o sortir a sopar.

Segon dia de competició als Jocs Mediterranis. Els atletes espanyols acumulen ja més de 20 medalles. La primera va ser per la catalana Jessica Vall, en els 200 braça. Un altre or, molt especial, ha estat el de Catalina Corró, als 400 estils. La nedadora mallorquina ho ha aconseguit després d'haver superat un tumor cerebral.

JOCS MEDITERRANIS 2018: QUIM TORRA ASSISTIRÀ FINALMENT A LA INAUGURACIÓ AMB EL REI FELIP VI I EL PRESIDENT DEL GOVERN
Quim Torra assistirà finalment a la inauguració dels Jocs Mediterranis de Tarragona i coincidirà per primera vegada amb el rei Felip sisè i el president del govern. Ho ha dit en una compareixença on ha afegit que a partir d'ara cap membre del govern anirà als actes que convoqui la Casa Reial.
JOCS MEDITERRANIS: PROP DE 4 MIL ESPORTISTES DE 26 PAÏSOS COMPETIRAN FINS EL PROPER 1 DE JULIOL
Els Jocs Mediterranis ja tenim competicions en dansa. De bon matí, tir amb arc i voleibol. I ara mateix, el focus és a Calafell on s'està jugant un Espanya-Algèria de futbol. Marxem doncs, cap a Calafell.
LA MANADA: NOVES CONCENTRACIONS EN PROTESTA PER LA DECISIÓ DE DEIXAR-LOS EN LLIBERTAT PROVISIONAL
Pendents de quan surten de la presó els 5 membres de la manada després que s'hagi decretat llibertat provisional mentre es resolgui el recurs.
FINS AL SETEMBRE: ACABA EL CURS ESCOLAR I COMENÇA EL CAP DE SETMANA DE LA REVETLLA DE SANT JOAN
1 milió i mig de nens i joves acaben avui les classes.. Comencen ara 2 mesos i mig de vacances, ja que el nou curs comença el 12 de setembre. La fi de les classes coincideix amb el cap de setmana de Sant Joan, que es preveu especialment conflictiu a les carreteres a partir d'aquesta tarda.
DALTABAIX DE "L'ALBICELESTE": L'ARGENTINA DE MESSI PER 0-3 DAVANT CROÀCIA I JA NO DEPÈN DE SI MATEIXA PER SEGUIR AL MUNDIAL
La primera gran sorpresa del Mundial és a punt de fer-se realitat. beta La derrota d'Argentina davant Croàcia per un clar 0 a 3 deixa Messi i els seus companys amb peu i mig fora de la competició. Disgust enorme a l'Argentina i també del tècnic de l'Atlètic de Madrid, Simeone que no es va estar de criticar el seleccionador argentí Sampaoli i entrar de ple en el debat Messi-Cristiano Ronaldo.

----------------------

És la xiulada al president Quim Torra anit durant la inauguració dels Jocs Mediterranis. Des del Govern, la consellera Elsa Artadi atribueix la xiulada a què el públic, diu, estava seleccionat. L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, li ha respost que és impossible escollir les persones que hi van anar.

A banda de la polèmica, la imatge més esperada ahir era aquesta: la primera trobada entre Felip Sisè i el president de la Generalitat...un moment per a saludar-se i escenificar la ruptura de relacions amb la corona: Quim Torra li va entregar al rei un informe del Síndic de greuges i un llibre sobre l'actuació policial de l'1 d'octubre.

Cues aquest matí a les botigues de petards. Els fabricants i majoristes confien en superar els 18 milions d'euros facturats l'any passat. Pel que fa a les coques de Sant Joan els pastissers esperen vendre'n més d'un milió setcentes mil.

Acabat el curs escolar comencen 11 setmanes de vacances. Molts nens ho aprofitaran per fer activitats d'estiu, com les de la Fundació Pere Tarrés. Aquest matí hem acompanyat alguns nens que marxaven de colònies.

Els Jocs Mediterranis ja estan en marxa. Durant 10 dies Tarragona acollirà les competicions d'aquesta divuitena edició. Ahir a la nit la cerimònia d'inauguració va escenificar la unió a través de l'esport dels 26 països participants. Gairebé 4 mil atletes participaran en aquest esdeveniment.

JOCS MEDITERRANIS: LA GENERALITAT MANTÉ LA INCERTESA SOBRE SI TORRA SERÀ DEMÀ A TARRAGONA AMB EL REI I SÁNCHEZ
La Generalitat no ha confirmat encara si demà Quim Torra serà a la inauguració dels Jocs Mediterranis on ha de coincidir per primera vegada amb el rei i el president del govern. De moment, la Generalitat titlla d'error que s'hagi descartat la reunió de Torra amb Felip sisè. Ciutadans i comuns consideren que demà ha de ser a Tarragona.
NOVETATS EMBARÀS: ES FARÀ L'ANALÍTICA DE SANG QUE PERMET DETECTAR ANOMALIES CROMOSÒMIQUES DEL FETUS
El seguiment de l'embaràs inclourà una analítica de sang de la mare que permet detectar algunes malalties cromosòmiques del fetus com la síndrome de Down. Es quan el resultat del triple screening estableixi que hi ha un risc alt o mitjà. Aquesta és només una de les novetats en el seguiment de l'embaràs que s'han presentat avui.
A PUNT DE REVETLLA: ES PREVEU UNA OPERACIÓ SORTIDA COMPLICADA A LES CARRETERES
S'acosta Sant Joan i des d'Interior ja ens avancen que tenim per davant un cap de setmana molt complicat a la carretera. S'espera que surtin de l'àrea metropolitana més de mig milió de cotxes. Sobre el risc d'incendis, a tenir en compte per les fogueres i els petards, ara mateix és baix però no s'ha de baixar la guàrdia.
A UN PAS DELS VUITENS: ESPANYA PATEIX PERÒ DERROTA A L'IRAN (1-0) I ÉS LÍDER DEL SEU GRUP GRÀCIES AL "FAIR PLAY"
sofert però important triomf de la selecció espanyola contra l'Iràn, gràcies a un gol de rebot de Diego Costa i a l'anul·lació d'un gol per fora de joc dels iranians, confirmada pel VAR. La Roja és líder del seu grup gràcies a tenir una targeta groga menys que la selecció portuguesa, amb qui està empatada a punts i gols

