Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

L’encariment dels preus del mes de març fins a xifres mai vistes en prop de quaranta anys ja es nota de fa temps a l’hora d’intentar omplir el cistell de la compra. Oficialment, els aliments i les begudes no alcohòliques s’han disparat un 6% durant el darrer any. Ara bé, quan anem a comprar ens trobem amb exemples com els de l’oli de gira-sol, que s’ha encarit un 46%. El d’oliva tampoc es queda enrere. És un 33% més car. També ho notem en altres productes bàsics com la pasta i les farines i també en el preu de la llet, el peix i els ous, productes que enguany són un 11% més cars.

Aquest increment del cost de vida, comença a afectar els hàbits de consum. Ens trobem qui directament ha variat el tipus de carn que compra. Al mercat de Rubí, al Vallès Occidental, ens diuen que “no tot és comprar bistecs i filets” i ara s’estan acostumant a agafar “carn per estofar”, que surt més econòmica. “He hagut d’ajustar la compra al que guanyo” afegeixen alguns clients del mercat on també les dependentes reconeixen que “la gent compra menys”.

Es preveu assolir les xifres d'abans de la pandèmia amb una ocupació del 90%. De fet, a les comarques de Lleida, les cases rurals estan gairebé plenes. Nuria Ferrando, presidenta de la Federació Lleida Rural, assegura que "ratllarà el 100% del dijous al diumenge o dilluns". El turisme rural és una opció molt escollida des de la pandèmia, sobretot per famílies i grups d'amics.

Un virulent incendi s'ha originat aquesta matinada en un bar del carrer València de Barcelona. Algunes platges de la costa catalana continuen malmeses en plena Setmana Santa després del fort onatge persistent del mes passat. Després de dos anys en pandèmia, les processons de Setmana Santa tornen a diverses poblacions. Els ambulatoris han estat un dels grans murs de contenció de la pandèmia. En el Dia Internacional de l'Atenció Primària ens expliquen que també han de gestionar les seqüeles que ha deixat la covid-19.

  • Molts asseguren que la pandèmia ha provocat que alguns treballadors hagin optat per canviar de sector
  • A Platja d'Aro, el president dels hotelers afirma que és difícil trobar personal de neteja o cambrers
  • Els sindicats afirmen que molts treballadors han optat per reciclar-se cansats de condicions de treball precàries

Hotelers i restauradors alerten de la falta de personal de cara a la temporada d'estiu. Molts asseguren que la pandèmia ha provocat que alguns treballadors hagin optat per canviar de sector. A Platja d'Aro, a Girona, el sector també es troba amb el mateix problema per cobrir la plantilla. Lluís Moliner, president dels hotelers, afirma que és difícil trobar personal de neteja o cambrers. Un altre dificultat a què s'enfronten en aquesta zona és que tampoc aconsegueixen treballadors que parlin francès. Per això han iniciat converses amb un institut que ofereix un batxillerat en francès per reclutar joves durant la temporada d'estiu.

Els Mossos d'Esquadra investiguen les causes de l'explosió que ha originat l'incendi que ha afectat 8 edificis d'aquesta matinada a l'Eixample de Barcelona. La llogatera del bar on s'ha declarat el foc està ingressada sota custòdia policial. 

Els municipis costaners reclamen mesures urgents per no perdre un dels seus principals atractius turístics: la platja. El mar ha engolit els 20 metres de sorra a la de Roda de Barà. Hotelers i restauradors veuen perillar les reserves en plena Setmana Santa.

Setmana de processons que tornen després de dos anys de pandèmia. A municipis amb forta tradició com Badalona es preparen amb emoció.

Ansu Fati no vol posar-se una data per tornar als terrenys de joc, però confia que serà aviat, després d'un tractament conservador que assegura que ha estat consensuat amb el club.

Ja no hi ha cues a l'entrada dels ambulatoris després de surfejar la darrera onada de la Covid, ens expliquen que la feina segueix sent ingent.  

Els preocupa el nombre de pacients joves que presenten trastorns d'ansietat i addició a les pantalles arran del confinament i per això, insisteixen, és clau recuperar les visites presencials.

Un dels objectius de l'Atenció Primària a Catalunya és poder revisar a tots els pacients crònics abans que acabi l'any.

Un virulent incendi d'aquesta matinada a l'Eixample de Barcelona. Una dona està greu. És la llogatera del bar on s'ha originat el foc. Està ingressada sota custòdia policial. Els veïns l'havien denunciat per molèsties. Els Mossos investiguen les causes del foc i de l'explosió que ha fet que les flames es propaguin per vuit edificis. Ha deixat quatre persones ferides en total. 

L'incendi ha afectat vuit finques que s'han desallotjat. La majoria dels veïns ja han pogut tornar a casa, però no saben quan ho faran encara els dels dos edificis que han quedat més afectats. Un d'ells, on s'ha declarat el foc.

Les costes de Catalunya han patit les últimes setmanes una important regressió pel temporal marítim Cèlia i moltes d'elles continuen en molt mal estat. Per això, l'Àrea Metropolitana de Barcelona reforçarà la protecció de les platges del delta del Llobregat per obrir nous passos de rieres i pluvials cap al mar per reduir els danys en el cas que arribin nous temporals. El pla contempla una neteja manual i no es preveu que es retirin les restes vegetals. En total, es reforçaran els tancaments dels més de 10 km de dunes.

  • Més de 130 actes, entre processons, desfilades i versions teatrals de la Passió se celebraran arreu de Catalunya
  • A la parròquia de Santa Maria de Badalona un munt de voluntaris treballen per la Processó del Silenci
  • La dansa de la mort de Verges és un ball de cinc esquelets que salten al so d'un tambor
  • El temporal Cèlia deixa les platges de la costa catalana amb una important regressió de la sorra
  • L'Àrea Metropolitana de Barcelona obrirà nous passos de rieres i pluvials cap al mar per reduir els danys de pròxims temporals
  • Les autoritats demanen mesures a llarg termini, com les estructures situades a 50 metres mar endins