Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • La situació dels menors migrants no acompanyats que arriben a Catalunya NO millora i molts continuen dormint a les comissaries. La Generalitat admet que és un problema greu des de fa temps i miren d'obrir espais nous per acollir-los. Però Benestar Social no dona l'abast i Interior exigeix solucions immediates. De moment van repartint els menors com poden, com aquests que veieu, que després de 3 dies a la comissaria de Ciutat Vella avui han entrat al centre de la Direcció General d'Atenció a la Infància situat al Paral·lel de Barcelona.
  • Sobre els correus dels jutges atacant els independentistes, el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús Maria Barrientos, ha dit avui que no comparteix ni les afirmacions ni el lloc on s'han fet i que correspon al Consell General del Poder Judicial depurar responsabilitats, si n'hi ha. Mentrestant, les associacions de jutges recorden que els autors són una minoria./ L'executiu de Sánchez acusa al president Torra de gesticular quan demana la dimissió de Lesmes per aquests polèmics correus. La ministra Batet ha tornat a defensar la feina del jutges. tot i que reconeix que la forma d'expressar-se en el xat NO és la més adequada.
  • La Fiscalia creu que de moment no hi ha prou indicis contra el vicepresident del Govern, Pere Aragonès perquè el Tribunal Superior de Justícia l'investigui per un delicte de desobediència per no impedir el referèndum del 1 d'octubre. I sobre la situació a Catalunya n'ha parlat el ministre d'Exteriors. Josep Borrell diu que resoldre la crisi pot trigar 20 anys.
  • Qui ja té decidit posar un peu a Barcelona és Manuel Valls. A primera hora, ja donava pistes en aquesta enigmàtica foto, trepitjant les icòniques rajoles de la ciutat
  • I encara a Barcelona, la Generalitat veu amb reserves la mesura aprovada per l'ajuntament de destinar un 30% de les promocions privades a habitatge social.Avui el president Torra i l'alcadessa Colau s'han reunit per tractar la situació al sector... i la Generalitat diu que no s'hi oposa però que vol estudiar-ho més a fons.
  • Dia mundial de l'Alzheimer. Una malaltia sense cura que afecta 90 mil persones a Catalunya (dues de cada tres, dones) La investigació se centra sobretot en la prevenció de la malaltia, fins i tot abans no aparegui cap símptoma.
  • El partit Girona-Barça de Miami es complica encara més. La Federació Espanyola ha comunicat a La Lliga que NO l'autoritzarà
  • Cap de setmana de festes Majors. Santa Tecla a Tarragona... i la Mercè a Barcelona, que arrenca aquesta tarda amb el pregó a càrrec de l'actriu i directora Leticia Dolera. Fins dilluns més de 500 actvitats, moltes d'elles centrades en les dones i el feminisme. Molta música, llum, foc i tradicions: gegants, castells, correfocs.....Com a novetat, s'afegeix la llera del Besòs com a espai per a espectacles familiars. Una festa gran que aquest any té LISBOA com a ciutat convidada. De la capital portuguesa n'arribaran mostres de teatre, dansa, folklore, cabaret i molta música....

Falten places per atendre els joves migrants i alguns dormen a comissaries. Són tres menors que després de tres dies a la comissaria de Ciutat Vella avui han entrat al centre de la Direcció General d'Atenció a la Infància situat al Paral·lel de Barcelona. Un centre que fins avui no n'havia pogut acollir cap perquè, segons fonts d'aquest mateix centre, estava ple.

La Fiscalia creu que de moment no hi ha prou indicis contra el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, perquè el Tribunal Superior de Justícia l'investigui per un delicte de desobediència per no impedir el referèndum de l’1 d'octubre. En canvi, sí que considera que Josep Maria Jové, actual diputat d'Esquerra Republicana, podria haver comès - a més de la desobediència - malversació i revelació de secrets.

Continuen sortint a la llum més correus de jutges en un xat del canal del Consell General del Poder Judicial.

Unes 15.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, van participar en la concentració convocada per les entitats independentistes per recordar els incidents de fa un any davant la conselleria d'Economia. Els assistents van reclamar la llibertat de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.

Feia tres mesos que Ada Colau i Quim Torra no celebraven una reunió. Avui s'han tornat a trobar al consorci de l'habitatge quan fa tot just dos dies que el consistori ha aprovat la mesura d'obligar els promotors privats a reservar el 30% dels edificis nous a habitatge social.

Manuel Valls insinua la seva candidatura. A ERC el candidat, Alfred Bosch, renuncia a liderar la llista i l'actual conseller d'exteriors, Ernest Maragall es perfila com a nou candidat.

