Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

L'acord que permetrà enllestir el projecte de pressupostos de l'estat per al 2019 ja ha començat a prendre forma. Amb aquesta signatura i encaixada de mans entre Pedro Sáncez i Pablo Iglesias, el govern ratifica un acord tancat de matinada i que aquest matí l'ha vist el Consell de Ministres./ Però amb els vots de PSOE i Podemos no n'hi ha prou, i són necessaris els de PNB i els partits independentistes

El jutjat d'instrucció número 3 de Cornellà de Llobregat ha citat a declarar com investigats a 7 responsables dels Mossos d'Esquadra pel referéndum de l'1 d'octubre. Els investiga per un delicte de desobediència. El procediment es va iniciar pocs dies després de l'1-O per saber si el dispositiu de la policia catalana es va "organitzar amb la intensió de no donar compliment a les ordres judicials rebudes" encaminades a evitar la votació. Els agents hauran de comparèixer en seu judicial els dies 12 i 13 d'octubre.

Així de satisfet ha sortit Narcís Serra després de declarar a l'Audiència de Barcelona en el judici pels sobresous , presumptament desproporcionats, a exdirectius de Catalunya Caixa en plena crisi de l'entitat. Serra ha assegurat que tot es va fer correctament i amb el coneixement del Banc d'Espanya i de la Generalitat. El judici l'ha seguit la Núria Ramíerz./ A Lleida , el president de la diputació i dirigent del PDECAT, Joan Reñé ha fet efectiva avui la seva dimissió. Ho fa després que la setmana passada el detinguessin en un cas de presumpta corrupció. Ens ho explica la Lourdes Ballarín..

L'operació sortida pel pont del pilar es pot complicar per les protestes que han convocat els transportistes. Reclamen la gratuïtat total dels peatges de les autopistes per on els fan passar per la prohibició que circulin per alguns trans d'altres vies.

Avui, tercer partit de l'etapa Luis Enrique amb la selecció: un amistós al Milennium de Cardiff davant el combinat de Gal·les que entrena Ryan Giggs. Un partit que podeu veure en directe a La 1, a tres quarts de nou del vespre./ I en bàsquet, el Barça Lassa de Bàsquet debuta avui a l'Eurolliga.

Després de 40 anys de trajectòria, els mítics TRICICLE baixen de l'escenari

PSOE i Podem ratifiquen l’acord que permetrà redactar els pressupostos del 2019. Sánchez necessita els vots del PdeCat i d'Esquerra Republicana que condicionen el seu suport als gestos que el Govern espanyol pugui tenir cap a la situació política catalana.

Última jornada del judici a Artur Mas i als exconsellers Homs, Ortega i Rigau pels diners públics que el Govern va destinar a la consulta del 9-N.

El president de la diputació de Lleida i membre del PdeCat, Joan Reñé, ha dimitit. La setmana passada el van detenir per presumpta corrupció.

L'expresident de Catalunya Caixa i Exministre socialista Narcís Serra seu avui al banc dels acusats per respondre pels sobresous que el consell d'administració va aprovar malgrat la delicada situació econòmica de l'entitat.

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat dues branques d'una organització criminal, establerta a Barcelona, que es dedicava al tràfic de drogues sintètiques.

El Banc dels Aliments necessita voluntaris per una nova edició del Gran Recapte, que es farà el 30 de novembre i primer de desembre.

Avui, tercer partit de l'etapa Luis Enrique amb la selecció: un amistós al Milennium de Cardiff davant el combinat de Gal·les que entrena Ryan Giggs.

El Barça Lassa de Bàsquet debuta avui a l'Eurolliga.

El festival de Sitges ret homenatge a Peter Weir, el director de pel·lícules de gènere fantàstic com "el show de Truman", o clàssics com "el club dels poetes morts" i "únic testimoni".

