Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Els preparatius per votar el 14 de febrer s'han reactivat després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya hagi deixat en suspèns el decret que desconvocava els comicis per aquesta data. Es una suspensió cautelar mentre pren una decisió definitiva. El govern no comparteix la decisió de l'alt tribunal i prepara al.legacions.

Amb prop de 600 pacients amb COVID a les UCI l'ocupació de llits de crítics amb persones amb COVID iguala ja el pic de la segona onada. Avui diferents mebres del govern tornen a compareixer al Parlament per analitzar les mesures preses fins ara.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha de pronunciar-se en les pròximes hores sobre l'ajornament de les eleccions. La decisió presa divendres ha estat recorreguda per diversos partits, entitats i un particular que demana mesures cautelaríssimes. El vicepresident, Pere Aragonès, defensa que l'ajornament ha estat fruit del consens dels partits i compta cobertura legal.

La pandèmia a Catalunya avança a un ritme menor. Milloren alguns indicadors tot i que la pressió als hospitals continua sent molt alta. Salut veu probable que s'acabin superant les 4.000 persones ingressades i els 700 pacients a les UCI.

Aquesta setmana han arribat la meitat de les vacunes de Pfizer per una retallada temporal en la distribució. Així que Salut prioritzarà administrar la segona dosi a les persones que ja van rebre la primera per a què no es trenqui el cicle d'immunització.

El Athletic Club celebró por todo lo alto su Supercopa de España. Tenía mucho mérito acabar con el Real Madrid y FC Barcelona y la celebración del título no podía ser menos que épica, como la remontada. La llegada al aeropuerto desató la locura en jugadores y aficionados que, con distancia, celebraron el título. Bilbao ha amanecido más rojiblanco que otros días gracias a los leones. 

Una residència de La Pobla de Segur, al Pallars Jussà, ha estat la primera en administrar aquest diumenge la segona dosi de la vacuna de Pfizer a Catalunya. Avui continua la campanya, mentre la coordinadora de Residències 5+1 denuncia que encara hi ha geriàtrics sense COVID on encara NO ha arribat la primera dosi. Tot plegat quan Catalunya ja ha superat els 18mil morts per COVID des que va començar la pandèmia... Ara mateix hi ha 2mil 600 persones ingressades als hospitals, 1 de cada 5 està en cures intensives.

Avui entra en vigor la prorroga de les restriccions del govern per reduir l'expansió del coronavirus. Es manté el confinament municipal. La restauració veu limitats els seus horaris. Els comerços no essencials de més de 400 m2 no poden obrir, i els de menys tenen l'aforament limitat a un 30%, a més tots hauran de tancar el cap de setmana. El toc de queda es mante de 10 de la nit a 6 del matí i les reunions màxim de 6 persones. Els equipaments esportius interiors romandran tancats mentre els equipaments culturals tenen l'aforament limitat al 50%.

Dels esports el Barça es queda sense aixecar la Supercopa, el primer titol de la temporada, després de perdre contra l'Athletic Club. Messi va veure la vermella directa per colpejar un contrari.

Ambos equipos se vieron en la final de la Supercopa de 2015. Se la llevaron los rojiblancos con un 5-1 global y Aduriz de portagonista: triplete en la ida y otro gol en la vuelta. Le devolvía así el Athletic al Barça el 5-1 de la final de la Supercopa de 2009, con otro doblete de Messi. que le ha marcado un total de 26 goles al Athletic. Y la única vez que se habían encontrado anteriormente en otra final de Supercopa, en el 83, ganaron los azulgrana con un global de 3-2.

Tras perderse la semifinal ante la Real, el argentino Leo Messi está en Sevilla con el Barcelona. Sin embargo, su presencia en la final de la Supercopa de España ante el Athletic no está asegurada. Este sábado realizó el entrenamiento, pero el técnico culé, Ronald Koeman, aseguró que será duda hasta el final, según las sensaciones que tenga el jugador.

Amb tots els indicadors de la pandèmia disparats el PROCICAT i el govern estudien que fer amb les mesures per contenir els contagis. El vicepresident, Pere Aragonés, admet que venen setmanes difícils. Als hospitals catalans hi ha prop de mig miler de persones greus i els professionals de cures intensives diuen que el pitjor encara està per arribar.

Aquesta situació es dona a un mes exacte de les eleccions. Cada cop més, tot fa pensar en un ajornament. Les principals patronals i sindicats catalans demanen, però, que no s'endarrereixin.

Es compleix un any de l'explossió d'Iqoxe que va provocar 3 morts. I atents a les juntes de tractament de les presons on compleixen condemna decideixen avui si els canvia el seu regim penitenciari.

En plana esportiva el Barça espera ja rival per la final de la Supercopa. El conjunt blaugrana va guanyar ahir a la Reial Societat a la tanda de penals.