La Fundació Pasqual Maragall ha presentat el llibre "Records” on 40 amics de l'expresident de la Generalitat i exalcalde de Barcelona evoquen els seus record.

Festes Majors: Barcelona i Tarragona tenen per davant un cap de setmana llarg ple d'activitats

La Federació Espanyola de Futbol no autoritza el Girona-Barça de Miami

Centres de menors plens: Falten places per atendre els joves migrants i alguns dormen a comissaries

Ajuntament de Barcelona: Manuel Valls insinua la seva candidatura i Ernest Maragall es perfila per ERC

Dia de l'Alzheimer: Una investigació troba alteracions cerebrals en persones sanes

Carta a la Lliga: La Federació Espanyola de Futbol no autoritza el Girona-Barça de Miami

Festes Majors: Barcelona i Tarragona tenen per davant un cap de setmana llarg ple d'activitats

El president Torra exigeix la dimissió del president del Consell del Poder Judicial, Carlos Lesmes pels correus d'alguns jutges contra el procés i es polítics sobiranistes. És la reacció davant la publicació d'uns polèmics correus corporatius en què es compara els independentistes amb colpistes i nazis. Torra ho considera un fet molt greu i reclama a Sánchez una investigació a fons.

Pancartes, llaços grocs i missatges de ciutadans recorden a la consellera d'Economia l'escorcoll i les concentracions de fa un any, que va suposar el punt d'inflexió del procés. Aquesta tarda un acte convocat per l'ANC i Òmnium recordarà els fets i demanarà la llibertat dels líders independenetistes empresonats.

Barça i Girona se centren a preparar el derbi de diumenge a la Lliga. . Pendents de l'amenaça de vaga dels futbolistes pel partit previst als Estats Units, el club gironí ha rebut de moment 1.200 peticions d'entrades, de les 5 mil disponibles, pel partit del Camp Nou, com a compensació pels que no vulguin viatjar a Miami a la segona volta.
 

Uns polèmics correus mostren l'animadversió d'alguns jutges en un xat corporatiu sobre el procés i els polítics sobiranistes. En alguns, es compara l'independentisme amb el nazisme. El president de la Generalitat ha demanat la dimissió del president del Consell del Poder Judicial, Carlos Lesmes, i ha exigit Pedro Sánchez una investigació a fons.

Fa un any dels escorcolls de la Guàrdia Civil a la Conselleria d'Economia ordenats pel jutge que investiga el procés. Hi va haver 14 detencions i 40 escorcolls quan faltaven pocs dies per l'1 d'octubre.

L'acampada de la plaça Sant Jaume de Barcelona quedarà reduïda en tot l'espai central de la plaça. Els acampats han acceptat desmuntar la majoria de les tendes per no entorpir ni la celebració ni la seguretat de les festes de la Mercè, com els havia demanat l'ajuntament.

Un sense sostre ha mort a Sants- Montjuïc de Barcelona després de ser agredit amb arma blanca.

Avui el Marc Unitari de la Comunitat Educativa ha insistit en la urgència d'un creixement sostingut del pressupost educatiu. Diuen que hauria de ser de 13.400 milions d'euros, tal com marca la LEC. Ara és de 5.300.

L'agència estatal de meteorologia preveu una tardor suau. Això i les pluges de l'estiu i fan preveure una temporada rècord de bolets.

Recta final de la construcció de la Sagrada família. La Torre de Jesucrist, la central i la més alta, amb 172 metres i mig d'alçada, estarà coberta de vidres i ceràmica i és previst que estigui acabada el 2022.

La Lliga i el sindicat de futbolistes es tornen a reunir avui a Madrid, després de l'amenaça de vaga pel partit previst als Estats Units. De moment el Girona ha rebut 1.200 peticions d'entrades, de les 5.000 disponibles, pel derbi català de diumenge al Camp Nou, com a compensació pels que no vulguin viatjar a Miami a la segona volta.

Correus judicials polèmics: Torra demana la dimissió del president del Consell del poder judicial per les converses filtrades

1 any del 20S: ANC i Òmnium recordaran els fets pels que estan empresonats Sànchez i Cuixart

Temps de bolets: La pluja de l'estiu i les temperatures suaus fan preveure una temporada rècord

Recta final: La Sagrada Família ja ha assolit els 100 metres d'altura

Diumenge, derbi: El Girona-Barça de la segona volta a Miami, Pendent de noves reunions amb els futbolistes