Pedro Sánchez i Pablo Iglesias escenifiquen l'acord de pressupostos pel 2019. Preveu apujar el salari mínim als 900 euros, equiparar els permisos de maternitat i paternitat, cedir als ajuntaments de la regulació dels lloguers o apujar l'IRPF a les rendes altes. Però amb els vots de PSOE i Podemos no n'hi ha prou, i són necessaris els de PNB i els partits independentistes..
Narcís Serra assegura que l'increment de sous als exdirectius de Catalunya Caixa van ser transparents i es van comunicar al banc d'espanya i a la generalitat. Ho ha dit a l'audiència de Barcelona, que el jutja per haver aprovat l'increment de salaris quan l'entitat ja havia rebut 1.250 milions d'euros de diner públic.
Pas al costat de Joan Reñé: deixa la presidència de la Diputació de Lleida després de ser acusat en un presumpte cas de corrupció. Reñé, del PdeCAT, reitera la seva innocència i diu que plega per no perjudicar la institució
la selecció espanyola juga avui el tercer partit de l'etapa Luis Enrique, un amistós contra la Gal·les de Ryan Giggs, que podreu veure en directe a La 1 de TVE a tres quarts de nou del vespre. Mentre, el Barça de bàsquet debuta a l'Eurolliga, a la pista del CHESCA de Moscou, amb l'objectiu de tornar a estar entre els millors.
També descobrirem els beneficis que ha comportat pels malalts ingressats a l'Institut català d'oncologia la visita dels pallassos de l'ONG Pallapupas a les habitacions. Un estudi conclou que tant els pacients com les famílies han reduït de manera significativa els nivells d'estrès

  • Anem a Parlament, on avui a la sessió de control s'han repetit les crides a la unitat de l'independentisme... En aquest escenari Quim Torra ha tornat a apel·lar a l'esperit de l'1 d'octubre per superar la fractura sobiranista. Esquerra també reclama unitat però alerta que l'acció conjunta "no pot esperar més" perquè la divisió fa més dèbil, diu, el moviment
  • Sobre la situació viscuda ahir al Parlament, el president de la cambra ha defensat avui la seva decisió, seguint el criteri dels lletrats, de no permetre la fórmula de Junts de Catalunya per delegar el vot dels diputats suspesos. Torrent assegura que no té por a represàlies i recorda que ja te 3 querelles.
  • La divisió de l'independentisme també ha marcat la sessió de control al Congrés de Diputats.
  • I també a Madrid, Artur Mas, Francesc Homs, Joana Ortega i Irene Rigau han declarat avui en el tribunal de comptes pel 9-N
  • És la gran torrentada que ahir al vespre va inundar Sant llorenç des Cardassar , a l'est de Mallorca. 9 persones han perdut la vida. / A Catalunya, per sort, l'aigua caiguda no ha causat danys personals. Sí que deixa baixos inundats, problemes amb el clavegueram i cotxes afectats per l'aiguat caigut durant la nit especialment al Tarragonès.
  • Ben aviat, la T-10 de dues zones costarà el mateix que la d'una zona
  • El futbol espanyol està instal·lat en una espiral d'acusacions greus entre Javier Tebas i Luis Rubiales./ Mentrestant la lliga s'atura aquesta setmana pels compromisos amb les seleccions.
  • L'exposició PICASSO-PICABIA, que s'inaugura avui a la Fundació Mapfre, sembla una missió difícil, posa en relació per primera vegada les semblances entre aquests dos grans pintors del segle

La sessió de control al govern ha estat l'escenari on Quim Torra ha tornat a fer una crida a la unitat de l'independentisme després de la fractura sobiranista. Esquerra també la reclama però demana temps i anar a la una. El president del Parlament ha defensat la seva decisió, seguint el criteri dels lletrats, de no permetre la fórmula de Junts de Catalunya per delegar el vot dels diputats suspesos.

Avui fa un any, Puigdemont feia al Parlament una declaració d'independència que ell mateix suspenia al cap de pocs segons.

Pablo Casado insta Ciutadans a presentar una moció de censura a Torra i repta Sánchez a donar-hi suport.

Al tribunal de comptes, a Madrid, avui ha començat el judici per les despeses de la consulta del 9N. Avui han declarat Artur Mas i els exconsellers Francesc Homs, Joana Ortega i Irene Rigau.

El Jutge Fernando Andreu acorda processar els tres terroristes que van atemptar a les Rambles i Cambrils a l'agost de 2017

A Sant llorenç des Cardassar, a l'est de Mallorca, nou persones han perdut la vida a causa de les inundacions. Hi ha varies persones desaparegudes que els serveis d'emergència continuen buscant.

La T-10 de dues zones costarà el mateix que la d'una zona a l'àrea metropolitana. Serà la conseqüència més evident de la unificació de les dues zones tarifàries que ha d'aprovar la setmana que ve l'autoritat metropolitana.

El futbol espanyol està instal·lat en una espiral d'acusacions greus entre Javier Tebas i Luis Rubiales pel partit Girona - Barça que s'hauria de jugar a Miami.

