Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La possibilitat d'ajornar les eleccions previstes pel 14 de febrer va prenent cos. El govern encarrega un informe jurídic sobre les conseqüències de fixar una data posterior. Avui es reuneix la Diputació Permanent, i divendres la taula de partits. De moment només el PSC es mostra obertament partidari de mantenir els comicis.

Sobre les vacunes, Catalunya comença a rebre avui les primeres dosis de la de Moderna. Parlem del preu de la llum que avui tornarà a apropar-se a maxims, i del debat al voltant de la mort de dues persones sense llar enmig de l'onada de fred.

La pressió als hospitals per l'increment d'ingressos per coronavirus torna a repercutir en d'altres patologies. Almenys dos hospitals, el Parc Tauli de Sabadell i l'Hospital d'Igualada han començat a desprogramar cirurgies considerades no urgents atés el creixement del nombre de persones amb COVID19 a les unitats de cures intensives. Prop de mig miler a tot Catalunya, més de la meitat dels llits d'UCI. La incidència del virus seguirà sent alta al voltant del 14 de febrer, la data prevista per les eleccions al Parlament. De moment els partits no es mostren massa partidaris d'ajornar els comicis.

Parlem de l'onada de fred. Els docents es queixen que la Generalitat no ha administrat el sistemes de ventilació adients per fer front a la pandèmia més enllà d'obrir les finestres. Per cert que enmig d'aquest episodi de baixes temperatures dues persones sense llar han mort a Barcelona.

En plana esportiva, el Barça només 4 dels precandidats a presidir el club han presentat el minim de signatures requerides. Avui comencen a validar-se.

Continuen deixant-se sentir els efectes del pas del temporal Filomena, amb fins a 11 trams de carreteres tallades i una seixentena afectades per restriccions o perquè calen cadenes, sobretot de la xarxa secundària i de vies locals de les comarques de Tarragona i Lleida. Interior fa una crida a evitar els trajectes innecessaris perquè després de la borrasca arriba una onada de fred.

La complicació en la mobilitat afecta també el retorn a classe. Una quinzena de consells comarcals han decidit suspendre total o parcialment les rutes escolars, mentre almenys una vintena de centres no podran obrir.

El retorn a les aules després del Nadal arriba enmig del debat obert sobre si és segur o no ateses les xifres de la pandèmia. Els principals indicadors sembla que han donat un respir a Catalunya en les últimes hores. Aquesta setmana és clau per saber si les eleccions del 14 de febrer es podran fer o s'hauran d'ajornar.

El Alcoyano y el Cornellà se enfrentarán al Real Madrid y al Barcelona en dieciseisavos de final de la Copa del Rey, tras el sorteo celebrado este viernes. Ambos se han llevado la alegría de enfrentarse a los dos grandes del fútbol español, que como Athletic y Real Sociedad, ya entran en competición. Los de Bilbao se enfrentarán Ibiza y los de San Sebastián al Córdoba.

El entrenador del FC Barcelona, Ronald Koeman, ha asegurado que es importante seguir por la vía del triunfo y enviar "la señal" a los rivales de que todavía están en condiciones de ganar LaLiga Santander, por lo que no quiere relajación alguna ante el Granada, este sábado, tras ganar al Athletic Club en San Mamés esta semana en partido aplazado.

Entren en vigor les noves restriccions per contenir la pandèmia. Des d'avui i durant deu dies el confinament serà municipal a tot Catalunya, hauran de tancar els gimnasos i els centres comercials. Justament el dia en què comença la campanya de rebaixes d'hivern. El sector hi confiava per poder recuperar-se d'un Nadal molt irregular però ara les dóna per perdudes.

Aquest dimecres s'han confirmat prop de 4.500 contagis i 75 defuncions més per coronavirus. Hi ha més de 400 pacients hospitalitzats en estat greu i continua pujant el risc de rebrot i accelerant-se la velocitat de transmissió. El que també s'accelera és la velocitat de vacunació, ara ja són 21.000 les persones que ja han rebut la primera dosi de la vacuna de pfizer a Catalunya.

La Loteria del Nen que ha deixat força pessics a Catalunya, del primer, segon i tercer premis.

L'escriptora Najat el Hachmi guanya el premi Nadal per l'obra "El lunes nos querrán". És la història de dues dones de la perifèria de Barcelona que busquen la llibertat. Una historia que l'autora va acabar durant el confinament. El Josep Pla de prosa catalana ha estat per Maria Barbal, per la novel.la "Tàndem".

En esports jornada històrica pel Cornellà, equip de segona B, que ha el.liminat l'Atlético de Madrid, el líder de primera divisió, en la Copa del Rei.