Creix alarmantment el nombre de morts a les carreteres catalanes. Des del gener 137 persones han perdu la vida en accidents de trànsit, un 28% més que en el mateix període de l'any passat.
Malgrat que durant l'estiu l'increment de víctimes mortals s'ha frenat una mica, Trànsit alerta sobre conductes que qualifica de suïcides i homicides i demana respecte a les normes.
Al Congrés, Sánchez i els ministres insisteixen en el diàleg amb la Generalitat... però Esquerra Republicana condiciona el seu suport als pressuspostos a que es retiri l'acusació de rebel·lió als líders independentsites processats. De la seva banda, el president Torra avisa que NO acceptarà un referèndum d'autogovern.
El Barça debuta a la Champions golejant el PSV amb tres gols de Messi i una genialitat de Dembelé. L'argentí ja és el jugador amb més hat-tricks a la història de la Champions. L'única nota negativa va ser l'expulsió d'Umtití, que no podrà jugar la segona jornada a Wemblei, davant el Tottenham. Mentrestant l'equip ja prepara el derbi de diumenge contra el Girona.
 

Des de principis d'any 137 persones han mort en accidents de trànsit a Catalunya: un 28% més que en el mateix període de l'any passat. Trànsit alerta que utilitzar el mòbil mentre es condueix està darrere d'una quarta part dels accidents amb víctimes.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha avisat Pedro Sánchez que un referèndum d'autogovern que no inclogui la independència no és acceptable.

Al Congrés, Pedro Sánchez i els ministres insisteixen en el diàleg amb la Generalitat. Ha estat en una sessió de control marcada pels pressupostos. ERC condiciona el seu suport a la situació dels polítics en presó preventiva.

A finals d'any, les noves promocions a la ciutat de Barcelona hauran de destinar el 30% de la superfície a habitatge social. Una mesura pionera a tot espanya que es votarà al ple del dia 28 i que preveu aconseguir 330 pisos socials a l'any. Els promotors ho veuen amb recel.

Els metges alerten que les al·lèrgies alimentàries augmenten un 4% en 10 anys a Catalunya. També destaquen que la majoria de reaccions greus es desencadenen fora de casa.

El Barça debuta a la Champions amb golejada i un nou hat trick de Messi contra el PSVDembelé es va sumar al festival amb un altre golàs.

  • Des de principis d'any 137 persones han mort en accidents de trànsit a Catalunya: un 28% més que en el mateix període de l'any passat.
  • ERC amenaça Pedro Sánchez de votar no als pressupostos si no intervé en la situació dels polítics presos.
  • Barcelona destinarà el 30% de les noves promocions a habitatge públic.
  • Les al·lèrgies alimentàries augmenten un 4% en 10 anys a Catalunya.
  • Messi comença demostrant davant del PSV (4-0) que van a per totes a la Champions.
  • D'aquí poca estona començarà al Congrés el debat sobre una moció de Ciutadans que demana ampliar la suspensió de l'aforament a un major nombre de càrrecs públics que els previstos en el decret anunciat pel president Sánchez./ Pel govern català, la mesura no és una prioritat de treball i, en canvi suggereix a Sánchez que inclogui en la reforma de la Constitució el dret a l'autodeterminació per poder celebrar un referèndum sobre la independència de Catalunya que SÍ considera imprescindible.
  • En la mateixa compareixença, la portaveu ha assegurat que el Govern seguirà amb la reobertura de delegacions a l'estranger , les anomenades ambaixades catalanes, malgrat el recurs que ha anunciat el ministre d'Afers Estrangers./ Continua la inactivitat al Parlament de Catalunya. Avui s'ha reunit la Mesa de la cambra. i ha acordat que comptarà el vot dels diputats suspesos en cas d'empat en una comissió.
  • En el degoteig de currículums suposadament inflats de dirigents polítics, l'episodi de avui esquitxa Ciutadans, en concret a líder del partit a l'ajuntament de Barcelona. Carina Mejías ha hagut de rectificar el seu expedient on constaven un màster i un post grau al·legant que hi havia hagut un error.
  • És el document on es recull l'acord que permet apujar prop d'un 2 per cent el salari dels treballadors públics. Generalitat i sindicats han tancat aquest compromís en la reunió d'avui de Mesa dels treballadors de la Funció Pública. Durant la reunió, centenars d'empleats públics de la Generalitat s'han concentrat a les portes del departament de treball per reclamar també les pagues extres que els deuen del 2013 i 2014.
  • Per millorar la seguretat a les carreteres, Trànsit fa aquests dies una campanya de control de seguretat als autocars. Els agents comproven la documentació del vehicle i els sistemes de seguretat. / I els Mossos han desarticulat dues importants organitzacions de lladres que robaven en domicilis a Barcelona i àrea metropolitana.
  • D'aquí a poc menys de tres hores, en un horari inèdit, el Barça s'estrena a la Champions, competició que no guanya des de fa 3 anys
  • El mateix dia en què als Estats Units s'han lliurat els premis EMMY a les millors sèries de televisió, a Barcelona el festival SERIELIZADOS ha presentat la cinquena edició, que se celebrarà la setmana vinent

Creix el debat sobre els aforaments i la seva supressió. Tots els grups, inclòs el PSOE, volen anar més enllà de la proposta del president del Govern, Pedro Sánchez.