  • Tota l'atenció informativa és en aquests moments al Parlament, on fa una hora ha començat el ple per votar les conclusions del debat de política general. Una sessió que arriba precedida per un enfrontament inèdit entre els socis de govern. Junts per Catalunya i Esquerra discrepen obertament sobre la delegació de vot dels diputats suspesos....i si no es posen d'acord, perdran la majoria independentista a la cambra.
  • En les seves intervencions a l'hemicile els grups parlamentaris de l'oposició han carregat amb duresa contra Junts per Catalunya i les desavinences dels darrers dies amb Esquerra. Creuen que tot plegat desprestigia el Parlament.
  • La confrontació entre Junts per Catalunya i Esquerra va fer trontollar l'estabilitat del Govern la setmana passada... Llavors totes dues formacions van tancar llavors files parlant d'unitat. Una reacció similar a la viscuda avui. Des de la presó de Lledoners, el líder d'Esquerra Oriol Junqueras ha fet una crida a presevar la majoria independentista.
  • El President del Govern ha intervingut en l'acte institucional del dia de la comunitat Valenciana i ha defensat els valors de convivència i cohesió
  • Matí de grans afectacions a Barcelona i l'Hospitalet per culpa de la pluja torrencial que ha caigut a primera hora del matí
  • Fins a 10 jugadors del Barça han marxat aquests dies amb les seves seleccions: és el cas d'Arturo Vidal, força molest amb la seva situació. El xilè està jugant molts menys minuts dels que esperava quan va fitxar pel Barça./ Tot plegat, abans del primer entrenament d'Espanya per preparar l'amistós de dijous davant la selecció de Gal·les.

Roger Torrent està disposat a no comptar els quatre diputats suspesos pel Suprem si Junts per Catalunya no designa a un altre diputat. La crisi entre Junts per Catalunya i Esquerra s'ha fet encara més evident amb aquesta decisió de la Mesa. Els republicans ja havien alertat del risc de col·lapse, si les votacions són invalidades.

El President del Govern diu que en uns moments difícils en què el discurs de l'odi i l'exclusió estan presents al debat públic cal reivindicar el projecte europeu i el valor de la democràcia. Sense mencionar directament a Catalunya ha demanat abandonar la confrontació.

El fort aiguat ha provocat inundacions i moltes complicacions a les carreteres. La zona més afectada ha estat la part baixa del districte de Sants-Montjuïc on han caigut més de 90 litres per metre quadrat. Els bombers de Barcelona han fet una seixantena de sortides, la majoria per inundacions de baixos i també d'espais públics com, per exemple, estacions de metro.

L'empresa que promociona els polèmics pisos càpsula ha obert un local a l'Hospitalet on exposen els habitatges que no superen els 3m2. A Barcelona l'ajuntament els ha tancat un local perquè considera que els pisos no compleixen la normativa d'habitabilitat.

Un jutjat de Sabadell investiga sis Mossos d'Esquadra per suposades desaparicions de droga a les instal·lacions de la comissaria d'Egara. El jutge intenta esbrinar si es tracta d'irregularitats en la cadena de custodia de la droga o bé d'una sostracció.

Des de l'estiu fins ara, els cossos policials han requisat a Catalunya una cinquantena d'insectes i rèptils, alguns molt verinosos: fins i tot mortals.

Els partits de seleccions tornen a aturar la Lliga en el moment que la competició està més ajustada que mai. Espanya ja prepara els partits davant Gal·les de dijous i davant Anglaterra de dilluns que ve a Sevilla.

"The Walking Dead" estrena la novena temporada al Festival de Sitges.

Incertesa al Parlament: Torrent reclama a Junts per Catalunya que substitueixi els 4 diputats suspesos pel Suprem

Pluja intensa: Els bombers de Barcelona realitzen una seixantena de sortides

Afició perillosa: TVE roda per primera vegada serps mortals requisades a Catalunya

Alcàcer, gran novetat: La selecció espanyola ja prepara els partits contra Gal·les i Anglaterra

Sitges i els zombis: "The walking dead" estrena la novena temporada al festival de cinema

Sentit aplaudiment a Montserrat Caballé. Ha estat l'adéu de ciutadans, autoritats i el món de la cultura que s'ha fet al funeral al Tanatori de les Corts, on la reina Sofia també ha volgut acompanyar la família. També hi han assistit les prinicipals autoritats polítiques, encapçalats pels presidents del govern i de la generalitat, que han coincidit per per primera vegada després de l'ultimàtum deTorra a Sánchez.
La Mesa del Parlament es reuneix aquesta tarda per abordar les reconsideracions de l'oposició sobre la situació dels diputats suspesos pel Tribunal Suprem. Junts per Catalunya i Esquerra mantenen fortes discrepàncies sobre l'acceptació dels vots delegats, mentre que el PSC anuncia un recurs d'empara al Constitucional per demanar-ne l'anul·lació.
El Barça desaprofita l'ensopegada del Madrid i només pot treure un punt a Mestalla, gràcies a un solitari gol de Messi. L'empat fa perdre als blaugrana el liderat, que ara té el Sevilla, mentre l'Espanyol es confirma com a equip revelació i amb el seu triomf per 3 a 1 davant del Vila-real, es situa al cinquè lloc

