Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

David Bondia considera que "no té sentit" que el túnel de Glòries provoqui tants problemes de mobilitat. El síndic de Greuges de Barcelona assegura que, de moment, no els han arribat queixes ciutadanes sobre el funcionament. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, avança que tindrem un any d'obres, canvis i repercussions en la mobilitat, i demana a l'Ajuntament que informi la ciutadania. D'altra banda, defensa les seves propostes per regular els botellots: "Busquem conjugar dos drets: el dret a lleure i el dret al descans". Confia que l'Ajuntament accepti algunes de les seves propostes sobre els botellots. I detalla que la seva idea és "dotar d'espais que no afectin els veïns".

Defensa que la ZBE és una mesura positiva, però demana posar el focus en les excepcions. Reconeix que hi ha moltes queixes sobre la brutícia i la situació dels contenidors. I proposa canvis en el procés per escollir figures com els síndics o el defensor del poble, com que sigui algú independent als partits polítics.

El Govern vol treure la mascareta en interiors després de Setmana Santa. A partir del dia 20 d'abril només l'haurem de portar al transport públic, centres sanitaris i residències. La Comissió Europea proposa prohibir les importacions de carbó a Rússia per valor de 4.000 milions d'euros. Ja han començat els preparatius per la diada de Sant Jordi. A Barcelona, hi haurà una superilla literària amb centenars de parades.

A partir del 20 d'abril ens podrem treure la mascareta als interiors. El Ministeri de Sanitat ho ha traslladat a les comunitats autònomes en una reunió aquest matí. Això sí, serà obligatòria a hospitals, centres sociosanitaris i transports.

Investigada per homicidi la residència de Premià de Mar Ca N'Amell on van morir 87 persones durant la primera onada de la pandèmia. La fiscalia considera responsables els dos directius i també els imputa lesions imprudents i tracte degradant.

Des d'avui ja es pot consultar l'esborrany de la declaració de la renda i presentar-lo per internet o per l'aplicació mòbil. Per fer-ho per telèfon s'haurà d'esperar fins al 5 de maig. I fins a l'1 de juny, si es vol fer a les oficines de l'Agència Tributària. 

El Barça ja és a Frankfurt on demà juga davant l'Eintrak el partit d'anada dels quarts de final de l'Europa League 

Ja hi ha data per la retirada de les mascaretes a l'interior: el 19 d'abril. És la data que el Ministeri de Sanitat ha traslladat a les comunitats autònomes en una reunió aquest dimecres. Falta per concretar si seguiran sent obligatòries als centres sanitaris i al transport públic, com recomanen els experts. 

Ja es pot consultar l'esborrany de la declaració de la renda  i presentar-lo per internet o per l'aplicació mòbil. Per fer-ho per telèfon s'haurà d'esperar fins al 5 de maig. I fins a l'1 de juny, si es vol fer a les oficines de l'Agència Tributària. Una campanya amb novetats que us expliquem.

El Barça ja és a Frankfurt on demà juga davant l'EINTRAK el partit d'anada dels quarts de final de l'Europa League. Barcelona celebrarà un Sant Jordi històric. Amb gairebé 4 quilòmetres de parades de roses i llibres. 300 punts de venda, una xifra rècord mai vista, segons els organitzadors.

Fa dos mesos es van retirar les mascaretes als patis. Ara, després de gairebé dos anys, tot apunta, que quan tornin de les vacances de Setmana santa els nens tampoc les hauran de portar a l'interior de l'escola. Catalunya, ahir, ja havia demanat al ministeri i per carta que les retiressin a l'interior excepte als centres sanitaris, sociosanitaris i transport públic. Els experts insisteixen en el fet que ara la prioritat és protegir els vulnerables.

Comença un any més la Campanya de la Renda, aquest any marcada per les inversions en criptomonedes. Hisenda ha enviat 233.000 avisos a contribuents, 16 vegades més que l'any passat, per l'augment d'operacions amb aquest tipus de monedes. Aquest dimecres s'obre el termini per presentar la declaració de la renda referent a l'exercici 2021, en què l'alça de l'impost de les rendes més altes i els ERTO també han agafat protagonisme.

  • Catalunya fa públics tots els seus informes tècnics per a un projecte de JJOO
  • Junts anuncia que farà campanya a favor del sí a la consulta
  • Aragonès s’encara amb Carrizosa (Cs) per la polèmica amb l’Aragó

Salvador Busquets sosté que "som un país ric, però mal distribuït".  El director de Càritas Diocesana de Barcelona destaca que ningú creu en la redistribució fiscal a causa de la corrupció, així com la polarització del mercat de treball. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, considera que "no és el moment d'abaixar els impostos, sinó de gestionar-los de manera més adequada", insistit en la "desconfiança" sobre la gestió de la política fiscal. Defensa que "no tenir política d'habitatge fa ineficients les altres polítiques socials": explica que només tenim un 1,67% de parc d'habitatge social,  mentre la mitjana a Europa és del 16-18%. Adverteix que el gruix de persones en situació d'exclusió severa és un dels que més ha augmentat: "La població més desprotegida és dels que més han patit la crisi". I critica que la cobertura de l'ingrés mínim vital és baixa i que l'operativitat de la llei està sent molt complexa.

El president d’Ucraïna, Volodomir Zelenski, ha intervingut al Congrés i ha demanat sancions més contundents contra Rússia i que les empreses espanyoles hi deixin de fer negocis. Per fer front als efectes de la guerra, el president de la Generalitat ha anunciat un pla de 120 milions d'euros. D’altra banda, Pere Aragonès ha defensat l'acord per reformar la llei de política lingüística i ha demanat no fer proclames buides.