Al Congrés hem vist el cara a cara tens, amb desqualificacions personals, entre José María Aznar i el diputat d'Esquerra, Gabriel Rufián.

El govern de Torra s'ha reunit en el consell executiu on bàsicament s'ha parlat dels 100 dies de govern de Pedro Sánchez.

Avui fa dos mesos es va haver de desconvocar l'últim ple del Parlament per les desavinences entre Junts per Catalunya i ERC sobre la suspensió dels diputats processats pel jutge Llarena. Avui s'ha reunit la Mesa de la cambra.

En el degoteig de currículums suposadament inflats de dirigents polítics, l'episodi d’avui esquitxa Ciutadans, en concret a líder del partit a l'ajuntament de Barcelona. Carina Mejías ha hagut de rectificar el seu expedient on constaven un màster i un post grau al·legant que hi havia hagut un error terminològic.

Minut de silenci aquest migdia a l'Ajuntament de Barcelona per condemnar l'assassinat d'una dona, veïna de Sants-Montjuïc, aquest cap de setmana a mans de la seva parella.

L'expresident del Barça, Sandro Rosell, ha anat a la Ciutat de la Justícia des de la presó de Brians DOS per declarar com a investigat per un suposat frau fiscal de prop de 230.000 euros.

El Barça inicia avui el camí a la Champions davant del PSV Eindhoven, amb nou horari. El Girona és el guanyador del partit que ahir el va enfrontar al Celta a Montilivi. 3 a 2 a favor dels gironins.

“Cinc Dies A...” estrena aquesta tarda nova temporada a La 2 amb un recorregut pel Museu Picasso.

"Joc de Trons" ha estat la gran triomfadora dels premis Emmy que s'han celebrat aquesta nit a Los Ángeles.

Amb retrocés tanca temporada el teatre: el nombre d'espectadors ha baixat del 7,4%.

Matí de pluja intensa a moltes poblacions del Camp de Tarragona i sobretot de l'àrea metropolitana. De bon matí algunes rieres baixaven força plenes.

L'actualitat de Catalunya en 3':

Tensió al Congrés: Aznar i Rufián s’acusen de “colpistes” a la comissió que investiga el finançament del PP

Polèmica Currículums: La regidora de Ciutadans a Barcelona, Carina Mejías, esmena el seu i parla d’error,

Matí complicat: La intensitat de la pluja causa cues quilomètriques d’entrada a Barcelona

Autocars i seguretat: els Mossos intensifiquen el control a les carreteres per l’inici del curs

Camí de Madrid: El Barça inicia el seu camí a la Champions davant el PSV en horari inèdit (18:55h)

  • Pedro Sánchez ha fet balanç dels primers cent dies de govern en un acte acompanyat dels seus ministres, en un intent de recuperar la iniciativa política després de la crisi per la tesi doctoral. El principal anunci del president és la proposta d'una reforma exprés de la Constitució per acabar, de forma limitada, amb els aforaments per als càrrecs públics quan el delicte no tingui a veure amb l'exercici de les seves funcions. / Tampoc no va donar massa titulars en l'entrevista que va fer anit a la Sexta. / El president del govern va evitar parlar sobre la sortida dels presos independentistes de la presó./ Els independentistes troben a faltar propostes concretes. El PDECAT lamenta que Sánchez no hagi parlat més de Catalunya, Esquerra creu que si es pot fer una reforma exprés pels aforaments també es podria introduir el dret a l'autodeterminació. Els socialistes destaquen l'aposta pel diàleg, mentre que Ciutadans i PP el critiquen.
  • El rei ha estat a Catalunya inaugurant la Fira Gastech, al recinte de la fira de l'Hospitalet de Llobregat.Cap membre de l'executiu català l'ha rebut....Ens ho explica la Gemma Esteba.
  • Bèlgica ha denegat l'extradició a Espanya de Valtonyc
  • Els Mossos han sortit avui el carrer per reclamar millores salarials i més efectius. Ho han fet amb samarretes negres perquè, asseguren, no hi ha cap consigna política pel mig./ Centenars d'agents han tallat el carrer tot el matí davant la conselleria d'interior, on s'ha reunit el Consell de la Policia amb el Conseller Buch i la cúpula de la policia amb els sindicats de Mossos.
  • A l'Audiència de Barcelona se celebra el judici amb jurat contra un jove acusat de BETA matar-ne un altre amb una catana a Malgrat de Mar, al juliol de 2016.
  • Amb ple de victòries a la LLiga, el Barça s'estrena demà a la Champions./ A l'Espanyol cada cop hi ha més il·lusió per la bona marxa de l'equip./ El Girona vol continuar l'exemple de l'Espanyol