Funeral per Caballé: Ciutadans, autoritats i el món de la cultura donen l'últim adéu a la soprano

Turull, davant el jutge: Declara l'exconseller acusat de cedir patrimoni per evitar embargaments

Casado, a Barcelona: Presideix la junta directiva del PPC per preparar el relleu d'Albiol

El Sevilla, nou líder: El Barça no passa de l'empat a Mestalla i ja porta 4 jornades sense guanyar a la Lliga

Festival de Sitges: Els Youtubers s’animen a presentar pel·lícules i sèries a la gran pantalla

Funeral per Caballé: Ciutadans, autoritats i el món de la cultura donen l'últim adéu a la soprano

Turull, davant el jutge: Declara l'exconseller acusat de cedir patrimoni per evitar embargaments

Casado, a Barcelona: Presideix la junta directiva del PPC per preparar el relleu d'Albiol

El Sevilla, nou líder: El Barça no passa de l'empat a Mestalla i ja porta 4 jornades sense guanyar a la Lliga

Festival de Sitges: Els Youtubers s’animen a presentar pel·lícules i sèries a la gran pantalla

300.000 nadons van ser apartats de les seves mares - és a dir, robats - entre 1938 i 1996, a Espanya. Els donaven en adopció a altres famílies. Una pràctica que va començar com a represàlia a les dones republicanes, va continuar com a sistema de repressió de les mares solteres i dones de "mala vida", com en déien, i va acabar com un lucratiu negoci. L'antropòloga de la Universitat Rovira i Virgili, Neus Roig, acaba de publicar "No llores, vas a ser feliz", on documenta aquest tràfic.

"España Ciudadana", plataforma vinculada a Ciutadans, aplega un miler de persones a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per reivindicar la Constitució i en contra de la violència que, diuen, s'ha viscut a Barcelona la darrera setmana. Albert Rivera ha acusat el govern de Sánchez de passivitat i li torna a reclamar l'aplicació de l'article 155 a Catalunya.

Obre les portes al tanatori de Les Corts de Barcelona la sala de vetlles per la soprano Montserrat Caballé, que ahir va morir a l'edat de 85 anys. Aquest migdia el ministre de Cultura visitarà la capella. els funerals seran demà.

Tècnics del departament d'Agricultura han començat aquesta setmana la intervenció aèria per combatre la processionària. S'actua en 20.000 hectàrees de pi per aturar-ne la reproducció.

Les 12 millors colles castelleres de Catalunya competeixen al Concurs de Castells, marcat, un any més, per la històrica rivalitat entre els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella de Valls, que podria trencar l'hegemonia verda.

El Barça ja és a València per afrontar, aquesta nit, un partit complicat a Mestalla. En cas de victòria, els blaugrana es començarien a distanciar del Madrid com a líders en solitari, ja que els blancs van tornar a perdre, al camp de l'Alabés.

Montserrat Caballé, la gran diva de l'òpera, ha mort aquesta nit a l'hospital de Sant Pau de Barcelona. Amb 85 anys, Caballé era una de les sopranos més importants de la història i mantenia una forta relació amb el Gran Teatre del Liceu, on va actuar per primera vegada el 1962.

Oriol Junqueras demana a Junts per Catalunya menys soroll i gesticulacions, després de la crisi d'aquesta setmana al Parlament. En una entrevista concedida a Televisió Espanyola des de la presó de Lledoners insisteix en que cal negociar amb l'Estat.

300 tatuadors d'arreu del món participen aquest cap de setmana a la Convenció Internacional del Tatuatge, a Barcelona. Una edició que posa l'atenció en les dones, que s'estan fent amb un lloc destacat en un món tradicionalment masculí.

L'actor nord-americà Nicolas Cage és al Festival de Cinvema Fantàstic de Sitges. Hi presenta el seu darrer treball, el film de terror "Mandy", de Panos Cosmatos, en el que Cage s'enfronta als líders d'una secta religiosa. També rep el Gran Premi Honorífic per la seva carrera.

