Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Comencen per a molts les vacances de Setmana Santa. Enguany serà la més cara per omplir el dipòsit del cotxe. El sector turístic preveu recuperar-se després de les restriccions. Una temporada que comença amb una novetat a les platges de Barcelona: estarà prohibit fumar.

El Centre d'Acollida de Refugiats de la Fira de Barcelona ha atès 5.000 persones, gairebé una quarta part dels ucraïnesos que han arribat a Catalunya. El president del Govern, Pedro Sánchez, l'ha visitat aquest matí. El 70% d'aquests refugiats viuen encara casa de familiars.

Centenars de joves, captats per una empresa que els promet guanyar molts diners invertint en criptomonedes es donen cita aquest cap de setmana a Badalona. Un polèmic esdeveniment perquè membres d'aquesta suposada acadèmia de formació estan sent investigats per estafa piramidal.

El Barça empata amb l'Eintrak de Frankfurt i dijous que be es jugarà l'accés a les semifinals de l'Europa League al Camp Nou.

Comencen per a molts les vacances de Setmana Santa. La més cara per omplir el dipòsit. El sector turístic preveu recuperar-se després de les restriccions. Una temporada que comença amb una novetat a les platges de Barcelona: estarà prohibit fumar.

Una caixa de guants al mes, una mascareta a la setmana o manca d'atenció als residents són les condicions en les quals treballaven a la residència Fiella de Tremp. Nou treballadores ho han explicat avui al jutjat. S'investiga els responsables del geriàtric per un delicte contra la seguretat en el treball. Van morir 64 residents.

Centenars de joves, captats per una empresa que els promet guanyar molts diners invertint en criptomonedes... es donen cita aquest cap de setmana a Badalona. Un polèmic esdeveniment perquè membres d'aquesta suposada acadèmia de formació estan sent investigats per estafa piramidal.

El Barça empata amb l'EÍNTRAK a Frankfurt.

L’inici de l’operació sortida de la Setmana Santa dona el tret de sortida a un període vacacional marcat per les ganes de viatjar, sense gairebé restriccions. Ara bé aquesta Setmana Santa omplir el dipòsit ens costarà més mai. El preu ha baixat un 10% gràcies a la bonificació, però, així i tot, la benzina serà un 22,2% més cara i el dièsel un 38,4% amb relació al mateix període de l'any passat.

Precisament, quan es compleix tot just una setmana de l'entrada en vigor de la rebaixa de 20 cèntims per litre de combustible, la ministra de Transports, Raquel Sánchez, n'ha fet un balanç positiu i ha assegurat que s'està vetllant perquè les benzineres no encareixin el preu del combustible sense justificació.

L’associació Facua- Consumidors en Acció ha denunciat ja més de 200 benzineres davant la Comissió nacional dels Mercats de la Competència per apujar els preus des del passat 1 d’abril. Ara bé, segons el darrer butlletí petrolier de la Unió Europea que recull el preu mitjà de les 11.400 estacions de servei espanyoles, la gasolina s’ha abaratit durant la darrera setmana dels 1,647 euros per litre als 1,613. Això és un 11% per sota del rècord que va marcar fa set dies. Mentrestant, el gasoil, que torna a situar-se per sobre de la gasolina per segona setmana consecutiva, s’ha abaratit un 10%.

La ministra ha demanat “un petit esforç” a les benzineres, aproximadament el 10% del total, que encara no han cobrat la bestreta per la rebaixa dels carburants. Sánchez els ha garantit que en els pròxims dies el 100% hauran rebut els diners que els pertoquen.

El turisme veu amb bons ulls l'arribada de la Setmana Santa perquè s'espera que sigui "l'inici de la remuntada" del sector. L'operació sortida està marcada per un increment dels desplaçaments i durant el període es preveu una alta demanda turística. Així, l'aeroport de Barcelona-el Prat tindrà un 82% de vols del total ofert el 2019 i Barcelona preveu que mig milió de vehicles surtin per carretera, sent a Catalunya un total de 14 milions. A més, també s'espera que les agències turístiques locals incrementin la demanda respecte a l'any passat.

  • L'Ajuntament treballa per modificar l'ordenança perquè estigui en vigor el mes de juliol
  • L'estiu passat es va fer una prova pilot a quatre platges i es va constatar un alt grau de satisfacció
  • El consistori ha recordat els efectes nocius per a la salut del tabac i pel medi ambient
  • L'alça de l'energia obliga el 60% dels establiments a pujar preus
  • El 86% dels comerços declara que la guerra d'Ucraïna els ha fet perdre vendes
  • Els sectors que més pateixen la pujada energètica són la restauració, hostaleria, alimentació i begudes

