Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El candidato a la presidencia del FC Barcelona, Toni Freixa, se ha sentido muy optimista respecto a la delicada situación económica que sufre el club y cree poder cambiarla en al menos tres años. Freixa también ha criticado el silenciamiento desde "varios altavoces mediáticos" que han intentado, según él, reducir el escenario a sólo dos candidatos (Laporta y Font) : "Se ha querido dibujar un escenario que a ellos les conviene con una cuestión de dos. Y no es una cuestión de dos."

Hoy abrimos El Vestuario en Radio 5 con la selección española de balonmano, que ya está en cuartos de final del Mundial y analizamos el camino que tienen por delante. También comienzan los octavos de la copa del rey que se jugarán desde hoy y hasta el jueves. Además, repasamos con Pedro Molina y Emlio Escudero (ABC) la figura de Kobe Bryant cuano se cumple un año de su muerte. Y escuchamos las declaraciones de Nadal desde Australia.

Joan Laporta se presentará a las elecciones del FC Barcelona que se celebrarán, previsiblemente, el próximo 7 de marzo. El candidato ha asegurado llegar "más maduro" a esta candidatura y confía en cambiar la dinámica negativa que, según él, lleva el club. Laporta dice confiar en Koeman como entrenador del club culé y, además, ha adelantado que tratará de traer de vuelta a Víctor Valdés. 

El entrenador del FC Barcelona, Ronald Koeman, ha sido preguntado por las altas y bajas de futbolistas en el equipo, y una vez más por la salida de Luis Suárez al inicio de la temporada al Atlético de Madrid. Cuestionado por si fue un error dejar marchar al uruguayo ha dicho en tono molesto: "Solo me hacéis este tipo de preguntas cuando marca. Es una decisión tomada con el club. Le deseo mucha suerte".

El Tribunal Superior de Justicia de Catalunya ha de donar a coneixer els motius pels quals manté provisionalment les eleccions al Parlament el 14 de febrer. Ahir només va avançar que es ratificava en aquesta decisió, no gaire després de què el govern presentés al.legacions argumentant que la situació epidemiològica és critica a Catalunya i que això aconsella l'endarreriment. El vicepresident, Pere Aragonés, acusa al Tribunal d'irresponsable.

El govern veu injerència en la política catalana, tant pel que fa a l'enrenou amb la data electoral com per la inhabilitació de l'actual conseller d'exteriors, Bernat Solé, per desobediència greu al Constitucional per facilitar el referendum de l'1 d'octubre quan era alcalde d'Agramunt. Solé diu que recorrerà la sentència i de moment es manté en el càrrec. Del seu departament depenen --precisament-- les eleccions.

L'enquesta pre-electoral del CIS pronostica una victòria del PSC i un frec a frec amb Esquerra en el repartiment de vots. Pel que fa a la pandèmia, l'avenç de la tercera onada sembla frenar-se però la situació als hospitals empitjora per dies. Hi ha 621 pacients en llits de crítics i Salut preveu que la xifra arribi als 900.

El govern farà test previ de coronavirus per als membres de les meses electorals, i se'ls proporcionarà un EPI per l'ultima franja de votació, de les 7 a les 8 de la tarda, la que s'ha reservat per casos positius i contactes estrets. El govern ultima els serrells del protocol que ha de garantir una jornada segura de votacions. Mentre el fins ara ministre de Sanitat, Salvador Illa, deixa la cartera i desembarca a Catalunya per centrar-se en la campanya. Encara a l'espera de què el Tribunal Superior de Justícia prengui una decisió definitiva sobre la data dels comicis.

Tot plegat quan el govern ha confirmat a Catalunya que ja hi ha transmissió comunitària de la soca britànica. En aquests moments ja són més de 3.000 les persones ingressades amb COVID als diferents hospitals catalans.

El govern té fins avui per presentar al.legacions contra la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de mantenir de forma cautelar les eleccions el 14 de febrer. El vicepresident, Pere Aragonés, diu que batallaran per mantenir que siguin al maig.

Amb més de 600 pacients de COVID a les UCI els hospitals catalans pateixen ja una pressió assistencial superior al pic de la segona onada... Així les coses el govern ha decidit prorrogar altres dues setmanes les restriccions vigents. Pel que fa a la vacunació si fins ara només es vacunava a les residències de gent gran sense casos de COVID ara la campanya s'exten també a aquelles on hi hagi amb positius, tot i que no a les persones infectades.

Més enllà de la pandèmia i els seus efectes estarem atents al judici pels atemptats de Barcelona i Cambrils. Avui les parts comencen a presentar les seves conclusions finals.

En clau esportiva el Barça s'enfronta aquesta nit al Cornellà en els setzens de final de la Copa del Rei

Los tres candidatos a la presidencia del FC Barcelona, Joan Laporta, Víctor Font y Toni Freixa, se han reunido este miércoles con el presidente de la junta gestora, Carles Tusquets, para hablar de las elecciones aplazadas por el coronavirus; y con el entrenador del primer equipo masculino, Ronald Koeman, para hablar de fichajes. De momento, parece que se aplaza a verano la llegada del central Eric García.