El Barça, amb el dubte de Suárez, buscarà demà retrobar-se amb el triomf també a la Lliga a Mestalla; un camp on fa 11 anys que no perd però on gairebé sempre pateix. L'Espanyol rebrà el Vila-Real en el retorn de Gerard Moreno a l'estadi de Cornellà-El Prat.

Després que ahir el Parlament de Catalunya arribés a una situació de col·lapse a causa de les desavinences de JxCat i ERC i que deixava en situació compromesa la governabilitat, avui hem vist aquesta foto. Una trobada a la Generalitat, al màxim nivell, per intentar frenar la crisi entre els dos socis de l'executiu. Quim Torra i Pere Aragonès, malgrat reconèixer discrepàncies, tanquen files, i es conjuren per ratificar la solidesa del govern de coalició entre Junts per Catalunya i Esquerra. Així ho asseguraven en compareixença conjunta.

L'executiu que presideix Pedro Sánchez ha lamentat el bloqueig constant que, diu, viu el Parlament i ha reclamat reflexió als partits independentistes. Assegura que el Govern defensarà sempre le legitimitat consitiucional i insta el president Torra a liderar un dialeg entre catalans.

La previsió és que dimarts es reanudi el ple i, previament, dilluns, es reuneixi la mesa de la cambra. Tornaran a analitzar les formules de delegació del vot de Puigdemont, Sánchez, Rull i Turull i les reconsideracions que han presentat PP, Ciutadans i PSC. L'oposició s'ha manifestat molt crítica. De fet Ciutadans no descarta un recurs al Constitucional mentre que el PP demana que Torra convoqui eleccions.

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha assegurat que si algú ha acreditat la voluntat de diàleg i mà estesa és el president de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez. Cunillera, que ha fet balanç d'alguns dels avanços de les comissions bilaterals Estat-Generalitat, demana, però, que també l'altra banda s'obri al diàleg./ El president del PP català, Xavier García Albiol, ha anunciat que deixa l'escó al Parlament i que el partit celebrarà un congrés extraordinari per substituir-lo al capdavant del PP català.

Alerta dels metges sobre l'augment de notícies falses a internet relacionades amb la curació del càncer. El consell de l'àudiovisual i els professionals mèdics demanen, d'entrada, que s'eliminin 14 vídeos de youtube que acumulen fins a 25 milions de visualitzacions./ Avui ha acabat el judici del conegut com cas Nadia. El procés judicial , després dels els informes de les parts, ha quedat vist per a sentència. Les conclusions de la fiscalia parlen d'una estafa en tota regla, mentre que la defensa qüestiona els informes policials.

El Barça ha començat a preparar avui el partit de diumenge a Mestalla.

La validació del vot dels diputats suspesos pel Suprem ha bloquejat el Parlament. Aquest matí Quim Torra i Pere Aragonès s'han reunit a la Generalitat per abordar la situació i asseguren que l’estabilitat del Govern està garantida.

El Govern de Sánchez lamenta la situació de bloqueig que viu el Parlament i demana reflexió als partits. Manté que l'independentisme està patint una crisi que arrossega a tota la societat catalana.

Albiol ja no ha intervingut des del seu escó al debat de política general. Avui ha anunciat que deixa el Parlament i la direcció del PP català, per tornar a la política municipal de Badalona.

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha defensat, davant del ple de l'Ajuntament, la seva innocència en el cas Inipro de presumpte finançament irregular del PSC.

Alerta dels metges sobre l'augment de notícies falses a internet relacionades amb la curació del càncer. El consell de l'Audiovisual i els professionals mèdics demanen, d'entrada, que s'eliminin 14 vídeos de YouTube que acumulen fins a 25 milions de visualitzacions.

L’Ajuntament de Barcelona ha explicat que, en els últims 2 anys, 3800 persones han trobat feina gràcies als projectes de contractació del consistori per a persones en situació vulnerable.

El Consell de Ministres ha aprovat una reforma del bo social elèctric què amplia els ajuts i facilita l'accés a col·lectius com llars monoparentals, persones amb situació de dependència o amb discapacitat.

Tilda Swinton recollia anit el Premi Honorífic del festival de Sitges molt emocionada perquè el seu pare havia mort aquell mateix matí.

Jorge Lorenzo ha perdut el control de la moto a 140 quilòmetres per hora al circuit de Tailàndia. Ha anat a l'hospital ple de cops i ferides als peus però tot i això, no està del tot descartat per la cursa.

El Barça ha començat a preparar avui el partit de diumenge a Mestalla. Els de Valverde volen recuperar a la lliga l'efectivitat que van demostrar a la Champions.