Pedro Sánchez proposarà al Congrés una reforma exprés de la Constitució per suprimir els aforaments. En el balanç dels seus primers cent dies, el president del Govern també s'ha mostrat convençut que Espanya és reformable des de les institucions i dins del marc constitucional. Per això ha reclamat a la resta de partits que estiguin a l'altura./ El PP veu la proposta de Sánchez com una cortina de fum i una manera d'afavorir els independentistes./ Els independentistes troben a faltar propostes concretes.... Esquerra creu que si es pot fer una reforma exprés pels aforaments també es podria introduir en la constitució el dret a l'autodeterminació.

El rei ha estat a Catalunya inaugurant la Fira Gastech, al recinte de la fira de l'Hospitalet de Llobregat. Avui, Gemma Esteba, cap membre de l'executiu català l'ha rebut./ Justament ahir, Sant Cugat va celebrar el canvi de nom de l'antiga plaça del Rei, que ara es diu plaça de l'1 d'octubre. Durant l'acte el president de la Generalitat es va mostrar convençut que s'alliberarà als líders independentistes que són a presó preventiva./ Bèlgica ha denegat l'extradició a Espanya de Valtonyc.

Els Mossos han sortit avui el carrer per reclamar millores salarials i més efectius. Ho han fet amb samarretes negres perquè, asseguren, no hi ha cap consigna política pel mig.

A l'Audiència de Barcelona se celebra el judici amb jurat contra un jove acusat de matar-ne un altre amb una catana a Malgrat de Mar, al juliol de 2016.

9 pacients de l'hospital Germans Trias i Pujol de Badalona estan rebent un tractament de teràpia cel·lular que mira de frenar l'evolució de l'esclerosi múltiple, una malaltia degenerativa sense cura. El tractament ha funcionat ja en ratolins./ D'aquest cap de setmana destaquem la mort de dos motoristes./ A partir de l'any que ve l'àrea metropolitana de Barcelona oferirà un nou servei: la bicicleta compartida. Seran elèctriques, hi participaran 12 municipis i costarà 30 euros l'any com ens explica la Isabel Luna

La pesta porcina africana, del que ja s'han detectat casos a Bèlgica, preocupa el sector a Catalunya. Demanen mesures de control per evitar que arribi fins aquí. ens ho explica la Lourdes Ballarin./ Els tècnics del departament de Territori ja han obert el niu de Tortugues babaues

FAlten poc més de 24 hores per l'estrena europea: el Barça ja es posa doncs el "xip Champions". Els de Valverde prepararan aquesta tarda el seu debut contra un PSV Eindhoven que ha arribat fa uns minuts a Barcelona. / A l'Espanyol cada cop hi ha més il·lusió per la bona marxa de l'equip. / El Girona vol continuar l'exemple de l'Espanyol i avui, Eusebio i els seus, s'han conjurat per sumar la primera victòria a Montilivi./ En handbol, el Barça Lassa es va refer de l'ultima derrota europea amb un festival de gols, 43 a 22, davant del LIBERBANK CUENCA. / L'excapità del Barça de bàsquet, Juan Carlos Navarro, rebrà avui el primer homenatge. Serà durant el partit que les seleccions d'Espanya i Letònia disputaràn a Madrid

És el grafiti de més de 2000 metres quadrats, que l'artista Marina Capdevila ha estampat al sostre de la mítica Ràdio Liberty a Pals. L'emissora, construida a finals del anys 50 pel govern dels Estats Units, emetia propaganda política als païssos comunistes en 16 idiomes

Balanç de 100 dies: Pedro Sánchez proposa una reforma exprés de la Constitució per acabar amb els aforaments

El rei torna per sisè cop: inaugura la fira més gran del món del gas sense cap membre del govern català

Protesta dels Mossos: es concentren davant Interior per demanar millors condicions laborals

Nou servei de bici: es diu e-bicibox i es podrà utilitzar a 12 municipis de l'àrea metropolitana

Torna la Champions: el PSV Eindhoven arriba a Barcelona també com a líder a la seva lliga