Pablo Iglesias assegura que el president del govern, Pedro Sánchez, "no té cap pla per a Catalunya", ni per posar a sobre de la taula de diàleg. L'exvicepresident segon del govern sosté que el PSOE no ha tingut una discussió al respecte perquè "els tensa molt" i ho considera "problemàtic". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, reconeix que "no s'han produït grans avenços" a la taula, però diu que no s'ha de menysprear que existeixi. Admet que "potser" es va equivocar assenyalant a Yolanda Díaz com a la seva successora: "No tinc clar que fos el correcte", ha dit. L'exministre critica que el PSOE "blanqueja"Alberto Núñez Feijóo,  el que li facilita que guanyi les eleccions i governi amb la ultradreta. Defensa que el partit socialista traeix i menteix amb el seu canvi de posicionament sobre el Sàhara. Critica l'"absolut silenci mediàtic" en alguns mitjans sobre els "crims de guerra" comesos per l'exèrcit d'Ucraïna. Iglesias també ens parla del seu llibre Verdades a la cara: "A la política has de callar moltes coses. Jo vaig en vaig callar menys de les que eren prudents". I descarta el seu retorn a la política perquè ara és "molt més feliç".

El PSC i Esquerra tornarien a empatar si es fessin ara les eleccions. Aquesta és una de les principals conclusions del CEO. De la primera reunió de Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo es desprèn que no hi ha acord en matèria econòmica, però que estan disposats a parlar. Pedro Sánchez aterra al Marroc per reunir-se amb el rei Mohamed VI i encetar una nova etapa de relacions. La planta re-gasificadora de Barcelona d'Enagas guanya punts com a punt estratègic per garantir el subministrament de gas al centre d'Europa

Les escoles tornaran de vacances de Setmana Santa ja sense mascareta. Catalunya avança al dimarts 19 la retirada a les aules.

Les famílies dels residents del geriàtric de Premià de Mar investigat per homicidi recorden colpits la desesperació amb què van patir la primera onada. Diuen que van sobreviure a l'horror: però 87 van morir.

La Generalitat busca la manera d'ampliar els ajuts per les pèrdues provocades per les gelades al pla de Lleida. Això, el dia que els pèrits han començat a fer valoració dels danys.

Gairebé la meitat dels motoristes consideren que és perillós circular per Barcelona. És la conclusió d'un estudi del RACC.

Les escoles tornaran de vacances de setmana Santa ja sense mascareta. Catalunya avança al dimarts 19 la retirada a les aules. L'endemà serà quan ens haurem de començar a acostumar a no dur-la a la resta d'espais interiors. Una barrera física i emocional per a molts. Les famílies dels residents del geriàtric de Premià de Mar investigat per homicidi recorden colpits la desesperació amb què van patir la primera onada. Diuen que van sobreviure a l'horror, però 87 van morir. La residència està des de l'octubre de 2020 en mans d'una altra gestora. Quatre nits de gelades han malmès part de la collita de fruiters del Pla de Lleida. Els pèrits ja són als camps per avaluar les pèrdues. Agroseguro parla de 50.000 hectàrees afectades. A Ponent, avui les temperatures arribaran als 25 graus. El Barça vol deixar encarrilats els quarts de final de l'Europa League. 

El president de l'Aragó, Javier Lambán, ja ha fet arribar al Comitè Olímpic Espanyol (COE) la seva proposta per acollir certes competicions dels Jocs Olímpics d'hivern del 2030. Demanen acollir competicions d'esquí alpí a l'estació de Formigal, i la d'snow a Cerler, proves que s'havien de fer a l'estació de la Molina a la Cerdanya. A la proposta del COE, de fet, només hi apareix Candanchú. El Govern de l'Aragó, en canvi, deixa pel Pirineu català el patinatge de velocitat de pista llarga, una competició per la qual Catalunya no disposa d'instal·lacions. 

L'esquí acrobàtic/freestyle i l'esquí de muntanya es desenvoluparia a Catalunya mentre que el surf de neu i el biatló es disputaria en territori aragonès. Pel que respecta a les disciplines relacionades amb el gel, Aragó acolliria les proves de cúrling, patinatge artístic i patinatge de velocitat en pista curta, mentre que el de pista llarga i l'hoquei gel es disputarien a Catalunya.

Ara caldrà veure si aquesta proposta es queda en paper mullat o si es reobren les negociacions. El Govern manté que l'acord ja estava tancat i de moment, les negociacions segueixen parades, tal com ha apuntat aquest mateix dijous el president de la Generalitat, Pere Aragonès. 

El calendari apressa. La previsió era tancar la candidatura el mes de maig per començar-la a treballar amb el Comitè olímpic internacional. Una candidatura sobre la qual penja encara un altre interrogant. El resultat de la consulta que es farà el 24 de juliol.

La consellera d'Acció Climàtica, Teresa Jordà, ha assegurat que el Govern català ajudarà els pagesos damnificats per les últimes gelades, però ha reconegut que de moment no hi ha cap ajut concret. D'altra banda, la Unió de Pagesos considera insuficient la línia de crèdits de 40.000 milions d'euros que va anunciar aquest dimecres el govern català, i demana més ajuts directes.