ENTREVISTA A TVE: SÁNCHEZ VEU RAONABLE EL TRASLLAT A CATALUNYA DELS LÍDERS INDEPENDENTISTES EN PRESÓ PREVENTIVA
Pedro Sánchez veu raonable el trasllat a presons catalanes dels líders independentistes en presó preventiva. És un dels titulars de l'entrevista d'anit a Televisió Espanyola i on va afegir que espera reunir-se amb Quim Torra a principis de juliol. Abans, s'haurien de veure divendres als Jocs de Tarragona on també hi haurà el rei. De tota manera, a aquesta hora la Generalitat no aclareix si hi assistirà.
TRIBUNAL SUPREM: ARXIVA LA DENÚNCIA QUE VA PRESENTAR EL PRESIDENT DEL PARLAMENT CONTRA LLARENA I ALTRES 3 JUTGES
El Tribunal Suprem ha arxivat la denuncia que Roger Torrent va presentar contra el jutge Llarena i els magistrats de la Sala d'Apel·lacions per no haver permès que Sànchez i Turull anessin als seus debats d'investidura. Una decisió que ha aixecat certa polèmica,
APARTAMENTS TURÍSTICS: DENUNCIEN QUE NO PODEN APUJAR ELS SALARIS PER CULPA DELS PISOS IL·LEGALS
Un estudi encarregat per l'associació d'apartaments turístics a Barcelona conclou que aquests establiments generen 4.700 llocs de treball. A més, assegura que paguen un 14% per sobre la mitjana del sector però per sota del salari brut mitjà. Els empresaris asseguren que no poden apujar els salaris per la competència deslleial dels apartaments il·legals.
CAMPANYA PELS REFUGIATS: AMNISTIA INTERNACIONAL BUSCA GENT QUE COMPARTEIXI ESTONES AMB ELLS
Amnistia Internacional Catalunya llança una campanya de sensibilització cap als refugiats. L'entitat vol demostrar que petites accions com compartir estones d'oci o acompanyar-los a fer gestions és suficient perquè aquestes persones se sentin ben acollides.
EMBOLICA QUE FA FORT: CUEJA EL MALESTAR DEL BARÇA AMB PIQUÉ, PRODUCTOR DEL PROGRAMA ON GRIEZMANN VA ANUNCIAR NO FITXAR
Al Barça encara es parla de Griezmann. El vicepresident blaugrana, Jordi Mestre ha deixat CLAR el malestar del Club amb Gerard Piqué: la seva productora va gestionar el programa on Griezmann va anunciar no fitxar pel Barça. Piqué ha rebut la reacció del club a Kazan on ha aterrat amb la resta de la selecció espanyola que demà juga contra l'Iran.

CARTA AL REI: TORRA, PUIGDEMONT I MAS LI DEMANEN VOLUNTAT DE DIÀLEG I QUE RECONSIDERI EL DISCURS DEL 3-O
Quim Torra manté la incertesa sobre si divendres anirà a Tarragona on hauria de coincidir amb el rei Felip. De moment, amb Carles Puigdemont i Artur Mas, li han enviat una carta en la que li demanen que reflexioni sobre el seu discurs del 3 d'octubre i s'ofereix a reunir-se amb ell per iniciar una nova etapa de diàleg.
MOCIÓ A BADALONA: DOLORS SABATÉ PODRIA PERDRE L'ALCALDIA SI EL SOCIALISTA ÁLEX PASTOR GUANYA LA CENSURA
A Badalona a aquesta hora estem pendents de si prospera la moció de censura a l'alcaldessa, Dolors SabatER....Una moció promoguda pel PSC i per la què a hores d'ara, encara es desconeixen els suports
CELLER CAN ROCA: EL RESTAURANT RECUPERA LA SEGONA POSICIÓ A LA LLISTA DELS MILLORS RESTAURANTS DEL MÓN
A Girona dos punts d'atenció. La declaració de la dona del prinicipla acusat de la mort de la parella a Susqueda, que ha defensat la innocència del seu marit, i la satisfacció dels germans Roca l'endemà d'haver recuperat el segon lloc a la llista de millors restaurants del món. Hi ha dos locals catalans més entre els 50 primers: el Disfrutar a la posició 18 i el Tickets a la 32
NO VAL A BADAR: ESPANYA, OBLIGADA A SUMAR ELS TRES PUNTS DAVANT DE L'IRAN, EN EL PARTIT 100 DE PIQUÉ
La selecció espanyola està pràcticament obligada a guanyar a la sòlida Iran, en el partit 100 de Piqué, si no es vol complicar la classificació pels vuitens de final. Hierro manté la confiança en De Gea, mentre Iniesta creu que, malgrat l'enrenou pel relleu del seleccionador, aspiren a tot.

----------------